Rusia duce un razboi informational agresiv contra Occidentului, potrivit unui raport declasificat al Comitetului pentru serviciile de informatii al Camerei Reprezentantilor, privind presupusul amestec al Moscovei in alegerile prezidentiale din SUA din 2016.
Totusi, Raportul Comitetului, publicat vineri, nu a gasit nicio dovada a vreunei complicitati intre echipa de campanie a lui Donald Trump si Rusia in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din SUA.
Minoritatea democrata a denuntat concluzia raportului. "De-a lungul anchetei, Comitetul republicanilor a ales sa nu investigheze in mod serios - sau chiar sa nu vada, desi erau evidente - dovezi ale complicitatii", a declarat reprezentantul democrat Adam Schiff, transmite Reuters.
Totodata, raportul critica FBI pentru ca nu a notificat in mod "adecvat" victimele atacurilor cibernetice ruse, intre care si Comitetul National Democrat. De asemenea, in document este criticata campania lui Trump pentru colaborarea cu WikiLeaks, care a publicat documente despre care se crede ca ar fi fost obtinute de Rusia prin atacuri cibernetice.
"De asemenea, Comitetul considera comunicarea periodica intre campania lui Trump si WikiLeaks - o organizatie straina ostila - total inacceptabila si in contradictie cu interesele de securitate nationala ale SUA", se arata in raport.
Rusia neaga acuzatiile formulate de agentiile de informatii ale SUA privind amestecul sau in alegerile prezidentiale americane, in timp ce Donald... mai mult
Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 19:24
Presedintele American Donald Trump pare ca renunta la planurile discutate la summitul G20 cu omologul sau rus Vladimir Putin privind o unitate de securitate informatica in comun cu Moscova. Propunerea sa initiala a fost criticata dur de republicani, care i-au atras atentia presedintelui ca Rusia nu este de incredere.
Duminica, Trump a minimalizat ideea unitatii comune, aparuta in timpul discutiilor cu Putin de la summitul G20, de la Hamburg, din Germania, relateaza Reuters.
"Faptul ca presedintele Putin si cu minte au discutat despre o unitate de securitate informatica nu inseamna ca eu cred ca se poate intampla. Nu se poate", a scris Trump pe Twitter.
The fact that President Putin and I discussed a Cyber Security unit doesn't mean I think it can happen. It can't-but a ceasefire can,& did!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 10, 2017
El a notat apoi ca un acord cu Rusia privind incetatea focului in Siria "poate s-a intamplat".
Duminica dimineata, Trump a scris pe Twitter ca el si presedintele rus Vladimir Putin au discutat despre formarea unei "unitati impenetrabile de securitate informatica" pentru a se ocupa de chestiuni precum riscul unei ingerinte informatice in alegeri.
Ideea a fost criticata dur de mai multi colegi de partid ai lui Trump, care s-au intrebat de ce ar colabora Statele Unite cu Rusia dupa ce Moscova ar fi incercat sa influentee alegerile din 2016.
"Nu este cea mai proasta idee pe care am auzit-o vreodata, dar este destul de... mai mult
Luni, 10 Iulie 2017, ora 08:50