O relatie buna cu seful tau, te va ajuta sa te bucuri de toate momentele petrecute la birou. In plus, vei avea ocazia sa il cunosti mai bine ca om si sa il pretuiesti pentru calitati care altfel ar putea trece neobservate. Cu cat mai autentice sunt sentimentele care stau in spatele relatiei voastre, cu atat mai bine te vei descurca atunci cand este ziua lui si vei sti exact ce il face fericit. Cu toate acestea, pregatirile pe graba, emotiile sau chiar gafe neasteptate, pot ruina un moment pe care il asteptati cu totii.
Afla in continuare care sunt cele mai frecvente greseli care apar in astfel de situatii si cum poti sa le eviti.
1. Alegi un meniu care nu ii place
La fel ca in majoritatea domeniilor din viata si mancarea implica foarte multe preferinte. Afla din timp care sunt felurile preferate ale sefului tau, astfel incat atunci cand va asezati la masa, sa nu ai surprize neplacute. Daca este complicat sa te decizi, incearca sa comanzi un meniu cat mai variat si simplu in acelasi timp, care sa acopere orice gen de alimentatie.
2. Cumperi bijuterii care nu i se potrivesc
Daca seful tau este o femeie, lucrurile sunt mult mai usoare. Poti sa alegi cu usurinta o pereche de cercei, o bratara sau un colier cu constelatii. Daca, insa, seful tau este un barbat, cel mai bine sa nu te aventurezi in alegerea unui cadou constand intr-o bijuterie. Desi exista barbati care poarta lantisoare, bratari si chiar inele, este o alegere mult prea intima si trebuie sa fii... mai mult
Joi, 24 Iunie 2021, ora 16:05
Gabriela Lenghel conduce Autoritatea Nationala pentru Cetatenie si beneficiaza de o pensie speciala de peste 20.000 de lei pe luna, la 53 de ani. Femeia are rang de secretar de stat, primind circa 10.000 de lei pe luna, la care se adauga si pensia.
Potrivit declaratiei de avere din 2020, Gabriela Lenghel a incasat 260.000 de lei doar din pensie in 2019, adica aproximativ 22.000 de lei pe luna (4.500 de euro) pentru faptul ca a fost procuror, la care se adauga salariul de peste 2.000 de euro, potrivit Adevarul.ro.
La inceputul anului 2019, Gabriela Lenghel s-a inscris in cursa interna a Partidului Miscarea Populara pentru desemnarea candidatului la Primaria municipiului Galati, dar a fost invinsa de Catalin Cristache, seful filialei.
Lenghel a fost procuror timp de 25 de ani, intre 1992 si 2017, la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati si la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati.
Citeste mai mult: adev.ro/qpsd2x
Citeste si:
Scandalul datelor privind vaccinarea publicate de Vlad Voiculescu. Ce spun expertii in comunicare publicaRusia: Avioanele spaniole Eurofighter din Romania nu au facut o interceptare propriu-zisa. Este doar "un joc barbatesc"Eleva de clasa a VII-a batuta de un coleg spre amuzamentul colegilor. Restul copiilor privesc si aplaudaRaluca Turcan: "Cei cu salariul minim traiesc in situatii aproape identice cu unii care sunt dependenti de ajutorul social"Scandalos. Cine e sportiva data in judecata pentru ca a ramas insarcinata. I-a... mai mult
Joi, 11 Martie 2021, ora 10:25
Gelu Diaconu, fost sef ANAF in perioada 2013-2016, anunta ca Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) a clasat plangerea sa impotriva procurorului DNA Doru Tulus si a unui specialist din DNA.
Diaconu a fost fortat sa paraseasca functia de la ANAF dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA in 2016, in dosarul "Partida Romilor". Ulterior, ancheta a fost clasata. Fostul sef ANAF anunta si ca se va adresa mai departe justitiei, chiar si CEDO daca este nevoie.
Postarea lui Gelu Diaconu
Patru asociatii respectabile ale magistratilor reactioneaza intr-un comunicat fata de refuzul DNA de a-si asuma abuzurile din anii anteriori. Opinia acestor asociatii este prilejuita de controversa publica iscata pe subiectul desfiintarii SIIJ.
Citez din acest comunicat:
"Dincolo de statisticile triumfaliste ale DNA, toate dosarele cu magistrati soldate cu clasari ori achitari au afectat nu doar viata si cariera acestora, ci au adus grave prejudicii de imagine Justitiei, scazand dramatic increderea oamenilor in justitie. Nicio analiza concreta si obiectiva a vreunui astfel de caz in care acuzatiile DNA s-au soldat cu esec nu a fost adus la cunostinta opiniei publice de catre DNA, pentru a demonstra ca institutia isi intelege menirea (...).
