Incasarile recente ale restaurantelor au inregistrat scaderi care variaza intre 20% si 80% din cauza lipsei clientilor in contextul epidemiei de coronavirus, a declarat, miercuri, presedintele Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA), Daniel Mischie.
"La restaurante, din punct de vedere al afacerilor, incasarile, depinde de la zona la zona, au evoluat cu minus intre 20 si 80%, si sunt restaurante sau evenimente care se bazau pe turisti, restaurante sau evenimente care se bazau pe cladirile de birouri, restaurante sau evenimente care sunt in zonele de tranzit. Situatia este deosebit de grea pentru operatori si gandul nostru este de a pastra forta de munca fara a fi nevoiti sa luam masuri in acest sens. (...) Exista din pacate situatii in care oamenii au luat masuri de concediere a anumitor colegi", a declarat Daniel Mischie.
Presedintele HORA a apreciat ca in cazul cresterii numarului de imbolnaviri, comenzile in restaurante vor continua sa scada.
"Daca situatia ramane ca astazi, evident ca lumea in continuare isi va urma cursul normal si va manca in continuare, drept urmare oamenii vor comanda, si exista astazi o incalzire a comenzilor de pe platforme. Dar as vrea sa fim constienti ca noi ne aflam doar la primul inel, deci situatia se va accentua un pic. Informatiile spun ca in momentul in care situatia devine destul de agresiva, toate comenzile scad, oamenii se conserva, toata lumea se va restrange", a afirmat Daniel Mischie.... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2020, ora 17:59