Deloitte Romania alaturi de BusinessMark Event Management anunta organizarea seminarului "Vamuirea centralizata la nivel national. Beneficii si provocari pentru portul Constanta", ce va avea loc pe 28 iulie 2017 la Hotel del Mar Mamaia, Constanta.
La sase luni de la data punerii in aplicare a procedurii de vamuire centralizata la nivel national, Deloitte Romania va invita sa aflati principalele implicatii, precum si beneficiile aplicarii acesteia in cadrul operatiunilor vamale derulate prin portul Constanta.
Specialistii Deloitte Romania isi propun sa abordeze subiecte precum: procedura de vamuire centralizata la nivel national (conditii de utilizare, beneficii, recomandari post-utilizare, provocari practice, prezentarea documentelor aferente vamuirii la biroul vamal de supraveghere, persoana responsabila cu prezentarea marfurilor la biroul vamal de prezentare), vamuirea centralizata la nivel european, AEO - o certificare obligatorie in utilizarea simplificarilor vamale, studiu de caz privind implementarea in practica a procedurii de vamuire centralizata la nivel national pentru operatiunile de import si export, legislatie aplicabila si ghiduri de implementare in practica.
Evenimentul va include discutii interactive in cadrul carora participantii vor avea posibilitatea sa interactioneze cu urmatorii speakeri:
* MIHAI PETRE - Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte Romania
* DANIELA NEAGOE - Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte Romania
* COSMIN DINCA... mai mult
Vineri, 21 Iulie 2017, ora 13:41
Deloitte Romania si Reff & Asociatii alaturi de BusinessMark Event Management anunta organizarea seminarului interactiv "TVA in practica", ce va avea loc pe 16-17 mai 2017 la Hotel InterContinental, Bucuresti.
Sistemul romanesc de TVA implica colectarea si deducerea TVA, iar acest lucru are un efect neutru asupra companiilor. Legislatia complexa genereaza numeroase intrebari la care avem nevoie de raspunsuri pentru a aplica corect TVA. Aplicarea neadecvata a regulilor de TVA poate conduce la obligatii suplimentare considerabile pentru o companie.
Prin intermediul seminarului, Deloitte Romania isi propune sa clarifice modul de functionare a sistemului de TVA, punand accent pe latura practica. Se vor discuta inclusiv aspecte de vama si procedura fiscala data fiind incidenta lor semnificativa in practica TVA.
Participantii au oportunitatea sa se intalneasca cu urmatorii speakeri:
* PIETER WESSEL - Partener, Taxe Indirecte - Deloitte Romania
* ALEXANDRU APARASCHIVEI - Senior Manager, TVA - Deloitte Romania
* MIHAI PETRE - Senior Manager, Vama - Deloitte Romania
* LOREDANA ILEA - Senior Consultant, TVA - Deloitte Romania
* ANA SABIESCU - Senior Consultant, TVA - Deloitte Romania
* IONUT IABLONSCHI - Senior, Litigii fiscale - Reff & Asociatii - Member of the Deloitte Legal network
Seminarul "TVA in practica" este dedicat directorilor financiari si generali, controllerilor financiari, directorilor economici si contabili, contabililor, auditorilor, expertilor... mai mult
Vineri, 05 Mai 2017, ora 17:30
Evenimentul "Directorul financiar si legislatia vamala - 5 dovezi ale unui mariaj reusit" se va desfasura miercuri, 27 mai 2015, la Hotel Radisson Blu Bucuresti.
Legislatia vamala este extrem de complexa, atat prin multitudinea de reglementari care o guverneaza, cat si prin modul in care influenteaza contabilitatea si fiscalitatea unei societati. Cele mai mari litigii intre societati si autoritatea fiscala sunt de departe cele in materie vamala (taxe vamale, TVA la import si accize).
Pe langa provocarile impuse de respectarea ei, legislatia vamala ofera si un numar de facilitati fiscale si financiare menite sa incurajeze comertul international.
Complexitatea legislatiei vamale si modul in care influenteaza contabilitatea si fiscalitatea unei companii au creat necesitatea unor discutii aprofundate cu persoanele din departamentele financiar/contabil ale companiilor, discutii ce vor avea loc in cadrul seminarului "Directorul financiar si legislatia vamala - 5 dovezi ale unui mariaj reusit".
Structura seminarului, tematica abordata, exemplele practice alese, accentul pe nevoia unei comunicari continue intre logistica si financiar, il fac unic pe piata din Romania in prezent.
