Dan Negru a vizitat Statiunea Herculane si a postat pe pagina sa de pe Facebook o filmare din zona, sambata, pe 15 iulie.
"E o "performanta" sa distrugi ce au construit doua imperii, (imperiul Roman si cel Austro-Ungar) in doua mii de ani. Noi am facut-o praf in cativa ani. Herculane 2022", a scris vedeta tv in postarea care insoteste filmarea.
"E praf, e cu accesul interzis. Totul e ruina. Franz Joseph imparatul spunea ca e cea mai frumoasa statiune din Europa. Si canta un nene a jale pe aici pe undeva. Gol, totul", a comentat Dan Negru in timp ce filma ruinele din jur.
Ce reactii a starnit
Postarea a strans 57.000 de aprecieri si mii de comentarii. Cei mai multi sunt revoltati.
"Trist, rusinos, revoltator! Cand mergi prin lume, si vezi cata grija au altii de cladiri, locuri si monumente, iar la noi se distruge totul, tot mai tare te enervezi, esti cuprins de dezamagire si lehamite."
"Au distrus tot din tara aceasta frumoasa s-a ales praful, numai avem nimic! Este o constructie cu o istorie foarte importanta, dar...cine sa stie lucrul acesta cand noi avem politicieni care nu stiu sa scrie sau sa citeasca! Este de plans ca sunt multe case de poeti, scriitori si multi oameni importanti care sunt lasate in paragina! Ma intreb ce primar are orasul Herculane de lasa o asa cladire importanta sa se darame!"
"Altii stiu sa puna in valoare orice piatra si sa ii faca si istorie si noi, avem istorie, si parca suntem dusmanii nostri, lasam in ruina tot ce am... mai mult
Luni, 18 Iulie 2022, ora 10:16
Aerodromul din orasul brailean Ianca a fost inchis in urma cu 20 de ani, iar intre timp a ajuns o ruina. Desi niciun avion nu mai aterizeaza aici de decenii, autoritatile locale platesc 800.000 de lei pe an pentru paza acestuia.
Fostul obiectiv militar este in paragina, insa Consiliul Judetean (CJ) Braila sustine ca nu pot lasa spatiul fara paza, de frica sa nu fie pradat de hotii de fier vechi, potrivit Digi 24.
Din aerodromul de la Ianca a mai ramas o pista acoperita de buruieni, un fost bloc de locuinte si doua hangare dezafectate, insa, in 1951, de aici decolau primele avioane cu reactie din Romania.
Dupa anul 1995, aerodromul a fost folosit doar ocazional de catre Ministerul Apararii, care in 2006 l-a predat Consiliului Judetean Braila. La acea vremea, fostul sef al administratiei locale se lauda cu aceasta realizare. Este vorba despre Gheorghe Bunea Stancu, aflat acum in arest pentru fapte de coruptie.
"O idee, e adevarat, cam nastrusnica a fostului presedinte, sa-l ...citeste mai departe despre "Suma uriasa platita degeaba pentru paza unui aerodrom lasat in paragina de 20 de ani" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 17:42
Cel mai cunoscut imperiu din antichitate este cel roman. Dar acesta nu are nici pe departe vechimea pe care au dobandit-o Ierihonul, Babilonul sau Yinxu. Business Insider a realizat topul oraselor care au fost, pe rand, de-a lungul istoriei, cele mai mari din lume. Astazi, ele reusesc sa atraga un numar impresionant de turisti, multumita ruinelor care confirma importanta acestora in istoria lumii. Ierihonul: cel mai mare oras in anul 9.000 i.H.
Populatia in antichitate: 2.000
Situatia in prezent: 14.674 de locuitori
Ierihonul ar putea fi cel mai vechi oras din lume, cu asezari care dateaza cu 9.000 de ani in urma. Localitatea se afla langa Marea Moarta si Muntele Nebo, a beneficiat de un sistem natural de irigatie, din partea Raului Iordan si s-a transformat in cea mai cunoscuta oaza din regiune.
