Fraudele cu carduri bancare i-au determinat pe specialistii in domeniu sa ia masuri drastice de securizare a acestor mijloace de plata. A venit acum randul unui dispozitiv care are propria tastatura.
Compania americana Dynamics a creat un card cu totul special, care sporeste siguranta tranzactiilor efectuate de utilizatori, scrie CBS News. "Dynamics dispune de tehnologia care poate eradica fraudele cu carduri", spune Jeff Mullen, fondatorul organizatiei.
Noul card bancar e dotat cu o sectiune speciala pe care utilizatorul introduce un cod propriu, acesta generand, la randul lui, o combinatie unica de cifre afisata pe dispozitiv. Cardul poate fi folosit abia in urma introducerii codului personal.
Datorita acestei calitati, in cazul in care cardul ...citeste mai departe despre "Cum arata cardul bancar al viitorului" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 16 Martie 2014, ora 15:46
Numarul fraudelor in care sunt implicate cardurile bancare s-a majorat semnificativ in ultimul an, fie ca se manifesta sub forma furtului de carduri (furturi fizice) sau doar a informatiilor referitoare la acestea.Potrivit reprezentantilor Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate (DIICOT) din cadrul Inspectoratului General al Politiei, este foarte importanta distinctia intre furtul fizic al cardului bancar si furtul informatiilor confidentiale inscrise pe banda magnetica a cardului bancar, prin metoda skimming sau phishing ori alte metode.
Skimming inseamna instalarea pe bancomat de echipamente artizanale destinate copierii informatiilor de pe banda magnetica si a codului PIN.
Phishing presupune transmiterea de mesaje e-mail care imita site-ul bancii emitente a cardului si care solicita datele confidentiale ale cardului bancar.
Primul tip de furt se comite, de regula, prin sustragerea portofelelor sau a gentilor. Chiar daca acest tip de furt este foarte frecvent, este mult mai greu pentru hot sa le foloseasca.In primul rand, pagubitul poate suna imediat la banca, iar aceasta va anula cardul respectiv.
De asemenea, pentru utilizarea cardului fizic, hotul ar avea nevoie de codul PIN, iar, daca gaseste un magazin unde acest cod nu este necesar, vanzatorii ar trebui, in mod normal, sa-i ceara actele de identitate pentru verificare.Potrivit lui Titi-Aurelian Stoenescu, director Carduri la Raiffeisen Bank, treptat, prin implementarea tehnologiei CHIP&PIN la... mai mult
Marti, 26 Octombrie 2010, ora 09:07