"Complexitatea regulilor impuse de comertul international in ultimul timp fac ca vamuirea marfurilor sa nu se (mai) finalizeze odata cu obtinerea liberului de vama. De exemplu, politica de preturi de transfer din cadrul grupurilor multinationale impune ajustari contabile trimestriale/anuale... mai mult
Miercuri, 20 Mai 2015, ora 20:49
Managerii si investitorii straini care vor sa investeasca pentru prima oara in Romania sau sa isi extinda afacerile aici sau in alte piete din regiune, au ocazia sa afle care sunt avantajele unei astfel de investitii, dar si riscurile la care se supun, precum si care sunt cerintele specifice derularii unei afaceri la noi in tara.
Desi este o tara membra a Uniunii Europene, legislatia din Romania are anumite particularitati care, daca nu sunt pe deplin explicate si intelese, pot fi o piedica in calea investitorilor.
Aceste particularitati, ca si alte aspecte ale extinderii afacerilor pe pietele din Romania si Europa de Sud Est vor fi discutate de specialisti intr-un webinar organizat de catre TMF Group, companie ce ofera servicii profesionale de outsourcing, de la contabilitate si raportare pana la HR, payroll si servicii juridic-administrative.
Webinar-ul va urmari oportunitatile si provocarile mediului de afaceri din Europa de Sud-Est, cu o atentie deosebita acordata pietelor din Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia si Slovenia.
"Intrarea pe noi piete internationale poate fi o adevarata aventura pentru orice companie, deoarece fiecare zona are un alt sistem de reglementari si raportari. Romania este o piata atractiva, dar are un sistem legislativ si de taxe complex, cu cerinte de raportare stricte si reglementari in continua schimbare. Pentru companiile internationale, obisnuite cu sistemele de reglementare ale altor tari, intelegerea acestuia este mai... mai mult
Marti, 10 Iunie 2014, ora 14:52
Business Review, saptamanal de afaceri in limba engleza, va organiza in data de 31 martie, 2014, a 13-a editie a evenimentului Tax and Law, eveniment dedicat ultimelor noutati in materie de fiscalitate si legislatie, cu o traditie de peste 12 ani.
Prezenta participantilor la conferinta va fi echivalata cu 6 unitati CPD oferite de ACCA. Conferinta va cuprinde doua sesiuni de discutii axate pe noile modificari din Codul Fiscal si noutatile incluse in Noul Cod al Insolventei, urmate de o serie workshop-uri, ce vor trata intr-o masura practica masurile complexe din noua legislatie fiscala.
Evenimentul va incepe la ora 8:30 si va avea loc la Pullman Hotel Bucuresti, sala New York. Incepand cu ora 09:00, conferinta va debuta cu prima sesiune de discutii dedicata noilor masuri legislative din anul 2014.
Printre subiectele propuse spre discutie se vor atinge teme precum reformarea ANAF si impactul asupra inspectiilor fiscale derulate in zona companiilor, noutatile privind reglementarea holdingurilor, modificarile referitoare la incasarea TVA-ului, dar si tendinte europene privind preturile de transfer.
Sesiune dedicata noului Cod al Insolventei
A doua sesiune a conferintei este dedicata noului Cod al Insolventei, proiect ce se afla in acest moment in dezbatere in Parlamentul Romaniei. Printre temele aduse in discutie se afla cadrul legislativ privind recuparearea creantelor in lumina Noului Cod si influenta creditorului entitate publica in realizarea planului de... mai mult
Vineri, 14 Martie 2014, ora 10:40
Desi Noul Cod al Insolventei, care trebuia sa intre in vigoare pe 25 octombrie, a fost declarat neconstitutional, practicienii sustin ca acesta aduce si unele clarificari in procedura insolventei, printre care cele legate de situatia creantelor si de deciziile pe care le poate lua judecatorul sindic. Astfel, in prezent, se aplica vechea legislatie, dar o noua forma a legii este asteptata pana la mijlocul lunii decembrie, dupa cum au declarat marti specialistii prezenti la seminarul "Insolventa - cum functioneaza in practica", organizat de AvocatNet.ro.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 620 din 4 octombrie 2013 si se prevedea ca aceasta va intra in vigoare pe data de 25 octombrie 2013.
Citeste continuarea articolului pe Avocatnet.ro. mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 18:10
Florin Motiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, va dezbate principalele modificari aparute in urma recentei adoptari a Noului Cod al Insolventei in cadrul conferintei Legal Updates, ce va avea loc in data de 16 octombrie, 2013.
