Pandemia a adus multe schimbări în domeniul promovării afacerilor. Din ce în ce mai mulți antreprenori, indiferent de mărimea companiei, au început să vadă publicitatea online ca fiind cea mai bună metodă pentru a căpăta vizibilitate la nivel local și național.
Acest lucru se datorează nevoii de a-și transfera activitatea în mediul online, pe toate planurile, inclusiv cel al comunicării cu audiența vizată. Fără a comunica eficient cu clienții sau potențialii clienți, mai ales firmele mici pot întâmpina dificultăți în creșterea vânzărilor.
Cumpărătorii vor întotdeauna să găsească cea mai bună variantă pentru nevoile lor, de aceea companiile pot veni întâmpinarea lor prin intermediul articolelor de blog de pe site-ul propriu. Nu doar că pot crește astfel încrederea clienților, dar vor putea să aibă o mai mare vizibilitate pe listele de căutare Google.
Pentru că cei mai mulți oameni interesați să cumpere o gamă largă de produse caută opțiunile disponibile pe Google, este esențial pentru orice firmă, indiferent că activează la nivel local sau național, să apară pe o poziție cât mai bună. Pentru a obține acest lucru, serviciile de SEO sunt o investiție pe care trebuie să o facă orice antreprenor.
Anul acesta, investițiile în zona de servicii SEO se estimează că vor crește în mod semnificativ, cu 25% față de anul precedent. Cuantumul investițiilor companiilor se ridică la aproximativ... mai mult
Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:51
Printr-o definitie scurta, meta titlul si meta descrierea reprezinta elementele esentiale ale unei campanii SEO. Practic, acestea doua meta tags reprezinta titlul si descrierea unei pagini sau ale unui produs care sunt afisate in rezultatele cautarilor din SERP.
Meta titlu si meta descriere indeplineste functiile a doua roluri extrem de importante: in primul rand influenteaza modul in care Google iti indexeaza pagina, iar in al doilea rand conving utilizatorul sa dea click pe pagina ta. Astfel, este foarte important sa oferi un text extrem de bun care sa caracterizeze in doar cateva cuvinte magazinul tau, asigurand astfel cresterea CTR-ului.
E bine sa stii ca meta titlul si meta descrierea sunt primele elemente cu care interactioneaza un utilizator, si dupa cum stii deja, prima impresie conteaza intotdeauna.
Astfel, pentru a fii relevant in doar 75, respectiv 200 de caractere, iata la ce trebuie sa fii atent:
Meta Titlul
Meta Titlu este un tag HTML existent in sectiunea unei pagini si reprezinta titlul pe care Google il afiseaza in SERP (Search Engine Result Page) pentru rezultatul unei cautari. De asemenea, meta titlul este extrem de vizibil si ti-am spus deja care este importanta lui.
Iata cateva recomandari pentru a avea un Meta Titlu perfect optimizat:
Creeaza meta titlul pe baza cuvintelor cheie - asa cum spuneam, meta titlul este un factor extrem de important de ranking pentru Google. Din acest motiv, el trebuie sa fie construit in jurul... mai mult
Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 19:10
Nu mai rerezinta niciun fel de secret faptul ca lumea virtuala a devenit o parte din viata de zi cu zi a omului modern avand in vedere ca Internetul in vastitatea sa de avantaje ne permite sa comunicam eficient, sa fim mereu conectati la lumea ce ne inconjoara, dar si sa lansam diferite proiecte ce pot deveni unele de succes. Potentialul mediului online in ceea ce priveste lansarea unei afaceri este unul de incontestat in condiitiile in care cumparaturile online se afla pe un trend ascendent. Mediul online este in prezent mai competitiv ca niciodata, fapt pentru care succesul presupune adesea parcurgerea unui drum lung si anevoios. Oricat de complicate ar parea lucrurile, online-ul ramane totusi un mediu cu un potential uris pentru afaceri.
Asa cum era de asteptat, succesul in online depinde de o serie factori asupra carora avem mai mult sau mai putin control. Cert insa este faptul ca in online vei avea nevoie de idei inovative, de investitii constante, flexibilitate, dar si alegerea unor servicii de promovare eficiente, pe care din fericire le putem regasi destul de usor in momentul actual. Vom discuta astazi despre potentialul pe care SEO si Web Development-ul le are in ceea ce priveste propulsarea afacerilor online.
