Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi, ca a fost semnat contractul pentru proiectarea drumului expres Constanta-Tulcea care va face legatura cu Coridorul 9 Pan-European, urmand sa fie astfel realizata conexiunea Portului Constanta cu tarile de pe flancul estic al Uniunii Europene si cu toate tarile nordice.
"S-a semnat contractul pentru proiectarea acestui drum expres care face legatura intre Constanta si Tulcea. Dar nu numai legatura intre Constanta si Tulcea, asigurand astfel posibilitatea includerii in serviciile turistice si a Deltei, va face legatura intre Constanta si Coridorul 9 Pan-european pentru ca drumul expres Constanta-Tulcea se va pe podul de pe Dunare, tot pe profil de drum expres care se construieste intre Tulcea si Braila", a declarat Ludovic Orban, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Eforie.
El a spus ca din Braila vor fi realizate apoi doua drumuri expres.
"Din Braila se vor realiza doua drumuri expres care vor face conexiunea cu coridorul 9 Pan-European. Intre Bucuresti - Buzau - Focsani - Bacau - Pascani - Suceava - Siret se va face conexiunea care va face legatura intre Portul Constanta si toate tarile din est, de pe flancul estic al Uniunii Europene, toate tarile nordice, crescand atractivitatea Portului Constanta si conectivitatea Portului Constanta cu toate tarile din nord-estul Europei", a explicat premierul.
Intrebat ce se poate face in legatura cu aglomeratia din sezaonul estival dintre Eforie Nord si Eforie Sud, el a spus:... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2020, ora 18:24
In contextul raspandirii accentuate a virusului COVID-19, din ce in ce mai multe companii isi muta activitatea de business in online, iar angajatii si conducerea isi desfasoara activitatea de "acasa" si evita intalnirile, deplasarile etc.
Insa activitatea trebuie sa continue si in contextul distantarii sociale, iar majoritatea contractelor pot fi semnate (si) de la distanta.
Mai jos sunt prezentate doua optiuni pentru incheierea contractelor la distanta, respectiv prin utilizarea semnaturii electronice (pentru persoanele ce au o astfel de semnatura) si semnarea in counter-parts.
Incheierea contractelor prin semnatura electronica extinsa
Cea mai sigura metoda de incheiere a contractelor la distanta este prin semnarea acestora cu o semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat calificat si achizitionata de la un furnizor autorizat, care are aceeasi valoare cu semnatura olografa aplicata pe varianta hard-copy a unui document.
Furnizorii acreditati pentru emiterea certificatelor de semnatura electronica in Romania se regasesc in Registrul publicat pe site-ul Ministerului Comunicatiilor Societatii Informationale.
Detinatorii de semnaturi electronice extinse pot incheia in mod valabil, de la distanta, contracte pentru care legea cere forma scrisa ca cerinta de valabilitate sau probatiune (cum ar fi contractul de asigurare) sau pentru care legea nu cere nicio cerinta formala de valabilitate (cum ar fi contractul de inchiriere, contractul de antrepriza... mai mult
Vineri, 20 Martie 2020, ora 11:34
Exporturile Chinei au scazut in mod neasteptat in august, in timp ce importurile s-au redus la randul lor, pentru a patra luna consecutiv, evolutii care indica o continuare a slabiciunii celei de-a doua economii a lumii, subliniind necesitatea presanta a unor noi masuri de stimulare, pe fondul escaladarii razboiului comercial cu Statele Unite, transmite Reuters.
Analistii anticipeaza in mare masura ca Beijingul va anunta in urmatoarele saptamani noi masuri de sustinere, inclusiv reducerea dobanzilor, pentru a evita riscul unei incetiniri accentuate a economiei, in timp ce Statele Unite amplifica presiunile comerciale.
Vineri, banca centrala chineza a redus rezervele minime obligatorii pentru banci, pentru a saptea oara de la inceputul anului 2018, pentru a elibera fonduri mai mari pentru credite, la cateva zile dupa ce o sedinta de guvern a semnalat ca ar putea fi iminente noi masuri de relaxare.