Conferinta, organizata de saptamanalul de afaceri in limba engleza Business Review, va fi urmata de o sesiune de workshop-uri, ce trateaza masurile complexe din noua legislatie.
Evenimentul va incepe la ora 8:30 si va avea loc la Pullman Hotel Bucuresti, sala New York. Incepand cu ora 11:45, Business Review va gazdui si o sesiune de 3 worksop-uri, care se vor desfasura simultan.
Pe langa worshop-ul dedicat Noului Cod al Insolventei, se vor organiza si seminarii ce prezinta noutatile legislative in materie de tranzactii sau prevederile din propunerile de directiva privind achizitiile publice.
Conferinta va fi onorata si de prezenta domnului Florin Motiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, care va vorbi despre noutatile survenite in Noul Cod al Insolventei. Stoparea masurilor abuzive in materie de deschidere a procedurii insolventei si a votarii planului de reorganizare sunt doar doua dintre cele mai semnificative modificari prevazute in noul cod.
In cadrul conferintei organizate de Business Review vor fi prezenti si specialisti cu vechime in domeniul insolventei precum: Simona Milos, Presedinte, INPPI; Andreea Deli, Partener, Deli&Asociatii; Irina Sarcane, Partener, Five Advisory Group; Diana Rizea, Asociat, Noerr;... mai mult
Marti, 15 Octombrie 2013, ora 15:15
Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA) isi exprima ingrijorarea cu privire la lipsa de coerenta si la opacitatea procesului decizional din Ministerul Energiei.
Preocuparea RWEA vine in urma discutiilor recente pe care membrii Asociatiei le-au avut separat la Bruxelles, in 22 mai, cu directoratul general Energie si directoratul general Concurenta din cadrul Comisiei Europene si a reflectarii acestora in declaratiile oficialilor romani.
"Reprezentantii autoritatilor romane au primit clarificari de la cele doua institutii europene cu privire la rolul Comisiei in analiza modificarilor propuse de proiectul de Ordonanta de Urgenta care redimensioneaza schema de sustinere a productiei de energie din surse regenerabile.
O aprobare a Comisiei presupune insa o procedura oficiala, in care se prezinta documente, cifre, explicatii si se finalizeaza cu un aviz scris si dat apoi publicitatii. Drept urmare, RWEA considera ca declaratiile oficiale care sustin 'unda verde' a Comisiei Europene pentru a promova OUG sunt hazardate si provoaca dezinformare", se arata in document.
Asociatia se refera la declaratiile ministrului Energiei: "Comisia Europeana a apreciat ca legea a fost in dezbatere, ca ne-am consultat cu ei, in mare a fost de acord cu propunerile noastre", a afirmat, in urma cu cateva zile, Constantin Nita, la un seminar pe teme energetice.
Jucatorii din industria eoliana sustin ca CE vrea sa analizeze in detaliu
RWEA sustine ca reprezentantii... mai mult
Luni, 27 Mai 2013, ora 11:30
Comisia Europeana a fost, "in mare", de acord cu propunerile Romaniei privind modificarea legislatiei in sectorul productiei energiei regenerabile, care insa nu presupun injumatatirea numarului de certificate verzi, ci doar "o amanare", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, adaugand ca Guvernul va sprijini marii consumatori de energie, pentru a evita relocarea activitatii acestora.
"Comisia Europeana a apreciat ca legea a fost in dezbatere, ca ne-am consultat cu ei, in mare a fost de acord cu propunerile noastre", a afirmat Nita la un seminar pe teme energetice.
Guvernul intentioneaza sa suspende de la tranzactionare o parte a certificatelor verzi primite de producatorii de energie regenerabila, cu scopul reducerii facturilor platite de consumatori. Astfel, producatorii de energie din surse regenerabile vor putea utiliza, in intervalul 1 iulie - 1 ianuarie 2017, doar jumatate din certificatele verzi atribuite, potrivit propunerii Guvernului.
Pe de alta parte, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei apreciaza ca numarul certificatelor verzi acordate producatorilor de energie din surse regenerabile ar trebui redus, in unele cazuri chiar si la jumatate.
"Nu va fi nicio reducere, nicio injumatatire a numarului de certificate verzi. Doar a amanare", a adaugat Nita.
Marii consumatori vs. industria de energie regenerabila
Industria de profil este nemultumita de aceste propuneri, in timp ce consumatorii mari de energie... mai mult
Joi, 23 Mai 2013, ora 11:55