Serviciul Google Pay este disponibil in Romania incepand din 16 noiembrie, prin intermediul aplicatiilor mobile ale institutiilor financiare partenere.
La acest moment, Google Pay este disponibil in Romania prin intermediul aplicatiilor urmatoarelor institutii, urmand ca altele sa se alature ulterior:
* Revolut* Curve* Transferwise* ING Bank* UniCredit Bank* Banca Transilvania* Alpha Bank* CEC Bank* Viva Wallet* Orange Money
Desi aplicatia Google Pay nu este disponibila direct in Romania, clientii acestor institutii financiare vor putea utiliza Google Pay online si in orice magazin care accepta plati contactless prin Visa sau Mastercard. Solutia tehnica se numeste "Google Pay as a service", ce permite emitentilor de carduri sa integreze Google Pay in aplicatiile lor mobile de plata.
Pentru a adauga un card in Google Pay, utilizatorii trebuie sa deschida aplicatia bancii si sa acceseze sectiunea "Adauga in Google Pay". Dupa ce procesul de inrolare a cardului a fost incheiat, detinatorul poate plati contactless in magazin cu telefonul sau online, la comerciantii care accepta plata prin Google Pay. Odata ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setarile dispozitivului mobil (Google > Serviciile contului > Google Pay)
"Securitatea este un element cheie al Google Pay, astfel ca exista mai multe niveluri de securizare a platilor. Intre acestea se numara "tokenizarea", solutia standard a industriei platilor, care presupune ca tranzactiile se realizeaza cu... mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 11:59
Google lanseaza un site cu instrumente si consultanta gratuite pentru intreprinderile mici si mijlocii, sub numele "Google pentru IMM-uri".
Noua platforma, ce are si suportul Consiliului National al IMM-urilor, isi doreste sa faciliteze si sa sustina digitalizarea afacerilor romanesti, indiferent de industrie.
Principalul scop al proiectului este sa sustina companiile din "offline", afectate de masurile de distantare sociala si izolare impuse de pandemia COVID-19, care vor sa invete cum sa activeze online.
Platforma "Google pentru IMM-uri" este organizata in 3 sectiuni:
In prima, antreprenorii se vor familiariza cu o suita de instrumente Google gratuite, menite sa-i ajute sa gestioneze relatia cu clientii, sa administreze un spatiu online pentru afacerea lor, sa descopere interesele consumatorilor si nu in ultimul rand, sa gaseasca oportunitati internationale, daca se gandesc la extindere.
A doua sectiune se concentreaza pe consultanta online de care antreprenorii pot beneficia daca se inscriu pe site. Acestia au acces la sesiuni individuale de consultanta tinute de catre traineri specializati, prin care vor invata cum sa utilizeze instrumentelele Google, sa isi clarifice nedumeririle privind activitatea online a afacerii lor si sa primeasca sfaturi despre gestionarea digitala a afacerii in timpuri de criza.
Cea din urma sectiune pune la dispozitia IMM-urilor o lista de servicii si produse oferite de diverse companii afacerilor care doresc sa-si... mai mult
Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 11:41
Google lanseaza o platforma dedicata invatarii la distanta, un hub de informatii si unelte menite sa ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19.
Aceasta se gaseste la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ si ofera resurse in limba romana necesare profesorilor pentru a se instrui in utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor si a realiza lectii interesante si placute.
G Suite for Education este o colectie de aplicatii care ofera acces la functiile educationale esentiale (crearea lectiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea si gestionarea clasei, schimbul de fisiere, email, etc.).
G Suite for Education este disponibil in mod gratuit institutiilor de invatamant.
Acestea se pot inscrie pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education la aceasta adresa: https://www.clasaviitorului.ro/.
Platforma dedicata invatarii la distanta ofera si un ghid pentru predarea de acasa dedicat profesorilor, disponibil direct la aceasta adresa:
services.google.com/fh/files/misc/predarea_de_acasa_ghid_pentru_profesori.pdf.
Acesta ofera informatii pas cu pas, de la organizare spatiului de lucru de acasa, pregatirea cursului si a "intalnirii" video cu elevii, pregatirea predarii si predarea propriu-zisa, pana la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tabla online unde prezinta in timp real elevilor, si organizarea de discutii 1:1 cu elevii.
Google va... mai mult
Luni, 30 Martie 2020, ora 14:44
Presedintele american Donald Trump a declarat ca Google va crea un website care va ajuta la a stabili daca o persoana are nevoie de un test pentru coronavirus sau nu. Google dezminte insa informatia.
