In ofertele agentiilor de turism nu se gasesc decat doua hoteluri de 5 stele care ofera all-inclusive pe litoralul romanesc.
Avand in vedere ca zilele acestea nu sunt tocmai cele mai bune pentru plaja sau concediu, am verificat ce oferte au aceste hoteluri pentru varful de sezon, adica intre 10 si 17 iulie.
In momentul de fata, depinzand de agentia de turism sau platforma de rezervari la care apelati, veti descoperi doua sau trei hoteluri de 5 stele cu all inclusive.
Hotel Saturn
Dupa cum ii spune si numele, acesta se afla in statiunea Saturn, care pe langa acesta mai are si un hotel de 4 stele cu all inclusive, acestea fiind singurele unitati de cazare mai selecte.
In perioada sus mentionata, la cea mai ieftina camera, cea dubla de lux standard, oferta este de 4.980 de lei pentru doua persoane. In acest pret, la hotel Saturn, camerele duble de lux standard au 26 metri patrati si sunt dotate cu televizor, cablu tv, telefon, internet, minibar, aer conditionat si incalzire centralizata si alte cateva facilitate.
La all inclusive, micul dejun este bufet suedez (07:00-10:00), iar pranzul la fel (12:30-14:30) (preparate culinare din gastronomia romaneasca si internationala, bauturi locale - aperitive, vinul casei, bere, digestive, racoritoare, cafea, ceai, apa).
De asemenea, ai parte si de gustari, intre 15:00-17:00, iar cina se serveste intre 18:30-20:30 (preparate culinare din gastronomia romaneasca si internationala, bauturi indigene - aperitive, vinul... mai mult
Duminica, 06 Iunie 2021, ora 03:05
A trecut o saptamana de cand mai multi membri ai gruparii Hells Angels au fost capturati la Bucuresti in timp ce puneau la cale un transport urias de cocaina catre Noua Zeelanda si comiterea unui omor la comanda.
Traficantii au fost supravegheati din aer cu dronele, iar informatii despre fapte au fost furnizate din interior, de ofiteri sub acoperire.
Romania pare sa fie tot mai atractiva pentru retelele de crima organizata, insa nu mai este chiar atat de "sigura". Cu metode moderne si ofiteri sub acoperire, infractorii sunt prinsi si trimisi dupa gratii. Asa s-a intamplat si in cazul Hells Angels.
Cum au fost urmariti Hells Angels cu drona si deconspirati de ofiteri sub acoperire
O drona cu termoviziune a fost esentiala in ancheta de la Bucuresti. Astfel a fost surprins exact momentul in care traficantii stabileau ultimele detalii ale transportului de cocaina, impreuna cu liderul gruparii Hells Angels din Romania.
Politia nu confirma ca are drone si nici nu precizeaza cu ce aparate s-a facut supravegherea traficantilor de cocaina, insa, inca de anul trecut IGPR s-ar fi pregatit sa achizitioneze drone.
Se pare ca la 1 august 2019, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a lansat o licitatie prin intermediul careia isi cauta furnizori de drone. Potrivit documentatiei postate pe Sicap, IGPR intentiona sa cumpere, cu 900.000 de euro, cel mult trei sisteme de drone.
Citeste si: O achizitie de 900.000 de euro invaluita in mister: Politia Romana isi... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 00:09
Daca ar fi sa punem saracia la romani in cifre, imaginea care s-ar contura arata dezastrul ultimilor 30 de ani creat de politicile facute pe termen scurt, gandite populist, si care nu au avut decat un efect de inrautatire a traiului de zi cu zi. Peste acestea, lipsa educatiei, a banilor, cumulate cu o sanatate subreda venita din accesul slab la servicii sanitare dau adevarata imagine a unei Romanii care sufera.
Persoanele singure sunt cele mai vulnerabile cand vine vorba de cheltuieli care sa le asigure traiul de zi cu zi. Potrivit cifrelor Institutului National de Statistica, gospodariile in care traieste o singura persoana au cele mai mari dificultati cu banii. Astfel ca, aici, un sfert dintre romanii care traiesc singuri nu isi permit sa manance un fel de mancare cu carne sau peste o data la doua zile. Mai mult, una din sapte persoane sufera de frig pe perioada iernii sau de cald pe perioada verii. Si daca aceste cheltuieli sunt esentiale, cand vine vorba despre o vacanta de o saptamana, doua treimi dintre romanii singuri nu isi permit asa ceva.
Seniorii nostri sunt si ei extrem de vulnerabili, astfel ca, cu cat sunt mai batrani, cu atat sunt mai expusi saraciei lucii. Conform INS, in gospodariile in care traiesc batrani de peste 75 de ani, peste un sfert dintre acestia nu isi permit sa manance o mancare cu carne o data la doua zile. Cei cu varste intre 65 si 74 de ani sunt numai 18,4%, iar cei cu varste intre 50 si 64 de ani cumuleaza 16,7%.
