Dacă îți dorești ca dormitorul tău să arate diferit și să pară nou, dar nu vrei să investești în renovare sau într-o altă mobilă, poți recurge la câteva soluții ieftine, simple și rapide. Farmecul unei încăperi stă în detalii, de aceea, prin schimbări mărunte, la nivelul accesoriilor sau decorațiunilor, vei putea obține cu siguranță efectul dorit. Iar dacă vei fi mulțumită, poți recurge la aceste trucuri și pentru amenajarea altor camere.
Iată câteva idei prin care poți schimba în timp record și cu un buget minim aspectul dormitorului tău.
Cumpără cuvertură și lenjerie nouă de pat
Cea mai simplă și ieftină modificare este înlocuirea așternuturilor și cuverturii de pat. Îți recomandăm să cumperi produse de calitate, din bumbac 100%, rezistente, confortabile și cu modele deosebite. Ca să ai garanția unui preț bun, poți găsi textile pentru dormitor la ofertă pe Somnia.ro, de unde ai posibilitatea să alegi culorile preferate, în funcție de stilul dorit în dormitor.
Spre exemplu, dacă vrei o amenajare romantică, senzuală, textilele de culoare roșie vor fi o decizie inspirată. Pentru dormitorul copiilor poți alege culori vesele - roz, verde sau albastru - cu modele inspirate din desenele animate, iar dacă vrei să obții o atmosferă relaxantă și odihnitoare, sunt recomandate nuanțele pastelate.
Schimbă tablourile și decorațiunile
O altă metodă prin care poți schimba aspectul... mai mult
Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 16:12
Pentru ca o firmă să poată exista este necesară parcurgerea unui proces birocratic care de cele mai multe ori se dovedește a fi destul de anevoios. Simplificarea acestuia depinde atât de către cunoștințele pe care le are persoana care dorește să pună bazele unei afaceri cât și de către persoanele la care se apelează pentru deschiderea unei afaceri.
În momentul de față există multe firme care se ocupă cu tot ceea ce este necesar pentru pornirea unei afaceri ceea ce înseamnă că nu mai este obligatoriu ca procesul birocratic care trebuie parcurs pentru înființarea unei firme să ofere dureri de cap proprietarului societății comerciale. Află în continuare pașii de urmat pentru obținere sau schimbare sediu social.
Obținerea unui sediu social este unul dintre pașii care trebuie parcurși pentru ca o firmă să poată exista
Deținerea unui sediu social este una dintre activitățile la care trebuie să găsească rezolvare orice persoană care dorește deschiderea unei afaceri. Sediul social reprezintă adresa firmei. Indiferent de forma juridică pe care o are orice firmă trebuie să aibă un sediu social. Acesta este utilizat pentru ca firma să poată fi găsită cu ușurință atunci când este căutată de către autoritățile statului, clienți sau parteneri de afacere. Găsirea unui sediu social este unul dintre primii pași care trebuie parcurși în încercarea de a pune bazele unei afaceri de succes. Pentru a putea găsi cea... mai mult
Joi, 14 Octombrie 2021, ora 17:31
Ne lovim de aceasta situatie de foarte multe ori, mai ales cand plecam peste hotare si avem nevoie de ceva cash pe langa banii de pe carduri. Asa ca iti spun din capul locului ca depinde foarte mult de locul in care pleci.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, unde e mai bine sa schimbi banii.
In general, pentru cumpararea de euro, casele de schimb au o rata mai buna la vanzare, diferentele putand fiind de cativa bani. Astfel ca, daca schimbi 500 de euro, spre exemplu, iar diferenta este de 2 bani intre casa de schimb si banca, atunci ai economisit 10 lei.
La 500 de euro nu pare mult, dar privind din punct de vedere practic, sunt 10 lei pe care-i ai si cu care poti face altceva.
In schimb, daca vine vorba de sume mai mari, de mii de euro, atunci mergi la banca. Banca este mult mai sigura, ai si istoricul tranzactiei acolo in caz de ceva si scapi si de stresul ca poate (desi infima sansa) banii sunt falsi.
De asemenea, pentru sume mici este mai bine sa vinzi valuta la casa de schimb pentru ca au un curs mai bun. Si, din nou, pentru sume mari, poti merge la banca pentru ca aici s-ar putea sa ai un curs preferential care este ceva mai avantajos pentru tine.
Pe de alta parte, acum exista platforme care iti permit schimbarea direct in aplicatie a banilor si apoi doar ii scoti cu cardul din bancomat in tara respectiva.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
De ce sa tii cont cand retragi sume mari din... mai mult
Marti, 16 Martie 2021, ora 08:30
Unul din doi angajati ia in calcul schimbarea locului de munca in 2021, arata un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.