SEO, serviciul de promovare care iti ajuta afacerea sa creasca in mod natural
O vorba celebra din popor ne spune ca graba strica treaba, lucru ce are desigur aplicativitate si in ceea ce priveste afacerile online. Atunci cand grabim lucrurile,... mai mult
Joi, 06 Mai 2021, ora 18:50
Pentru a vedea eficienta activitatii de optimizare SEO a site-urilor web, pentru a intelege care metode de publicitate aduc profit, este necesar sa se desfasoare in mod regulat un fel de diagnostic, adica o analiza a resurselor web. Este necesar sa se efectueze un audit complet, aproximativ o data pe an, si daca indicatorii si pozitiile sunt stabili, site-ul se dezvolta in mod activ. Daca exista:
O scadere a performanteiO scadere a prezenteiO scadere a conversiei,ar trebui sa soliciti imediat un diagnostic complet.
Ce include auditul?
Auditul include o intreaga lista de lucrari privind evaluarea site-ului din punctul de vedere al SEO, in care sunt identificati urmatorii indicatori:
Promovare SEOviteza de incarcare a paganilor,performanta interfetei,gradul de utilizare;autoritate, incredere si pozitie in clasament,indicatori SEO ai site-ului,continut: unicitate texte, advertoriale SEO, optimizare,corectitudinea etichetelor, fisierele hartii site-ului si robots.txt,pozitii si cuvinte cheie, cu si fara factori regionali,numarul de legaturi interne si externe, relevanta acestora, corectitudinea ancorelor,disponibilitatea inregistrarii in cataloage,traficul pe site si comportamentul utilizatorilor, punctele de intrare si respingeri,sursele de trafic si indicatorii lor de performanta etc.
In plus, analiza site-urilor concurente superioare in aceasta problema, poate fi efectuata pentru a identifica diferentele in politicile de promovare. Ca rezultat, vei obtine o... mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 12:18
Rezultatele din prima pagina Google primesc, in general, aproximativ 67,6% din click-uri. In plus, studiile facute de-a lungul timpului in privinta comportamentului internautilor au aratat ca 80% dintre acestia nu fac niciodata efortul de a frunzari si doua pagina daca produsul sau informatia cautata apare in primele 5 rezultate livrate.
Tocmai de aceea e foarte important ca, atunci cand ai un business online, sa investesti in SEO. In cele ce urmeaza iti prezentam si o scurta lista cu 5 indicatori ai faptului ca businessul tau online are nevoie de o campanie de SEO.
Site-ul are trafic modest
Unul dintre cele mai mari semne care indica spre necesitatea unei campanii de SEO este traficul site-ului. Fie ca site-ul tau a avut dintotdeauna un trafic modest, fie ca traficul modest este rezultatul unui declin pe care l-ai observat recent, o campanie de SEO este solutia ideala pentru a remedia oricare dintre aceste probleme.
Daca ai cunostinte de SEO si experienta in domeniu, te poti ocupa chiar tu de campanie si poti face, astfel, economii serioase. Insa, daca lucrurile stau invers, cel mai bine ar fi sa nu experimentezi pe propriul site si sa alegi sa lucrezi cu o agentie specializata, care sa te ajute sa ai rezultatele scontate.
Site-ul nu apare in cautari
Daca ai incercat sa cauti in Google diverse combinatii de cuvinte pe care le-ar putea cauta un posibil client si nu ai ajuns si la site-ul tau, atunci ai o mare problema. Asa cum aminteam si undeva mai sus,... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 12:24
In SEO, ca in orice alta tehnica de marketing online, continutul este cel care poate face diferenta intre succes si insucces.
Altfel spus, cuvintele "care vand" reprezinta sufletul comertului / al promovarii in cazul oricarui brand. Acest aspect este valabil indiferent ca ne referim la mediul online sau la formele clasice de publicitate (radio, TV, campanii de brand awareness desfasurate stradal, materiale tipizate distribuite outdoor sau indoor etc.).
Puterea cuvantului este, in principal, cea care converteste potentialii clienti, transformandu-i in clienti efectivi si, eventual, fidelizandu-i. Un slogan cu rezonanta sau titlul atractiv al unei oferte poate capta atentia publicului tinta instantaneu.
Dar, pe langa textele de marketing, imaginile (statice sau dinamice) sunt si ele un element central al strategiei de promovare. O fotografie aleasa in mod inspirat, un material video relevant sau o melodie potrivita poate completa cu succes un text reusit, in functie de specificul campaniei.
In marketingul online, astfel de elemente sunt cunoscute sub denumirea de rich media. Conceptul desemneaza totalitatea elementelor multimedia care pot imbunatati promovarea pe Internet. Dintre acestea, video marketingul se pare ca este "pe val" la ora actuala mai mult ca oricand. In ultima vreme, "febra" TikTok-urilor sau a story-urilor de pe retelele de socializare precum Instagram si Facebook, printre altele, contribuie tot mai mult la setarea unui nou trend inclusiv in... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 11:50
Desi exista numeroase cursuri SEO in Romania, majoritatea covarsitoare a acestora se desfasoara online, nu dureaza mai mult de cateva ore, iar informatiile prezentate in cadrul lor nu sunt actualizate. Acest lucru se intampla deoarece, de obicei, ele sunt sustinute de cvasi-profesionisti in ale marketing-ului online, de cele mai multe ori autodidacti sau care, in orice caz, nu au o experienta vasta in ceea ce priveste lucrul cu proiecte din diverse domenii.