Si patronii... mai mult
Joi, 10 Septembrie 2020, ora 23:44
In fata furtunii economice de proportii care se prolifereaza la orizont, Romania se afla precum un avion cu rezervorul gol, pregatit pentru o aterizare fortata. Vor supravietui pasagerii (romanii si firmele) manevrelor facute de un echipaj a carui principala preocupare a fost pana acum sa acorde primul ajutor si prea putin sa rezolve problemele tehnice ale aeronavei (economia romaneasca)?
Desi echipajul de la Palatul Victoria promite ca va scoate Romania din furtuna economica, realitatea este ca niciunul dintre piloti nu are experienta unei asemenea misiuni. Vor reusi la prima tentativa?
Descrierea inedita a situatiei in care se afla Romania in aceasta perioada apartine analistilor de la compania de consultanta Frames care au incercat sa puna in oglinda datele economice din prezent cu cele care au dus la aterizarea fortata din 2009, cand am evitat o adevarata catastrofa doar urmare a interventiei,, operatorilor de zbor'' (FMI/CE/BM).
Radarele economice ale Comisiei Europene si FMI indica faptul ca Romania survoleaza o atmosfera tot mai incarcata. Dinspre Vest se acumuleaza norii unei crize economice de proportii, o depresiune economica care, potrivit celebrului economist Nouriel Roubini, se va intinde pe urmatorii 10 ani.
Nici in tara, atmosfera economica nu este tocmai senina, dincolo de buletinele meteo (economice) pozitive promovate de autoritati.
In primul rand, spun analistii de la Frames,,, aeronava romaneasca'' are prea putin,, kerosen'' (bani), care... mai mult
Marti, 26 Mai 2020, ora 16:18
Aston Martin marcheaza un nou capitol indraznet si un moment de reper in ilustra sa istorie de 106 ani prin lansarea DBX, primul sau SUV si un model care e preconizat sa propulseze brandul catre noi culmi la nivel mondial.
DBX semnaleaza o noua era in traiectoria Aston Martin spre a oferi stil si capacitate de utilizare exceptionale intr-un segment anterior neexplorat de celebrul producator, cel al SUV-urilor de lux cu nivel de performanta dinamica specifica masinilor sport.
Programat pentru productie in unitatea de fabricatie din St Athan, Tara Galilor, DBX dispune de o platforma dedicata SUV-urilor, lucru rar intalnit in intregul sector.
Alimentat de o noua versiune a caracteristicului motor V8 Twin-Turbo de 4 litri si un propulsor furnizat de Mercedes-Benz, DBX ofera o putere impresionanta de 550 de cai-putere si 700 Newtoni-metru de cuplu, reglati cu atentie pentru a satisface nevoile specifice ale acestui model. Motorul V8 turobompresat are capacitatea de a propulsa automobilul de la la 0 la 100 km / h in 4,5 secunde, ajungand o viteza maxima de 291 km/h.
Interiorul luxos realizat manual, acoperisul panoramic din sticla, o gama contemporana de furniruri si metal rafinat asigura un ambient interior exceptional. In plus, aceasta include si o serie de materiale inovatoare, respectiv prima aplicare din industria auto a unei tesaturi din 80% lana, ce ofera o alternativa la fibra de carbon si un design estetic distinctiv.
Primul model format din 5 locuri... mai mult
Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 12:10
De ce oare, cand vine vorba de bunatati rafinate, gandul ne zboara fara escala catre meleaguri mai occidentale? Ne vine greu sa credem ca romanii pot produce mai mult decat jumari sau cas. Insa adevarul este altul.
Exista locuri in Romania unde gastronomia de lux este traditie. Nu sunt atat de cunoscute, poate si pentru ca ai nevoie de venituri considerabile ca sa le accesezi. Sau de carduri de cumparaturi.
Dar daca vrei sa descoperi o alta fata a Romaniei, destinatiile de mai jos merita luate in calcul.
Mezeluri
Salina Turda este un loc vizitat anual de sute de mii de romani. Dar nu foarte multi vin special pentru bogatia culinara ce se ascunde in adancuri. Una dintre galeriile salinei adauga mirosului de sare umeda, arome imbatatoare de mezeluri fine. Pentru ca aici, fermierii din imprejurimi asaza la maturat carne proaspata de porc in fiecare luna. Iar 25 de zile mai tarziu, se intorc sa culeaga roadele trecerii timpului in spatiul special din subteran.
Trufe
Au fost supranumite "diamantele bucatariei". Gurmanzii cu posibilitati materiale ajung sa plateasca pana la 4-5000 de dolari pentru un kilogram din aceste delicatese. Iar cateva feliute pot sa schimbe complet gustul unui fel de mancare. Trufele sunt printre cele mai ravnite ingrediente din lume. Si da, le putem gasi si in Romania.
