Platforma romaneasca Bunnyshell a lansat campania ''Mutam ROmania ONline!'', care sprijina accelerarea digitalizarii business-urilor romanesti, precum si continuitatea acestora, in contextul crizei COVID-19, informeaza un comunicat al companiei transmis AGERPRES.
Astfel, platforma Bunnyshell va fi pusa la dispozitie, gratuit, timp de 6 luni, pentru ONG-uri, sisteme medicale si educationale, care isi desfasoara activitatea contribuind la lupta impotriva noului coronavirus (COVID-19), iar pentru a sprijini IMM-urile compania a pregatit migrarea gratuita in Cloud, precum si 50% reducere, timp de un an, la toate cele 3 pachete Bunnyshell.
"Criza Coronavirus (COVID-19) este, cu siguranta, cel mai mare test de performanta dat infrastructurilor IT, dar si business-urilor care pana acum se bazau pe tranzactiile offline. Inchiderea spatiilor de lucru, distantarea sociala, precum si toate masurile adoptate pentru prevenirea raspandirii coronavirus (COVID-19) au ca rezultat o crestere fara precedent a utilizatorilor de solutii care faciliteaza colaborarea echipelor, a cumparaturilor online si a platformelor online ca sursa de divertisment", se mentioneaza in comunicat.
In aceste conditii, cresterea brusca a unei cereri si mai mari de online aduce in lumina reflectoarelor Cloud-ul, capabil sa satisfaca nevoia de viteza, agilitate si scalabilitate a business-urilor, sustin reprezentatii platformei.
"Pe masura ce milioane de oameni se straduiesc sa ramana focusati,... mai mult
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 10:40
Tehnologia si internetul au antrenat schimbari ale comportamentului de achizitie al consumatorului iar piata comertului electronic targetat pe consumator sau "omichannel" este in crestere rapida. Pana in 2018, la nivel global, se estimeaza o crestere de 17% a comertului online fata de numai 6% crestere a comertului traditional practicat in magazine.
Pentru a determina impactul pe care il are decizia de cumparare a consumatorilor din Romania asupra comertului online, EY a demarat o cercetare comparativa cu date similare existente la nivel global in acest domeniu. Din informatiile provenite in urma administrarii unui chestionar structurat pe etapele pasilor de cumparare a cinci tipuri de produse si patru tipuri de servicii, am extras cele mai relevante date in functie de genul respondentilor, cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani, apreciaza Constantin Magdalina, Knowledge Management, EY Romania.
Astfel, pentru acestia, mediul online este cu precadere o sursa deinformatii si de influenta in cautarea si selectarea informatiei, loialitatea fata de brand si decizia de cumparare, cu impact asupra intregii experiente de cumparare.
In functie de gen, am identificat urmatoarele caracteristici:
Cautarea si selectarea informatiei - La cautarea serviciilor si produselor, atat femeile cat si barbatii folosesc mediul online ca sursa principala de informare urmata de cunostinte, prieteni si consultantul magazinului. In functie de categoriile de produse si servicii... mai mult
Marti, 30 Septembrie 2014, ora 13:45
Doar 8% din populatia Romania utilizeaza in prezent comertul electronic, in timp ce tinta europeana in domeniu vizeaza pragul de 47%, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala Diana Voicu, la 'European Digital Youth Summit' (EDYS).
'Este nevoie sa realizam mai multe planuri de actiune, pentru a creste volumul comertului electronic din Romania, de la nivelul actual de 8%, pana la tinta europeana de 47%. Comertul electronic (e-commerce) este deosebit de important pentru dezvoltarea unei tari, deoarece se faciliteaza achizitionarea unor produse mai ieftine, mai diversificate, costurile cu transportul traditional scazand semnificativ, prin utilizarea dronelor. In ceea ce priveste piata unica digitala, aceasta este promovata prin sporirea securitatii online, prin finantarea dezvoltarii de platforme online pentru tranzactionarea bunurilor si a serviciilor, atat la nivel national, cat si transfrontalier', a afirmat Diana Voicu.
Cati romani folosesc serviciile de e-government
Potrivit acesteia, Strategia Nationala Agenda Digitala pentru Romania este influentata de cea europeana, punandu-se accent pe interoperabilitate si pe asigurarea cadrului legislativ necesar.