Din fericire, exista si exceptii, iar cursurile SEO reunite sub "cupola" Jedi SEO School sunt cel mai notabil exemplu. Acestea dureaza doua luni, se ocupa inclusiv de conceptul "the new SEO 2019" si sunt tinute de Ovidiu Joita, CEO si founder iAgency, cu o experienta de peste 15 ani pe aceasta piata extrem de competitiva.
In cadrul acestor cursuri SEO, vei afla atat despre "clasica" optimizare on page si off page, cat si despre indicatorii de User Experience si valoarea brandului in SEO. Acesti ultimi doi metrici sunt luati din ce in ce mai mult in considerare de catre Google, atunci cand ierarhizeaza site-urile in paginile sale de rezultate.
De altfel, in ultima perioada, optimizarea SEO s-a transformat dintr-o activitate preponderent tehnica, in care era suficient sa folosesti de multe ori cuvinte cheie si sa creezi backlink-uri, intr-o activitate mult mai complexa, care de multe ori se confunda cu marketing-ul online. In ziua de astazi, accentul se pune pe utilizator, pe experienta de navigare a acestuia si... mai mult
Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 10:17
Daca lucrezi in domeniul marketing-ului online, cu siguranta esti familiarizat cu termeni precum SEO sau ROI. SEO (Search Engine Optimization) reprezinta totalitatea tacticilor prin care paginile unui site urca in rezultatele cautarilor pe anumite cuvinte cheie din motoarele de cautare, iar ROI (Return On Investment) este rata de recuperare a investitiei.
ROI-ul se calculeaza dupa urmatoarea formula:
ROI = (Veniturile in urma investitiei - Suma investita) * 100 / Suma investita
Cu alte cuvinte, rezultatul va fi un procent care iti va arata care este profitul companiei tale pentru fiecare 1 euro investit. Astfel, in situatia unui ROI de 25%, inseamna ca ai obtinut 25 de eurocenti profit pentru fiecare 1 euro investit.
In industria marketing-ului online, este cunoscut faptul ca SEO are cel mai mare ROI, comparativ cu alte metode de promovare. Principala explicatie este aceea ca, spre deosebire de variantele platite, care functioneaza doar atat timp cat continui sa investesti, SEO este organic.
Practic, odata ce ai construit o fundatie solida pentru site-ul business-ului tau (optimizare on page ireprosabila, crearea de backlink-uri de calitate etc), rezultatele vor incepe sa se vada in mod natural si pentru o perioada indelungata.
Totusi, ce sa faci daca nu te pricepi la acest domeniu? Simplu: sa participi la un curs SEO. Atat timp cat alegi un curs SEO sustinut de un profesionist in domeniu, vei avea numeroase avantaje, care iti vor garanta un ROI mai mare... mai mult
Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 16:52
Optimizarea pentru motoarele de cautare, cunoscuta mai bine ca SEO, a devenit o componenta vitala pentru site-uri si afacerile cu prezenta in online, daca vor sa se bucure de vizibilitate in rezultatele cautarilor online.
In Romania, Google este canalul pe care vrei sa te asiguri ca ai o vizibilitate ridicata, iar pentru a face acest lucru este obligatorie o optimizare facuta in mod corespunzator si de aceea este nevoie de specialisti.
Romania duce lipsa de specialisti in SEO, asa ca alegerea unui furnizor cu adevarat profesionist este o misiune dificila, mai ales pentru companiile care vor sa apeleze in premiera la astfel de servicii.
Ovidiu Joita, fondatorul JediSEO School, prima scoala de SEO din Romania, si iAgency, agentie de SEO din top 3 in Romania, ne ofera cele mai utile sfaturi in ceea ce priveste alegerea corecta a unui furnizor de SEO specializat.
"Activitatea de SEO din prezent se intersecteaza intr-o foarte mare masura cu marketingul online si, cu cat activezi in domeniul competitiv, cu atat strategia devine mai complexa si actiunile necesare atingerii rezultatelor genereaza un volum mai mare de munca.
Alegerea furnizorului pentru serviciile SEO este dificila in prezent, cand Google lucreaza constant la algoritmii sai de clasificare, introducand si elemente de inteligenta artificiala.
In prezent, majoritatea specialistilor SEO sunt depasiti de ultimele noutati ale algoritmilor Google, algoritmi ce au suferit modificari majore in 2014-2015... mai mult
Luni, 15 Iulie 2019, ora 11:20