Joburile pe vasele de croaziera pot fi alegerea ideala pentru cei care isi cauta un loc de munca sezonier.
Potrivit portalului de locuri de munca tjobs.ro, cele mai multe companii cauta barmani, ospatari, bucatari, chelneri sau receptioneri. Daca iti doresti insa sa lucrezi pe un vas de croaziera luxos, poti alege un job ca manichiurista, coafeza, pedichiurista sau instructor de aerobic.
Pentru cea mai mare parte a posturilor se cauta persoane tinere, cu varste cuprinse intre 18-35 de ani, care sa aiba experienta in domeniu de 6-12 luni. Cunoasterea unei limbi straini constituie intotdeauna un avantaj la angajare.
Majoritatea companiilor care ofera astfel de joburi au incluse anumite beneficii in pachetele salariale, precum masa si asigurarea medicala. In plus, unii angajatori ofera si transportul la locul de munca.
Salariile difera mult, in functie de jobul oferit. De exemplu, un barman pe un vas de croaziera poate primi un salariu lunar intre 700-1500 de euro. Insa, cu cat esti mai specializat in domeniu, cu atat esti mai bine remunerat. De exemplu, o manichiurista sau o maseuza poate castiga pana la 2500 de euro/luna.
Chelnerii si ospatarii pot primi un salariu intre 1000-1200 de euro/luna, insa la aceste venituri se adauga o suma importanta din bacsisurile pe care acestia le pot primi pe vas.
Iata ce joburi sunt disponibile pe vasele de croaziera:
Chelneri
Poti alege un job pe vapoare ca Avalon Affinity, Fidelio, Britania, Excellence Queen,... mai mult
Luni, 19 Martie 2012, ora 08:33
La inceput de an, companiile din cele mai dezvoltate tari ale Europei si-au prezentat ofertele de joburi. Salariile pentru muncitorii necalificati sunt in jur de 1.000 de euro, insa romanii cu studii superioare pot prinde "potul cel mare": job in Anglia de aproape 2.000 de euro. Te tenteaza?
Romania se afla pe locul opt in topul celor mai mici salarii minime din Europa, in timp ce la polul opus se afla Luxembourg, Belgia, Olanda, Franta si Marea Britanie, potrivit unui raport publicat de Federatia Angajatorilor din Europa.
Salariile practicate in tarile dezvoltate pornesc de la 1.259 de euro (Marea Britanie) si pot ajunge pana la 1801 euro (Luxembourg) De cealalata parte a baricadei se afla tarile cu cele mai mici salarii precum Republica Moldova (72 de euro), Belarus (90 de euro) si Ucraina (95 de euro).
Salarii mici se practica si in Federatia Rusa (113 euro), Bulgaria (147 de euro) si Romania (162 de euro). Avand in vedere salariile practica in alte tari din Europa, tot mai multi romani aleg sa paraseasca tara pentru tari din zona euro, de unde provin si cele mai multe oferte (84,76%) din joburi.
Creste insa ponderea locurilor de munca din Asia si Oceania, procentul joburilor ajungand la 5,33% din totalul locurilor de munca din strainatate ocupate prin intermediul platformei tjobs.
Potrivit ultimelor rapoarte realizate de specialisti, s-a observat ca romanii sunt intersati de joburi sezoniere in domenii precum turism, catering, agricultura, constructii... mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 23:10
Un loc de munca in strainatate inseamna de cele mai multe ori un contract pe perioada determinata in care angajatul incearca sa lucreze cat mai mult pentru a se intoarce cu bani acasa. Nici nu poate fi vorba de bucuria de a vedea lumea, ci doar de munca grea si calcularea fiecarui banut.Totusi, exista si joburi in care munca grea este combinata cu placerea descoperirii unor locuri noi. Vasele de croaziera sunt cel mai bun mod de a castiga un salariu decent in timp ce vezi lumea, iar pentru cei mai norocosi si cu posturi mai bune poate fi chiar un fel de vacanta.Munca nu este usoara, insa, chiar daca pare facuta in vacanta. Programul de lucru strict are peste 12 ore pe zi, dar romanii se afla inca in topul recrutarilor pentru navele de lux, desi este una dintre cele mai solicitante forme de munca in strainatate.Pe un vas de croaziera se gasesc, insa, si cateva avantaje importante. In primul rand, e vorba de posibilitatea de a economisi sume foarte mari de bani deoarece mancarea si cazarea sunt asigurate. De asemenea, lucratorul nu trebuie sa isi cumpere nimic din strictul necesar pentru ca de uniforme si intretinerea acestora se ocupa tot angajatorul. Mai mult, serviciile medicale sunt gratuite pentru personalul navei, iar unele companii ofera chiar si acces la spatii de relaxare cu piscine, restaurante, baruri, sali de fitness, seri de cinema si petreceri tematice.In ceea ce priveste mancarea pe care o ofera angajatorul, trebuie precizat ca toate vasele au... mai mult
Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 09:08