Consiliul General al Capitalei a adoptat in sedinta de vineri, cu 34 de voturi ''pentru'', 19 ''impotriva'' si o abtinere, un proiect care vizeaza dizolvarea Companiei Turistica Bucuresti SA.
Andrei Badiu (PNL) a declarat ca adoptarea hotararii reprezinta un prim pas in demersul de dizolvare a companiilor municipale.
"As dori sa marcam momentul de incepere a activitatii de dizolvare a companiilor municipale. Din pacate, Compania Turistica a ajuns intr-o situatie financiara dezastruoasa. In cazul acestei companii nu a fost emisa nicio factura timp de un an. La nivelul anului 2019 au fost incidente prevederile art. 153 indice 24, respectiv am ajuns la nivelul datoriilor la nivelul capitalului social. Nu mai avem capital social. Din pacate, ne va fi foarte greu si lichidarea sa o facem", a spus acesta.
Conform proiectului, Consiliul de administratie al societatii va convoca Adunarea Generala a Actionarilor care va avea pe ordinea de zi dizolvarea societatii. Totodata, va face toate demersurile necesare ca AGA convocata sa aiba loc in maxim 45 de zile de la adoptarea hotararii CGMB.
Ulterior aprobarii dizolvarii societatii in AGA, Consiliul de administratie are obligatia de a selecta lichidatorii. Acestia trebuie sa fie inscrisi in evidenta Uniunii Nationale a Practicienilor in insolventa cu sediul in Bucuresti, sa aiba experienta dovedita in lichidarea societatilor cu o cifra de afacere echivalenta cu un multiplu de cinci al cifrei de afaceri a Companiei Turistica... mai mult
Vineri, 26 Februarie 2021, ora 22:08
Consilierii generali ai Capitalei se intrunesc marti, de la ora 16,00, intr-o sedinta pe a carei ordine de zi figureaza 14 proiecte de hotarare, care prevad: granturi pentru artistii independenti, eliminarea taxei pentru turism in 2021, punerea la dispozitia DSP Bucuresti a unor spatii din incinta Arenei Nationale pentru cel putin sase luni, finantare europeana de peste 3 milioane de lei pentru echipamente de protectie destinate unor centre sociale din subordinea DGASMB.
* Trei centre sociale din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala ar urma sa beneficieze de echipamente si materiale sanitare in valoare de peste 3 milioane de lei, finantate din bani europeni. Conform proiectului, se aproba contractul de finantare incheiat intre DGASMB si AM POIM privind implementarea initiativei "Protejati impotriva COVID". Proiectul urmeaza sa aiba un buget in valoare totala de 3.288.969 lei, inclusiv TVA. Vor fi achizitionate: masti, manusi de protectie, combinezoane, nebulizatoare si substante profesionale, solutii dezinfectante, ochelari, viziere, halate de unica folosinta, tuneluri de dezinfectare cu termoscaner.
* Pentru anul 2021 nu se instituie taxa speciala pentru promovarea turistica a municipiului Bucuresti.
* Consiliile primariilor de sector vor putea acorda reduceri si scutiri de taxe sau impozite pentru cladirile in care isi desfasoara activitatea agenti economici afectati de pandemie. Conform proiectului, consiliile locale ale sectoarelor vor fi... mai mult
Marti, 08 Decembrie 2020, ora 08:02
Consiliul General al Primariei Capitalei se intruneste joi, de la ora 11:00, pentru sedinta, avand pe ordinea de zi nu mai putin de 84 de proiecte. Printre acestea se afla si aprobarea bugetului Municipiului Bucuresti, documentul prin care se decide cum vor fi cheltuiti banii bucurestenilor in 2018.
Se va vota si aprobarea protocolului de colaborare pentru construirea unei maternitati in curtea Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan" din Capitala, a carei valoare estimata este de 12 milioane de euro.
De aceasta constructie ar urma sa se ocupe Asociatia Colectiv GTC 3010, infiintata de Eugen Iancu, tatal uneia dintre victimele incendiului din Colectiv.
Tot joi s-ar putea decide transformarea Regiei Autonome de Transport Bucuresti in societate pe actiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucuresti - STB S.A.
Consilierii ar putea decide si schimbarea denumirii segmentului din Soseaua Virtutii cuprins intre Calea Crangasi si Soseaua Ciurel, sector 6, Bucuresti in Soseaua Neagu Djuvara.
Firea nu renunta: Propune iar construirea Spitalului Metropolitan pe locul autobazei RATB Pipera
Amintim ca recent Nicusor Dan preciza pe Facebook ca este posibil ca pe ordinea de zi sa fie introdus un proiect prin care aplicatiile de taxi ar putea fi interzise.
Iata AICI ordinea de zi a sedintei CGMB de joi.
Si consilierii locali ai Sectorului 6 vor avea sedinta joi, la ora 17:00. Citeste AICI proiectele de pe ordinea de zi.
A.G. ...citeste mai departe despre... mai mult
Joi, 22 Februarie 2018, ora 09:53
Primarul general Sorin Oprescu a convocat pentru joi sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), pentru aprobarea definitiva a rezultatului executiei bugetului pe 2011, anunta reprezentantii Primariei Capitalei.
Aprobarea executiei bugetare pe anul trecut este singurul punct de pe ordinea de zi a sedintei care va incepe la ora 13.00.
Sedinta va avea loc la sediul municipalitatii. mai mult
Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 20:40
Strategia energetica a Capitalei care prevede, printre altele, concesionarea serviciului de furnizare a energiei termice si construirea de surse nepoluante, se afla pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Potrivit raportului de specialitate, strategia vizeaza neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pentru producerea de energie termica din 2020 si reducerea emisiilor generate de transport cu 50% pana in 2020.
"Strategia deshide o perspectiva reala, prin introducerea utilizarii cu preponderenta a resurselor disponibile de energie regenerabila ale Capitalei, constand in potentialul imens al energiei solare si al recuperarii energiei rezultate din incinerarea deseurilor, astfel fiind singura solutie care poate oferi bucurestenilor sansa de avea servicii de calitate la cele mai mici preturi date de piata acestor servicii", se arata in raport.
Fundamentala este, astfel, construirea de surse de producere neutre din punct de vedere al emisiei de dioxid de carbon.
In 2020, aproximativ 40% din valoarea totala a cererii in 2020 ar urma sa fie asigurata de la sistemele de incalzire solara, 20% - din facilitatile de transformare a deseurilor in energie si tot 20% - de la centralele de cogenerare descentralizate, pe baza de bio-combustibil, potrivit strategiei edililor.
In privinta subventiei generalizate aplicata tarifului la energia termica, aceasta este inlocuita, conform strategiei, cu o... mai mult
Duminica, 18 Decembrie 2011, ora 15:26