Cea mai raspandita trufa din tara noastra este cea neagra de vara, careia ii plac padurile de foioase de la campie, dar si padurile de rasinoase. Este pe locul trei... mai mult
Marti, 03 Septembrie 2019, ora 15:23
Facilitec, lider pe piata de facility & property management, detinut in Romania de antreprenorIi spanioli Diego Stuyck, Tomas Manjon si David Tortosa, a fost vandut luna aceasta catre compania Momentum Capital, controlata de antreprenorul roman David Canta.
La momentul vanzarii Facilitec avea in derulare proiecte complexe in zona de servicii de property si facility management pentru segmentul rezidential de lux si pentru cladiri de birouri.
"Suntem mandri ca am facut din Facilitec un nume reper pe piata de profil din Romania. Pentru noi este o decizie strategica care ne permite sa ne focusam pe zona de dezvoltare rezidentiala cu Homing Properties, unde ne aflam aproape de finalizare cu doua proiecte in nordul capitalei si pe zona de constructii, cu Mantor", declara Tomas Manjon, fost actionar Facilitec.
Compania spaniola Facilitec a intrat pe piata din Romania in anul 2007 si a fost condusa de Diego Stuyck in calitate de Director General. Ulterior, in anul 2015, acesta a cumparat compania alaturi de partenerii sai si a fost dezvoltata si consolidata ca o companie de referinta pe segmentul de facility & property management.
De la lansarea pe piata din Romania Facilitec a devenit un nume de incredere in domeniul serviciilor rezidentiale de property & facility management, si a gestionat zeci de proiecte rezidentiale premium si de lux si o serie de cladiri de birouri.
Din portofoliul Facilitec fac parte proiecte precum Willbrook Platinum - care insumeaza peste... mai mult
Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 12:55
Momentan, Romania nu reprezinta o piata prea atragatoare pentru jucatorii de lux, ca urmare a mediului economic incert, taxelor ridicate, marimii si evolutiei populatiei cu venituri mari.
In perioada 2008-2012, in conditiile unor fluctuatii semnificative ale cifrei de afaceri, cuprinse intre -39% (2009 vs. 2008) si +24% (2011 vs. 2010), ritmul mediu anual al evolutiei indicatorului a fost de -12,2%, reiese din analiza realizata de manageranticriza.ro la nivelul celor mai importante companii care activeaza pe piata de lux din Romania.
Evolutia pietei produselor de lux in perioada 2008-2012 a fost influentata de factori precum: scaderea puterii de cumparare (in special datorita restrangerii accesului la creditare si leasing); preturile practicate in Romania, mai mari decat in alte orase ale lumii, precum si de reducerea costurilor de cazare si transport aerian pentru marile destinatii de shopping.
Cercetarea a vizat sapte segmente caracteristice pietei, ce au inregistrat in anul 2012 urmatoarele ponderi in totalul cifrei de afaceri a esantionului analizat: moda - 3%; aeronave (transport aerian de lux) - 5%; autoturisme - 53%; ambarcatiuni 1%; parfumuri si cosmetice - 16%; accesorii - 4%; bijuterii - 19%.
Segmentul ambarcatiuni a contribuit semnificativ la evolutia pietei in perioada 2008-2012, ca urmare a crizei economice reducerea cifrei de afaceri realizandu-se intr-un ritm mediu anual de 27%. Cresteri ale cifrei de afaceri au fost inregistrate in perioada... mai mult
Luni, 23 Decembrie 2013, ora 15:07
Romania nu-si poate permite luxul, precum Japonia, sa reduca taxele si sa creasca deficitul bugetar pentru a stimula economia, deoarece astfel de masuri sunt posibile doar in tari care nu au constrangeri privind finantarea pe pietele internationale, afirma reprezentantului FMI, Jeffrey Franks.El a explicat ca, spre deosebire de Romania, in tari precum Japonia, SUA sau Germania nu exista constrangeri privind capacitatea lor de a finanta deficitul de pe pietele internationale pentru ca exista o cerere constanta si puternica pentru obligatiunile lor.
"Aceste tari au luxul de a creste deficitele daca vor sa stimuleze economia. Intr-o tara ca Romania, unde ratingul pentru obligatiunile emise este sub pragul investitional, nu ai luxul sa majorezi deficitul daca vrei sa stimulezi activitatea economica", a declarat Franks pentru MEDIAFAX.
Guvernul nipon lucreaza la un program de urgenta de returnari si scutiri de taxe pentru companii si populatie, pentru a sprijini eforturile de reconstructie dupa ce Japonia a fost lovita de un cutremur puternic si valuri tsunami.
Franks spune ca cea mai buna metoda pentru a stimula economia Romaniei este adoptarea de reforme structurale care sa faca economia mai productiva.
"Imbunatatirea infrastructurii economiei, acest lucru va genera crestere. In cazul in care ar fi reduse unele taxe sau cheltuielile majorate, imediat ar creste si deficitul.
Aceasta situatie ar duce la pierderea increderii pietelor internationale in Romania si ar avea... mai mult
Sambata, 26 Martie 2011, ora 16:00