Casa de vacanta pe care o folosesti tu sau pe care o inchiriezi trebuie pregatita temeinic pentru sezonul rece. In special daca aceasta se afla intr-o zona de munte, inseamna ca locatia este frecventata de multi turisti in aceasta perioada a anului. Acum ca oamenii simt si mai mult nevoia de a calatori in tara si de a se bucura de activitati in afara locuintei, poate fi momentul perfect pentru a investi in renovarea cabanei sau a casei pe care o detii. In acest fel poti adauga elemente care schimba atmosfera si sa modernizezi utilitatile pe care le oferi celor care iti trec pragul. Iata cateva idei:
Lucreaza la atmosfera si confort
Cele mai importante aspecte ale unei locuinte sau case de vacante in timpul iernii sunt confortul si atmosfera potrivita. Urmareste sa transformi casa intr-un sanctuar in care iti face placere sa te adapostesti de vremea de afara. De asemenea, daca ai o casa in apropierea unei partii, ia in considerare ce vor cauta turistii care viziteaza zona cu scopul de a practica sporturi de iarna. Asigura-te ca sursele de caldura functioneaza optim. Instaleaza seminee pentru a adauga un plus de confort unei incaperi mari, de tip open space, sau in zona de socializare, precum sufrageria. In acest fel, dupa ziua de schi sau snowboard, turistii se pot relaxa la un pahar de vin in jurul focului.
Fa stocul de accesorii si produse esentiale pentru iarna
Pentru a pregati casa pe care o inchiriezi sau unde te refugiezi in perioada sarbatorilor de... mai mult
Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 17:56
Detii sau esti pe cale sa ai o proprietate cu scop turistic si vrei sa iti impresionezi oaspetii? Opteaza pentru seminee cu lemne pentru fiecare incapere decorata in stil rustic. Vei reusi sa reproduci imaginea clasica din povesti, invitandu-i pe cei care iti calca pragul la introspectie, meditatie si la o experienta de relaxare profunda. Imaginea de la munte nu ar putea fi completa fara un semineu care sa transforme locul.
Un procent semnificativ dintre turisti cauta in mod special cazare cu seminee, astfel incat sa se poata bucura - din plin - de farmecul acestui echipament termic. Este si un avantaj competitiv, dar este si o buna alegere din punct de vedere al costurilor de incalzire: un semineu pe lemne de ultima generatie va asigura un foarte bun randament termic, va fi eficient si iti va reduce costurile pentru combustibil. Afla mai multe!
Materialul din care este conceput semineul: un aspect foarte important de care sa tii cont
Atunci cand cumperi un semineu pe lemne, nu ignora acest aspect. Cea mai populara varianta este cea a semineului conceput din otel captusit cu samota. Aceasta optiune permite mentinerea caldurii si dupa stingerea focului si - implicit - va reduce cheltuielile pentru combustibil. Randamentul unui astfel de semineu este, de regula, intre 80% si 85%. Se incalzeste mai greu decat semineele fabricate din fonta, dar mentinerea caldurii este un real avantaj. Nu este, insa, singura optiune pe care o ai. Mai poti opta si pentru clasicele... mai mult
Joi, 08 Iulie 2021, ora 17:06
(P) Am ajuns intr-o epoca in care informatia este difuzata in masa si in care consumatorul devine foarte exigent in ceea ce priveste calitatea bunurilor si serviciilor de care are nevoie. Semineul a ajuns sa fie si el un element de design interior mai valoros si mai apreciat ca niciodata. Acesta nu mai este un simplu obiect necesar locuintei de pe vremea stramosilor.
In vederea obtinerii unor performante exceptionale, tehnologia privind realizarea focarelor este foarte avansata, asigurand rezistenta in timp si o functionare cat mai indelungata. Focarul reprezinta un dispozitiv ce poate fi introdus intr-o masca de semineu sau intr-un semineu prefabricat.
Datorita noilor tehnologii, acesta poate avea un design simplu, elegant, dar in acelasi timp, si foarte complex. Focarele pentru seminee pot fi deschise sau inchise.
Cele deschise sunt utilizate mai mult din punct de vedere estetic, deoarece asigura un randament mai mic de incalzire a camerei in care sunt amplasate, fiind ideale pentru cei ce vor sa auda sunetul lemnului ce trosneste in soba.
Focarele inchise sunt realizate din fonta sau otel, prevazute cu sistem de curatare al geamului ce permit o vedere exceptionala a jocului flacarilor, asigurand o eficienta mai ridicata.
In cei peste 15 ani de existenta, Seminee Sibiu a devenit un simbol pentru calitate realizand o gama larga de produse, care indeplinesc si cele mai exigente dorinte. Specialistii de la Seminee Sibiu reusesc sa gaseasca de fiecare data... mai mult
Marti, 09 Mai 2017, ora 12:47
Domnul Ionel Dragoi, proprietarul Seminee MOL, numara peste 22 de ani de specializare in domeniul semineelor de toate tipurile si dimensiunile, pentru spatii rezidentiale sau pentru proiecte comerciale.
