Financial Times si Statista au revizuit si analizat cele mai inovatoare companii cu o crestere rapida, responsabile pentru dezvoltarea economiei Europei in secolul 21.
Pe baza datelor colectate, a fost publicata lista celor 1000 de companii care au obtinut cea mai alerta crestere in perioada 2013-2016.
Printre numele ce fac istorie pe piata romaneasca se numara RTB House, Trencadis, Tremend, Accesa IT Consulting sau Qualitance.
RTB House, compania globala specializata in servicii de retargeting pentru branduri de top din toata lumea, ocupa locul 8 in topul companiilor tech cu cea mai rapida crestere, potrivit analizei Financial Times.
RTB House a obtinut, in aceasta perioada, o crestere de 2167%: de la 819.538 de euro in 2013 la 18.573.000 de euro in 2016. In cei patru ani, numarul de angajati s-a triplat, de la 68 la 184. Aceste rezultate au plasat compania pe a 46-a pozitie in topul general si pe a opta in randul companiilor tech.
RTB House este prima companie de retargeting din lume care a dezvoltat si implementat propria tehnologie bazata 100% pe deep learning pentru achizitionarea spatiilor publicitare. Cu acest instrument, performanta campaniilor de retargeting creste cu pana la 50% in raport cu cele care nu implica deep learning.
"Suntem incantati si flatati de aceasta nominalizare in topul companiilor cu cea mai rapida crestere din Europa. Pozitia fruntasa in randul companiilor tech are o semnificatie speciala pentru noi si ne determina sa credem... mai mult
Luni, 23 Aprilie 2018, ora 17:00
Romania ocupa locul al doilea in randul tarilor din Europa Centrala si de Est, intr-un top ce ia in calcul cele mai dinamice companii IT din regiune.
Compania de consultanta si audit a lansat, vineri, clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50 2015, informeaza Mediafax.
Potrivit acestuia, zece firme din tara noastra sunt prezente in top, astfel ca o cupam locul al doilea, dupa Polonia.
Ierarhia a fost realizata in functie de cresterea veniturilor obtinute pe o perioada de patru ani.
"Romania inregistreaza cresteri semnificative de la an la an. Acest lucru confirma competitivitatea mediului de afaceri local, dar mai ales faptul ca talentul antreprenorilor romani face diferenta in regiune in ultimii ani.
Mai mult, putem spune ca asistam deja la crearea unei adevarate comunitati a antreprenorilor romani, pe care Deloitte Romania va continua sa o aduca in prim-plan si sa o sustina prin intalniri regulate si transfer de know-how", a afirmat Alina Mirea, partener Deloitte ...citeste mai departe despre "Cu viteza luminii: Romania ia argintul in topul celor mai dinamice companii IT din regiune" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 16:23
Dragos Vasile a intrat in afaceri la doar 16 ani, intr-un moment in care romanii nu stiau prea multe despre calculatoare. Impreuna cu fratele sau mai mare decat el cu doar un an a inceput sa-i ajute pe cei din jur sa instaleze si sa foloseasca noile instrumente de calcul.
Pasiunea lor pentru tehnologie i-a tinut pe acest drum si dupa 15 ani au ajuns sa participe la Consumer Electronics Show 2011, unde i-au cunoscut pe cei de la Vonino si le-au devenit unic distribuitor pe toata piata europeana.
"In acest moment avem contracte cu clienti foarte importanti, precum Orange, Telekom, Telenor, Fnac, Edeka si multi altii. Brandul Vonino are o prezenta activa nu numai in Romania, ci si pe piata europeana", explica Dragos Vasile, Director Executiv Vonino Romania, intr-un interviu acordat Business24.
In ceea ce priveste cifrele, primul semestru din 2015 a adus pentru cei doi manageri venituri de peste 5 milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului si-au propus sa depaseasca suma de 14 milioane de euro, cifra de afaceri inregistrata in 2014.
Ati intrat in afaceri inca de dinainte de a implini 18 ani. Spuneti-ne mai multe despre primul contact pe care l-ati avut cu mediul de business.
Gandindu-ma la experienta de atunci, imi vine sa zambesc auzind expresia "am intrat in afaceri".
Eu aveam 16 ani, fratele meu avea 17. Eram energici si pasionati de economie si de tehnologie si ne-am dorit sa facem ceva concret si productiv cu abilitatile pe care le aveam.