Un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs arata ca cea mai mare temere a angajatilor romani in ceea ce priveste situatia profesionala in 2021 este ca le vor scadea veniturile si ca ar putea prelua mai multe responsabilitati din cauza lipsei de personal.
"Mai bine de jumatate (54%) dintre angajatii romani care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun ca se gandesc sa-si schimbe locul de munca anul acesta, iar 28% au facut chiar pasi concreti in aceasta directie. Chiar daca 2020 a fost plin de provocari din punct de vedere profesional, cu mult efort si stres, numarul celor care iau in calcul o schimbare de job este mai mic decat la inceputul anului trecut, cand sase din zece angajati romani se declarau nemultumiti de situatia lor profesionala si se gandeau sa-si schimbe locul de munca", arata platforma.
Desi perspectivele salariale raman in continuare principalul criteriu in functie de care cei mai multi angajati romani (39%) aleg un job sau altul, aproape 29% dintre respondentii la sondajul BestJobs afirma ca aveau in plan sa-si schimbe locul de munca de dinainte de pandemie, pentru ca isi doresc o noua provocare in cariera. Pentru 27%, insa, principalul motiv pentru care schimbarea jobului a devenit o prioritate in noul an este ca nu considera ca au suficiente oportunitati de dezvoltare... mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 14:33
"Prima casa" devine oficial "O casa, o familie", iar noul program aduce cateva schimbari importante, pe care cei care vor sa-si cumpere o locuinta printr-un credit garantat de stat trebuie sa le aiba in vedere.
Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis pe 2 aprilie, intrand in vigoare in urmatoarea zi, odata cu publicarea in Monitorul Oficial.
Ce se schimba
Plafon maxim pentru venituri
Cea mai importanta schimbare o reprezinta introducerea unui plafon maxim pentru venituri: 4.500 de lei pentru cei fara copii si 7.000 de lei pentru cei care au copii sau minori in intretinere.
Astfel, potrivit legii, la data solicitarii creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului impreuna cu sotul sau sotia, dupa caz, nu pot depasi valoarea de 4.500 de lei.
Important de mentionat este faptul ca la calculul acestei limite nu sunt luate in considerare beneficiile de asistenta sociala primite de persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil, daca acestea duc la depasirea pragului de 4.500 de lei.
Pentru familiile cu unul sau mai multi copii, plafonul este mai mare. Astfel, la data solicitarii creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depasi valoarea de 7.000 lei. In aceasta categorie intra si persoanele care au in intretinere unul sau mai multi minori.
Facilitarea achizitiei unei locuinte pentru persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil
In cazul romanilor care fac... mai mult
Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 00:00
De mai bine de 10 ani am inceput sa ma ocup cu munca la tara si cu agricultura, in special cu cereale si legume. Nu a fost un inceput deloc usor dar, cu ajutorul catorva fonduri europene si alte investitii, am reusit sa ma pun pe picioare in scurt timp si dupa cativa ani chiar sa ma extind.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate am cumparat inca de la inceput un tractor, o combina, plug, semanatoare si balotiera, practic cele mai importante utilaje si echipamente. Le-am ales pe toate de la acelasi brand, Case IH. Am luat aceasta decizie datorita faptului ca, fiind aceeasi marca, vor lucra mai bine impreuna si totodata, pot gasi piese de schimb mai rapid, unele dintre acestea fiind potrivite de la un echipament la altul.
Datorita faptului ca nu am vrut sa cheltui toti banii, am ales utilaje second-hand, care au functionat fara probleme la inceput. Dar cu timpul, au inceput sa apara diverse probleme pentru ca unele piese erau deja uzate iar eu le-am uzat si mai mult iar altele trebuiau schimbate neaparat. Pentru asta am ales magazinul online TractorSud.ro unde gasesc de fiecare data o mare varietate de piese Case IH de schimb, de calitate.
Atunci cand toate utilajele functioneaza la parametri maximi, treaba merge struna. Astfel, puteam schimba de la un plug la o semanatoare sau la o remorca in doar cateva minute si imi continuam treaba fara probleme. Fiind prevazator, inspectam fiecare utilaj in prealabil, inainte de a incepe sezonul de cultivat si inlocuiam... mai mult
Joi, 20 Februarie 2020, ora 10:22
Royal Bank of Scotland nu va mai utiliza acest nume la nivelul grupului, dupa 293 de ani, si va adopta brandul NatWest, care provine de la National Westminster Bank, pe care RBS a cumparat-o in anul 2000 si care este mult mai populara in sondajele de opinie privind satisfactia clientilor din Marea Britanie, transmit Reuters si Bloomberg.
Numele Royal Bank of Scotland va fi folosit in continuare in Scotia.
