Daca esti in cautarea unui credit de nevoi personale si ai un salariul relativ mic, adica intre cel minim si cel mediu pe economie, atunci fa o simulare inainte sa ajungi la banca.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum sa iti calculezi creditul maxim pe care-l poti accesa.
Sa spunem ca ai un salariu de 2.500 de lei net si nu mai ai alte angajamente lunare, dar intretii 3 persoane, inclusiv pe tine, asta inseamna ca ai cheltuieli de subzistenta de 1.000 de lei.
Banca va tine cont de acest lucru si ti-ar putea scadea gradul maxim de indatorare de la 40% la 35%.
In cazul acesta, pentru un credit cu dobanda de 7% pe o perioada de 5 ani, vei putea lua, in cel mai bun caz 25.000 de lei, iar rata ta va fi de 500 de lei pe luna.
Dar aceasta suma este una maximala, iar ea se poate modifica in functie de restul paramentrilor, avand in vedere ca banca iti ia in calcul numai o suma disponibila de 1.500 de lei din cei 2.500 de lei.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Cu ce avantaje si dezavantaje vin cardurile de credit in 24 de rate fara dobanda
Cu cati bani contribui la stat, intr-o viata, muncind pentru tine
Dilema celor 10% care fac diferenta dintre saraci si bogati ...citeste mai departe despre "Ce credit maxim iti permiti la un salariu de 2.500 de lei" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Iunie 2021, ora 08:30
Un proverb nascut din intelepciunea populara spune ca nu trebuie sa te scumpesti la tarate si sa te ieftinesti la malai. Cu alte cuvinte, este considerat a fi o greseala majora sa alegi sa faci economie acolo unde o investitie sau o taxa ar fi mai avantajoasa din punct de vedere al beneficiilor.
Timpul inseamna bani
A constientiza si a pune efectiv in practica aceasta axioma, atunci cand este necesar, este una dintre metodele care duc la economii. In fapt, este vorba despre prioritizarea actiunilor proprii si implicarea efectiva doar acolo unde avantajele sunt reale sau maxime, concomitent cu delegarea celorlaltor sarcini sau proiecte catre alte persoane, care pot face acest lucru mai eficient si mai bine, contra unei taxe.
Un exemplu elocvent este reprezentat de tranzactiile imobiliare. Este mult mai rentabil a apela la un agent imobiliar, contra unui comision agent imobiliar, pentru a vinde, cumpara sau inchiria, in loc sa te ocupi personal de acest demers. In felul acesta, cineva calificat iti va reprezenta interesele, in mod profesionist, in timp ce te vei putea ocupa de lucrurile personale, de afaceri sau de familie.
Datele scadente
Fiecare factura are o data scadenta si, deseori, o perioada de gratie, in care poate fi depasita data scadenta, fara plata unor penalitati. De cele mai multe ori, penalitatile pentru neplata la timp a unor facturi sunt minime, dar cumulate, ele pot ajunge la sume care sa conteze.
A tine cont de data scadenta a facturilor... mai mult
Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 18:11
Traversam o perioada dificila pentru toata lumea, in care prioritatile noastre s-au schimbat brusc, odata cu modul nostru de viata. Odata cu pandemia COVID-19, fiecare dintre noi a inteles ca, dincolo de orice, siguranta noastra si a familiei este importanta.
Cum te poti insa proteja in aceasta perioada, pe tine si membrii familiei tale? Una dintre zonele pe care trebuie sa le iei in considerare este cea financiara. Cu totii avem o relatie cu banca, iar aceasta presupunea pentru multi dintre noi interactiunea cu unul dintre functionarii bancii.
Pentru plata ratelor creditelor bancare, pentru a scoate cash de la bancomate sau pur si simplu pentru a cere o informatie functionarului bancar, multi dintre noi ajungeam cel putin o data la banca. Parcurgem insa o perioada de distantare sociala in care este important sa schimbam si relatia cu banca sau bancile cu care colaboram. Totul pentru a ramane in siguranta.
Cum te protejezi in aceasta perioada? Pe scurt: foloseste la maxim serviciile online oferite de banca ta! Poti sa transferi sume de bani, sa faci cumparaturi, sa platesti facturi si chiar sa accesezi imprumuturi online - si este chiar recomandat sa o faci in aceasta perioada.
Plateste facturile direct online
Poate ca erai obisnuit sa faci acest lucru sau poate ca in aceasta perioada utilizezi mai des aceste optiuni. Dar in aceasta perioada este cum nu se poate mai important sa accesezi serviciile online oferite de banca ta.
Platile online sunt simple si... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2020, ora 14:15
Autoritatea Bancara Europeana crede ca este vremea ca regimul strict al acordarii bonusurilor de performanta si de risc sa fie indulcit pentru bancherii din institutiile de credit de dimensiuni mici.
Dupa ravagiile crizei financiare din 2007-2009, Uniunea Europeana a introdus noi legi menite a limita riscurile asumate de unii bancheri doar pentru bonusurile de performanta, dar regulile ar putea fi modificate in cazul bancilor mici, relateaza Reuters.
Prime in transe
Masurile adoptate in urma cu 5 ani au fost luate si pentru a calma nervozitatea contribuabililor europeni care au fost nevoiti sa vada cum impozitele lor au fost folosite pentru a salva de la colaps mai multe banci importante de pe continent.
Regulile adoptate ii vizeaza in general pe executivii din fruntea institutiilor de credit angajati in adoptarea factorilor de risc material.
Conform legislatiei actuale, cel putin 40% din bonusul acordat sefilor din sistemul bancar trebuie esalonat pe o perioada de cativa ani, iar acordarea acestor prime trebuie efectuata in actiuni sau obligatiuni emise de banca si nu in bani lichizi.
