Presedintele PMP, Eugen Tomac, a criticat postarea Ambasadei Rusiei, potrivit careia ostasii rusi au eliberat "de fascism tarile Europei de Est si Centrale", afirmand ca, de fapt, Rusia a ocupat Romania si a adus pe tancurile rosii un regim criminal.
"Timpul propagandei sovietice a apus, iar Rusia tot nu intelege acest lucru elementar. Moscova si-a cladit imperiul pe teroare si minciuna si traiesc in continuare din propaganda, deformand cu buna stiinta adevarul.
Inainte de a ne vorbi despre Armata Rosie, Kuzmin mai bine ne-ar explica noua, romanilor, de ce Kremlinul s-a inteles in secret cu Hitler, in 1939, sa imparta Europa si de ce au anexat atunci, in baza acelui pact diabolic, teritorii ale Romaniei.
Pactul secret semnat de Molotov si Ribbentrop este samanta raului care a adus cel de al doilea razboi mondial si Rusia e direct raspunzatoare pentru ororile care au urmat", a scris pe Facebook Eugen Tomac.
Acesta a relatat ca, in 2009, Valerii Kuzmin, fiind ambasador la Chisinau, a cerut Guvernului Republicii Moldova sa renunte la predarea cursului de istorie a romanilor in scolile din Basarabia, invocand acelasi "argument", ca Armata Rosie a "eliberat".
"Pentru a-l convinge ca am inteles mesajul Rusiei, am donat atunci 500.000 de manuale de Istoria Romanilor turoror elevilor din R. Moldova. M-am ocupat personal de acest demers al Guvernului Romaniei si probabil de asta am fost declarat persona non grata in Rusia. Oricat nu si-ar dori, Rusia nu ne poate... mai mult
Luni, 31 Decembrie 2018, ora 10:42
Pentru piata turistilor rusi, trebuie sa ne propunem ca vacanta in Romania sa fie o experienta, tinand cont ca Bulgaria are un avantaj mult mai mare de promovare, este de parere presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT), Corina Martin.
FAPT a organizat un infotrip pentru tour-operatori rusi (in majoritate din Sankt Petersburg) pe litoralul romanesc si in Delta Dunarii, dupa 27 de ani de absenta in promovare in acest mod pe piata rusa, potrivit unui comunicat al federatiei remis vineri AGERPRES.
"Ne adresam tour-operatorilor din Sankt Petersburg, un oras de cinci milioane de locuitori ce atrage anual peste opt milioane de turisti, oras infratit de 10 ani cu orasul Constanta. Abordam o piata cu un potential enorm, un segment de turisti cu studii superioare, cu bugete mari de vacanta, turisti care aleg obligatoriu litoral intre cele minim doua vacante pe an pe care le efectueaza. Am prezentat numai locatii de top de pe litoralul romanesc si am continuat la fel in cele doua zile petrecute in Delta", a spus Corina Martin.
Aceasta a apreciat ca in acest moment Romania are un handicap prin absenta promovarii pe piata rusa, mai ales in raport cu promovarea pe care o face Bulgaria, dar tara noastra are servicii de top in locatii de exceptie. Acestea trebuie prezentate si promovate ca produse speciale, autentice romanesti, pe piata rusa, o piata considerata de FAPT ca dorita si abordata de orice destinatie turistica internationala.... mai mult
Vineri, 18 Mai 2018, ora 11:59
Agentia AFP a publicat o analiza in care atrage atentia asupra raspandirii stirilor false in Romania, fenomen ce ar putea continua sa ia amploare, in conditiile in care tara noastra este considerata "veriga slaba a proiectului european".
"Caini platiti pentru a protesta fata de Guvern. Un incendiu la un club de noapte soldat cu victime, comandat de un miliardar american. Asa numitele 'fake news' prospera in Romania, alimentand euroscepticismul din fosta tara comunista", scrie AFP.
Agentia scrie ca tentativele Guvernului social-democrat din ianuarie de a imblanzi legislatia anticoruptie au dus la un val de proteste fara precedent in tara, dar si la un val de stiri indoielnice la posturile de televiziune proguvernamentale.