Sfaturile dansului sunt esentiale intr-o arie de practica care nu permite greseli datorita gradului ridicat de potential pericol. Domnul Ionel Dragoi incepe lucrul in 1994 in atelierul socrului sau, sobar expert, ca ucenic pentru sobe de teracota.
In anul 2000, acesta infiinteaza o societate denumita MOL SRL, cu principal obiect de activitate comercializarea si montajul de seminee, cosuri de fum profesionale gratare de grandina si sobe de teracota.
In lumea domnului Dragoi, un semineu este piesa de rezistenta din cadrul unei locuinte, acesta contureaza o atmosfera calda a caminului si contribuie la confortul locatarilor. Montat odata cu constructia casei, semineul determina la nivel structural amenajarea spatiilor. Montat ulterior, acesta trebuie integrat in spatiul existent.
Vatra casei este un punct central de atractie si functiunea acestuia este de a aduce familia impreuna in jurul focului.
In timpuri moderne, focarul casei transmite caldura in restul incaperilor prin distributie de aer cald, apa si convectie.
Pentru functionarea corecta a unui semineu pe lemn este necesara montarea unui cos de fum profesional iar recomandarea principala este folosirea unui cos de fum ceramic marca SCHIEDEL, cu garantie de 30 ani, agrementat tehnic, cu siguranta maxima... mai mult
Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 10:00
Sunt unul dintre cei care au trecut de la incalzirea traditionala, pe gaz, la incalzirea pe lemne. Am facut-o din doua motive: incalzirea pe gaz este intr-o continua scumpire, si dorinta de a avea focul arzand in casa mea. Tanjeam dupa atmosfera care sa-mi aminteasca de casa bunicilor, locul in care imi petreceam vacantele, si totodata locul in care am adunat cele mai frumoase amintiri - amintiri pe care nu le voi uita toata viata.
Am ales un semineu pe lemne cu focar din fonta datorita functionalitatii si designului. Functionalitatea se refera la avantajul focarului din fonta, caldura degajandu-se relativ repede dupa aprinderea focului. Am optat pentru incalzirea intregii case cu ajutorul tubulaturii de distributie, acestea facand ca aerul cald sa se transmita si in celelalte incaperi.
In privinta designului, un semineu este alegerea ideala. Fiind un obiect care nu se demodeaza niciodata, semineul vine sa intregeasca decorul cu un stil elegant, rustic, modern sau clasic. Dominand intreaga camera, el este punctul central de atractie.
Iarna, in jurul focului, ne punem timp deoparte pentru a le citi povesti copiilor, pentru a discuta provocarile pe care le-au intampinat peste zi, sau pur si simplu stam si privim focul cu o ceasca de ciocolata calda in mana.
Deseori, in zilele tensionate, simpla licarire a jocului de flacari ma linisteste si ma ajuta sa ma relaxez. In fata unei usi de semineu simt gustul copilariei, rememorez amintirile si ma bucur de ceea ce am... mai mult
Luni, 29 August 2016, ora 16:51
De ce nu putem uita atmosfera din casa bunicilor? Pentru ca acolo sunt cele mai frumoase amintiri. Pentru ca lucrul de care ne aducem aminte si care se distinge de toate celelalte este frumusetea focului natural, acolo unde mergeam si ne dezghetam trupurile dupa o joaca cu prietenii pe ulita plina de zapada.
Acum, poti aduce in casa ta magia de atunci mult mai simplu si cu mai multe beneficii. Datorita tehnologiilor inovatoare, semineele moderne construite de experti au garantii consistente si prezinta multe avantaje, printre care amintim caldura intreaga iarna la un pret accesibil.
In primul rand, semineul tau trebuie sa asigure incalzirea incaperii in care se afla sau, dupa caz, a intregii case. Majoritatea oamenilor apeleaza la construirea unui semineu datorita beneficiilor incalzirii naturale mai ieftine decat a celei traditionale, pe gaz.
In al doilea rand, semineul tau trebuie sa fie construit de profesionisti. Acestia stiu care e cea mai buna varianta pentru tine, atunci cand vine vorba de alegerea focarului din otel captusit cu samota sau focare fonta si te pot ajuta sa iei cea mai buna decizie pe termen lung, in functie de bugetul de care dispui. Recomandarea noastra este sa alegi cele mai bune materiale pentru a fi scutit de cheltuieli sau reparatii ulterioare.
In al treilea rand, semineul ofera un design aparte camerei tale. Momentele unice petrecute alaturi de familie au in fundalul lor un semineu. Aici se citesc povesti si se petrec cele mai... mai mult
Joi, 28 Iulie 2016, ora 13:55
Domeniul semineelor nu reprezinta lucrul la care ma pricep cel mai bine, dar atunci cand vine vorba de a impartasi din experienta mea si a-i ajuta si pe altii sa faca cele mai bune alegeri, nu dau inapoi.
