Sfarsitul acesta de an iti da ocazia sa-ti completezi colectia de bauturi rafinate cu sase licori speciale menite sa sporeasca valoarea barului din living, dar si sa uimeasca oaspetii care iti vor calca pragul casei.
Fara a fi imbuteliate in decantoare invelite in aur sau incrustrate cu diamante, bauturile fine de mai jos isi merita pretul numai prin savoarea lor dobandita in timp, dupa cum mentioneaza Bloomberg.
Bowmore 1961
Cu peste o jumatate de secol vechime, single malt-ul Bowmore 1961 se mandreste cu aroma sa suculenta, cu iz floral si savoare asemanatoare fructelor de mango.
Foto: scotchmaltwhisky.co.uk
Licoarea aurie ca mierea merita degustata alaturi de o salata din trufe, piersici si frisca pentru a-i aprecia mai bine aroma si a intelege pe deplin de ce o sticla de Bowmore 1961 ajunge la pretul de 23.889 dolari.
Macallan 65
Un alt veteran imbatranit cu grija in butoaie de cires este whisky-ul Maccaln vechi de 65 de ani. Doar 450 de sticle vor fi puse in vanzare anul acesta, toate fiind comercializate intr-un decantor cu forme superbe conceput de firma de cristaluri Lalique.
Foto: Timeforwhiskey
Pretul unei astfel de comori ajunge la 34.999 dolari, dar valoarea sa poate creste in timp.
Balvenie Fifty
Timp de 50 de ani, whisky-ul Balvenie a stat ascuns in butoaiele de cires pentru a iesi la iveala cu o aroma deosebita, care combina dulceata mierii cu note de vanilie.
Foto: Lost in a supermarket
Fiecare din cele 128 de sticle... mai mult
Marti, 27 Decembrie 2016, ora 00:00
1Apicultorii din judetul Harghita spun ca in acest an au obtinut cea mai slaba productie de miere din ultimii 50 de ani, din cauza temperaturilor scazute si a variatiilor intre minimele si maximele zilnice si ca au fost obligati sa ridice preturile cu peste 30% pentru a acoperi pierderile.
"Din pacate, suntem foarte jos, un an cu productie asa de mica nu am mai intalnit in ultimii 50 de ani. Fata de anii precedenti, cand au iesit la stationar cel putin 20 de kilograme de miere, am avut ani cand am scos si 40 de kilograme, acum intre unul si 3 - 4 kilograme au iesit in tot sezonul apicol, deci este foarte prost", a declarat corespondentului Mediafax presedintele Asociatiei Apicultorilor din Harghita, Lazar Tibor.
Stuparitul pastoral a fost la fel de modest in acest an, apicultorii afirmand ca au reusit sa obtina, in cel mai bun caz, un sfert din cantitatile recoltate in anii precedenti. De asemenea, culesul la salcam a fost un esec, intrucat primele luni de primavara au fost ploioase, foarte reci, iar la inceputul lunii aprilie a nins mai mult decat iarna in Harghita.
"De cand facem noi stuparit, anul acesta a fost cel mai prost. Miere nu s-a facut destula la pastoral, la salcam nu am scos nimic, la tei jumatate, iar in stationar am scos doua-trei kilograme, pentru familie", a spus Lajos Ferenc, un apicultor din Pauleni-Ciuc.
Lazar Tibor sustine ca sunt numai cateva flori la care apicultorii plecati in pastorala au reusit sa obtina productii de miere "destul de... mai mult
Miercuri, 27 August 2014, ora 14:16
Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACAR), Ioan Fetea, spune ca producatia locala de miere a scazut cu mai mult de 50% si ca primul efect al acestei diminuari va fi cresterea pretului cu minim 10%.
"Anul trecut mierea a fost printre singurele produse care s-au ieftinit la raft, dar anul acesta pretul va creste cu 10-15% din cauza diminuarii productiei cu peste 50%, iar o scumpire mai mare nu este posibila pentru ca romanii nu sunt consumatori de miere la fel de activi ca europenii", a spus Fetea.
