Financial Times si Statista au revizuit si analizat cele mai inovatoare companii cu o crestere rapida, responsabile pentru dezvoltarea economiei Europei in secolul 21.
Pe baza datelor colectate, a fost publicata lista celor 1000 de companii care au obtinut cea mai alerta crestere in perioada 2013-2016.
Printre numele ce fac istorie pe piata romaneasca se numara RTB House, Trencadis, Tremend, Accesa IT Consulting sau Qualitance.
RTB House, compania globala specializata in servicii de retargeting pentru branduri de top din toata lumea, ocupa locul 8 in topul companiilor tech cu cea mai rapida crestere, potrivit analizei Financial Times.
RTB House a obtinut, in aceasta perioada, o crestere de 2167%: de la 819.538 de euro in 2013 la 18.573.000 de euro in 2016. In cei patru ani, numarul de angajati s-a triplat, de la 68 la 184. Aceste rezultate au plasat compania pe a 46-a pozitie in topul general si pe a opta in randul companiilor tech.
RTB House este prima companie de retargeting din lume care a dezvoltat si implementat propria tehnologie bazata 100% pe deep learning pentru achizitionarea spatiilor publicitare. Cu acest instrument, performanta campaniilor de retargeting creste cu pana la 50% in raport cu cele care nu implica deep learning.
"Suntem incantati si flatati de aceasta nominalizare in topul companiilor cu cea mai rapida crestere din Europa. Pozitia fruntasa in randul companiilor tech are o semnificatie speciala pentru noi si ne determina sa credem... mai mult
Luni, 23 Aprilie 2018, ora 17:00
Romania ocupa locul al doilea in randul tarilor din Europa Centrala si de Est, intr-un top ce ia in calcul cele mai dinamice companii IT din regiune.
Compania de consultanta si audit a lansat, vineri, clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50 2015, informeaza Mediafax.
Potrivit acestuia, zece firme din tara noastra sunt prezente in top, astfel ca o cupam locul al doilea, dupa Polonia.
Ierarhia a fost realizata in functie de cresterea veniturilor obtinute pe o perioada de patru ani.
"Romania inregistreaza cresteri semnificative de la an la an. Acest lucru confirma competitivitatea mediului de afaceri local, dar mai ales faptul ca talentul antreprenorilor romani face diferenta in regiune in ultimii ani.
Mai mult, putem spune ca asistam deja la crearea unei adevarate comunitati a antreprenorilor romani, pe care Deloitte Romania va continua sa o aduca in prim-plan si sa o sustina prin intalniri regulate si transfer de know-how", a afirmat Alina Mirea, partener Deloitte ...citeste mai departe despre "Cu viteza luminii: Romania ia argintul in topul celor mai dinamice companii IT din regiune" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 16:23
Coca Cola detine si in acest an suprematia in topul companiilor din Romania care activeaza in zona fabricarii bauturilor.
Clasamentul este realizat de RisCo.ro, in functie de cifra de afaceri, arata un comunicat remis Ziare.com. El include cei mai importanti producatori de sucuri, apa minerala, bere si vin prezenti in tara noastra.
"Anul 2014 nu aduce foarte mari modificari, din punct de vedere al cifrei de afaceri, in randul companiilor producatoare de bauturi. Astfel, o singura companie este nou intrata in top pe pozitia a opta, European Drinks, dupa ce firma detinuta de fratii Micula care pare sa isi fi revenit dupa problemele financiare din anii anteriori, in timp ce ocupanta locului 10 in anul 2013, Rio Bucovina paraseste acest clasament, coborand cateva pozitii mai jos", arata sursa citata.
Top 10 cele mai mari companii din industria lemnului
Sursa: RisCo.ro
Ca si in anul precedent, Coca Cola HBC ocupa primul loc in top. Cifra de afaceri a liderului mondial in ...citeste mai departe despre "Top 10 cei mai mari producatori de bauturi din Romania" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 14:35
OMV Petrom este compania care a inregistrat cel mai mare profit din Romania, anul trecut, insa exista cateva surprize in top 10.