Am fost si eu pus in situatia in care nu stiam ce alegere sa fac in privinta incalzirii casei mele, dar am fost ajutat de un prieten care mi-a dat un simplu numar de telefon si acel numar de telefon a facut diferenta in privinta confortului si caldurii in familia mea.
Dupa cum am spus, nu stiam ce alegere sa fac in privinta incalzirii locuintei mele si nu doream sa apelez la clasicele metode de incalzire doar pentru ca le folosea toata lumea. In urma cu mult timp am invatat ca e bine sa mergi importiva curentului.
Am sunat la numarul de telefon oferit de amicul meu si mi-a raspuns unul din consultantii de la firma Pefoc.ro. I-am spus ca imi doresc sa incalzesc intreaga casa cu ajutorul unui semineu pe lemne si ca nu doresc sa apelez la incalzirea pe gaz, deoarece este foarte scumpa.
Mi-a facut una din cele mai bune oferte: un semineu cu focar captusit cu samota. Acest semineu cu ajutorul grilelor de aerisire duce caldura in intreaga casa, iar datorita samotei, caldura este mentinuta mult timp in focar.
La o singura umplere a focarului cu un nivel mediu de ventilatie, durata de ardere a lemnului este de 4-5 ore, iar deflectorul ajuta la mentinerea unui consum cat mai scazut de lemne.
Semineul cu focar captusit cu samota este prevazut si cu admisie a... mai mult
Marti, 26 Iulie 2016, ora 14:38
Semineul este un obiect care nu se demodeaza niciodata. De unde atunci notiunea de semineu modern? Chiar daca semineul clasic, pe lemne, e primul lucru care ne apare in minte atunci cand ne gandim la un semineu, nevoile si gusturile diversificate au dat nastere unui trend care il completeaza pe cel clasic.
Semineele moderne sunt seminee care au ca si scop principal designul. Ele sunt achizitionate sau construite in principal cu scopul delectarii privirii cu imaginea focului arzand.
Nu pot fi o sursa principala de caldura, deoarece nu au capacitatea de a incalzi un spatiu mare, dar pot veni ca si o completare a sursei principale de caldura.
Biosemineul este primul tip de semineu modern. Acesta foloseste un combustibil pe baza de bioetanol, biotetanolul fiind un combustibil compus din reziduriile cerealelor ca sfecla, trestia de zahar si alte cereale.
Arderea acestuia nu declansaza fum sau miros in incapere si nu necesita cos de fum. Arderea genereaza vapori de caldura, apa si dioxid de carbon.
Biosemineul poate fi mobil, existand posibilitatea amplasarii in biblioteca, gradina sau orice alt spatiu, sau fix, incastrat in perete in camera dorita. Acesta este de marimi, forme sau culori diferite, toate putand fi alese in functie de designul si tonul camerei.
Semineul electric este al doilea tip de semineu modern. Acesta poate fi de marimi, forme sau culori diferite si se achizitioneaza, de regula, datorita faptului ca spatiul nu permite construirea unuia... mai mult
Marti, 05 Iulie 2016, ora 17:25
Pe lista "cumparaturilor" lunare facute de bogatii lumii in aceasta luna s-au aflat semineele din aur, camera foto sau carte din aur.
Cu preturi pornind de la 5.000 de euro, produsele exclusiviste au fost la mare cautare si in luna februarie, potrivit Born Rich.
Seminee din aur, pretul de pornire 5.890 de euro
Semineele nu mai sunt demult un obiect a carui functionalitate primeaza, devenind o completare a decorului atunci cand nu sunt in functiune.
De la modele din cristale Swarovski, la semineele Huradax in valoare de 4 milioane de dolari pana la semineul de aur Wodtke nu a fost decat un pas. Pretul pentru un semineu din aur incepe de la 5.890 de euro.
Semineul Wodtke produs in Germania este confectionat din otel inoxidabil acoperit cu aur de 24 de carate. Pentru cei care doresc sa isi personalizeze semineul exista mai multe optiuni pentru finisaje. Acestia pot opta pentru bronz, lemn si chiar finisaj din acrilic negru.
Semineul Wodtke este potrivit atat pentru living cat si pentru gradina sau dormitor. Ba mai mult decat atat, poti schimba cu usurinta locul semineului in casa intrucat acesta cantareste doar 54 de kilograme.
Cartea din aur, licitata la 100.000 de dolari
Ca orice alte lucrari istorice, si cartile de colectie sunt licitate la preturi exorbitante. Cea mai scumpa carte vanduta vreodata, Codex Leicester apartinand lui Bill Gates are un concurent redutabil: o carte de aur apartinad regelui vietnamez Thieu Tri.
Scoasa la... mai mult
Luni, 27 Februarie 2012, ora 18:46