Pe timpul primaverii, locuitorii obisnuiau sa cultive planta opobalsamum, din care se producea unul dintre cele mai scumpe uleiuri din antichitate.
Mai mult decat atat, Ierihonul se bucura de resurse bogate, de cadrul natural care il proteja si de proximitatea cu principalele rute comerciale.
Dupa Ierusalim, Ierihonul este cel mai excavat loc din Tara Sfanta. Una dintre cele mai vechi asezari a fost descoperita la colina Tell es-Sultan, aflata la aproximativ doi kilometri de Ierihonul de azi.
Colina s-a format de fapt peste ruinele vechiului oras, al carui nume, de origine semita, inseamna "luna" (atat calendaristica, "yerihu", cat si astrul in sine, "Yarah").
Uruk: cel mai... mai mult
Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 18:16
In cazul in care va numarati printre cei care cred ca exista doar sapte minuni ale lumii pe glob, listverse.com va contrazice si va ofera nu mai putin de alte zece exemplu demne de luat in considerare, fie pentru frumusetea naturala a locului, fie pentru eforturile arhitecturale depuse la constructia obiectivului. Pe Terasele Banaue se cultiva orez de 2.000 ani
Terasele Banaue pe care se cultiva orez au o vechime de 2000 de ani si au fost sculptate in muntii Ifugao, din Filipine, de stramosoi localnicilor.
In opinia arheologilor, pentru a face terasele aflate la 1.500 metri de nivelul marii, intinse pe o suprafata totala de 10.360 kilometri patrati din platoul montan, constructorii au utilizat foarte putine instrumente si s-au folosit mai mult de propriile maini.
Culturile de orez sunt udate prin intermediul unui sistem de irigatii care colecteaza apa de ploaie. Potrivit localnicilor, daca terasele ar fi unite, ar inconjura jumatate din glob.
Stanca Leului, fortareata antica
Sigiriya inseamna Stanca Leului si este in acelasi timp o fortareata antica si sediul unui fost palat. Localizata in centrul districtului Matale din Sri Lanka, stanca este inconjurata de o vegetatie luxurianta, specifica junglei, dar si de gradini amenajate si de rezervoare cu apa.
Sigiriya a fost construita in timpul domniei Regelui Kassapa I si se numara printre cele mai vizitate sapte locuri din Sri Lanka. Turistii mai sunt atrasi si de frescele desenate pe Stanca Leului, dar si de cavernele... mai mult
Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 14:40
Vicepresedintele PC Bogdan Diaconu afirma printr-un comunicat de presa ca un slogan de tara mai potrivit ar putea sa fie "Explorati ruina in care PDL a transformat Romania" si ca gradina la care se refera campania de promovare turistica a tarii noastre aduce mai mult a "cimitir", informeaza Mediafax."Sloganul de tara propus de Elena Udrea nu surprinde adevarul despre starea actuala a tarii, prabusite de guvernarea catastrofala a PDL-ului. In mod corect, brandul de tara al lui Udrea ar trebui sa fie , cu imagini de la inundatiile in timpul carora guvernantii i-au lasat pe sinistrati singuri in fata puhoaielor, de la manifestatiile din fata Cotroceniului, in care jandarmii ii bruscau pe pensionarii care-si cereau dreptul la viata, dar si cu spectacolul superb al masinilor de lux cu care au venit pedelistii la intalnirea cu presedintele Basescu de la Snagov.
Turistii ar putea fi invitati sa viziteze salile de sport pe care le construieste Udrea in sate fara canalizare, sa vorbeasca cu romanii evacuati din locuinte pentru ca nu au mai avut bani de rate in urma disponibilizarilor ori a scaderii salariilor sau sa admire fericirea bolnavilor care isi cumpara singuri medicamentele atunci cand au cu ce", transmite conservatorul prin intermediul unui comunicat de presa.
Diaconu crede ca din orice descriere sincera despre Romania nu trebuie sa lipseasca trenurile care merg cu viteza melcului, craterele din sosele sau toaletele publice mizerabile.
"De asemenea, din traseul turistic... mai mult
Joi, 29 Iulie 2010, ora 16:08