Dupa muzica, jocuri video, instrumente de plati si stiri, Apple lanseaza, vineri, o platforma de streaming de seriale, emisiuni si filme pentru a crea un ecosistem complet de continut si servicii.
Apple TV+ se lanseaza in 100 de tari si propune programe originale la pret redus - cel mai mic din sector: 4,99 dolari pe luna, la jumatate fata de Netflix - pentru intreaga familie, informeaza AFP.
Apple nu poate rivaliza cu cataloagele pionierilor pietei (Netflix, Hulu...) sau urmatorii sositi (Disney, HBO...). Prin urmare, se impune prin alte argumente, cum ar fi pretul, derizoriu pentru clientii sai dispusi sa cheltuiasca sute de dolari pentru un nou smartphone la fiecare doi sau trei ani.
Un abonament cu valabilitate de un an va fi, de asemenea, oferit ca bonus pentru orice achizitie de iPhone, iPad sau Mac.
Apple TV+ se pozitioneaza ca serviciu bonus, in acelasi mod in care liderul comertului online, Amazon, include platforma de streaming in abonamentul sau premium (Prime) la 8,99 dolari, care include diverse servicii, inclusiv livrare rapida si gratuita.
Pentru gigantul american de tehnologie este vorba in primul rand de diversificarea si ruperea dependentei sale de iPhone.
Cu Apple Music, Apple Arcade, Apple News+, Apple Card si Apple Pay, grupul are o oferta combinata, care ar trebui sa-i incurajeze pe adeptii sai sa ramana in universul sau, atat pentru dispozitivele sale, cat si pentru serviciile utilizate in viata de zi cu zi (plati, divertisment si... mai mult
Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 13:43
Utilizatorii romani de internet aleg sa se relaxeze petrecand din ce in ce mai mult timp pe platformele de streaming online, scazand astfel numarul de minute alocate platformelor de socializare, potrivit celui mai recent studiu in domeniu.
Daca in urma cu doar 6 luni (noiembrie 2018), 42% dintre romanii utilizatori de internet foloseau servicii de streaming video pentru a se relaxa in timpul liber, in prezent procentul acestora atinge nivelul de 52% - arata cel de-al patrulea val al studiului cantitativ "Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor", (esantion reprezentativ la nivel national de 1061 respondenti, internet users, 18-65 ani), realizat de EXACT Business Solutions in mai 2019.
Utilizatorii de internet petrec zilnic intre 1-2 ore pentru a viziona filme si seriale, in functie de platforma de streaming online aleasa. Odata cu aceasta crestere, se remarca si cea inregistrata de utilizarea smart TV-ului, atunci cand ne referim la modalitatea de accesare a internetului.
Astfel, in prezent, 36% dintre internautii romani folosesc lunar smart TV-ul, pentru a fi online. "Daca privim spre cifrele inregistrate acum 1 an si jumatate (primul val al studiului "Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor", realizat in noiembrie 2017), cand doar 24% dintre onlineri utilizau smart TV-ul, constatam ca, in 18 luni, rata de utilizare a acestui tip de device s-a bucurat de o crestere spectaculoasa - de 50%", afirma Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 11:29
Carmen Tanase (foto), Cristina Ciobanasu, Vlad Gherman si Rapha Tudor sunt patru dintre actorii care vor juca in primul serial din Romania filmat integral cu telefonul mobil, "Cand mama nu-i acasa", ce va avea premiera in aceasta primavara la Happy Channel.
Carmen Tanase, actrita de teatru si televiziune, ambasadoare a postului TV, a marturisit: "E fascinant cum evolueaza tehnologia si ce poti sa creezi cu un telefon in zilele noastre".
Cristina Ciobanasu este cunoscuta din serialele "Ingerasii", "Aniela", "Iubire si onoare". In "Pariu cu viata" si "O noua viata", ea a jucat alaturi de Vlad Gherman. Rapha este colegul celor doi in emisiunea "Happy Day", de la Happy Channel, si a facut parte, de asemenea, din distributiile celor doua seriale.
Productia realizata de Ruxandra Ion va avea o acoperire de 360 grade, fiind primul produs integrat pe toate platformele media - TV, online si social media, informeaza Happy Channel.
