Daca detineti sau gestionati o sala de fitness si aerobic sau un complex spa, atunci probabil intelegeti importanta instalarii unor camere supraveghere. De la pastrarea sigurantei membrilor sai la inregistrarea traficului de intrare si iesire si la actionarea rapida in situatii de urgenta, fiecare sala de sport trebuie sa aiba instalat un sistem de securitate fiabil care include camere de supraveghere, senzori si chiar butoane de panica.
O sala bine securizata incepe cu monitorizare complexa si camere performante. Indiferent daca acestea sunt situate in exterior sau in interior, trebuie sa devina un "must-have". Unde si cate camere supraveghere vor trebui instalate, va depinde in mare masura de marimea spatiului, cat si de caile de acces.
Toti proprietarii de sali de sport au investit in echipamente de mii si mii de euro. Deci, daca detineti sau gestionati o astfel de afacere, mai mult ca sigur stiti ca aparatele de exercitii nu sunt deloc ieftine. Cu astfel de echipamente valoroase este important sa existe camere de supraveghere video de calitate.
In plus, supravegherea spatiului nu are ca scop doar protejarea echipamentelor pentru gimnastica, dar si a membrilor care le folosesc. Proprietarii doresc sa ofere un mediu sigur, de incredere, membrilor sai.
Mai mult, camerele de supraveghere vor stimula clientii sa se comporte adecvat si ii va incuraja sa nu deterioreze aparatele si sa execute exercitiile corect, fara a avaria vreun aparat. Stim foarte bine ca... mai mult
Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 15:03
De multe ori, programul prea incarcat nu ne mai permita sa mai trecem pe la sala, iar efectele deja se simt, mai ales in cazul celor cu o munca sedentara. Cum nu sunt sanse ca nici in viitorul apropiat sa iti faci mai mult timp liber, o idee buna ar fi sa iti amenajezi propria sala de fitness la tine acasa. Multi au apelat la aceasta solutie si spun ca nu regreta, asa ca iti aratam care sunt pasii de facut pentru a le urma exemplul.
Asigura-te ca ai spatiu suficient
Pentru a-ti amenaja o sala de fitness acasa, ai nevoie in primul rand de un spatiu in care sa poti instala cele cateva echipamente si in care sa ai suficienta libertate de miscare. Daca locuiesti intr-un apartament la bloc, e mai dificil, pentru ca optiunile sunt limitate, iar in acest caz va trebui sa "sacrifici" o camera, sau sa isi faci loc intr-un colt al apartamentului.
La casa, e ceva mai simplu pentru ca poti amenaja sala in garaj, in pivnita sau chiar poti construi o dependinta in curte, special in acest scop.
Fa o lista cu echipamentele necesare
In functie de dimensiunile spatiului pe care l-ai ales, poti stabili acum cu ce echipamente sa iti dotezi sala. In primul rand acestea trebuie sa fie adaptate pentru exercitiile pe care le faci in mod curent si sa te ajute sa lucrezi grupele de muschi pe care vrei sa le dezvolti. Daca ai spatiu suficient, poti sa iti iei o banda de alergat, o bicicleta de fitness sau alte aparate pentru lucrarea grupelor de muschi. Pe langa faptul ca ocupa mult... mai mult
Vineri, 07 Mai 2021, ora 11:43
Reprezentantii celor mai mari sali de fitness din Timisoara s-au unit si le-au solicitat reprezentantilor autoritatilor locale care se ocupa de gestionarea crizei COVID-19 o intalnire, nemultumiti de masura inchiderii salilor de sport.
"Argumentele pentru inchiderea salilor de fitness sunt discriminatorii si contestabile din punct de vedere legal. Nu a fost vreodata un focar de infectare Covid-19 intr-o sala fitness, asiguram toate cerintele prevazute de institutiile statului si contribuim la sanatatea membrilor nostri. Consideram ca am fost vizati aleatoriu si am fost inchisi abuziv", au transmis reprezentantii domeniului fitness, potrivit adevarul.ro.
Potrivit sursei citate, patronii din domeniu au mai aratat ca masura are un impact social foarte puternic. "Pandemia sau coeficientul de infectare nu pot reprezenta o scuza pentru masuri subiective care provoaca imense daune financiare si de imagine. Apoi, vine raspunderea economica. Sute de oameni sunt la limita subzistentei financiare si in situatie de risc sa isi piarda serviciul. Angajatii pierd, statul pierde contributiile si mai ales comunitatea pierde. Putem vorbi despre o vinovatie morala a celor care ignora cu buna stiinta educarea publicului si obstructioneaza indreptarea acestuia catre obiceiuri sanatoase care stimuleaza natural imunitatea", au adaugat patronii salilor de fitness", au mai aratat reprezentantilor firmelor care detin sali de fitness in Timisoara.