"Doresc sa multumesc Google. Google ajuta la dezvoltarea unui website, va fi construit foarte rapid, spre deosebire de alte website-uri din trecut, pentru a determina daca este necesar un test si pentru a facilita testarea la o locatie convenabila... Google are 1.700 de ingineri care lucreaza in prezent la acest lucru, fac progrese extraordinare", a spus Trump, citat de Reuters.
In schimb, Google a transmis ca nu dezvolta un site pentru testare nationala de Covid-19, asa cum a anuntat liderul de la Casa Alba, ci divizia de stiinte a companiei-mama Alphabet pregateste o platforma pentru San Francisco Bay Area, nu pentru intreaga tara.
Proiectul nu este derulat de Google, ci de Verily - divizie a Alphabet, compania-mama a Google. In plus, unealta digitala este "in stadiu incipient de dezvoltare", cu un test programat sa aiba loc initial in San Francisco Bay Area, nu in intreaga tara. La un moment dat, a transmis Verily, ar putea extinde proiectul.
"Dezvoltam o unealta pentru a ajuta la triajul indivizilor pentru testarea Covid-19. Verily se afla in faza incipienta de dezvoltare si planuieste sa desfasoare testari in Bay Area, cu speranta de a se extinde pe parcursul timpului.
Apreciem sprijinul primit de la oficialii guvernamentali si partenerii din industrie si... mai mult
Sambata, 14 Martie 2020, ora 08:36
Romanii au cautat cel mai des pe Google, in acest an, informatii despre serialul "Game of Thrones", despre Facebook, Simona Halep sau Liviu Dragnea, potrivit unui studiu realizat de o agentie de profil.
Alte cautari frecvente au vizat modul de calcul al somajului sau cazul de la Caracal.
"Analiza se refera la cuvintele pe care le-au cautat romanii pe Google.ro in perioada ianuarie 2019 - noiembrie 2019. TargetWeb a identificat astfel unele pattern-uri interesante despre comportamentul pe care il au romanii in mediul online, care sunt cele mai folosite retele sociale, ce au intrebat, care sunt cele mai cautate evenimente, filme, vedete sau festivaluri", precizeaza autorii.
Din punct de vedere al cuvintelor, volumul mediu lunar al celor mai cautate cuvinte pe Google este Facebook (16.600.000), Youtube (9.140.000), Meteo (7.480.000), Google (4.090.000) si Emag (3.350.000).
"Dinamica trendurilor in ceea ce priveste cautarile fluctueaza foarte mult si in functie de perioada anului. Un exemplu foarte bun in acest sens este reprezentat de luna iulie, cand in general multi utilizatori cauta rezultatele examenului de Bacalaureat, astfel ca este de asteptat ca volumul de cautari sa creasca substantial, dupa care sa scada repede. Exista insa si o serie de cautari mai generaliste, pentru care volumul de cautari se pastreaza ridicat pe intreg parcursul anului. Tot mai multi internauti folosesc telefoanele mobile si multi dintre acestia adreseaza intrebari pe Google direct... mai mult
Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 10:45
Gigantul tehnologic Google a colectat fara permisiune date medicale despre zeci de milioane de americani, a informat luni in exclusivitate cotidianul The Wall Street Journal, care a citat documente interne si surse la curent cu problema.
Colectarea datelor a facut parte dintr-o initiativa a Google, intitulata 'Project Nightingale' (Proiect Privighetoarea), prin intermediul careia Google acceseaza informatii ale pacientilor companiei medicale Ascension, cea mai mare firma catolica de acest tip si care are sediul in Saint Louis (Missouri), transmite EFE.
Acordul a fost semnat in secret anul trecut, insa schimbul de date dintre Google si Ascension s-a accelerat in aceasta vara, conform documentelor interne consultate de The Wall Street Journal.
Prin acest acord, Google ar putea avea acces la datele personale a zeci de milioane de americani care locuiesc in 21 din cele 50 state ale SUA.
Intre datele colectate de Google, figureaza diagnostice medicale, rezultate ale unor teste de laborator si registre de internare, intre alte rapoarte, ceea ce echivaleaza cu un istoric medical complet, cu nume si date de nastere ale pacientilor, a detaliat ziarul american.
Nici pacientii si nici medicii nu au fost anuntati despre schimbul de date intre Google si Ascension, conform The Wall Street Journal, care a aratat ca cel putin 150 de angajati ai companiei tehnologice au avut deja acces la datele privind sute de milioane de pacienti.
Potrivit ziarului, contractul dintre... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 12:00
Google a facut apel la amenda de 2,42 miliarde de euro impusa de Comisia Europeana in iunie, a declarat luni o sursa de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), instanta juridica suprema din Uniunea Europeana.