Scenariul productiei "Cand mama nu-i acasa" ii apartine Simonei Macovei, regia este semnata de Radu Grigore, iar director de imagine este Catalin Simioana. ...citeste mai departe despre "Primul serial din Romania filmat integral cu telefonul mobil" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 18 Februarie 2017, ora 11:53
China vrea sa limiteze numarul de spectacole de televiziune produse in afara Chinei oferite publicului de furnizorii chinezi de servicii de video-streaming, in incercarea autoritatilor de a controla continutul media distribuit pe Internet.
Autoritatile de reglementare din China ar putea solitcita ca emisiunile TV produse de straini sa acopere pana la 30% din continutul site-urilor de video streaming din China, conform The Wall Street Journal, care citeaza surse implicate.
In prezent, emisiunile "straine" acopera mai mult de jumatate din continutul celor mai populare site-uri din China, cum ar fi Youku Tudou si Sohu.com, conform unui raport publicat de autoritatile chineze.
Inca nu este clar daca acel "30%" se refera la numarul de emisiuni sau la numarul de episoade.
Autoritatile au impus deja cateva restrictii in video-streaming
China are un control strict asupra continutului transmis de televiziunea de stat prin satelit sau cablu, iar programele straina reprezinta o mica parte. Recent, autoritatile au impus cateva restrictii companiilor de internet care transmit emisiuni TV pe telefoane, tablete, PC-uri sau set-top box.
Chinezii puteau viziona o multime de seriale si spectacole prin serviciile de streaming, inclusiv serialele "The Big Bang Theory," "2 Broke Girls" si "House of Cards" produse in SUA, Sherlock" si "Downton Abbey", produse in Marea Britanie sau "My Love From the Star" din Coreea de Sud. Serialul "The Big Bang Theory", care a fost transmis... mai mult
Joi, 04 Septembrie 2014, ora 12:43
1Tot mai multe seriale originale, difuzate pe Internet, au inceput sa fie produse de grupurile media, care incearca sa rivalizeze cu posturile de televiziune in incercarea de a obtine aceleasi incasari din publicitate ca si acestea.
Cel din urma care s-a lansat in aceasta cursa, grupul Yahoo!, cauta scenaristi si regizori de televiziune experimentati pentru a produce patru seriale de comedie, afirma The Wall Street Journal. Bugetele de productie ar fi cuprinse intre 700.000 de dolari si cateva milioane de dolari pentru fiecare episod, iar fiecare sezon va contine 10 episoade, conform Mediafax.
Astfel de cifre amintesc de mijloacele financiare uriase adoptate anul trecut de platforma de continuturi video online Netflix pentru serialul cu tematica politica "House of Cards". Un buget evaluat la 100 milioane de dolari le-a permis producatorilor de la Netflix sa angajeze in distributie vedete hollywoodiene si sa obtina mai multe premii importante, inclusiv un Glob de Aur pentru actrita Robin Wright si un premiu Primetime Emmy pentru regizorul David Fincher.
Ce site-urile de continuturi video la cerere folosesc aceste seriale
Site-urile de continuturi video la cerere, precum Netflix, se folosesc tot mai mult de aceste seriale originale pentru a se diferentia de serviciile concurente.
Aceeasi strategie a fost adoptata si de rivalul sau Hulu, dar si de un nou venit in domeniu, Amazon, un urias din domeniul distributiei online.
Amazon are si el propriul serial cu... mai mult
Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 09:29
Distribuitorul online Amazon se afla in discutii "serioase" cu marile case de discuri, in vederea lansarii pe piata muzicala de streaming fara descarcare, un domeniu cu o concurenta foarte puternica.
Discutiile dureaza totusi de mai multe luni si s-ar fi poticnit deocamdata la chestiunea rabatului substantial pe care Amazon incearca sa il obtina in raport cu tarifele practicate de casele de discuri pentru serviciile concurente precum Spotify, a adaugat site-ul re/code, potrivit Mediafax.
