Google marcheaza sambata, 21 decembrie, solstitiul de iarna din 2013, respectiv inceputul iernii astronomice, prin schimbarea logoului cu un doodle special care sugereaza pregatirea pentru anotimpul rece.
Google isi va intampina utilizatorii cu un logo special, cu literele transformate intr-o manusa incolacita la care doua maini croseteaza de zor. Cei care vor accesa motorul de cautare vor putea afla mai multe informatii despre solstitiul de iarna 2013 apasand noul logo Google.
Conform Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti, ca in fiecare an, desi iarna meteorologica soseste inca de la 1 decembrie, inceputul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstitiului de iarna.
El este legat de miscarea anuala aparenta a Soarelui pe sfera cereasca, ce reprezinta consecinta miscarii reale a Pamantului in jurul Soarelui.
Dupa cum este cunoscut, axa polilor Pamantului isi pastreaza (in prima aproximatie) directia fixa in spatiu, ea fiind inclinata cu 66 grade 33' fata de planul orbitei terestre.
Din acest motiv, Soarele parcurge in decurs de un an cercul sferei ceresti numit "ecliptica", a carui inclinare fata de ecuatorul ceresc este de 23 grade 27'.
La momentul solstitiului de iarna Soarele se afla in emisfera australa a sferei ceresti, la distanta unghiulara maxima de 23 grade 27' sud fata de ecuator, el efectuand miscarea diurna in lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit "tropicul Capricornului".... mai mult
Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 09:55
Google si-a modificat, duminca, logo-ul, pentru a marca 200 de ani de la nasterea filosofului, scriitorului si teologului danez Soren Kierkegaard, cunoscut mai ales pentru conceptia sa filozofica asupra constrangerii omului de a-si alege destinul.
Noul logo Google este realizat in culorile rosu,, albastru, maro si verde si infatiseaza sase barbati care scriu cu pene colorate literele ce formeaza numele motorului de cautare.
Soren Kierkegaard este considerat fondatorul existentialismului, de-a lungul vietii sale acesta criticand vehement atat hegelianismul din timpul sau, cat si ceea ce a considerat ca fiind formalitati nule ale Bisericii Nationale Daneze. O mare parte din opera sa filozofica se concentreaza asupra problemelor legate de modul de viata al oamenilor, accentul cazand pe prioritatea realitatii umane concrete, in detrimentul gandirii abstracte, subliniind, in acelasi timp, importanta alegerii si a devotamentului individual.
Kirkegaard i-a influentat, printre altii, pe romanii Mircea Eliade, Emil Cioran, Nicolae Steinhardt, Jeni Acterian si Max Blecher.
Opera sa teologica se axeaza pe etica crestina si institutia Bisericii, iar opera sa in domeniul psihologiei exploreaza emotiile si sentimentele indivizilor atunci cand se confrunta cu alegerile pe care le fac in viata.
Inspirat de dialogurile lui Socrate si ca parte a metodei sale filosofice, Kierkegaard a scris primele opere recurgand la diverse personaje pseudonime fiecare prezentandu-si punctele... mai mult
Duminica, 05 Mai 2013, ora 13:45