Primul caz de "stiri false" a fost remarcat in decembrie - cu numai doua zile inainte de alegerile parlamentare - "cand postul privat de televiziune Romania TV a afirmat ca omul de afaceri americani George Soros, o tinta populara pentru antimondializare, a 'finantat' cumva" incendiul de la clubul Colectiv, ce a dus in 2015 la proteste care au daramat Guvernul, scrie AFP. Ancheta a conchis ca nerespectarea normelor de siguranta a fost cauza tragediei, nu un complot strain.
"Cu toate acestea, intr-o tara unde industria nationala a media este dominata de cinci posturi private de stiri, ce transmit 24 de ore, posturile rivale s-au grabit sa preia povestea si sa intre in 'fake news'", explica jurnalistii francezi.
Razboiul de pe micile ecrane... mai mult
Duminica, 02 Aprilie 2017, ora 18:36
Ambasadorul Rusiei in Romania, Valeri Kuzmin, a vorbit intr-un interviu despre razboiul din Siria, sugerand ca numarul victimelor, din Alep era mult mai mare inainte de interventia tarii sale.
Intrebat daca stie care este numarul de victime de pana acum din Alep, ambasadorul a raspuns intr-un interviu oferit Digi 24 printr-o alta intrebare: "Stiti numarul de victime din Alep din primii patru ani si jumatate de razboi?".
In momentul in care jurnalistul Cristina Cileacu i-a spus ca numarul a fost mai mic, Valeri Kuzmin a sustinut ca nu este adevarat.
Citeste si Trimis ONU in Siria, despre situatia din Alep: Va fi distrus total in doua luni
"Nu este asa. Credeti-ma. Doar ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Rusiei in Romania, deranjat de intrebarile despre razboiul din Siria: Ar trebui sa va curatati memoria" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 08 Octombrie 2016, ora 20:12
Propaganda rusa este vizibila la Bucuresti si trebuie analizata incepand cu interesele Moscovei in Romania. Putem vorbi de interese rusesti in interiorul curentului nationalist, stimularea nationalismului fiind una dintre principalele cai pe care mesajul Moscovei patrunde in statele unde Rusia are interese, afirma analistul Rufin Zamfir, director de programe in cadrul Centrul Global Focus.
Intr-un interviu acordat Ziare.com, Rufin Zamfir a explicat cum isi propaga Rusia mesajele in Romania, care sunt zonele cele mai vulnerabile si de ce Moscova nu investeste in mesajul impotriva unirii Romaniei cu R.Moldova: "principalul perdant ar fi Romania, singurul punct pro este unul de natura emotionala".
Rufin Zamfir ne-a mai vorbit despre raportul Romaniei cu UE si SUA, dar si despre ceea ce numeste "asteptarea greselii si anticiparea schimbarii de atitudine" a SUA fata de Romania.
Dupa Brexit, inclusiv ca efect al acestuia, vedem o distantare a nucleului dur al UE fata de SUA? ...citeste mai departe despre "Exista interese rusesti in curentul nationalist din Romania. Ne indepartam de SUA? Interviu " pe Ziare.com mai mult
Marti, 20 Septembrie 2016, ora 07:21
Romania a importat zilele trecute gaze din Rusia la un pret mai mic decat cel al gazelor din productia interna, in conditiile in care, anii trecuti, pretul de import era de 530 de dolari pe mia de metri cubi, adica de mai bine de doua ori mai mult fata de cel autohton, a declarat, marti, Iulian Iancu, presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor.
"Zilele trecute, cand a fost ger, am avut o surpriza foarte mare sa constat ca am importat 5 milioane de metri cubi de gaze pe zi, in varf de consum, la un pret sub cel de productie interna, fata de 530 de dolari pe mia de metri cubi, cat plateam pe vremuri", a aratat Iancu, in cadrul unei conferinte pe tema cogenerarii si eficientei sistemului de termoficare.
La finele saptamanii trecute, Romania a inregistrat un varf de consum de gaze naturale, din cauza temperaturilor extrem de scazute.
