Senatorul PSD, Serban Nicolae, a declarat joi, ca nu da doi bani pe buna-credinta a ambasadelor, referindu-se la raspunsul Ambasadei Frantei in ceea ce priveste textul tradus in limba engleza a celor trei legi care vizeaza domeniul Justitiei.
"Pentru mine nu e o surpriza. Oameni de buna-credinta ne-au dat aceasta sugestie in mod insistent: 'domnule, faceti o traducere, sintetizati documentele, iar toti cei care vor sa se pronunte sa o faca in cunostinta de cauza sau macar sa nu spuna dupa aceea ca nu au avut acces la date'.
Eu am fost de la bun inceput foarte sceptic si am spus ca eu nu-i cred de buna-credinta pe acesti sefi de misiuni diplomatice, pentru ca eu nu cred ca lipsa traducerii sau lipsa accesului la informatiile de la Parlament i-ar fi facut sa incalce Conventia de la Viena, celebrul articol 41.
Eu nu cred ca un om de buna-credinta se pronunta asupra unor lucruri fara sa cunosca inainte, pe motiv ca nu le-ar fi avut traduse. Bineinteles ca au servicii de traducere. In realitate, au altceva. Exista de multa vreme un interes de a tine Romania intr-o zona de experiment in materie judiciara. Nu au protestat niciodata ambasadele pentru protocoalele secrete, inexistente in orice democratie. Nu dau doi bani pe buna-credinta a acestor comunicate si a acestor ambasade", a declarat Serban Nicolae, la Antena 3.
Ambasada Frantei a anuntat ca urmareste cu atentie evolutiile legate de reforma justitiei si dispune de propriile servicii de traducere, in contextul... mai mult
Joi, 28 Decembrie 2017, ora 20:15
Deputatul USR Iulian Bulai ii cere lui Liviu Dragnea sa il demita pe Serban Nicolae de la sefia grupului senatorilor PSD si ii face plangere la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului dupa ce social-democratul a sustinut ca partizanii anticomunisti din munti au facut rau Romaniei, iar actiunea lor ar fi fost indreptata impotriva intereselor tarii.
Serban Nicolae a facut declaratiile luni, in comisia juridica a Senatului, el afirmand, printre altele, ca incercarea de schimbare a "stapanului sovietic cu stapanul american" nu a fost cu nimic mai buna si ca Stalin si Churchill au fost in egala masura doi criminali.
Teoria senatorului PSD a generat ample reactii negative, iar istoricul Dennis Deletant i-a trimis o scrisoare lui Serban Nicolae in care ii atrage atentia acestuia ca "partizanii din munti s-au opus impunerii puterii comuniste in Romania de catre Stalin", in timp ce PCR-ul a fost cel care "la inceput, a tradat interesele tarii in favoarea unor interese straine".
Deputatul USR Iulian Bulai spune ca Serban Nicolae este "un analfabet cultural si un sabotor al memoriei anticomuniste".
"Duminica trecuta am facut o vizita de lucru la Memorialul Rezisentei din Muntii Fagarasului. Astazi la Jilava am intalnit-o pe doamna Ioana Raluca Voicu Arnautoiu, fiica partizanilor Arnautoiu din Muntii Fagarasului. A fost nascuta in munti si a rezistat ca prin minune pana la varsta de doi ani cand parintii dumneaei au fost prinsi.
Sa iti sacrifici pana si... mai mult
Marti, 31 Octombrie 2017, ora 11:26
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a dat replica lui Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, dupa ce acesta s-a aratat vadit nemultumit de opiniile celor care nu au fost de acord cu amendamentele aduse Legii gratierii, prin care se gratiaza fapte de coruptie.
"Vom transa aceasta discutie in partid", a spus Liviu Dragnea, referindu-se la faptul ca Serban Nicolae a catalogat drept "doar o parere personala" faptul ca liderul PSD a spus ca "dezaproba categoric" amendamentele.
Intrebat si daca printre colegii sai se numara si sustinatori ai gratierii coruptilor, Dragnea a raspuns: "Categoric nu".
"O sa discutam despre subiect, despre felul in care unii colegi ai nostri inteleg sa respecte ce am decis in partid. Partidul nu trebuie respectat doar cand esti pe lista pentru alegeri. Pareri personale putem sa avem in baie sau in alte locuri", a mai spus Dragnea.
"Sunt dezamagit ca, desi au fost pozitii publice, cu toate astea sunt unii colegi care considera ca sunt pareri personale. Daca ar fi independenti in Parlament, ar putea avea aceasta opinie, acum nu", a adaugat liderul PSD.