De la statutul de librarie online, grupul Amazon si-a extins foarte mult activitatile in ultimii ani, largindu-si gama de produse pe care le vinde si dezvoltandu-se in sectoare anexe.
Amazon a devenit astfel un actor important in sectorul informaticii dematerializate (cloud) si inchiriaza pentru multe alte servicii centrele de date ale diviziei sale AWS.
In ceea ce vizeaza publicul larg, grupul american este prezent pe piata tabletelor informatice cu gama sa Kindle si a pus in paralel accentul pe continuturile digitale, in special pe cele video.
Amazon se impune astfel ca un concurent din ce in ce mai serios pentru site-ul video online Netflix prin serviciul sau "Prime", ai carui abonati, pe langa o livrare gratuita a comenzilor lor, pot sa priveasca in streaming un catalog, in crestere constanta, de seriale TV, seriale online si filme.
Un serviciu muzical ar putea sa sporeasca si mai mult atractivitatea grupului Amazon. mai mult
Vineri, 28 Februarie 2014, ora 16:00
Serialul "Game of Thrones: Urzeala Tronurilor" s-a clasat si in acest an pe primul loc in topul celor mai piratate seriale.
Astfel, numarul descarcarilor ilegale aproape a egalat audientele pe care productia de televiziune le-a inregistrat in Statele Unite, informeaza Business Insider.
Succesul inregistrat de serialul difuzat pe HBO poate fi observat si in clasamentul intocmit de site-ul de torrente TorrentFreak, avand in vedere ca debutul celei de-a treia serii a fost piratat de 5,2 milioane de ori, cifra ce reprezinta o crestere cu 25% fata de anul trecut, iar audientiile in SUA au fost de 5,5 milioane de telespectatori.
Citeste mai multe despre Top 10 cele mai piratate seriale pe Ziare.com. mai mult
Marti, 25 Iunie 2013, ora 17:34
Aproape jumatate dintre utilizatorii de Internet din Marea Britanie nu au fost siguri daca au accesat continut online legal in perioada mai-iulie 2012, potrivit unei cercetari realizate de Offcom.
Potrivit studiului, realizat intre utilizatorii cu varsta minima de 12 ani, unul din sase participanti a crezut ca a accesat continut ilegal in perioada mentionata, scrie The Next Web.
Cel mai intalnit motiv pentru incalcarea drepturilor de autor a fost gratuitatea continutului si posibilitatea de a-l accesa in mod rapid. Acest raspuns l-au dat unul din opt utilizatori.
Printre motivele principale care i-ar opri sa incalce drepturile de autor, participantii la studiu au enumerat ieftinirea serviciilor (39%) si disponibilitatea continutului in functie de preferintele utilizatorilor (32%). Unul din sase utilizatori a spus ca n-ar mai accesa site-uri ilegale, daca ar primi o notificare din partea furnizorului de Internet. mai mult
Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 16:26
Scandalul generat de site-ul vplay.ro, care nu are drepturi de difuzare pentru serialele TV pe care le ofera utilizatorilor sai, a pus in lumina o problema simpla cu care confrunta utilizatorii romani: care sunt alternativele legale?
Oferta site-urilor din Romania, precum voyo.ro, muvix.ro sau dolcetv.ro este insuficienta, scumpa si restrictiva (in cazul Romtelecom). Ce alternative legale au, in acest caz, utilizatorii care doresc sa poata viziona serialul preferat, fara sa aiba pe constiinta incalcarea drepturilor de autor?
"Si eu as da cu toata inima 10 euro lunar si poate chiar mai mult, pentru a avea acces la o baza de date solida cu seriale / documentare actuale. Ar fi extraordinar sa se concretizeze in viitorul apropiat un asemenea proiect", comenteaza Laura pe unul dintre cele mai cunoscute bloguri generaliste din Romania, arhiblog.ro.
Ce faci, atunci, daca vrei sa vizionezi ultimul episod din cunoscutul serial Dexter, dar vrei sa fii acoperit legal?
Alternativele americane
O solutie ar fi achizitionarea unei conexiuni de tip VPN, pentru aproximativ 55 de dolari pe an, de la un website precum strongvpn.com sau mai mult
Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 15:30