Patronii spun ca au gasit deschidere si... mai mult
Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 09:58
Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a facut luni, 31 august, la Digi24 mai multe precizari privind conditiile in care publicul are acces in teatre si sali de spectacol.
"Actorii nu vor purta masti, pentru ca, altfel, actul artistic ar fi afectat.
Un scaun liber intre spectatori este obligatoriu si poate in unele situatii va fi nevoie de o pauza de doua scaune intre spectatori.
Minorii sub 12 ani nu trebuie separati de insotitori, dar un adult nu poate insoti mai mult de doi minori la spectacol.
Limita de public de 50% trebuie respectata, indiferent de cat de mare este sala. Spre exemplu, intr-o sala cu 50 de locuri se vor vinde 25 de bilete", a explicat Gheorghiu.
Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de luni Hotararea de Guvern prin care sunt stabilite conditiile in care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele si teatrele, de la 1 septembrie.
"Activitatile institutiilor muzeale, a bibliotecilor, librariilor, cinematografelor, studiourilor de productie de film si audiovizual, a institutiilor de spectacole si/sau concerte, scolilor populare, de arta si de meserii, precum si evenimentele culturale in aer liber se pot desfasura numai in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii si al ministrului sanatatii.
Organizarea si desfasurarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte este permisa, fara a depasi 50 % din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata in ultimele 14... mai mult
Marti, 01 Septembrie 2020, ora 12:00
Accesul in salile de fitness si aerobic se va face numai pe baza de programare si dupa triajul observational si termometrizare, conform Ordinului emis de Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii, publicat in Monitorul Oficial.
Se va tine evidenta persoanelor care au folosit sala in fiecare interval orar. Numarul de persoane care se antreneaza la un moment dat va fi limitat in functie de capacitatea salii, astfel incat fiecarei persoane sa-i revina un spatiu de 7 mp in cazul exercitiilor la aparate si 10 mp in cazul exercitiilor de tip aerobic.
Se va evita utilizarea aparatelor in regim de circuit si se va incuraja utilizarea unui singur tip de aparat in cadrul aceleiasi sesiuni de antrenament.
Se delimiteaza spatiile de exercitii, cu mentinerea distantei fizice de minim 1,5 metri intre orice doua persoane la exercitiile pe aparate si de minim 2 metri la exercitiile de tip aerobic.
Aparatele vor fi dezinfectate inainte si dupa fiecare utilizator.
De asemenea, se interzice folosirea in comun a dusurilor, saunei si altor zone cu risc mare de transmitere a virusului.
Vestiarele trebuie sa fie prevazute cu materiale de curatenie si dezinfectie a mainilor si vor fi curatate inainte si dupa fiecare utilizare. ...citeste mai departe despre "Ordinul privind deschiderea salilor de fitness si aerobic: accesul se va face pe baza de programare, dupa triajul observational si termometrizare" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 13 Iunie 2020, ora 09:49
Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, spera ca incepand cu 15 iunie masurile restrictive cauzate de epidemia de coronavirus sa se relaxeze si salile de fitness sa se deschida publicului larg in conditii speciale, respectand normele de igiena.
"Avem cateva norme referitor la antrenamentele in spatiile inchise. La fitness insa e specific, in sensul sa sunt multe aparate, dezinfectarea lor trebuie facuta dupa fiecare utilizare, spatiul e mult mai restrans, exista activitati colective cum este acea gimnastica pe muzica, la fel exista 'cycling' unde sunt foarte multe biciclete una langa alta. Dar eu sunt optimist.
Urmeaza sa avem o noua intalnire la Ministerul Sanatatii si eu sper ca de la 15 iunie, in conditiile in care vom avea o evolutie buna, dupa anumite reguli, sa avem posibilitatea sa deschidem si salile de fitness, pentru ca sunt esentiale in ceea ce priveste sportul in viata romanilor. Adica in momentul de fata sunt sute de mii de romani care asteapta acest lucru. Si eu merg la sala si stiu", a spus Stroe.
"Noi ne-am implicat in acest subiect si am raspuns afirmativ solicitarilor venite din partea industriei de fitness, pentru ca e o zona economica. Desi salile de fitness nu tin strict si direct de noi, ele au o activitate cu un pronuntat caracter comercial. Evident ca acolo se face sport, dar salile de fitness au caracter comercial, platesti pentru a avea acces. In prezent pot face pregatire in salile de fitness culturistii sau sportivii... mai mult
Marti, 02 Iunie 2020, ora 15:29
Situatia actuala in Romania cu privire la preventia raspandirii virusului COVID-19 a facut ca multe firme mici si mijlocii sa isi suspende activitatea pe o perioada nedeterminata. Salile de fitness sunt printre cele mai afectate de aceasta situatie, fiind nevoite sa se inchida pentru a putea sista raspandirea virusului, pentru siguranta si sanatatea clientilor si a angajatilor.