'In prezent, numai 5% din populatia Romaniei foloseste serviciile de e-government, tinta noastra fiind aceea de a ne apropia de pragul de 35%. De la procedurile de infiintare a unei afaceri, pana la obtinerea unui certificat de nastere sau de casatorie, toate aceste... mai mult
Vineri, 29 August 2014, ora 09:44
Preturile produselor oferite de magazinele online din strainatate au continuat, in 2013, sa fie mai mici decat cele din magazinele romanesti, arata o analiza realizata de PayPal, care a verificat destinatiile de unde utilizatorii romani pot achizitiona la cele mai bune preturi produse premium sau ieftine.
Studiul a inclus magazine online cunoscute din Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Rusia, China si din mai multe piete din Europa Centrala si de Est, conform PayPal.
Aproape o treime dintre romanii care cumpara online (33%) au declarat ca fac achizitii online din strainatate de cateva ori pe trimestru, in timp ce 17% au spus ca fac achizitii din magazinele online straine cel putin o data pe luna.
Principalele motive pentru achizitiile online din strainatate sunt preturile mai mici (44%) si disponibilitatea anumitor produse (17%), conform unui studiu PayPal realizat, anul trecut, pe un esantion de 1.800 de utilizatori romani de internet.
De unde se poate cumpara online mai ieftin?
PayPal a analizat o serie de produse disponibile in cele mai populare magazine online din Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Rusia, China si de pe mai multe piete din Europa Centrala si de Est.
China a devenit una dintre cele mai populare destinatii pentru achizitii online pentru romani, alaturandu-se ca destinatie pentru shopping online Statelor Unite si Uniunii Europene. In Europa, magazinele online din Germania si Marea Britanie continua sa atraga tot... mai mult
Miercuri, 05 Martie 2014, ora 18:05
Piata romaneasca de retail online a atins anul trecut aproximativ 600 milioane euro si inregistreaza o crestere de peste 30% in fiecare an.
"Comertul electronic romanesc creste constant de la un an la altul cu 33-35%; putine - daca nu chiar deloc - sunt industriile in care se mai inregistreaza o asemenea crestere. Chiar daca in alte tari vecine precum Polonia, Cehia sau Ungaria, piata de comert electronic este mult mai dezvoltata, Romania prezinta un potential fantastic de crestere si este pe lista de prioritati pentru investitorii din domeniu, atunci cand vine vorba de Europa de Est", a spus Andrei Radu, Founder & CEO GPeC (Gala Premiilor eCommerce).
Aici sunt incluse exclusiv produsele comercializate online si nu servicii, plata facturilor de utilitati, bilete de avion, bilete la spectacole, vacante si calatorii, etc, conform informatiilor publicate de GpeC.
Peste un sfert dintre romanii conectati la internet fac cumpoaraturi online
Numarul utilizatorilor de internet a ajuns la 10 milioane anul trecut, cu un milion mai mult fata de anul 2012, iar dintre acestia, 27%, cumpara online, iar majoritatea cumparatorilor online (84%) locuiesc in mediul urban, in timp ce 16% locuiesc in mediul rural.
In acelasi timp, numarul de tranzactii online cu cardul a crescut in 2013 cu aprox. 35% comparativ cu anul 2012, potrivit declaratiilor oficialilor VISA, MasterCard si RomCard. Totusi, metoda preferata de plata a romanilor ramane rambursul (plata la livrare), fiind... mai mult
Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 17:00
Romanii acceseaza site-urile de anunturi online avand in principal intentia de a cumpara produse, iar in ceea ce priveste potentialii vanzatori, acestia sunt mai rezervati, multi necunoscand beneficiile pe care le presupune vanzarea de produse pe site-urile de anunturi online.
Aproape toti participantii la studiu, respectiv 96%, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, si care locuiesc in mediul urban au accesat, cel putin o data, un site de anunturi online, se arata intr-o cercetare realizata de GfK pentru Mercador.ro pe un esantion de 600 de persoane.
Aproape 40% dintre romani vor sa cumpere produse
Dintre acestia, 38% sunt orientati spre a cumpara produse, un procent mai mic inregistrandu-l cei care doresc sa vanda. In cazul femeilor, acestea sunt mai inclinate spre procesul de cumparare, barbatii fiind deschisi atat sa vanda, cat si sa achizitioneze diverse bunuri.
Dintre cei intervievati, aproape 40% din ei nu au realizat potentialul vanzarii lucrurilor pe care le-au folosit putin timp. De asemenea, aproape o treime din participantii la studiu continua sa depoziteze produsele sau obiectele pe care nu le mai folosesc cu frecventa.