Pentru... mai mult
Sambata, 15 August 2015, ora 00:00
Superbrands Romania a incheiat faza de jurizare si cercetare de piata, ca prima etapa in editia 2015, aflata acum in plina derulare. Aproximativ 300 de branduri din 48 de categorii de produse si servicii s-au calificat pentru statutul de Superbrand in Romania, in cadrul editiei a 7-a a programului Superbrands.
Procter & Gamble este compania care a oferit primele doua branduri in topul celor 15 branduri lider in Superbrands Romania 2015.
Ariel urca patru locuri fata de clasamentul de anul trecut si detroneaza Pampers, un alt brand reputabil al P&G, care anul acesta se claseaza pe locul 2.
Ariel si Pampers sunt doua dintre cele 10 branduri P&G eligibile pentru Statutul de Superbrands in editia curenta.
Banca Translivania este brandul romanesc care se claseaza anul acesta intre primele cinci cele mai admirate si apreciate branduri din Romania, si este liderul segmentului financiar-bancar in studiul Superbrands Romania 2015, urmat de BRD, pe locul 10 in Top Superbrands Romania 2015.
Dintre brandurile care si-au mentinut prezenta in top 15 Superbrands Romania anul acesta sunt: Mercedes-Benz, Gillette, Facebook, Dr. Oetker.
In ansamblu, topul celor 15 branduri lider in programul Superbrands pe 2015 include: Ariel, Pampers, Mercedes-Benz, Banca Transilvania, Gillette, Facebook, Dr. Oetker, Persil, Milka, BRD Groupe Societe Generale, BMW, H&M, Dedeman, eMAG, Coca Cola.
Studiul Superbrands, desfasurat la nivel national cu sprijinul Ipsos, a identificat o serie... mai mult
Marti, 09 Iunie 2015, ora 11:02
Bittnet Systems este prima companie de IT din Romania care va debuta pe piata AeRO, miercuri, 15 aprilie 2015.
Principalul domeniu de activitate al companiei il constituie desfasurarea de training-uri IT si furnizarea de solutii end-to-end de infrastructura IT cu tehnologii apartinand leaderilor de piata cum sunt Cisco, Microsoft, Dell, VMware, HP etc.
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va transmite live pe internet evenimentul dedicat debutului Bittnet Systems pe AeRO, astfel incat fiecare persoana interesata de aceasta zi istorica pentru Bittnet si BVB sa poata participa la eveniment, indiferent de locatia sa.
Compania poloneza INC este Consultantul Autorizat care a asistat Bittnet Systems in procesul de intrare pe AeRO si va continua sa asiste compania in urmatoarele 12 luni dupa listare.
Povestea Bittnet Systems
Bittnet Systems a fost infiintata in anul 2007 de Mihai si Cristian Logofatu, care au adus laolalta o mica echipa de tehnicieni entuziasti, toti cu experienta in training dobandita la Academia Credis - Cisco Networking Academy inca din anul 2000.
Cu o exerienta initiala de 7 ani in care au livrat training in domeniul IT pentru elevi si studenti, Mihai si Cristian Logofatu infiinteaza Bittnet, noul proiect fiind destinat pietei de Business to Business.
Inca de la infiintare, compania a decis sa se concentreze pe livrarea de training-uri IT si solutii integrate de retea, bazate pe tehnologiile leaderilor de piata cum este Cisco.
Astfel, la... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2015, ora 15:00
Romania ocupa locul trei in editia 2014 a clasamentului regional Deloitte CE Technology Fast 50, cu sase firme in competitia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza cresterii veniturilor obtinute pe o perioada de cinci ani, au anuntat, marti, reprezentantii Deloitte Romania, intr-o conferinta de presa.
Potrivit managerului local al proiectului Fast 50, Alina Mirea, partener Deloitte Romania, patru dintre companiile romanesti prezente in clasament sunt nou-intrate, iar cresterea medie inregistrata de firmele autohtone din top este de 589%.
Cinci dintre companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firma de Internet. Doua dintre ele au sediul in Bucuresti, doua in Cluj-Napoca, una in Baia Mare si una in Sibiu.
Cine se afla in top
Cu o crestere de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupa locul IV in clasamentul regional, cea mai buna pozitie ocupata de o ...citeste mai departe despre "Romania, in topul celor mai dinamice companii IT - pe ce loc ne aflam" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 11:35
Romania ocupa locul al treilea in clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50 2014, cu sase companii in competitia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza cresterii veniturilor obtinute in perioada 2009 - 2013.
Patru dintre companiile prezente in clasament sunt nou-intrate, iar cresterea medie inregistrata de firmele romanesti din top este de 589%. Cinci companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firma de internet. Doua dintre ele au sediul in Bucuresti, doua in Cluj-Napoca, una in Baia Mare si una in Sibiu, potrivit Mediafax.
