Investitiile in institutiile private de invatamant sunt cel mai nou trend adoptat de antreprenorii mici si mijlocii. Astfel, in 2015, in zona de nord a Capitalei, sunt asteptate investitii majore in institutiile de invatamant privat pentru prescolari.
Cea mai asteptata investitie este extinderea Scolii Americane, cu un spatiu destinat prescolarilor, in timp ce alte gradinite private asteapta sa intre pe o piata competitiva, dar profitabila.
"Desi sunt multe gradinite in zona Pipera- Iancu Nicolae, in continuare primim cereri pentru spatii cu aceasta destinatie, fie vile cu o curte generoasa, fie spatii la parterul unor ansambluri rezidentiale din zona.
Cererea de spatii cu destinatia gradinita a crescut cu 40% de la inceputul anului si asteptam o dezvoltare majora pe acest segment anul acesta" spune Yaniv Dahan, CEO Palace Estate.
In prezent, in zona de nord a Capitalei aproximativ 1.500 de copii cu varste prescolare invata la cele mai importante gradinite din zona.
Numarul lor este estimat sa creasca in anul scolar 2015-2016 cu aproximativ 10%, spun reprezentantii Palace Estate.
"Marirea numarului de copii in gradinite este un efect natural al cresterii populatiei in nordul Bucurestiului. Finalizarea unor proiecte imobiliare importante in aceasta zona a generat o crestere a numarului de familii cu venituri medii si mari care au nevoie de serviciile institutiilor private de invatamat", explica Yaniv Dahan.
Taxele de scolarizare la cele mai importante... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2015, ora 15:55
Scoala ar trebui sa-i invete pe copii cum sa-si gestioneze banii, timpul, energia sau cum sa-si gaseasca surse de finantare pentru un proiect, chiar daca e un business sau un proiect personal. Toate astea, dincolo de materiile de baza, crede Diana Segarceanu, director executiv Avenor College si sotia faimosului tenismen Florin Segarceanu.
In scoala ei se predau materii precum business, enterprise, global perspective si community service. " (...) le dezvoltam elevilor gandirea antreprenoriala, pe care se pot baza mai tarziu, si acele calitati care le vor facilita accesul catre marile universitati din lume si care le vor oferi resorturile sa fie lideri in profesiile pe care si le vor alege", explica antreprenoarea.
Daca pana acum scoala pe care a fondat-o pregatea doar copiii de gradinita si scoala, iata ca acum, din 2015, in incinta Avenor College va functiona si un liceu. Ofera si burse de studii pentru copiii foarte buni, dar care nu-si permit costurile unei scoli private, explica Diana Segarceanu, intr-un interviu acordat Business24.
Va pregatiti pentru un an nou cu schimbari pentru Avenor College. Spuneti-ne mai multe despre extinderea pe care o planuiti in 2015.
Liceul inseamna extinderea expertizei educationale pe care o are Avenor College. Am inceput cu gradinita acum aproape zece ani, am crescut cu rabdare, am trecut in 2013 printr-un proces de rebranding si, in tot acest timp, am urmarit si imbunatatit continuu echilibrul intre dezvoltarea personala si... mai mult
Marti, 16 Decembrie 2014, ora 09:38
Premierul Victor Ponta a declarat ca fiul sau urmeaza cursurile unei scoli private din "considerente logistice", fiind mai aproape de casa, si sustine ca in zonele urbane si in Bucuresti nu sunt diferente foarte mari intre o scoala privata si una publica, ci doar intre zona urbana si cea rurala.
"Alegerea scolii este o optiune a parintilor, iar ideea nu este de a face diferentiere si de a spune ca scoala privata e mai buna, iar cea publica mai rea, ci mai degraba de a incerca sa faci un tip de concurenta pozitiva, in asa fel incat sa ridici nivelul si la o scoala publica, si la una privata", a spus Ponta, la postul Digi 24.
Ponta considera ca, din punct de vedere al taxei de scolarizare percepute la unitatea la care invata fiul sau, de circa 7.000 euro, scoala aceasta nu este "una de top". mai mult
Luni, 03 Iunie 2013, ora 09:05
Putini oameni sunt constienti de faptul ca exista si optiuni accesibile ca buget pentru a studia in licee de elita in strainatate. Totul se rezuma la informarea si alegerile corecte, sunt de parere consultantii companiei INTEGRAL Programe Educationale. Puteti studia in orasul formatiei "Beatles", la jumatate de pret!
Din acest an, Marea Britanie ofera o educatie scolara mai ieftina pentru elevii din Uniunea Europeana, dupa ce guvernul a introdus subventii pentru anumite scoli private, au comunicat consultantii. In aceste cazuri, statul acopera in totalitate taxa de scolarizare si familiile platesc doar costul de sedere, cazare si trai. Astfel, pretul pentru unele scoli de elita din Marea Britanie scade pana la 13000 lire sterline.
Printre scolile care intra in acest program si beneficiaza de subventia de stat, se numara si colegiul de elita Liverpool College, care va fi printre participantii la
Targul World Education, ce se va desfasura pe 7 si 8 Decembrie, la Hotel Hilton Bucuresti
Familiile din Romania vor avea ocazia sa se intalneasca personal cu reprezentantii scolii, sa depuna dosarul de admitere si sa programeze o data pentru testare. Aceasta este o oportunitate unica si prin prisma faptului ca, datorita subventiei de care beneficiaza institutia, interesul pentru aceasta scoala din orasul legendarei formatii "Beatles" a crescut foarte mult si in randul britanicilor, iar locurile se ocupa foarte repede.
Familiile care doresc sa investeasca intr-un "start... mai mult
Luni, 03 Decembrie 2012, ora 10:40
Gradinitele private ofera servicii de calitate, educatoarele asigurandu-se de educatia fiecarui copil in parte, datorita numarului mic de elevi din fiecare grupa. Predarea bilingva, cursurile de dezvoltare personala si supravegherea permanenta sunt doar cateva din avantajele acestor institutii.
Toate aceste elemente se traduc insa si in costuri de scolarizare mari, preturile fiind influentate de varsta copilului, de numarul de activitati extracuriculare si de tipul programului ales.
Iata care sunt cateva dintre cele mai bune institutii private din Capitala.
American International School of Bucharest
Aceasta este una dintre cele mai costisitoare gradinite din Bucuresti, cu o taxa anuala care porneste de la 13.820 de euro, pentru copiii de 3-4 ani. Pentru cei de cinci ani, taxa creste pana la 18.150 de euro, sau 18.300 de euro pentru cei de 6 ani. La aceste taxe se adauga 200 de euro pentru inscriere si 800 de euro pentru inregistrare.
Inscrierile la aceasta gradinita au fost inchise, in acest moment, existand liste de asteptare pentru toate grupele.
"Motivul cel mai popular pentru care parintii aduc copiii la AISB este acela ca noi suntem o comunitate internationala (820 de elevi din peste 53 de tari si cadre didactice si auxiliare din 14 tari) si oferim programa de Bacalaureat International la toate nivelele. Astfel, ceea ce copiii lor invata aici este usor transferabil in alte tari cand ei se muta si este recunoscut la nivel international. Comunicarea... mai mult
Vineri, 24 August 2012, ora 10:55