Intrebat cum comenteaza faptul ca fostul premier Victor Ponta i-a cerut demisia, joi, la scurt timp dupa noul vot din Comisia Juridica, Serban Nicolae a raspuns: "Imi pastrez opinia, nu ma tem de nu stiu ce reactii. Este profund toxic sa condamni pe cineva pentru opiniile sale, dar nu ma supar, nu ma bucur. Eu respect dreptul la opinie, chiar si al opiniilor... mai mult
Joi, 04 Mai 2017, ora 15:53
Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Serban Nicolae, a vorbit despre noul vot care s-a dat in sedinta de joi a comisiei, in urma caruia pedepsele pentru fapte de coruptie nu se mai gratiaza.
Reluarea votului a fost ideea PNL. Presedintele Comisiei Juridice a Senatului a supus la vot acest amendament al liberalilor, care a trecut astfel: 5 voturi pentru, niciunul impotriva si 4 abtineri.
Practic, Opozitia a profitat de absenta unor senatori ai Puterii de la Comisia Juridica si de faptul ca cei 4 membri PSD si ALDE prezenti s-au abtinut la acest nou vot.
La iesirea din sedinta, Serban Nicolae a spus ca "nu a fost vorba despre vreo incrancenare" in discutiile din Comisia Juridica si ca nu a votat in favoarea propunerii PNL pentru ca nu a vrut sa-si schimbe opinia.
"Ne-am abtinut toti pentru ca nu eram de acord cu procedura. Nu ne-am schimbat votul", a spus Nicolae, subliniind, ca nu este "neaparat necesar" ca amendamentele de gratiere a coruptilor sa treaca: "Daca nu exista sustinere, nu sustin amendamente care nu au sansa sa treaca, pentru ca nu are rost sa...".
Intrebat cum comenteaza faptul ca fostul premier Victor Ponta i-a cerut demisia, joi, la scurt timp dupa noul vot din Comisia Juridica, Serban Nicolae a raspuns: "Imi pastrez opinia, nu ma tem de nu stiu ce reactii. Este profund toxic sa condamni pe cineva pentru opiniile sale, dar nu ma supar, nu ma bucur. Eu respect dreptul la opinie, chiar si al opiniilor proaste".
"Ce a fost ieri la... mai mult
Joi, 04 Mai 2017, ora 14:02
Senatorul PSD Serban Nicolae considera ca romanii care au iesit si miercuri seara in strada dupa ce in Comisia Juridica s-a decis gratierea coruptilor sunt neinformati si manipulati.
"Daca ar fi vorba de un dialog (cu protestatarii din Piata Victoriei - n.red.) le-as spune sa nu cada prada manipularii. E foarte greu sa combati niste absurditati. E vorba de oameni neinformati si care au asa o tendinta, o placere sa fie manipulati", a spus Nicolae.
Senatorul PSD a fost vizat de protestatari miercuri seara, avand in vedere ca nu doar ca este seful Comisiei Juridice din Senat, dar chiar unul dintre initiatorii amendamentelor controversate. "Serban Nicolae, du-te la parnaie!" era unul dintre mesajele de pe pancartele din Piata Victoriei.
Serban Nicolae a adaugat ca si "Italia, Franta au gratiat, au gratiat fapte de coruptie, si nu s-a inflamat lumea" si le-a cerut celor care contesta masura sa incerce sa vada "imaginea de ansamblu". In opinia lui, aceasta imagine ar fi ca nu scapa de inchisoare cei condamnati pentru violente si cei cu pedepse mari.
Nicolae a fost deranjat si de reactia Guvernului in legatura cu amendamentele prin care sunt gratiati coruptii si a spus, ironic, ca probabil ca Executivul vrea sa plateasca amenda CEDO.
Nu este prima reactie de acest fel a lui Serban Nicolae la adresa protestatarilor. El i-a contestat inca din primele zile de dupa adoptarea OUG 13 pe cei care au iesit in strada, motiv pentru care a fost si atunci tinta a mesajelor... mai mult
Joi, 04 Mai 2017, ora 11:51
Indignati de faptul ca membrii comisiei juridice din Senat au votat gratierea unor fapte de coruptie, internautii s-au mobilizat miercuri dupa amiaza pe retelele de socializare si isi anunta prezenta in strada, atat la Bucuresti, cat si in alte mari orase ale tarii, cum ar fi Cluj, Craiova si Baia Mare.
Este a 93-a seara de protest neintrerupt in Piata Victoriei, incepand din 31 ianuarie, data la care Guvernul Grindeanu a adoptat controversata ordonanta de urgenta 13, abrogata ulterior.
"Comisia Juridica din Senat a votat gratierea faptelor de coruptie. OUG 13 revine. Ne vedem in Piata Victoriei. Azi, la ora 19:00. Organizatiile civice ies astazi in strada, asa cum am promis", se arata pe pagina special dedicata evenimentului "Revenim 600000 in Piata Victoriei".
De asemenea, pe pagina "Coruptia ucide", unde au fost prezentate seara de seara imagini de la protestul non-stop din Piata Victoriei, se anunta iesiri in strada, atat in Bucuresti, sub titlul "NU gratierii coruptilor - OUG 13 revine. Si noi!", cat si la Cluj, unde protestatarii sunt asteptati incepand cu ora 20, dar si la Craiova si Baia Mare.
"Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi 'pentru' (PSD si ALDE) si 3 'impotriva' (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de... mai mult
Miercuri, 03 Mai 2017, ora 18:23
Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a afirmat, vineri, ca o lege a gratierii este "absolut necesara", iar ALDE sustine proiectul de lege care a fost trimis de Guvern la Parlament si care nu prevede clementa pentru actele de coruptie.
"Gratierea este o lege absolut necesara, dat fiind faptul ca, la ora actuala, in sistemul penitenciar din Romania supraaglomerarea este de 200 la suta. Parlamentul dezbate aceasta lege intr-o maniera foarte transparenta. Exista amendamente, inclusiv facute de domnul Serban Nicolae. Pozitia noastra pentru moment, din cate stiu eu, este de a sprijini proiectul care a fost aprobat in Guvern, care l-am trimis la Parlament, ceea ce nu se refera la gratierea actelor de coruptie" a afirmat Teodor Melescanu, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Campina, unde a deschis un cabinet parlamentar.
Senatorul PSD, Serban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind gratierea, aflat in dezbatere in Comisia Juridica de la Senat, prin care condamnatii pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu pot fi gratiati.
El a explicat ca nu crede ca "cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara".
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca el nu sustine gratierea pentru fapte de coruptie si a subliniat ca, oricum, doar legea gratierii nu rezolva problema supraaglomerarii penitenciarelor, fiind necesare investitii in infrastructura.... mai mult
Vineri, 10 Martie 2017, ora 17:53
Gabriel Diaconu, unul dintre cei mai cunoscuti psihiatri din Romania, ii ofera o replica dura senatorului Serban Nicolae, care a spus ca nu este normal ca cei care sunt corupti sa "stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara" in inchisori.
"Sunt in asentimentul domnului Serban Nicolae. Un corupt nu trebuie sa stea intr-o camera 3 pe 3, cu 3 in pat, in igrasie si mizerie. In astfel de conditii trebuie sa stea un batran, un bolnav, un copil institutionalizat, un sarman naiv al votului la punga, un edentat, un analfabet, un terchea si-un berchea, un tanar mizantrop student la facultate, un vis cu cai verzi pe pereti, un vesnic doritor de mare, soare etc, eventual pe bani multi.
Acolo sa-i ducem pe oricine, mai putin pe cei care-si traiesc viata la fenta", a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.
Medicul aminteste in mesajul sau catre Serban Nicolae de oamenii care au murit din cauza infectiilor.
"Pentru ca daca-i dau crezare domniei sale, si daca e sa fie dreptate, echitate, demnitate, atunci musai sa fie pentru toti. Daca-i dau gir, atunci gir sa fie si pentru toti care-au murit prematur indopati cu antibiotice ca ultima reduta in fata jegului si-a bacteriei ce creste numai in rahat", a completat acesta.
Gabriel Diaconu sustine ca cei corupti ar trebui sa spele podelele din spitale sau sa curete toaletele scolilor.
"Nu-i doresc celula grea nici unui borfas, baiat de trupa, combinator de ocazie si intretinut institutional. Au simpatia,... mai mult
Miercuri, 08 Martie 2017, ora 10:18
Lume, lume, asupra PSD s-a pogorat democratia!
Un senator, Serban Nicolae, uns de Liviu Dragnea lider de grup si presedinte de Comisie Juridica, introduce o lista de amendamente la legea gratierii, pentru ca asa il mana pe el constiinta, fara sa se fi consultat cu liderul suprem.
Si cand liderul suprem se opune amendamentului, care doar printr-o coincindenta le foloseste condamnatilor pentru coruptie, senatorul rezista eroic cu vorbe aspre: "A porni de la premiza ca toti trebuie sa avem o opinie publica, asa cum era pe vremuri, cu opinia unica ce emana de la partid si de la conducatorul iubit, mie mi se pare ca este o perioada demult depasita. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales in Parlament, acolo unde se propun dezbateri". Asa ceva!
Iar in fata frondei, el, liderul maxim, zice ca nu are ce-i face pentru ca un senator nu poate fi impiedicat sa aiba initiative.
Si noi trebuie sa credem sceneta asta de doi bani? Sa fim seriosi! Povestea mi se pare cu mult mai simpla si extrem de perversa.
In primul rand, ca sa fie clar, vorbim despre cel mai disciplinat partid din Romania, condus cu mana de fier de Liviu Dragnea. Ca o mostra, ar trebui poate sa stiti ca pesedistii nu si-au ales comisiile in Parlament, ci au fost informati care le e locul. Sau poate va amintiti cum Serban Nicolae si Eugen Nicolicea s-au dat de ceasul mortii sa explice de ce OUG 13 nu poate fi respinsa in Parlament, pentru ca e abrogata si s-au sucit... mai mult
Miercuri, 08 Martie 2017, ora 07:07