Reprezentantii supermarketurilor au avertizat, marti, ca legea care impune ca minim 50% din produse sa fie "din lantul scurt de aprovizionare" are cateva efecte adverse. De exemplu, e posibil sa nu mai avem parte de degustari de produse in magazine, iar unele frigidere speciale - cu bere, lapte, inghetata etc - vor disparea.
Marii retaileri au atras atentia asupra unor prevederi ale actului normativ, care se afla la promulgare pe masa presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce a trecut de Senat si Camera Deputatilor.
"Pentru cota de 51% marfa provenita din 'lantul scurt', noua lege prevede un termen de gratie de 6 luni si elaborarea unei hotarari de guvern. In schimb, pentru dispozitiile care privesc activitatea retailerilor, legea va intra in vigoare la 3 zile dupa publicare", arata Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), potrivit unui comunicat remis Ziare.com.
Astfel, toti comerciantii vor fi obligati sa se incadreze in termenul de plata de 7 zile calendaristice ...citeste mai departe despre "Avertisment de la supermarketuri: Ar putea disparea degustarile si frigiderele cu bere, lapte si inghetata" pe Ziare.com mai mult
Marti, 14 Iunie 2016, ora 16:30
Ponderea supermarketurilor ca magazine principale in randul romanilor din mediul urban a scazut la 12% anul trecut, fata de 18% in anul 2008, in timp ce magazinele traditionale au ramas la acelasi nivel, cu aproximativ 17% din mentiunile celor chestionati, se arata intr-un studiu al GfK, preluat de NewsIn.Cu toate acestea, potrivit Gfk, hipermarketurile au continuat sa fie principalul tip de magazin in care romanii din mediul urban si-au facut cumparaturile anul trecut, 46% dintre acestia aratand preferinta pentru acest format. Studiul Gfk mai arata ca, fata de 2008, au castigat teren si magazinele de tip discount in preferintele romanilor.
Astfel, daca anul trecut, 17% din respondenti aveau ca magazin principal un discounter, numarul lor a crescut la 22% in 2009. Referitor la frecventa de cumparare, Gfk mentioneaza ca aceasta se situeaza pe un trend descendent in toate tipurile de magazin, cu exceptia discounterilor, in timp ce sumele cheltuite au ramas relativ aceleasi, ceea ce inseamna ca romanii nu cheltuie mai putin comparativ cu 2008, dar se duc mai rar la cumparaturi.
"Multi dintre cei chestionati spun ca stiu inainte de a intra in magazin ce vor sa achizitioneze. De asemenea, ei prefera sa mearga o singura data la cumparaturi pentru a lua tot ceea ce au nevoie. Foarte putini spun ca merg la shopping pentru a tine pasul cu moda sau pentru a se rasfata apeland la produse speciale", se explica in studiu.
In ceea ce priveste marcile, cele private s-au situat in topul... mai mult
Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 14:26