Recent, Comisia Europeana (CE) a amendat Google cu 2,42 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru abuz de pozitie dominanta si promovarea propriului serviciu de cumparaturi in defavoarea concurentei.
CJUE doar a confirmat apelul, dar nu a furnizat detalii suplimentare, arata DPA.
Comisia Europeana isi va apara in instanta decizia, a spus un purtator de cuvant al forului comunitar, dupa anuntul privind apelul.
"Google a venit cu multe servicii si produse inovative care au schimbat viata noastra. Acesta este un lucru bun. Dar strategia Google pentru serviciul sau de comparare a cumparaturilor nu a fost lansata doar pentru a atrage clientii, realizand produse mai bune decat ale rivalilor.
In schimb, Google a abuzat de pozitia sa dominanta pe piata promovand in rezultatele motorului de cautare propriul sau serviciu de comparare a cumparaturilor in defavoarea concurentilor. Ce a facut Google este ilegal, conform reglementarilor antitrust din UE. Compania a negat altor firme sansa de a concura conform meritelor si de a inova. Si, cel mai important, a negat consumatorilor europeni posibilitatea de a-si alege serviciile si de a beneficia deplin de inovatii", a declarat comisarul european pentru Concurenta, Margrethe Vestager.
Produsul de varf... mai mult
Luni, 11 Septembrie 2017, ora 17:54
Co-fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, au recurs la o miscare uluitoare anuntand ca activitatea companiei si a subsidiarelor sale va fi integrata intr-o noua corporatie denumita Alphabet.
Sub noua umbrela, activitatea companiei se va extinde in domeniile conexe abordate pana acum de Google, dar si in alte directii.
Totodata, Page va ocupa postul de director executiv Alphabet, in timp ce Brin va fi instalat in functia de presedinte, anunta portalul Market Watch.
Lucruri nebunesti
"Am facut o multime de lucruri nebunesti de-a lungul timpului. Acum, acele nebunii se dovedesc a avea miliarde de utilizatori, precum Google Maps, Chrome, YouTube si Android", a explicat Larry Page intr-o scrisoare trimisa actionarilor.
Page va parasi postul de comanda din interiorul Google, lasand acest loc subordonatului sau Sundar Pichai.
In schimb, de la panoul de comanda al Alphabet, Larry Page isi propune sa dezvolte investitiile, dar si perceptia publicului asupra companiei, confundata adesea doar cu motorul de cautare Google, intr-o miscare care se anunta revolutionara pentru sectorul IT.
De-a lungul timpului, Google a investit in dezvoltarea masinilor autonome, a dispozitivelor inteligente dintr-o locuinta, in industria de mobile sau in medicina.
Noile planuri ale lui Page vizeaza o diversificare a investitiilor in sfera amenajarilor urbane si a energiei verzi, Google ramanand insa piesa centrala din noua corporatie Alphabet.
Control absolut
Planul... mai mult
Marti, 11 August 2015, ora 10:54
1Google ar putea modifica radical modul in care afiseaza rezultatele cautarilor pentru a corespunde cerintelor legislatiei anti-monopol din Europa, iar acest lucru ridica noi provocari pentru compania americana.
"Pe masura ce Google dezvolta noi si noi produse nu va mai avea posibilitatea de a le promova prin intermediul motorului de cautare, ceea ce va declansa o lupta pentru evaluarea superioara a rezultatelor afisate, la fel ca pentru produsele care nu apartin companiei", afirma vicepresedintele Outsell, Randy Giusta, intr-un interviu al postului american NBC.
Criterii superioare
"Dupa mai multe chixuri date cu produsele recente ale firmei, lovitura aceasta ar putea sa fie benefica atat pentru Google, cat si pentru clienti, pe masura compania va trebui sa ridice stacheta serviciilor oferite", mai spune Giusta.
Punctul esential al acuzatiilor aduse de oficialii europeni vizeaza tocmai afisarea preferentiala a produselor si serviciilor companiei pe motorul de cautare Google.
Astfel, daca vei cauta "smartphone" vei observa ca oferta Google Shopping se plaseaza in fata uneia de la Amazon.
La fel, in cazul rezervarii unui loc pe o cursa aeriana, firma isi impinge in fata ofertele de pe Google Flights in detrimentul mult mai popularelor oferte ale Expedia.
Google nu a activat pe piata europeana in totala necunostinta de cauza fata de corsetul legislativ din domeniul concurential din UE, dar ultimele auzatii pot fi determinante pentru soarta companiei.... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2015, ora 17:53