Niciunul dintre procurorii care au efectuat actele de urmarire penala (sau alti specialisti din DNA, as adauga eu!!) in acele cazuri nu a raspuns in nici un fel pentru esecuri (...)".
Coincidenta face ca tocmai ce am primit... mai mult
Marti, 19 Ianuarie 2021, ora 09:56
Dupa infiintarea companiilor municipale in Bucuresti, directorii din Primaria Capitalei au capatat functii si in conducerea sau administrarea contestatelor societati. Asa au ajuns sa castige sume mari de bani, de pana la 11 salarii minime pe economie intr-o singura luna.
Ziare.com continua serialul in care va prezinta o parte dintre persoanele abonate la functii in institutiile statului roman. De data aceasta, din Primaria Municipiului Bucuresti, condusa in prezent de Nicusor Dan, care a castigat alegerile locale din toamna in fata Gabrielei Firea. In mandatul sau de patru ani, Firea a infiintat companiile municipale, de pe urma carora incaseaza venituri mai multe persoane care au lucrat alaturi de ea in primarie.
Legea romana permite cumularea mai multor functii, dar durata maxima a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare. O parte din angajatii institutiilor statului detin, insa, trei sau chiar cinci functii, de pe urma carora aduna indemnizatiile.
Din Voluntari la Primaria Capitalei
Dumitru Catana este director executiv al Corpului de Control al Primarului General, functie pentru care a incasat peste 130.000 de lei in 2019. Catana este profesor la Universitatea Maritima din Constanta, de unde a incasat, anul trecut, 7.500 de lei si membru in Consiliul de Administratie al Autoritatii Navale Romane, functie remunerata cu 17.400 de lei. La aceste venituri se adauga pensia de 142.450 de lei de la Ministerul de... mai mult
Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 00:02
Comisarul-sef Radu Ionut Obreja, fostul sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri si Inmatriculari Vehicule Suceava, a fost retinut in noaptea de joi spre vineri, 27 noiembrie, de procurorii DNA, fiind pus sub acuzare in doua dosare penale.
In unul dintre acestea este acuzat de comiterea infractiunii de folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii. Este vorba de dosarul in care a mai fost retinut si ofiterul Mihai Martin, de la Serviciul Judetean Anticoruptie. Potrivit datelor de ancheta, Mihai Martin ar fi divulgat o serie de informatii despre efectuarea unor perchezitii, scrie Monitorul de Suceava.
Citeste si: Ofiter DGA, suspectat ca a acoperit ilegalitatile "fabricii de permise auto" din Suceava: "A mai activat si la alte structuri importante ale politiei"
Referitor la al doilea dosar care il vizeaza pe comisarul-sef Radu Ionut Obreja, acesta ar fi legat de spagile care se dadeau la serviciul pe care l-a condus o perioada.
Radu Ionut Obreja ar fi acuzat de comiterea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, patru infractiuni de luare de mita si spalare de bani.
Anchetatorii ar fi ridicat 37 de ceasuri de femei si barbati, bijuterii din aur, peste 60.000 de lei, dar si circa 60.000 de euro.
50.000 de euro au fost gasiti in portbagajul unui Audi A4, intr-o borseta, iar fostul sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri si Inmatriculari Vehicule Suceava ar fi justificat ca i-a... mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 10:28
Marius Danut Carasol, fostul presedinte al Transelectrica care a ocupat functii importante cu diploma universitara falsificata, a recunoscut acuzatiile si a achitat prejudiciul de 460.187 de lei, reprezentand remuneratiile incasate. Au fost bile albe pentru fostul demnitar, care in final i-au adus o condamnare de doar 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune si uz de fals.
Decizia finala a fost data de Curtea de Apel Bucuresti, pe 7 septembrie, dar instanta a finalizat recent motivarea sentintei. Practic, Carasol si-a redus pedeapsa cat a putut. In primul rand, recunoasterea pedepsei i-a adus o reducere de o treime, iar achitarea prejudiciului a contat la circumstantele personale. A contat ca a avut cazier alb si faptul ca este integrat social.
Asta desi atat procurorii si reprezentantii Transelectrica au cerut o pedeapsa cu executare in penitenciar. In ultimul cuvant, Carasol a spus judecatorilor ca regreta fapta si a solicitat a i se da sansa de a fi alaturi de familia sa.
"Astfel, au fost aplicate inculpatului pedepse cu o durata substantiala prin raportare la minimul special prevazut de lege, fara luarea in considerare a cauzei legale de reducere, prevazuta de art.396 alin. (10) Cod procedura penala- 2 ani pentru infractiunea de inselaciune (limite de la 1 an la 5 ani) si cate 1 an pentru uz de fals (limite de la 3 luni la 3 ani).