Potrivit Digi 24, compania petroliera a avut in 2014 castiguri in valoare de 2,54 miliarde de lei.
De fapt, clasamentul e dominat de giganti din domeniul energetic.
Cea mai mare companie din Romania si-a consolidat pozitia: Afaceri de miliarde de euro, in crestere
Pe urmatoarele doua locuri in clasament se afla Romgaz, detinuta de stat, care e urmata de Hidroelectrica, companie aflata in insolventa, aflata tot in administratia statului.
Hidroelectrica intra din nou in insolventa - "o lovitura de gratie data societatii"
Interesant este faptul ca profitul Hidroelectrica - de 1,15 miliarde de lei - este un record absolut, fiind de patru ori mai mare decat cel inregistrat in cel mai bun an de pana ...citeste mai departe despre "Top 10 cele mai profitabile companii din Romania - Surprizele din clasament" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 17:48
Dacia este cea mai importanta companie din Romania, dupa cifra de afaceri, potrivit unui studiu realizat de analistii de la compania de business information si credit risk management KeysFin, pe baza ultimelor date financiare furnizate de aproape 200.000 de firme.
Cele mai importante business-uri din tara noastra au loc in industria petroliera, in sectorul auto si in retailul alimentar, insa cel mai profitabil sector este cel energetic.
Dacia este cea mai importanta companie din Romania, dupa cifra de afaceri. Pe fondul unor exporturi in crestere, producatorul Loganului si Duster-ului a incheiat primul semestru din acest an cu afaceri de 9,8 miliarde de lei, in crestere cu 1,7% fata de perioada similara din anul trecut, arata analiza KeysFin remisa Ziare.com.
Compania auto are cel mai mare business din tara, insa nu si cel mai profitabil. Cu un profit net de numai 191,2 milioane de lei, producatorul din Mioveni se situeaza abia pe locul 9 in topul national al ...citeste mai departe despre "Topul celor mai mari companii din Romania (Infografic)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 11:27
Romania ocupa locul trei in editia 2014 a clasamentului regional Deloitte CE Technology Fast 50, cu sase firme in competitia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza cresterii veniturilor obtinute pe o perioada de cinci ani, au anuntat, marti, reprezentantii Deloitte Romania, intr-o conferinta de presa.
Potrivit managerului local al proiectului Fast 50, Alina Mirea, partener Deloitte Romania, patru dintre companiile romanesti prezente in clasament sunt nou-intrate, iar cresterea medie inregistrata de firmele autohtone din top este de 589%.
Cinci dintre companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firma de Internet. Doua dintre ele au sediul in Bucuresti, doua in Cluj-Napoca, una in Baia Mare si una in Sibiu.
Cine se afla in top
Cu o crestere de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupa locul IV in clasamentul regional, cea mai buna pozitie ocupata de o ...citeste mai departe despre "Romania, in topul celor mai dinamice companii IT - pe ce loc ne aflam" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 11:35
De aproape 20 de ani, industria producatorilor de medicamente din Romania este 'rupta' intre doua axiome opuse: pe de o parte, consumul de medicamente din tara noastra este mai mic decat media europeana si cea mondiala - ceea ce ar trebui sa duca la cresterea cifrei de afaceri - pe de alta parte, plata de la CAS este inceata, lista de medicamente compensate se tot schimba, iar ministrii sanatatii si-au tot schimbat optica cu privire la cea mai buna abordare asupra actului medical, eficientizarii sistemului si asigurarii personalului calificat - toate cu efecte negative asupra actului de sanatate si rezultatelor financiare in domeniu.
Acesti factori afecteaza in masuri diferite producatorii romani de medicamente, importurile, distributia, farmaciile si spitalele. Profitabilitatea celor mai importanti jucatori din piata este in continuare ridicata. In anii urmatori, indiferent de competitia in domeniu, cifra de afaceri a liderilor de piata va creste, iar profitabilitatea se va pastra la nivel ridicat, sustine Dragos Cabat, Managing Partner RisCo.