Exporturile au scazut in august cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, acesta fiind cel mai amplu declin dupa luna iunie, cand scaderea a fost de 1,3%. Analistii anticipau o crestere de 2% a exporturilor, dupa un avans de 3,3% in iulie.
Numerosi analisti anticipeaza ca avansul exporturilor va incetini in continuare in lunile urmatoare, asa cum arata deja reducerea comenzilor de export din sondajele oficiale si private realizate in randul fabricilor. Noi tarife americane vor intra in vigoare pe 1 octombrie si 15 decembrie.
Date publicate duminica mai arata... mai mult
Duminica, 08 Septembrie 2019, ora 11:07
In pofida opozitiei statelor est-europene, ideea Europei cu mai multe viteze a fost inclusa in Declaratia semnata sambata de liderii europeni, reuniti la summitul de la Roma pentru a aniversa 60 de ani de la incheierea tratatului ce a pus bazele blocului comunitar.
Liderii UE au semnat declaratia de la Roma: Vom face Uniunea Europeana mai puternica
Un moment oarecum amuzant a avut loc la semnarea Declaratiei, cand premierul polonez, Beata Szydlo, care pana cu o zi in urma s-a opus continutului acestui text, a sugerat printr-un gest ca ar ezita sa-l semneze, relateaza agentiile DPA si EFE.
Cuprinsa in formula 'vom actiona impreuna in ritmuri si intensitati diferite unde va fi necesar', conceptul Europei cu mai multe viteze se regaseste in textul ce descrie starea de fapt a Uniunii si viziunea asupra viitorului ei.
In continuarea acestei formulari se mentioneaza totusi ca statele UE vor avansa 'in aceeasi directie', iar acelea care doresc sa se alature unei cooperari consolidate intr-un anumit domeniu vor putea sa faca acest lucru, fiind de asemenea indicat faptul ca o cooperare in ritmuri si intensitati diferite se va face in conformitate cu tratatele actuale.
Guvernul de la Varsovia s-a manifestat foarte vocal impotriva ideii Europei cu mai multe viteze, enuntata de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in prezentarea pe 1 martie a celor cinci scenarii privind viitorul proiectului european. Aceasta idee a fost agreata imediat de statele... mai mult
Sambata, 25 Martie 2017, ora 17:54
Multi oameni sunt speriati cand afla de la medic ca sufera de artroza sau au un inceput de artroza, iar primul gand pe care il au este ca o sa ajunga la operatie.
Dr Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie specialist in chirurgia artroscopia, explica pentru Ziare.com care sunt cele mai frecvente semne ale artrozei si cum ne putem da seama daca suferim de aceasta boala.
Artroza reprezinta deteriorarea cartilajului la nivelul articulatiilor, putand fi afectata o singura articulatie sau mai multe.
1. Durerile articulare sunt cel mai important semn al artrozei pe care multi incearca sa il ignore sau sa il trateze cu diverse antiinflamatoare fara a ajunge la un medic pentru o evaluare. Atunci cand o articulatie sufera o durere care nu cedeaza sau care se repeta in mod frecvent este clar ca exista o problema, iar corpul incearca sa atentioneze.
Durerea, in general, este agravata de ortostatismul prelungit si de activitatiile fizice sau de mersul indelungat, urcatul si coboratul scarilor.
Citeste si Semne ca trebuie sa ajungi urgent la ortoped
2. Edemul local - atunci cand observam ca articulatia a devenit mai mare in volum fata de normal sau comparativ cu articulatia paralela, ne este indicat faptul ca acea articulatie sufera un proces de inflamatie pe care trebuie sa il tratam cu atentie.
3. Redoarea articulara - redoare inseamna reducerea razei de miscare normale a unei articulatii si este un semn prezent in artroza mai avansata sau in... mai mult
Marti, 24 Ianuarie 2017, ora 17:56
Auzim tot mai des in jurul nostru despre persoane care fac infarct, unele chiar si la 30 de ani. Dar ce inseamna, de fapt, infarctul, ce se petrece in organism in acele momente? Care sunt semnele care il prevestesc si cand se impune operatia?