Cat priveste modalitatea de executare, in opinia Curtii suspendarea sub supraveghere a pedepsei ofera, din... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 00:01
Actuala nesiguranta globala si ingrijorarea pe fondul crizei economice provocate de pandemia de coronavirus risca sa duca la declansarea unui alt razboi mondial, a avertizat seful fortelor armate britanice, Nick Carter, transmite duminica Reuters.
Intr-un interviu difuzat pentru a coincide cu Duminica Pomenirii - comemorarile anuale desfasurate in Regatul Unit in amintirea celor ucisi sau raniti in cele doua razboaie mondiale si in conflictele ulterioare - Nick Carter a atras atentia ca escaladarea tensiunilor regionale si erori de judecata ar putea duce in cele din urma la un conflict extins.
"Cred ca traim intr-un moment in care lumea este un loc foarte nesigur si nelinistit si, desigur, dinamica competitiei globale este deopotriva o caracteristica a vietilor noastre, si cred ca riscul real pe care il avem cu un numar destul de mare de conflicte regionale aflate in desfasurare in acest moment este sa ne confruntam cu o escaladare pornita dintr-o eroare de judecata", a declarat Carter la Sky News.
Intrebat daca se refera la faptul ca exista o amenintare reala de declansare a unui alt razboi mondial, Carter a raspuns: "Spun ca exista un risc si trebuie sa fim constienti de aceste riscuri".
Carter, care a devenit seful armatei britanice in 2018, a apreciat ca este important sa ni-i amintim pe cei care au pierit in razboaiele precedente, ca un avertisment pentru cei care ar putea repeta greselile trecutului.
"Daca uitam de oroarea razboiului, atunci cred ca... mai mult
Duminica, 08 Noiembrie 2020, ora 10:13
Seful de cabinet al presedintelui Donald Trump, Mark Meadows, a fost diagnosticat cu COVID-19, transmite CNN, care citeaza doi oficiali. Acestas-a aflat in preajma presedintelui duminica, luni si marti.
Meadows, in varsta de 61 de ani, a anuntat dupa alegerile de marti ca a contractat COVID, dar nu este clar cand a fost testat pozitiv pentru prima data, potrivit surselor citate.
Anterior, el a parut sceptic in legatura cu masurile de prevenire a raspandirii noului si nu a fost vazut prea des purtand masca.
Meadows a calatorit impreuna cu presedintele Trump la bordul Air Force One la actiunile de final de campanie, duminica si luni, l-a insotit pe presedinte marti in vizita la sedii de campanie si a participat la o petrecere la Casa Alba in noaptea alegerilor, ocazie cu care a fost in contact apropiat cu membri ai familiei presedintelui. El nu a fost vazut purtand masca in niciuna dintre aceste ocazii. ...citeste mai departe despre "Seful de cabinet al lui Donald Trump, diagnosticat cu COVID-19. Mark Meadow s-a aflat in preajma presedintelui duminica, luni si marti" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 07 Noiembrie 2020, ora 07:53
Horatiu Potra (foto stanga), un fost veteran al Legiunii Straine franceze, devenit contractor privat in diferite razboaie civile africane, a fost pus sub control judiciar de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru infractiunea de amenintare, dupa ce i-ar fi trimis doua mesaje lui Adrian Volintiru (foto dreapta), directorul general al SNGN Romgaz, potrivit RISE Project.
Horatiu Potra este seful diviziei de securitate a companiei African Minerals, patronata de controversatul Frank Timis, fondatorul afacerii "Rosia Montana".
Adrian Volintiru, directorul general al SNGN Romgaz ar fi primit pe 12 februarie urmatorul mesaj text de la un numar necunoscut.
"Buna ziua domnul Director, va dorim noroc in afaceri cat si pe postul ocupat politic. Ai uitat regula, cand traiesti bine, trebuie sa inapoiezi ceva. Nu respecti ce promiti, ai uitat cine te-a pus acolo. O sa-ti aducem aminte rapid! Speram ca-ti place padurea din Bazna sau Blajel la fel cum iti plac femeile. O sa facem o plimbare sa te familiarizezi, sunt locuri ascunse greu de accesat! Fi intelept, profita de piscina hotelului vecin Expro si nu ne pune sa ne deplasam in Transilvania ca-i de rau pentru tine si cei dragi! Succes!"
Urmatorul mesaj ar fi fost si mai succint: "Venim acum!"
Numarul de telefon de la care au plecat amenintarile a fost identificat prin triangulatie de politistii Directiei Operatiuni Speciale si localizat in automobilul lui Horatiu Potra, mai scrie RISE Project.
Ancheta... mai mult
Marti, 30 Iunie 2020, ora 20:52