Romania produce, in medie, 20.000 de tone de miere
"Romania face in medie, anual, 20.000 - 22.000 de tone de miere, clasandu-se pe locul patru in Europa, dar in 2012, din cauza conditiilor climaterice s-a realizat intre 50-60% din aceasta productie, in functie de zone, conform datelor pe care le avem din teritoriu. Am obtinut o productie multumitoare la tei, dar am avut probleme la salcam si la floarea soarelui. Aici a debutat foarte bine, dar dupa primul extras a urmat o seceta crunta si a dus la uscarea florilor si lipsa secretiei de nectar", a adaugat Fetea.
Seful ACAR a subliniat presiunea imensa la care sunt supusi apicultorii romani si productia autohtona de miere din cauza importurilor fara taxe din China si Argentina.
"In Romania se importa anual in jur de 800 - 1.000 de tone, adica 10% din consumul mediu anual, ceea ce aduce o presiune asupra pretului produselor romanesti. Nu ne deranjeaza ceea ce vine din spatiul comunitar ci... mai mult
Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 09:19
Locuintele luxoase ale miliardarilor lumii sfideaza criza economica, dar si pe cei care nu si-ar permite niciodata sa cumpere astfel de constructii.
Cele mai scumpe case din lume sunt adevarate muzee in care miliardarii lumii traiesc ca in Paradis, labirinturi care merita explorate pas cu pas, eventual sub indrumarea unui ghid sau a unei harti.
Dotate cu tehnologie de ultima ora, mobilier si accesorii de lux, piscine, sali de sport, cinema si multe altele, vilele magnatilor pot fi foarte usor confundate cu complexele recreationale.
Una dintre cele mai scumpe case din lume valoreaza nu mai putin de 1 miliard de dolari, iar in topul nostru se afla si Castelul Bran.
Pe primul loc avem o vila din Elvetia, de 12 miliarde de dolari! In acest pret sunt incluse aproximativ 200.000 de kilograme de aur galben si platina, sub forma unor accesorii pentru locuinta. Podelele sunt realizate din bucati de meteorit si oase de dinozaur, iar vila este situata in Alpii elvetieni, oferind o priveliste de vis. Casa este luminoasa datorita inlocuirii catorva pereti cu geamuri, are design simplu, modern, o terasa imensa si dotari care cu siguranta fac toti banii.
Vila de pe locul doi se afla in Mumbai, India, si costa putin peste 1 miliard $. Vorbim, de fapt, despre un bloc cu 27 de etaje, numit "Taj Mahal-ul secolului 21", care ocupa circa 37.000 de metri patrati si include parcare pentru 168 de masini. Proprietarul vilei este miliardarul indian Mukesh Ambani, care a... mai mult
Sambata, 07 Iulie 2012, ora 13:27
Daca pentru unii, pretul unui apartament in Bucuresti pare enorm, bogatasii lumi se rasfata in case fabuloase, de peste 100 de milioane de dolari. Vezi topul celor mai scumpe si mai uimitoare proprietati din lume si descopera cine locuieste in ele si de ce facilitati se bucura.
1."Antilla", Mumbai
Cea mai scumpa casa din lume se afla intr-o tara, etichetata drept "lumea a treia", in Mumbai, India. Cladirea, denumita "Antilla", este proprietatea unuia din cei mai bogati oameni din lume, Mukesh Ambani, seful giganului petro-chimic Reliance Industries, are 27 de etaje, sali de bal, candelabre de cristal si la intretinerea ei lucreaza 600 de servitori. Valoarea ei este estimata la un miliard de dolari.
2.Vila Leopolda, Coasta de Azur
Locul 2 este ocupat de Villa Leopolda, un castel construit in 1902 de regele Leopold al II-lea al Belgiei. Se zvoneste ca vila ar fi proprietatea lui Bill Gates, insa a fost locuita efectiv de bancherul Edmond Safira si sotia sa, Lily, care inca locuieste in castel. Vila dispune de 19 dormitoare, terenuri de sport, alee de bowling si chiar o sala de cinema si este estimata la jumatate de miliard de dolari.
3.The Penthouse, Hyde Park 1, Londra
Acest penthouse elegant nu ar fi valorat poate 200 de milioane de dolari daca nu s-ar fi aflat la celebra adresa Hyde Park nr.1. Dar situandu-se in aceasta zona, a fost construita special pentru cei bogati si celebri, cu ferestre anti-glont, scannere de iris, camere de panica si un tunel secret... mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 08:02