Aproape 62% dintre angajati cred ca isi pot gasi un nou loc de munca in mai putin de trei luni daca ar decide sa faca o schimbare in cariera, iar 55% dintre respondenti au spus ca-si actualizeaza constant CV-ul pentru a-si creste sansele sa gaseasca jobul ideal, arata un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.
Circa 23% din angajatii care au participat la sondajul eJobs se declara foarte optimisti privind perspectivele profesionale, considerand ca isi pot schimba job-ul in mai putin de o luna, iar 38,6% spun ca le-ar lua intre o luna si trei luni sa-si gaseasca un nou job, arata studiul citat.
Alti 19,8% sunt de parere ca acest proces ar dura intre trei si sase luni, iar 18,7% dintre participatii la studiu cred ca aceasta schimbare le-ar putea lua peste sase luni.
"In conditiile in care tot mai multe companii vaneaza talente si se intampla des sa abordeze potentiali candidati care nu sunt in mod neaparat in cautarea unui alt loc de munca, 55% dintre participantii la studiul eJobs au spus ca isi actualizeaza permanent CV-ul cu noile abilitati si rezultate profesionale, pentru a fi relevanti in cazul in care o potentiala companie angajatoare ajunge sa le vada profilul", se mentioneaza in studiu.
In acelasi timp, 25,4% dintre respondenti isi modifica CV-ul doar atunci cand cauta activ un nou job, iar 18,3% dintre ei isi adapteaza CV-ul in functie de jobul pentru care aplica. 88% dintre respondenti spun ca folosesc... mai mult
Joi, 25 Mai 2017, ora 20:50
Oricare ar fi pozitia pe care o ocupi, aptitudinile de lider sunt extrem de valoroase pentru cariera ta. Dezvoltarea acestor capacitati iti ofera o cale directa catre o pozitie superioara, atunci cand stii ce urmaresti si cum sa atingi obiectivele profesionale, potrivit Monster.com. In continuare sunt prezentate cateva tehnici pentru a-ti crea un punct de pornire pentru cariera ta de lider.
Fii entuziast
Energia personala se transmite foarte usor, dar in acelasi mod se transmite si lipsa de energie.
Oricare ar fi jobul tau, incearca sa il indeplinesti cat mai entuziast, devenind astfel o sursa de energie pentru intreaga echipa.
Fii cat mai optimist
Negativitatea la locul de munca afecteaza productivitatea colectivului.
Superiorii tai nu vor sa auda ce este gresit la un proiect, ci doresc sa primeasca sugestii pentru a-l imbunatati.
Fii maleabil
Nu ai nicio sansa de supravietuire in lumea afacerilor de azi daca refuzi schimbarea.
Demonstreaza ca poti face fata schimbarii oferindu-te voluntar pentru un nou proiect sau pentru a-i ajuta pe altii sa treaca printr-o schimbare.
Coopereaza
Avand in vedere ca organizatiile sunt nevoite sa se descurce cu tot mai putine resurse, munca in echipa este esentiala.
Daca insisti sa iti pastrezi un stil propriu de a-i controla pe ceilalti, cariera ta va avea de suferit.
Fii creativ
Gandeste-te ce procese pot fi imbunatatite, cum poti inlesni activitatea clientilor si cauta modalitati de evolutie continua a proiectelor in care te... mai mult
Joi, 19 August 2010, ora 15:18
Cand rata de somaj este crescuta, cei inca norocosi care au un loc de munca se concentreaza pe modalitati de a-si pastra joburile. Pentru unii, acest lucru inseamna sa petreaca mai multe ore la birou, sa se ofere sa preia noi responsabilitati sau sa se inscrie la noi cursuri sau traininguri, care sa le asigure un set mai vasta de aptitudini cu ajutorul carora sa isi creasca valoarea in fata angajatorului.Pentru altii, acesta este un moment propice pentru cugetari profunde si personale cu privire la jobul ales si la directia in care se indreapta cariera lor. Multi oameni isi reevalueaza cariera si se gandesc cum pot sa aiba un impact mai mare asupra celor din jur.
Lisa Cook, director pe servicii de cariera la Walden University, a avut ocazia sa auda povestile de succes a sute de profesionisti care au gasit cai de a schimba ceva in mod pozitiv in comunitatile din care fac parte, afirma aceasta pentru CareerBuilder. Iata 3 lectii importante pe care le-a invatat de la acestia:
1. Extinde-ti rolul
Raspunsul la intrebarea “Cum poate sa-mi aduca jobul mai multe satisfactii?” poate fi chiar sub nasul tau. Inainte sa schimbi joburi sau companii, gaseste mai intai, in cadrul organizatiei actuale, oportunitati de a avea un impact pozitiv asupra celor din jur si asupra succesului companiei. Avand in vedere cate organizatii sunt in criza de personal in acest moment, este posibil sa poti castiga experienta intr-un nou domeniu si sa faci o schimbare profesionala sub... mai mult
Vineri, 12 Februarie 2010, ora 20:03
“Afara cu ce e vechi, ramane doar ce e nou.” Nu asta spune toata lumea? Acelasi lucru se aplica si CV-ului tau. Exista sanse sa fi aplicat pentru sute de joburi in 2009, doar ca sa fii ignorat si respins. Asta inseamna ca e timpul sa schimbi ceva.Anul trecut, 25% dintre angajatori au spus ca, in medie, au primit peste 75 de CV-uri pentru fiecare post; 42% au primit peste 50 de CV-uri. In plus, 38% dintre angajatori au spus ca au petrecut, anul trecut, unul sau doua minute pentru a analiza un CV si 17% au petrecut mai putin de un minut, potrivit unui studiu realizat de CareerBuilder.