Noul sef al bancii britanice, Alison Rose, a anuntat masuri de eficientizare, inclusiv prin reducerea costurilor si a activitatii diviziei de investitii bancare, si a revizuit in scadere tintele de profit. Anul trecut, RBS a renuntat la 3.000 de angajati, dar, pentru acest an, Rose nu a dorit sa dea publicitatii estimari privind concedierile.
Rose, care l-a inlocuit in noiembrie pe fostul director general Ross McEwan, devine prima femeie care conduce una dintre cele mai vechi banci din Marea Britanie. Ea a inceput ca stagiara la RBS si a lucrat in banca peste 27 de ani.
Rose spera ca schimbarea numelui va ajuta la reabilitarea imaginii institutiei, dupa ani de turbulente. In timpul crizei financiare din 2008, Guvernul de la Londra a cheltuit peste 45 de miliarde de lire sterline pentru a salva Royal Bank of Scotland.
Vineri dimineata, actiunile RBS inregistrau un declin de 6% la Bursa de la Londra.
Banca a raportat un profit inainte de taxe de 4,2 miliarde de lire sterline in 2019, in crestere cu 24% fata de 2018 si peste estimarile analistilor.... mai mult
Vineri, 14 Februarie 2020, ora 15:04
Foarte multe persoane se simt ca intr-o capcana in propria viata. Au senzatia ca indiferent ce ar face, nimic bun nu mai are cum sa se intample. Sau, se simt lipsiti de puterea de a mai face ceva, pentru ca lucrurile sa se schimbe.
In ambele situatii putem vorbi despre persoane ce pot avea anumite afectiuni psihice pe care sa nu si le poata recunoaste sau de care se recunosc invinse.
De aceea, cea mai corecta indrumare ar trebui sa o constituie vizita la un psiholog.
Este foarte important sa descoperiti ce va tine prinsi in capcana, dar si care sunt solutiile ce vi se potrivesc.
Mai mult decat atat, poate aveti nevoie de o persoana fata de care sa va deschideti sufletul, stiind ca toate informatiile vor ramane in acel cabinet. Uneori, lipsa de solutie poate veni tocmai din suprasarcina sufleteasca pe care o carati tot timpul cu voi.
Transformarea personala prin psihoterapie, poate fi comparata uneori cu mersul la sala. Daca vrei sa mergi singur, la inceput, vei amana cat mai mult posibil. Iti vei spune ca incepi de luni, de pe 1, sau la inceputul anului.
Apoi, cand va veti decide totusi sa mergeti este posibil sa va dati sufletul alergand pe banda sau tragand de greutati prea mari. Insa, niciodata nu veti reusi sa va vedeti din exterior, nu veti putea urma un plan concret, ce pleaca de la propriile calitati, urmarind sa va creasca rezistenta la efort sau masa musculara, etapizat, intr-un mod personalizat.
Cam asa este si cu psihoterapia. Pentru ca la... mai mult
Vineri, 07 Februarie 2020, ora 11:05
De-a lungul carierei, multi dintre noi traversam etape in care dorim sa schimbam locul de munca si chiar domeniul de lucru. Ideal este ca, atunci cand ajungi in astfel de situatii, sa ai un plan deja pregatit. Sa iti creionezi, macar in minte, o strategie clara, astfel incat sa te asiguri ca decizia pe care o iei este cea potrivita.
In continuare, iti prezentam cativa pasi pe care merita sa ii analizezi si sa ii pui in practica:
Cand este momentul potrivit sa faci o schimbare
De regula, exista cateva semnale de alarma care te vor anunta ca este timpul potrivit pentru schimbare. Aceste semnale pot fi:
Sentimentul de plafonare, jobul actual nu iti mai ofera nicio posibilitate de dezvoltare;Sarcinile pe care le desfasori nu iti plac;Performantele scazute;Suprasolicitarea;Firma la care lucrezi a intrat in faliment, sau profesia ta dispare odata cu evolutia tehnologiei.
Toate acestea sunt indicii care te anunta ca este timpul potrivit pentru a-ti alege un nou loc de munca.
Evalueaza motivele reale pentru care vrei sa iti schimbi jobul
Asa cum ai observat, dorinta de a schimba locul de munca vine cu urmare a unor nevoi mai mult sau mai putin constiente si care difera de la o persoana la alta. Ideal este ca noul job sa iti implineasca aceste nevoi.
De aceea, inainte de a spune "Da" primei oferte care iti iese in cale, analizeaza situatia actuala, clarifica motivele principale care te determina sa vrei un alt job.
Poate ca nu ti se mai potriveste mediul in... mai mult
Luni, 27 Ianuarie 2020, ora 10:32