Potrivit ministrului Energiei, Victor Grigorescu, romanii au consumat in aceasta perioada 62 de milioane de metri cubi pe ...citeste mai departe despre "Surpriza de la rusi: Ne-au dat gaze mai ieftine ca productia noastra proprie" pe Ziare.com mai mult
Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 12:13
Presedintele Dumei de Stat din Rusia, Serghei Nariskin, aflat la Bucuresti, a spus ca interdictia de a intra in Uniunea Europeana este "ca o actiune a unui barbar" si ca este contra principiilor democratice.
Intrebat cum comenteaza interdictia de a intra pe teritoriul Uniunii Europene, presedintele Dumei a spus: "Aceasta actiune e ca o actiune a unui barbar pentru ca toate acele actiuni intreprinse au fost contra principiilor democratice, contra principiilor drepturilor omului si contra principiilor existente la nivelul Uniunii Europene".
Oficial rus interzis de UE, prezent la Parlamentul Romaniei. Se cere demisia lui Tariceanu
De asemenea, Nariskin a mai spus ca acestea sunt tentative de a pedepsi politic o tara pentru alegerile pe care le face.
"Acele eforturi de a pedepsi, putem observa ca sunt impotriva celor doua milioane de cetateni ai Crimeei care sunt supusi acelor restrictii, la fel ca mine. Va puteti inchipui ce gandesc acele doua milioane de oameni din Crimeea ...citeste mai departe despre "Oficialul rus aflat in Bucuresti, despre interdictia de a intra in UE: O actiune a unui barbar" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 16:50
George Maior, fost director al SRI, propus in prezent ca reprezentant diplomatic al tarii noastre in SUA, a vorbit despre actiunile spionilor rusi, afirmand ca, in ultima vreme, acestea s-au intensificat nu doar in Romania, ci si in alte tari, cum ar fi Polonia.
George Maior: Romania, o posibila tinta pentru teroristi - unde ar putea sa loveasca
"Daca observati recente rapoarte venind din Polonia, de exemplu, ale Serviciului Intern polonez, privind activitatile de informatii ale Rusiei pe teritoriul lor, s-a precizat clar ca aceste activitati s-au intensificat cantitativ si calitativ.
Ceea ce s-a intamplat si in Romania, si in alte state. Cu intentia de a culege informatii privind orientarea politica si strategica a tarii, sa nu uitam si scutul anti-racheta - e o foarte mare preocupare a Rusiei fata de aceasta dezvoltare - cu intentia chiar de a genera anumite influente privind politica Rusiei in aceste state", a declarat Maior la Pro TV.
Intrebat de unde isi obtin spionii ...citeste mai departe despre "Fostul director SRI, George Maior, despre spionii rusi in Romania: Activitatile lor s-au intensificat" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 10 Mai 2015, ora 12:45
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, marti, ca in draft-ul Master Planului pe transporturi sunt prevazuti, in 2014-2020, 600 de km de autostrada, 2.500 de km de drumuri expres, in jur de 3.000 de drumuri transregionale modernizate si 140 km de sosele de ocolire.
"In acest draft se spune ca, in intervalul 2014-2020, ne vom apropia de inca 600 de km de autostrada, ne-ar trebui 2.500 de km de drumuri expres si in jur de 3000 de drumuri transregionale modernizate si 140 km de sosele de ocolire si o parte de drumuri europene de iesire in punctele de frontiera. Vom vedea, dupa ce avem acest document, se supune dezbaterii publice, s-ar putea sa se modifice daca se justifica, va fi aprobat in Guvern ca document operational si se va trasnforma in Programul operational al Guvernului Romaniei vizand dezvoltarea sistemului rutier, naval, feroviar, aerian", a spus Rus intrebat de Master Planul pe transporturi.
Ioan Rus a facut aceste precizari dupa audierea sa de catre membrii Comisiei de transporturi a Camerei Deputatilor.
Intrebat daca a schimbat Master Planul pe transporturi elaborat in timpul ministeriatulului lui Dan Sova, Ioan Rus a raspuns ca decizia privind construirea unei autostrazi sau a altui drum se ia pe criterii stiintifice si in niciun caz pe criterii politice.
"Master Planul este un document pe care nu-l face Ministerul Transporturilor, este contractat de mai multi ani catre o firma specializata care se ocupa de asa ceva si el este fundamentat... mai mult
Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 13:50