"Cei ce obisnuiesc sa cumpere produse de pe site-urile de anunturi considera ca principalul avantaj este posibilitatea de gasi diverse lucruri la preturi accesibile. Romanii prefera site-ul Mercador.ro pentru usurinta folosirii, buna organizare si diversitatea ofertelor prezentate, site-ul inregistrand in acest moment... mai mult
Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 10:03
Autoritatile din Romania si Germania au efectuat perchezitii in 30 de apartamente din ambele tari si au retinut 27 de persoane suspectate ca ar fi comis fraude prin online-banking, scrie Die Presse.
La data de 4 iulie anchetatorii au perchezitionat circa 30 de apartamente din Romania si landul Baden-Wuerttemberg din Germania si au retinut persoane suspectate ca ar fi facut parte dintr-o notorie grupare criminala specializata in furtul pe internet, dupa cum a comunicat politia din Stuttgart, scrie Die Presse.
Au fost arestati 27 de suspecti cu varste cuprinse intre 24 si 40 de ani care, de cativa ani, cu ajutorul unui soft pe care si-l creasera singuri, ar fi reusit sa sustraga date de pe online-banking si sa accese astfel conturile victimelor.
Infractorii isi transferau mai apoi banii in propriile conturi din Romania. Potrivit estimarilor politiei romane, gruparea a produs pagube in valoare de cel putin un milion de euro.
Un roman de 31 de ani a fost cel care a creat respectivul soft. mai mult
Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 20:59
Aproximativ 90% dintre internautii romani intra zilnic online, majoritatea de pe computer de tip desktop si fac acest lucru acasa sau de la serviciu, potrivit valului de iarna al Studiului Demografic trafic.ro, care a colectat date in perioada 15 noiembrie - 15 decembrie, informeaza Mediafax.Doua treimi dintre internautii romani (68,66%) folosesc desktopuri pentru a naviga pe internet, 48,21% acceseaza web-ul de pe laptopuri, in timp ce un numar mult mai mic foloseste pentru a intra online telefoanele mobile (12,68%) sau PDA-urile (4,07%).
De asemenea, pentru a naviga online, majoritatea foloseste un calculator exclusiv (39,63%) sau il imparte cu inca o persoana (36,76%), existand insa si cazuri in care un singur calculator este folosit si de mai multe alte persoane (circa 23% de alte doua).
Cei mai multi (57%) nu folosesc date de logare pe calculator, in timp ce 43% intra pe calculator cu utilizator si parola.Devenit parte integranta a vietii internautilor romani, internetul este folosit zilnic, in mod frecvent, de 87,11% dintre internauti, aproape 12% il folosesc de cateva ori pe saptamana, in timp ce un numar redus intra online doar o data pe saptamana sau mai rar.Locul preferat de participantii la studiu pentru accesarea internetului este propria locuinta (90,72%) sau locul de munca (30,28%), din mers (8,18%) sau de la scoala/ facultate (6,45%), precum si din alte locuri cum ar fi de la prieteni, de la internet cafe-uri sau din alte parti.Cand navigheaza online,... mai mult
Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 23:43
Numai 4% dintre romanii cu varste intre 16 si 74 de ani au facut anul trecut cumparaturi pe internet, cei mai interesati de acest tip de achizitii fiind tinerii intre 16 si 34 de ani, ceea ce a clasat Romania pe penultimul loc in Uniunea Europeana (UE) dupa acest criteriu, a anuntat vineri Eurostat.Procentul populatiei care a recurs la magazinele de pe internet a crescut, in Romania, de la 0% in 2004, la 1% in 2006, respectiv 4% in 2008. Romanii au fost tentanti sa cumpere online carti, reviste, materiale de e-learning, muzica si filme (2%), bilete de calatorie si rezervari la hotel (1%), precum si haine si articole sportive (1%). Bulgarii ocupa ultimul loc in acest clasament, numai 3% dintre acestia fiind interesati de cumparaturile pe internet, in timp ce danezii sunt pe prima pozitie, aproape 6 din zece cetateni (59%) apeland la achizitii pe internet.
La nivelul Uniunii Europene, 32% din populatia intre 16 si 74 de ani a facut cumparaturi online in 2008. mai mult
Vineri, 27 Martie 2009, ora 15:54