Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anuntat miercuri ca va renunta la productia de telefoane mobile in China, ca urmare a scaderii vanzarilor, pe fondul concurentei din partea producatorilor locali, Huawei si Xiaomi, transmite Reuters.
China este cea mai mare piata din lume dupa numarul de utilizatori de smartphone-uri iar Samsung este cel mai mare producator mondial de telefoane inteligente.
Inchiderea ultimei fabrici de telefoane detinute de Samsung in statul chinez vine dupa ce in iunie a fost redusa productia la uzina din Huizhou iar anul trecut a fost suspendata productia la o alta unitate.
Si alte companii si-au mutat productia din China din cauza costurilor mai ridicate cu forta de munca si a incetinirii economiei, care a redus puterea de cumparare.
De exemplu, Sony si-a inchis fabrica din Beijing unde producea smartphone-uri si va produce telefoane mobile inteligente doar in uzina sa din Thailanda.
In primul trimestru din 2019, cota de piata a Samsung in China a scazut la 1%, de la aproximativ 15% in 2013, pe fondul concurentei din partea producatorilor locali, arata datele firmei de cercetare de piata Counterpoint.
"In China, oamenii cumpara smartphone-uri ieftine de la producatorii locali de telefoane mobile inteligente scumpe de la Apple sau Huawei. Samsung are putine sperante sa-si majoreze cota de piata", a apreciat Park Sung-soon, analist la Cape Investment & Securities.
Fabrica Samsung din Huizhou a fost construita in 1992, si,... mai mult
Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 15:49
Conform unui raport publicat joi de catre ONG China Labor Watch, cu sediul in SUA, uzinele sud-coreene HEG Technology amplasate la Huizhou, China, ar folosi in activitatea de productie minori cu varsta sub 16 ani.
Cei mai tineri dintre acestia ar avea 14 ani. Informatia insa a fost respinsa de firma Samsung, numarul 1 mondial la productia de telefoane mobile si care probabil ca s-a simtit vizata, avand in grupul sau uzinele HEG Technology, informeaza portalul 20 Minutes.
Samsung sustine ca un control efectuat recent n-a semnalat prezenta niciunui minor in activitatea sa de productie.
De altfel, compania Samsung este de asemenea acuzata de ONG ca a folosit la activitatea din timpul verii 117 studenti, care au fost obligati sa lucreze, in medie, 12,5 ore pe zi.
Afirmatia este greu de verificat, intrucat intre timp studentii si-au terminat vacanta si nu mai sunt ...citeste mai departe despre "Acuzatii grave pentru Samsung: Angajati minori, ture de peste 12 ore" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 30 August 2014, ora 10:48
Brazilia a intentat un proces Samsung referitor la conditiile dificile de munca de la o fabrica operata de grupul sud-coreean in regiunea Amazonului si cere daune de peste 100 de milioane de dolari, a anuntat Ministerul Muncii.
Autoritatile au descoperit ca angajatii fabricii lucrau pana la 15 ore pe zi, inclusiv zece ore in picioare, iar in unele situatii ajungeau sa lucreze si aproape o luna fara zile libere.
Verificarile au vizat fabrica Manaus, una dintre cele mai mari 25 de unitati de productie ale grupului. Fabrica are 6.000 de angajati si aprovizioneaza America Latina.
Samsung "isi supune angajatii riscului de imbolnavire din cauza activitatii repetitive si a ritmului intens de lucru la liniile de asamblare", a notificat Ministerul Muncii.
Guvernul brazilian vrea sa obtina "daune morale colective" de 250 milioane de reali (108 milioane de dolari) in procesul intentat Samsung. Grupul se confrunta deja cu circa 1.200 de plangeri depuse de angajatii fabricii.
Samsung a informat, miercuri, ca va coopera cu autoritatile.
Grupul sud-coreean, cel mai mare producator din lume de smartphone-uri, cipuri de memorie si ecrane LCD, a pierdut un proces similar in Brazilia in 2011, cand a fost nevoit sa plateasca circa 200.000 de dolari, potrivit Bloomberg.
Samsung a fost acuzat in trecut in China ca a angajat copii si s-a confruntat cu o serie de procese in Coreea de Sud pentru daune legate de conditiile de munca din fabiricile grupului. mai mult
Miercuri, 14 August 2013, ora 14:21
Samsung vrea sa dechida o fabrica de memorii flash in China, care ar putea fi prima sa baza de dispozitive semiconductoare din aceasta tara. Cel mai mare producator de cipuri din lume a cerut, marti, aprobare guvernului din Coreea de Sud pentru aceasta miscare, menita sa raspunda cererii in crestere de astfel de dispozitive pentru smartphone-urile si tabletele sale.
Decizia Samsung scoate in evidenta competitia acerba care exista in industria de productie cipuri, potrivit Wall Street Journal.
China este extrem de atractiva pentru astfel de investitii, datorita costurilor mici de fabricatie si disponibilitate a guvernului chinez de a incuraja investitiile straine in acest sector. Drept urmare, si Intel Corp, cel mai mare producator de semiconductoare din lume, si-a construit o fabrica in 2007 in Dalian, China, investind 2.5 miliarde de dolari.
Miscarea Samsung vine, de asemenea, in contextul in care China urmeaza sa devina cea mai mare piata pentru electronicele de inalta tehnologie, precum smartphone, tablete si chiar televizoare cu ecran plat, in urmatorii ani.
Samsung, care produce o gama larga de produse de la semiconductoare la televizoare si telefoane mobile, a evitat pana acum sa construiasca fabrici de inalta tehnologie in afara Coreei de Sud, din cauza temerilor privind transferul de tehnologie, care i-ar putea ameninta locul de frunte in industrie, permitand competitiei sa ii "fure" tehnicile de productie.
Daca va fi aprobata de catre guvernul din... mai mult
Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 12:50