Vrei ca angajatorii sa te priveasca altfel in acest an. Iata cum iti poti face CV-ul observat in 2010:
1. Incepe de la zero
Un nou an inseamna un nou CV. Desi nu pare prea distractiv sa te apuci sa rescrii tot CV-ul, incearca sa o faci. Evident, daca nu ai avut succes anul trecut, ceva era in neregula in CV. Rearanjeaza cateva sectiuni, incearca un format diferit si foloseste un alt font. Vezi ce se intampla.
2. Foloseste un alt format
Multi candidati nu-si dau seama cate posibilitati au cand scriu un CV. Cea mai intalnita modalitate este cea cronologica, care incepe cu cel mai recent job pe care l-ai avut. Totusi, aceasta metoda nu functioneaza pentru toata lumea. De exemplu, daca ai avut multe joburi in ultimii ani sau daca nu ai mai avut un job de multa vreme, un CV functional este o optiune mai buna.
CV-ul functional se concentreaza pe... mai mult
Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 23:02
Evenimentele economice recente sunt suficiente pentru a face si cel mai bun profesionist sa-si faca griji cu privire la locul sau de munca. Este normal sa-ti pui diverse intrebari legate de cariere atunci cand esti bombardat cu titluri de ziare despre cresterea ratei de somaj si despre planurile companiilor de a reduce personalul in anul care vine.Desi nu ajuta la nimic sa te ingrijorezi fara motiv, exista cai de a afla daca pozitia ta este in pericol. Iata 7 semne posibile:
1. Volumul tau de munca devine mult mai mic. Daca ai observat o scadere importanta a cantitatii de munca ce ti se atribuie sau daca tocmai ai terminat un proiect major si nu apare nimic altceva la orizont, atunci e posibil sa ai motive de ingrijorare.
Mai putine sarcini ar putea indica o scadere a activitatii companiei si, in consecinta, o mai mica nevoie de serviciile tale. In mod asemanator, daca nu esti inclus in proiectele importante in care obisnuiai sa te implici in trecut – sau sarcini de care te ocupai in mod normal, dar acum sunt atribuite altor angajati – exista o sansa ca functia ta sa fie eliminata.2. Munca ta este de natura ciclica. Companiile care intentioneaza sa taie din cheltuieli, deseori se concentreaza pe departamentele sau functiile in care munca este ciclica, iar sarcinile de zi cu zi ar putea fi efectuate de mai putini oameni, afirma Robert Half International.
3. Functia ta nu este privita ca una generatoare de profit. Cand bugetele... mai mult
Luni, 12 Octombrie 2009, ora 19:23
Locurile de munca din ziua de azi nu mai seamana cu cele de acum 20-30 de ani. Masinile de scris au cedat locul computerelor personale, care acum au fost inlocuite de laptopuri subtiri. Mai mult de atat, angajatii arata complet diferit de cum aratau cu ani in urma.De-a lungul ultimelor decade, stilurile care apartineau mai demult doar rebelilor au devenit incet din in ce in mai des intalnite. Piercing-urile in spranceana, nas si limba au inceput sa-si faca aparitia in randul oamenilor obisnuiti. Tatuajele nu mai apartin doar motociclistilor – studentul obisnuit poate avea un tatuaj oriunde pe corpul sau. Drept urmare, generatiile mai tinere au adus cu sine propriul simt al stilului si complica astfel codurile vestimentare.
Cunoaste-ti publicul
Acum ca business casual este noul “costum si cravata”, cat de liber te poti imbraca inainte sa nu-ti pierzi aspectul profesional? Depinde de domeniu, spune Brad Penman de la The Marketing Arm.
“Evident, codul vestimentar si ‘look-ul’ acceptabil ar trebui sa se potriveasca culturii organizationale,” spune Penman. “Ceea ce este in regula pentru o agentie de creatie, precum agentia mea, ar putea sa nu se potriveasca unei banci, unei firme de investitii sau unui birou de avocatura,” scrie CareerBuilder.com.
Angajatii ar trebui sa retina cele doua componente ale culturii organizationale: seful si clientul.
“Codul vestimentar al companiei ar trebui sa se potriveasca asteptarilor... mai mult
Marti, 06 Octombrie 2009, ora 16:17
Ultimul an a adus, fara indoiala, multe schimbari si multe provocari, atat angajatorilor, cat si angajatilor. Disponsibilizarile si reducerile salariale au fost foarte des intalnite, contribuind astfel la o piata de munca saturata de candidati calificati, aflati in competitie pentru mai putine locuri de munca. In ciuda acestei competitii dintre candidati, angajatorii se lupta pentru a gasi profesionisti cu seturi de calificari la mare cerere.Pe langa aceste lupte continue, angajatorii intampina o noua provocare: siguranta ca organizatiile lor sunt pregatite atunci cand economia va lua o turnura inevitabile, ceea ce le va oferi un avantaj competitiv.
Un nou studiu, EDGE 2009, realizat de Robert Half International si CareerBuilder, ofera raspunsuri multor intrebari existente astazi, cu privire la economie si piata de munca: Unde se vor crea joburi in timpul recuperarii? Ce provocari vor intampina angajatorii in procesul de recrutare? Ce impact va avea asupra compensatiilor? Si cum vor pastra angajatorii talentele pe care le-au retinut in vremurile dificile?
Pentru a profita de o economie care incepe sa se imbunatateasca pe alocuri, angajatorii care fac disponibilizari incep sa se uite mai atent la abilitatile de care au nevoie de la viitorii candidati, pentru a-si reconstrui fundatia, odata ce economia se va repune pe picioare.
53% dintre angajatori au afirmat ca planuiesc sa angajeze personal full-time in urmatoarele 12 luni, in timp ce 39% dintre acestia vor adauga... mai mult
Marti, 22 Septembrie 2009, ora 12:31