Potrivit dr. Claudiu Chivu, medic primar chirurgie cardiovasculara, definitia incetatenita este aceea ca infarctul miocardic reprezinta necroza, moartea miocardului, ca urmare a infundarii unei artere coronare.
Arterele coronare sunt vasele care asigura sangele necesar metabolismului inimii. In fiecare minut inima "consuma" intre 250-300 mililitri de sange. In timpul efortului, cantitatea de sange necesara activitatii inimii poate creste de 5-6 ori. Orice mecanism care blocheaza accesul sangelui la muschiul inimii va duce la aparitia infarctului miocardic.
Ce se intampla in timpul unui infarctCelulele musculare ale inimii incep sa moara la cateva minute de la blocajul coronarian. Pacientul resimte o durere intensa in piept, durere ce ...citeste mai departe despre "Infarctul, momentul in care o parte din inima moare. Care sunt semnele si cand e necesara operatia" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 10:30
Perioada verii este cea destinata concediilor si chiar daca unii refuza sa plece in vacanta organismul le arata e cazul sa ia o pauza.
Mercola trece in revista cateva semne care arata ca ai nevoie de un concediu.
Atunci cand ai o stare emotionala buna poti rezolva cu usurinta treburile zilnice, insa, atunci cand esti stresat, nimic nu iti iese si pana si cele mai simple sarcini ti se par coplesitoare.
5 beneficii ale unei mici vacante
Stresul poate duce si la dureri fizice, precum cele articurale, de cap, de spate, ochii obosesc mai repede si toate sunt semne ca vacanta s-a lasat asteptata cam mult timp. Si problemele cu stomacul pot fi cauzate tot de nivelul prea mare de stres.
De asemenea, stresul poate sa scada sansele de a te odihni asa cum trebuie. Oamenii care sunt suprasolicitati intampina probleme in ceea ce priveste relaxarea la sfarsitul zilei.
Colegii incep sa te intrebe daca te simti bine. Ei sunt primii care observa ca nu te mai comporti normal. Daca ...citeste mai departe despre "Semne ca ai nevoie de o vacanta cat mai repede" pe Ziare.com mai mult
Joi, 30 Iulie 2015, ora 19:21
Politicienii romani se intrec in urari cu ocazia a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a transmis pe site-ul presedintiei ca 25 aprilie 2005 este un moment cu o semnificatie deosebita pentru tara noastra.
"Semnarea Tratatului de aderare a venit dupa un proces dificil de negocieri care a marcat transformari profunde in multe domenii ale vietii economico-sociale. Acest moment a insemnat recunoasterea faptului ca Romania era pregatita sa devina membra a Uniunii Europene, sa se alature unui spatiu de valori definit de democratie, stat de drept, economie de piata, respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului", continua seful statului.
Iohannis a atras atentia ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la fel ca si aderarea la NATO, "a demonstrat ca elitele politice si societatea sunt capabile sa-si uneasca eforturile in directia unor obiective nationale majore, care depasesc interese ...citeste mai departe despre "10 ani de la semnarea Tratatului de aderare la UE - Laude si indemnuri de la Iohannis, Tariceanu, Ponta" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 15:35
Asa dupa cum au anuntat deja analistii, Rusia da primele semne ca ar intra in recesiune, PIB scazand pentru prima oara dupa octombrie 2009.
Guvernul rus se asteapta la o scadere de 0,8% a PIB anul viitor, anunta BBC.
Si rubla a scazut cu mai bine de 6%, dupa ce castigase putin teren saptamana trecuta.
Economia Rusiei, care se bazeaza mai ales pe exporturile de petrol si gaze, a fost lovita de scaderea pretului la titei si de sanctiunile Occidentului.
Banca ruseasca promovata de Bruce Willis se prabuseste - incercari disperate de resuscitare
Sanctiunile, ...citeste mai departe despre "Rusia da primele semne de recesiune" pe Ziare.com mai mult
Marti, 30 Decembrie 2014, ora 10:40