Masura are ca scop recuperarea unei parti din stimulentul financiar acordat bancherilor de top in cazul in care se dovedeste ca masurile adoptate de acestia au fost ilegale sau au generat pierderi.
In acelasi timp, bancile de dimensiuni reduse s-au plans ca restrictiile sunt disproportionate fata de nivelul bonusurilor acordate de ele, iar esalonarea acestor plati pe mai... mai mult
Luni, 21 Decembrie 2015, ora 16:06
Majoritatea bancilor europene anticipeaza ca vor majora salariile pentru a reduce impactul limitelor care urmeaza sa fie impuse de Uniunea Europeana (UE) asupra bonusurilor acordate bancherilor, potrivit unui sondaj citat de Bloomberg.
Studiul a fost realizat de compania de consultanta in resurse umane Towers Watson & Co. pe un esantion de peste 150 de reprezentanti ai departamentelor de resurse umane din sectorul bancar european.
Sondajul releva ca numai 7% dintre banci considera ca noile reglementari UE vor reduce cu succes nivelul compensatiilor din industria serviciilor financiare. Aproximativ 53% dintre respondenti au declarat ca institutia pe care o reprezinta ca creste salariile ca urmare a noilor erguli.
Ca urmare a limitarii bonusurilor, angajatii din sistemul financiar vor beneficia de asemenea de mai multe programe de training, contributii mai mari la fondurile de pensii si programe mai flexibile de lucru, potrivit raportului.
"Bancile sunt constiente ca, atunci cand limita asupra bonusurilor va intra in vigoare, multi dintre angajatii lor vor primi compensatii financiare mai reduse, astfel ca institutiile de credit vor fi nevoite sa acopere aceasta diferenta prin diverse masuri", comenteaza pentru Mark Shelton, director executiv la Towers Watson, citat de Bloomberg.
UE a prezentat in luna mai un proiect prin care vizeaza limitarea bonusurilor acordate bancherilor la de doua ori compensatia fixa. Regulile vor afecta toti angajatii din sistemul... mai mult
Marti, 11 Iunie 2013, ora 12:30
Bonusurile enorme ale managerilor din bancile europene au intrat puternic in vizorul autoritatilor in ultimele luni. Bancherii isi vad "premiile" de milioane de euro taiate fara mila.
Caderea Lehman Brothers, care a marcat inceputul crizei financiare, a atras atentia tuturor asupra bonusurilor enorme pe care le primesc managerii din prima linie.
In ultimele luni, politicieni si activisti din Europa au cerut taierea primelor exagerate practicate in banci si au adus acuze intregului sistem de bonificatii, relateaza mai mult
Duminica, 12 Februarie 2012, ora 09:00
Comisia Europeana analizeaza un nou set de reguli menite sa reduca salariile bancerilor, cum ar fi o limitare a diferentei intre veniturile sefilor si ale proaspetilor angajati.
O alta reglementare ar putea avea in vedere o proportie fixa intre bonusuri si salarii, dupa cum a declarat Michael Barnier, seful autoritatii de reglementare din domeniu, citat de mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 19:20
Un loc de munca in banca iti poate aduce un salariu de pana in 2.000 lei, daca aplici pentru un post full-time, fara responsabilitati executive. Salariile nu difera foarte mult de la o banca la alta, si au scazut cu pana la 50% fata de 2008, spune Daniela Serban, director de recrutare Succes TGM.
Salariile au scazut si la nivel executiv cu pana la 40 de procente, spune Daniela Serban, care mentioneaza ca si pachetul bonus pe care omul de banca il primeste a fost redus considerabil.
Daca iti doresti sa obtii un job de Ofiter de credit in Bucuresti, trebuie sa te astepti la un salariu de aproximativ 1700 de lei, iar daca esti un absolvent fara experienta, trebuie sa te multumesti cu cel mai mic salariu, a mai spus directorul de recrutare.
Ofertele de pe site-urile de recrutare
BRD angajeaza Permanent Supervisor pentru absolventii Academiei de Studii Economice (ASE) care au experienta in banking. In anuntul publicat pe MyJob, se cer aptitudini de analiza, si capacitatea de a opera MS Office, dar si cunostinte minime de IT.
Pentru post au aplicat pe Myjob doar 55 de persoane pana in acest moment, la doar sase zile dupa ce a fost postat, asa ca sansele tale nu sunt tocmai mici.
Tot BRD iti ofera un job de Accounts Payable Operator, daca esti vorbitor de limba franceza si engleza. Din nou, BCR prefera absolventii de ASE si experienta in domeniu.
Un job de Economist Creditare este disponibil la Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP. Daca ai diploma de... mai mult
Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 13:24
Din 2012, vom cunoaste salariile si bonusurile directorilor din banci. Bancile vor fi obligate sa publice, cel putin o data pe an, informatii legate de salariile directorilor, comitetul de supraveghere bancara Basel elaborand o directiva in acest sens, relateaza Ziare.com.
In ceea ce priveste bonusurile, vor fi publicate si componentele in numerar, actiuni si alte optiuni, dar si criterii dupa care se acorda acestea si reducerile care se aplica in cazul in care bancile nu au performanta buna.
Banca Nationala a Romaniei nu publica salariile angajatilor in acest moment.
In schimb, presa a aflat ca presedintele bancii de stat Eximbank, Ionut Costea, a avut un salariu de 27.000 de euro in 2009.
Vicepresedintele CEC Bank, Gheorghe Carabasan are un salariu de peste 12.000 de euro. mai mult
Sambata, 02 Iulie 2011, ora 12:15