Compania taiwaneza HTC se retrage de pe piata din Coreea, din cauza concurentei puternice din partea operatorului national Samsung si altor companii, printre care se numara si LG.
HTC a inregistrat vanzari scazute in Coreea, anunta agentia de stiri Yonhap, citata de The Next Web.
Samsung este cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, iar saptamana trecuta a anuntat un profit record de 5,9 miliarde de dolari in trimestrul al doilea al acestui an. Vanzarile de telefoane din seria Galaxy au ajutat producatorul sa depaseasca Apple.
Racheta Samsung: Profit record, datorita telefoanelor Galaxy
Samsung detine o cota de 26% din industria mobila globala, pe baza cifrelor privind livrarile detinute de Strategy Analytics.
Potrivit estimarilor analistilor, Samsung a vandut cel putin 50,5 milioane de smartphone-uri in T2 si a comercializat 93 milioane de telefoane in aceasat perioada. La doua luni de la lansare au fost vandute zece milioane de smartphone-uri Samsung Galaxy S III.
HTC nu se numara printre primii cinci producatori de telefoane mobile din lume, anunta Strategy Analytics. In ciuda volumelor mici de vanzari, telefoanele din seria HTC One, recent lansate, au fost primite pozitiv de catre consumatori, dar nici unul din aceste modele nu va rivaliza cu Samsung Galaxy S III si nici nu va genera vanzari de amploarea celor anuntate de giganul coreean. Recent, compania a anuntat ca smartphone-urile din seria HTC One vor primi update la Jelly Bean.... mai mult
Luni, 30 Iulie 2012, ora 13:31
Nokia a anuntat rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, afisand o pierdere operationala totala de un miliard de dolari (826 milioane de euro).
Compania finlandeza isi avertizase initial investitorii in legatura cu rezultatele din cel de-al doilea trimestru, spunand ca acestea vor fi similare sau sub nivelul pierderii operationale din primul trimestru al acestui an, respectiv 1,3 miliarde de euro, potrivit The Verge.
Nokia, companie care a dominat la un moment dat piata telefoanelor mobile, nu se mai poate lansa acum pe piata smartphone si a pierdut in ceea ce priveste cota de piata in fata gigantilor Apple si Samsung Electronics.
Nokia a incercat sa se relanseze prin noile telefoane care folosesc software-ul Windows de la Microsoft, dar modelele Lumia nu au fost apreciate pe piata si au avut un succes scazut in randul consumatorilor, care au preferat sa aleaga iPhone-urile Apple si telefoanele care ruleaza sistemul de operare Android de la Google.
Numerarul net al companiei a crescut cu 102 milioane de euro, in urma platilor brevetelor si a primirii cecului trimestrial de la Microsoft.
Vanzarile Lumia au ajuns la patru milioane de unitati, dublu fata de cele inregistrate in primul trimestru al anului.
In schimb, vanzarile Nokia in celelalte sectoare au scazut puternic. Compania finlandeza a vandut 83,7 milioane de telefoane, in crestere comparativ cu cele 82,7 milioane de telefoane trimestrul trecut. Vanzarile de telefoane... mai mult
Joi, 19 Iulie 2012, ora 14:58
Samsung Electronics, cel mai mare producator de televizoare si telefoane mobile, a raportat venituri dezamagitoare pentru trimestrul al doilea, alimentand temerile ca tensiunile din Europa trag in jos cererea pentru electronice, desi profitul companiei sud-coreene a atins un nou record.
Actiunile Samsung s-au depreciat vineri la Seul cu 2,4%, fata de un declin de 1,2% al principalului indice bursier, si au inregistrat cea mai puternica scadere valorica de pe bursele asiatice, potrivit Bloomberg.
Vanzarile companiei s-au plasat in trimestrul al doilea la 47.000 miliarde woni, echivalentul a 41 miliarde de dolari, sub estimarile analistilor. Veniturile dezamagitoare au eclipsat cresterea puternica a profitului, care a atins un nou record.
Profitul grupului sud-corean a crescut cu 79% in perioada analizata fata de trimestrul al doilea al anului trecut, la 6.700 miliarde woni, adica 5,8 miliarde dolari, peste cifrele anticipate de analistii financiari.
Cererea de consum este amenintata de criza datoriilor de stat din zona euro si impactul ei asupra economiei mondiale. Bancile centrale din zona euro si China au coborat joi dobanzile de politica monetara, in timp ce Banca Angliei a extins o facilitate de lichiditate, pentru a stimula economia. Beijingul a coborat de asemenea rezervele minime obligatorii, pentru a incuraja creditarea. Rezerva Federala a Statelor Unite a decis de asemenea in luna iunie sa extinda un program de preschimbare a obligatiunilor din... mai mult
Vineri, 06 Iulie 2012, ora 11:31