Abonamente disponibile pe artmaniafestival.ro
Emperor, avangardă a black metal-ului simfonic și nume legendar al scenei internaționale, va concerta pentru prima dată in România. Trupa se va sui pe scena ARTmania Festival, unde promite un show “imperial”. SAMAEL, promotori ai industrial black metal, se alătură, împreună cu Pain Of Salvation, festivalului care va avea loc între 28-30 iulie 2023 la Sibiu.
Cea de-a 16-a ediție ARTmania va aduce 3 zile pline de concerte, evenimente alternative și colaborări inedite. Noutățile, surprizele, dar și noi nume din line-up urmează să fie anunțate în curând
Emperor (NO), în cei peste 30 de ani de carieră, este trupa care a pus simfonic black metal-ul norvegian pe harta muzicală internațională. Povestea a început în 1991, odată cu lansarea acum legendarului demo „Wrath of the Tyrant”. Acesta s-a născut din colaborarea dintre Ihsahn (chitară/ voce), Samoth (tobe) și Mortiis (bas).
Materialul i-a adus în atenția scenei underground și a casei de discuri Candlelight records, fiind urmat la scurtă vreme și de albumul de debut, „In the Nightside Eclipse” (1994). Acesta îi propulsează în lumina reflectoarelor, aducându-le aprecierea criticilor, fanilor, dar și faima internațională. Succesul a adus cu sine și perioade dificile, marcate de schimbări în componența formației, momente care s-au încheiat, însă, cu lansarea EP-ului „Reverence” (1996) și a... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2022, ora 19:44
Argelius Network este o platformă de gestionare a evenimentelor construită pe tehnologia blockchain, care va revoluționa modul în care oamenii experimentează evenimentele muzicale. S-a creat un ecosistem în care artiștii își pot gestiona cu ușurință muzica, iar fanii pot plăti bilete folosind criptomonede.
Argelius Network – un ecosistem muzical web3.0
Argelius Network dorește să creeze un nou ecosistem, complet liber, eliminând părți terțe, pe baza tehnologiei blockchain și a descentralizării. Ecosistemul oferă artiștilor un nou tip de industrie muzicală în care să existe libertate, unde se vor putea exprima liber pentru a-și atinge potențialul maxim, pot optimiza profiturile și pot descoperi noi perspective. De acest lucru vor beneficia atât investitorii, cât și artiștii.
Un lucru interesant, este că odată ce proiectele Argelius încep să fie profitabile, un mic procent din veniturile acestora va fi adăugat la fondul de lichidități al token-ului. Acest lucru va permite capitalizării de piață a token-ului și prețului acestuia să crească într-un mod stabil și natural. Această caracteristică cu adevărat unică, precum și nouă în industria criptografică, va permite ca toți cei interesați să poată adopta mai ușor ecosistemul muzical.
Argelius Network – locul unde muzica se întâlnește cu cei pasionați
Argelius Network este o infrastructură descentralizată, unde utilizatorii pot cumpăra bilete... mai mult
Joi, 25 August 2022, ora 17:40
Opera Nationala Bucuresti prezinta iubitorilor genului liric spectacolul "Turandot" de Giacomo Puccini, in regia, decorul, costumele si luminile lui Mario de Carlo, in cadrul programului Seri de Opera Online.
Evenimentul va avea loc astazi, 11 mai 2020, incepand cu ora 18:30, pe pagina de Facebook a Operei Nationale Bucuresti si in link-ul www.operanb.ro/operaonline.
"Turandot" este o opera in trei acte compusa de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami si Renato Simoni, dupa o piesa de Friedrich Schiller, bazata pe un basm persan inclus in colectia lui Carlo Gozzi "1001 de zile" (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lasat-o neterminata, a fost finalizata de Franco Alfano.
Premiera mondiala a avut loc in data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. In timpul concertului inaugural, dirijorul a intrerupt discursul muzical in locul unde se oprise Puccini si a spus:"in acest moment, maestrul a pus jos pana". Dupa o tacere deplina a salii, de la balcon s-a auzit: "Viva Puccini!", urmat de ovatiile publicului.
https://www.youtube.com/watch?v=YYLXW-7lijg
(Trailer Turandot - Opera Nationala Bucuresti)
Tema exotica din "Turandot" nu constituie pentru Puccini decat pretextul de a-si exprima gandurile pe un plan oarecum mai filosofic si mai general, dar cu vechea dependenta de faptele vietii reale.
