Poti fi foarte usor o victima a hackerilor, chiar daca se intampla sa fii un jurnalist care scrie despre tehnologie pentru CNN.
Dincolo de parolele complexe solicitate pentru a ne putea autentifica in conturile noastre, de codurile de verificare trimise pe telefon sau de eventualele intrebari de securitate pe care le folosim pentru a ne proteja datele personale in online, raman de exploatat numeroase alte tipuri de vulnerabilitati.
Ne-o demonstreaza Donie O'Sullivan, jurnalistul in cauza, si Rachel Tobac, un hacker "bun" (din asa-numita categorie a "palariilor albe"), care ajuta companiile sa descopere slabiciunile sistemelor proprii de securitate, in cadrul unui experiment la care cel dintai s-a supus benevol.
O'Sullivan posteaza poze din vacanta pe Instagram, scrie pe Twitter despre achizitia costisitoare facuta pacalit fiind de o reclama online - si altele asemanatoare. Ca orice utilizator obisnuit de social media. Iata cum, cu ocazia intalnirii cu Tobac, a aflat ca postarile sale, despre care credea ca cel mai mare rau pe care il pot face este acela de a-i "trada nevoia disperata de atentie si de like-uri", in cuvintele sale, sunt in acelasi timp o adevarata mina de aur pentru hackeri.
Tobac n-a trebuit sa vada decat doua postari - un check-in la hotel si o postare despre o piesa de mobilier cumparata - pentru a afla imediat adresa jurnalistului si numarul sau de telefon personal si pentru a-i fura pretioasele puncte de loialitate. Hackerul a reusit sa... mai mult
Marti, 22 Octombrie 2019, ora 07:19
Retelele de socializare sunt folosite de serviciile speciale ale Rusiei pentru a dezinforma si a crea panica in randul ucrainenilor, a denuntat joi seful Serviciului ucrainean de securitate (SBU), Valentin Nalivaicenko, citat de agentia Interfax.
El a acuzat Moscova ca desfasoara "un atac psihologic" in Ucraina prin intermediul unor "complici ai teroristilor (insurgentilor), care pretind ca sunt jurnalisti", informeaza Mediafax.
Nalivaicenko a informat ca serviciile ruse folosesc retele de socializare, adrese electronice si numere de telefon mobil ale cetatenilor ucraineni, cu scopul de a "crea panica" in randul acestora.
"Ele (serviciile speciale) transmit informatii false, provoaca panica, pentru a destabiliza situatia in tara noastra", a subliniat el.
"Vreau sa va informez ca, in prezent, rusii folosesc in mod cinic si josnic reteaua de socializare Facebook. Ne-am adresat in repetate randuri catre conducerea acestei retele, dar nu am reusit sa solutionam nimic", a afirmat seful SBU, adaugand ca "rusii pirateaza sau blocheaza conturi ale ucrainenilor pentru a disemina informatii false".
Nalivaicenko a mentionat ca partea ucraineana a finalizat negocierile cu compania Google pentru a contracara actiunile Moscovei. mai mult
Vineri, 29 August 2014, ora 11:10
Bitdefender, liderul pietei romanesti de solutii antivirus, va oferi membrilor LinkedIn acces gratuit la software-ul sau de securitate prin LinkedIn Safety Center.
Centrul de Securitate al LinkedIn este conceput sa furnizeze celor peste 225 de milioane de membri ai retelei instumentele si informatiile necesare pentru protectia identitatii si a datelor personale pe internet.
"Business-urile si profesionistii reprezinta tinte valoroase pentru criminalii informatici care urmaresc furtul de identitate, fraudele bancare sau alte tipuri de escrocherii cibernetice. Noi dezvoltam de mai bine de 10 ani tehnologii inovatoare si strategii de combatere a acestor atacuri si suntem dornici sa ajutam in lupta impotriva atacatorilor", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.
Prin intermediul Centrului de Securitate al LinkedIn, Bitdefender furnizeaza companiilor mici si profesionistilor protectie completa impotriva virusilor, a phishing-ului si a altor amenintari online, printr-o sesiune de testare gratuita, de trei luni, a doua produse importante din portofoliu.
In fiecare zi, tehnologia Bitdefender protejeaza datele digitale ale aproximativ 500 milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume. mai mult
Miercuri, 29 Mai 2013, ora 11:54
Facebook este cea mai mare retea sociala din lume, cu peste un miliard de utilizatori, iar timpul mediu lunar petrecut de un utilizator aici este de peste sapte ore. In acest context, Facebook este mana cereasca pentru hackeri.
In Romania exista aproape sase milioane de utilizatori ai retelei sociale Facebook. Tot mai des apar rapoarte din partea producatorilor de solutii de securitate cu privire la pericolele cu care se confrunta acesti utilizatori, cu privire la virusii care circula prin retea.
In cel mai rau scenariu, utilizatorii isi pot pierde date confidentiale de pe calculator, dar daca se ghideaza dupa cateva principii de baza pot evita cu usurinta orice fel de probleme informatice pe Facebook.
Iata care sunt precautiile principale pe care trebuie sa le respectati pe Facebook:
Atentie la reclame
Nu faceti click pe orice reclama pe care o vedeti afisata pe contul de Facebook. De regula, Facebook scoate in fata reclame personalizate, in functie like-urile pe care le acordati, in functie de activitatea in retea.
Reclamele care iti spun ca ai castigat un iPhone 5 si ca poti sa intri in posesia lui cu un simplu click ar trebui sa dea de banuit oricui.
Atentie la recomandarile prietenilor
Facebook este raiul recomandarilor. Ai fost intr-un restaurant care ti-a placut, il recomanzi si dai un link. Ai fost pe litoralul grecesc si ti-a placut un anumit local, il recomanzi si ii dai link.
Dar nu toti "prietenii" sunt bine intentionati, iar cei mai... mai mult
Miercuri, 15 Mai 2013, ora 10:13
Liceenii vad banca viitorului cu sucursale digitalizate, bani virtuali, tranzactii online, mobile banking si cu tehnologii bazate pe holograme sau criptare moleculara.
Liceenii cred ca o banca ar trebui sa fie orientata spre socializare, punand astfel un accent mai personal asupra comunicarii dintre consultantii financiari si clienti, potrivit unui program realizat de BCR, pe timpul verii, in care au fost selectati 60 de elevi.
Tinerii cred ca o banca ar trebui sa fie digitalizata, sa aiba sucursale virtuale, portaluri online, bani electronice si oferte dezvoltate in tehnologia 3D. Securitatea bancii ar trebui sa fie sustinuta prin criptare moleculara, in opinia elevilor.
Liceenii s-au gandit si la aspectul ecologic, fiind de parere ca o banca ar trebui sa utilizeze panouri solare, sonde geotermale si imprimante care recicleaza hartia.
Incepand cu 2 iulie, 60 de elevi, participanti in programul Summer Job BCR, singurul program de educatie financiara din Romania cu o componenta de internship adresat liceenilor, si-au inceput activitatea in sucursalele BCR din Bucuresti si din tara. Acestia au fost alesi din peste 350 de tineri care s-au inscris in competitie.
Cei 60 de elevi vor lucra in cadrul BCR, in toate departamentele, si vor fi sprijiniti de mentori, care le vor impartasi din experienta lor si ii vor ghida pe parcursul intregii veri. mai mult
Joi, 05 Iulie 2012, ora 14:14