Decizia gigantului Glaxo SmithKline de a inchide fabrica Europharm de la Brasov a fost luata la mijlocul anului 2013, va avea finalitate in 2015 si a facut ca firma sa dispara din clasamentul anului 2013, fata de locul 2 ocupat de fabrica in anul 2012. In rest, nu au fost miscari spectaculoase, fabricile "de traditie" Terapia, Antibiotice si Zentiva (fostul Sicomed) ocupand din nou locurile de frunte in acest top, a subliniat... mai mult
Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 15:12
In Romania, exploatarea forestiera este o afacere profitabila, in conditiile in care, in ultimii 20 de ani s-au defrisat paduri in valoare de 5 miliarde de euro. Topul "termitelor" tarii este dominat un om de afaceri din comuna Anies, judetul Bistrita-Nasaud, care detine doua din cele cinci companii din clasament. Afacerile "de familie" cumulate ajung 9,4 milioane de euro in 2012.
Autoritatile incerca, prin introducerea unui Nou Cod Silvic, sa readuca aceasta piata in legalitate. Noua lege, ce ar putea intra in vigoare din 2014, va interzice comercializarea lemnului in afara unor depozite sau spatii special amenajate. Totusi, si aceasta masura vizeaza micii comercianti care nu isi vor mai permite sa plateasca transportul pana la unitatea autorizata. Legea nu "se apropie" in schimb, de marii jucatori de pe aceasta piata.
Business24 prezinta un clasament al celor mai mari jucatori de pe piata exploatarii forestiere dupa cifra de afaceri raportata in anul 2012:
Locul 1: Frasinul SRL - cifra de afaceri de peste 17 milioane de euro
Potrivit datelor publicate pe RisCo, societatea comerciala Frasinul din comuna Anies judetul Bistrita-Nasaud a raportat o cifra de afaceri de 76.469.845 de lei (peste 17 milioane de euro) in anul 2012. Compania a fost infiintata in anul 1999 si are un singur actionar: Larionesi Traian, in varsta de 41 de ani din Sangeorz-Bai.
Potrivit presei locale, omul de afaceri are o fabrica de Cherestea la Nasaud, una la Anies si un combinat de... mai mult
Luni, 15 Iulie 2013, ora 08:02
Al treilea an de criza a insemnat intrarea in insolventa a peste 13.900 de firme de pe piata locala. Pe de alta parte, in Romania au existat si companii care au inregistrat profit. Printre acestea se numara OMV Petrom, cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, Orange Romania si Hidroelectrica.
OMV Petrom a obtinut cel mai mare profit din Romania, de 427 milioane de euro, in 2010. Compania a inregistrat un profit net record in al treilea trimestru din acest an, de 1,176 miliarde de lei (275 de milioane de euro), dupa ce, in perioada similara din 2010, Petrom obtinuse pierderi.
"In ultima parte a anului 2011 ne vom concentra pe progresul initiativelor cheie in activitatea de explorare, pe descoperirea potential semnificativa de gaze de la Totea precum si pe lucrarile ce urmeaza a fi executate in parteneriat cu ExxonMobil in cadrul blocului Neptun din zona de apa adanca a Marii Negre si in cadrul licentelor de explorare reinnoite recent", a declarat Mariana Gheorghe, director executiv al Petrom, citata de Tradeville.
Pe locul 2 in topul celor mai profitabile companii se numara Orange Romania, cu 222 de milioane de euro profit incasat anul trecut. In cel de-al treilea trimestru al anului, veniturile companiei de telefonie mobila au avansat la 241 de milioane de euro, in timp ce numarul clientilor a ajuns la 10,184 de milioane.
Urmatoarea clasata este Romgaz, care a inregistrat, in primele 8 luni din acest an un profit net de 156,77 milioane de euro. Anul... mai mult
Joi, 22 Decembrie 2011, ora 18:19