Materia prima e textul, libretul de opera, fara de care se simte inutil, fara rost intre oameni.... mai mult
Luni, 11 Mai 2020, ora 12:27
Cladiri importante din Bucuresti se ilumineaza in albastru in semn de solidaritate fata de cele peste 30.000 de persoane cu autism care traiesc in Romania. Lor li se alatura peste 100 de institutii, companii si ONG-uri care ilumineaza simbolic in digital spatiul lor virtual (website-ul) sau fotografia cladirii.
Noaptea Albastra a Autismului 2020 este un gest de atentie si incurajare pe care Asociatia Help Autism si Asociatia pentru Muzica, Cultura si Arta, cu sprijinul RO TSA si FEDRA, si partenerii lor il fac pe 2 aprilie de Ziua Internationala a Constientizarii Autismului.
Ziua Internationala a Constientizarii Autismului este sarbatorita in toata lumea pe 2 aprilie si desi in alti ani a adunat sute de mii de oameni in activitati deschise publicului, anul acesta #stamacasa si aprindem simbolic lumina albastra pentru a ramane impreuna, solidari si constienti de situatia celor peste 30.000 de persoane cu autism din Romania.
"Ni se pare cu atat mai relevant acest semn de solidaritate si atentie, cu cat persoanele cu autism din Romania sunt mult mai afectate de izolare, iar asociatiile locale ce ofera terapie de reabilitare in centre sau la domiciliu sunt grav afectate de efectele economice ale situatiei de urgenta. Incercam totodata sa aducem si o mica bucurie, putina lumina intr-o perioada de izolare, singuratate si anxietate", spune Daniela Bololoi, psiholog si presedinte Help Autism.
In parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin creart - Centrul de... mai mult
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 21:26
Violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga au lansat compact discul intitulat "Doamnele muzicii romanesti", sambata, 9 noiembrie 2019, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti - ARCUB.
Produsul discografic este parte a unui amplu proiect de promovare a creatiilor muzicale apartinand femeilor compozitor din Romania, care a cuprins activitate de cercetare, realizare de inregistrari audio, productie de disc, turneu national de recitaluri si campanie media asociata.
500 de exemplare ale acestui disc urmeaza sa fie distribuite in licee, scoli de muzica, biblioteci si centre culturale din Romania si din strainatate, scopul fiind acela de evidentiere a importantei si rolului femeilor care si-au consacrat viata artei sunetelor in cultura romaneasca.
Evenimentul a fost onorat de prezenta compozitoarelor Felicia Donceanu, Carmen Petra Basacopol si Laura Manolache.
Compozitoarea Violeta Dinescu, neputand ajunge la eveniment, le-a transmis felicitari muzicienilor prin intermediul unui mesaj multimedia.
Prezentarea artistilor a apartinut Sandrei Ecobescu - membru fondator si Presedinte al Fundatiei "Calea Victoriei" si unul dintre cei mai activi creatori de evenimente culturale din Bucuresti.
Lucrarile din program au fost prezentate de Monica Isacescu si Stefan Costache, realizatori ai postului Radio Romania Muzical, cei care semneaza textele ce insotesc discul "Doamnele muzicii romanesti".
Evenimentul de lansare a discului a inclus un... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 17:27
Violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga vor prezenta publicului un nou produs discografic intitulat "Doamnele muzicii romanesti", pe 9 noiembrie 2019, de la ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti - ARCUB (Lipscani, 84-90, Hanul Gabroveni).
Discul este parte a unui proiect amplu, care a cuprins activitate de cercetare, realizare de inregistrari audio, productie de disc, turneu national de recitaluri si campanie media asociata, precum si distribuirea gratuita in scoli a 500 de exemplare ale acestui produs discografic unicat.
Proiectul celebreaza importanta si valoarea prezentei feminine in cultura si societatea romaneasca, o prezenta care, prin intermediul unor remarcabile personalitati - creatoare de act cultural si artistic, compozitoare, oameni de stiinta, sportive inegalabile - a daruit Romaniei modele umane exceptionale.