Aceste companii "sunt dovada faptului ca inovatia si talentul pot face diferenta chiar si pe o piata foarte dificila, precum cea a ultimilor ani", a afirmat, intr-o conferinta, managerul local al proiectului Fast 50 si partener Deloitte Romania, Alina Mirea.
Cu un avans al veniturilor de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupa locul patru in clasamentul regional, cea mai buna pozitie ocupata de o entitate romaneasca prezenta in top.
Aflata pentru al saptelea an consecutiv in clasament, Teamnet International Bucuresti este prezenta in doua categorii: locul trei la categoria Big 5, care include companiile dinamice, prea mari ca venituri, pentru a concura, pe picior de egalitate, cu firmele mai mici din categoria Fast 50, si pozitia 34 la categoria Fast 50, cu o crestere de 424%.
Softelligence Bucuresti s-a plasat pe locul 27 (cu o rata de crestere de 459%), urmata de Life is Hard SRL CLuj-Napoca (453%,... mai mult
Marti, 21 Octombrie 2014, ora 12:30
Investitorii romani isi doresc listarea companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, dar asteapta si listarea la BVB a unor companii din domeniul IT. Razvan Pasol, directorul Intercapital Invest si Eugen Voicu, presedintele Certinvest au facut un top al celor mai asteptate companii.
Razvan Pasol, director general Intercapital Invest, apreciaza ca topul companiilor pe care si le doresc investitorii le Bursa de Valori Bucuresti ar fi condus de Hidroelectrica.
"Toata lumea asteapta cu mare interes Hidroelectrica si Romgaz. Cred ca investitorii ar aprecia cu siguranta listarea Romtelecom la Bursa, desi nu s-a mai auzit nimic. In zona privata cred ca ar fi foarte interesant sa vedem niste companii din domeniul IT.
Parerea lui Razvan Pasol este impartasita si de presedintele CertInvest, Eugen Voicu.
In opinia presedintelui CertInvest, topul celor trei companii pe care investitorii romani si le doresc listate la Bursa este condus de o companie din domeniul IT.
"Total Soft este un exemplu, pe locul doi o firma de retail si mi-ar placea sa fie Mobexpert, iar pe a treia pozitie o companie din sectorul farmaceutic", puncteaza Eugen Voicu, pentru Business24.
Presedintele Certinvest este de parere ca pe locul al treilea ar fi fost buna AD Pharma, care "s-a dus la Londra, dar ar fi fost bine sa fie la noi".
Intrebat care sunt companiile de stat pe care le-ar vedea listate la Bursa, Eugen Voicu spune ca ar fi interesante cele din portofoliul Fondului... mai mult
Luni, 27 Februarie 2012, ora 08:22
Romania ocupa, cu sapte firme, locul patru intr-un top care reuneste cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din Europa Centrala, clasament realizat de Deloitte in baza ratei de crestere a veniturilor in intervalul 2005 - 2009, relateaza Mediafax.Lista finalistilor din Romania include TeamNet International (locul doi in top), cu o rata de crestere de 3.120%, Arobs Transilvania Software, pozitia 13 (+831%), Crys Computers (nou intrata, locul 18, +635%), Fortech (nou intrata, locul 19, +629%), Lasting Software (locul 23, +541%), The Red Point (locul 26, +510%) si Advantage Software Factory (locul 41, +301%).
Romania s-a alaturat Deloitte Central Europe Technology Fast 50 pentru prima data in 2008 si de atunci si-a consolidat nivelul de reprezentativitate de la 6%, in 2008, cu trei companii finaliste, la 14% in acest an.
Acest rezultat plaseaza Romania pe locul patru in regiune, dupa Polonia (11), Ungaria (10) si Cehia (8), potrivit datelor dintr-un comunicat al Deloitte Romania remis MEDIAFAX.
"Per ansamblu, rata medie de crestere a veniturilor raportata de finalistii din Romania a coborat usor, de la 1.093%, anul trecut, la 938%, similara cu rata medie de crestere inregistrata la nivelul intregului clasament (967%).
Este prima data cand Romania are o crestere mai temperata fata de regiune, ceea ce confirma, pe de o parte, ca firmele se confrunta cu un mediu de afaceri dificil pe fondul crizei, iar pe de alta parte ca industria locala se maturizeaza usor, dar... mai mult
Marti, 19 Octombrie 2010, ora 16:03