Intrebarea este urmatoarea: cum pot salile de fitness sa reziste in aceasta perioada?
Raspunsul este incert: "Chiar daca la inceputul acestei pandemii am luat toate masurile de siguranta in sala noastra,( am marit curatenia, dezinfectia in sala si a aparatelor, am pus la dispozitie dezinfectant pentru toti clientii nostri), am luat decizia de a inchide temporar sala de fitness pentru siguranta tuturor si pentru a preveni raspandirea acestui virus", spune Iulian Dinu.
Iulian Dinu, antreprenor, detine o sala de fitness de cartier si este C.E.O-ul uneia dintre cele mai mari scoli de fitness din Romania, Fitness Education School, scoala care activeaza pe piata de 6 ani, in 12 orase din Romania, cu peste 3500 de oameni formati ca si instructori de fitness, instructori aerobic si tehnicieni nutritionisti.
In urma intrebarilor aparute din partea multor manageri de sali de fitness cu privire la situatia provocata de aceasta pandemie, Iulian Dinu raspunde prin acest material, tuturor intrebarilor.
Ce pot face salile de fitness ca sa reziste in aceasta perioada?
"Trebuie sa ne gandim in... mai mult
Marti, 24 Martie 2020, ora 15:08
Guvernul Romaniei va investi, prin Compania Nationala de Investitii, nu mai putin de 95 de milioane de lei in constructia unei sali polivalente in orasul Pitesti.
Primarul localitatii argesene, Cornel Ionica, a anuntat pe un site de socializare ca investitia in constructia salii a fost aprobata de Executiv si ca autoritatile locale vor plusa si ele cu 5 milioane de lei in acest proiect.
"Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de astazi (joi - n.red.), prin hotarare, indicatorii tehnico-economici pentru constructia Salii Polivalente din Pitesti.
Urmeaza ca acum Compania Nationala de Investitii sa inceapa procedurile prevazute de lege pentru demararea investitiei. Costul total al acesteia este de circa 95 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat, la care se adauga 5 milioane de lei de la bugetul local pentru amenajarea unei parcari corespunzatoare si a unui pasaj pietonal peste strada Basarabiei, acolo unde va fi construita sala care va avea pana in 5.000 de locuri.
Aceasta este cea mai mare investitie care este realizata in Pitesti dupa 1990!", a transmis primarul.
Viitoarea sala polivalenta din Pitesti va avea cinci mii de locuri, iar cea mai mare parte a costurilor de constructie, peste 20 de milioane de euro, va fi suportata din bugetul de stat.
...citeste mai departe despre "Continua investitiile din bani publici in sport: Iata ce oras va avea o sala polivalenta de 100 de milioane de lei" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 10:48
Primaria Capitalei sustine ca sala polivalenta cu 20.000 de locuri pe care vrea sa o ridice nu va fi nici faraonica, nici exagerat de scumpa. Cu toate astea, Primaria refuza sa dea publicitatii studiul de fezabilitate care sta la baza proiectului si din care bucurestenii ar putea afla mai multe detalii cu privire la constructie si la modul in care i-au fost calculate costurile.
In martie, Gabriela Firea a anuntat - fara sa dea prea multe detalii - ca administratia pe care o conduce va construi, in preajma Arenei Nationale, o sala polivalenta uriasa, cu 20.000 de locuri. Ridicarea acesteia ar urma sa coste nu mai putin de 658.191.318 lei (echivalentul a circa 138 de milioane de euro), sustinea atunci primarul general al Capitalei.
Un proiect de hotarare pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investitiei a fost inclus pe ordinea suplimentara de zi a celei mai recente sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) . Iar asta inseamna ca textul proiectului - care ar fi trebuit sa contina clarificari cu privire la rostul si amploarea investitiei - n-a fost publicat din timp pe siteul PMB. Iar dupa ce proiectul a aparut, totusi, s-a demonstrat ca el nu continea aproape niciun detaliu cu privire la viitoarea sala polivalenta si la modul in care aceasta urma sa fie construita.
Asa se face ca - desi are tot dreptul sa stie cum sunt cheltuiti banii publici - bucuresteanul n-a avut, de fapt, nicio sansa sa afle cine, cum si de ce urmeaza sa... mai mult
Marti, 16 Aprilie 2019, ora 08:24