"Am pornit la construirea acestui proiect din dorinta de a aduce in atentia publicului (si mai ales a publicului tanar, caruia ne adresam cu precadere), o serie de modele umane extraordinare. In contextul social actual, arhetipul general feminin tinde sa evidentieze un set de calitati de multe ori strain celui fundamentat pe valori culturale si autenticitate. Asadar, a evoca si a expune modele feminine veritabile devine un act educativ si cultural foarte necesar. Tot ceea ce ne dorim, prin acest proiect cultural, este sa contribuim la constientizarea rolului esential pe care femeile creatoare l-au avut... mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 11:35
Violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga, doi dintre cei mai activi si valorosi tineri muzicieni romani, vor sustine un turneu national de promovare a celui mai recent proiect cultural si produs discografic care le apartine intitulat "Doamnele muzicii romanesti", in perioada 10 octombrie - 8 noiembrie 2019.
Proiectul este consacrat celebrarii importantei si valorii prezentei feminine in evolutia culturii romanesti, o prezenta care, prin remarcabile personalitati - creatoare de act cultural, artiste, compozitoare, oameni de stiinta, sportive inegalabile - a daruit istoriei noastre modele profesionale, artistice si umane de exceptie.
Evocand cateva astfel de destine inchinate artei sunetelor, cei doi muzicieni prezinta un concept cultural amplu, cuprinzand activitate de cercetare, realizare de inregistrari speciale (Sala Radio, 23 - 27 septembrie 2019), productie de disc, campanii media, promovare si distributie gratuita in scoli de materiale documentare si audio ( 500 de CD-uri distribuite gratuit in Romania) precum si un turneu national de recitaluri si lansari de disc.
Aceasta serie de recitaluri si intalniri cu publicul va avea urmatorul program:
10 octombrie: Sfantu Gheorghe, Sala Bastion a Centrului de Cultura "Arcus", ora 18:30;15 octombrie: Satu Mare, Sala Filarmonicii "Dinu Lipatti", ora 18:30;17 octombrie: Zalau, Sala Avram Iancu a Primariei Municipiului Zalau, ora 18:00;18 octombrie: Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, ora 18:30;7... mai mult
Marti, 08 Octombrie 2019, ora 11:00
Dupa ce multe servicii de streaming video si audio au fost lansate in Romania, este randul Spotify, unul dintre cele mai asteptate din categoria sa.
Spotify este unul dintre cele mai asteptate servicii de streaming in Romania, chiar daca a putut si poate fi folosit la noi in tara, fara o prezenta oficiala.
Problema e ca, la fel ca in cazul oricarei alte aplicatii indisponibile oficial, trebuie sa te chinui ceva mai mult decat ar trebui pentru a te inregistra si pentru a putea plati pentru serviciu. Tutorialul pentru folosirea Spotify in Romania e destul de stufos, insa va deveni irelevant in viitorul apropiat, din fericire.
Afla aici mai multe detalii despre lansarea Spotify in Romania ...citeste mai departe despre "Cel mai asteptat serviciu de muzica soseste in Romania - Cand se lanseaza oficial" pe Ziare.com mai mult
Luni, 25 Septembrie 2017, ora 17:28
Fanii sunt mult mai putini reticenti la mesajele publicitare decat s-ar putea crede, reiese dintr-un studiu realizat Quantix Marketing Consulting la comanda ThinkDigital si Hit Yourself Consulting.
Retelele de social media, mai ales Facebook si YouTube, sunt deja medii esentiale in comunicarea artistilor cu fanii lor, conform Mediafax
Este insa ecuatia artist-fani-publicitate fezabila in social media? Care este reactia consumatorilor la aparitia brandurilor? Ce asteptari au fanii de la experienta lor pe paginile de Facebook ale vedetelor? Sau atunci cand vad un nou videoclip muzical pe YouTube?
Doar 14% dintre fani sunt deranjati de reclama in clipurile distribuite online
Astfel, conform cercetarii, doar 14% sunt deranjati de reclama in clipurile distribuite online, pe Facebook sau Youtube. Segmentul 12-18 ani este chiar si mai receptiv la mesaje bine construite: 32% spun ca nu ii deranjeaza deloc mesajee comerciale pe care le vad pe Facebook sau in clipurile de pe Internet unde apar artistii lor preferati.
Mai mult, 1 din 3 adolescenti cred ca e ok ca artistii sa fie promovati de branduri si ca acestia sa promoveze branduri. Aproape jumatate apreciaza brandurile care le sustine artistul favorit.
Categoriile percepute de public ca fiind cele mai apropiate de artisti sunt muzica si accesorii muzicale (56% considera normale mesajele publicitare pe acest subiect), fashion si ascesorii de imbracaminte (46%), timp liber, localuri, restaurante (43%) si gadgets... mai mult
Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 08:43