Numarul imigrantilor romani si bulgari veniti in Marea Britanie a atins un nivel record. Cei mai multi dintre migrantii europeni sositi in UK anul trecut sunt din Romania si Bulgaria, arata noi statistici facute publice joi.
Potrivit datelor Biroului de Statistica din Marea Britanie, migratia anuala neta (imigrantie minus emigratie) a scazut anul trecut sub 300.000 de persoane, pentru prima data dupa 2013, probabil si pe fondul votului din Regat pentru iesirea din UE, scrie Daily Express.
Mai exact, migratia a scazut anul trecut cu 49.000 de persoane, ajungand la 273.000, dupa cum arata statisticile pe 12 luni, pana in septembrie 2016.
In schimb, numarul imigrantilor din Romania si Bulgaria a crescut covarsitor anul trecut. In jur de 74.000 de cetateni ale celor doua tari au venit anul trecut in UK, iar cifra este una record. Numarul lor a crescut cu 19.000 fata de 2015.
Cei care se impotrivesc migratiei s-au aratat incantati de scaderea per ansamblu a numarului de imigranti, insa au avertizat ca Guvernul din Londra tot va trebui sa sporeasca verificarile la granita, pentru ca cifra anuala a migratiei sa scada sub 100.000.
Vicepresedintele think tank-ului Migration Watch, Alp Mehmet, sustine ca "acesta este un pas in directia corecta".
"Insa inca exista un aflux din Europa de Est, in special din Romania si Bulgaria. Acesti muncitori sunt in general in campul muncii prost platit (...) ", a aratat Mehmet. ...citeste mai departe despre "Numarul imigrantilor... mai mult
Vineri, 24 Februarie 2017, ora 10:49
Numarul muncitorilor romani si bulgari din Marea Britanie a depasit 200.000 pentru prima data, in timp ce totalul angajatilor originari din statele Uniunii Europene a ajuns la 2,1 milioane.
Numarul rezidentilor UE din Marea Britanie este cu aproape 300.000 mai mare decat in urma cu un an, reprezentand o crestere de circa 16%, a informat Oficiul National de Statistica (ONS), citat de Daily Telegraph in editia online.
In ceea ce priveste romanii si bulgarii, care la 1 ianuarie 2014 au obtinut acces deplin pe piata muncii din Marea Britanie, numarul lor a ajuns la 219.000, o crestere de 30.000 (aproximativ 16%) fata de anul anterior.
Romanii din strainatate lasa Spania si Italia - unde pleaca la munca
Totalul angajatilor originari din cele opt state foste comuniste care au aderat la UE in 2004, ...citeste mai departe despre "Numar record de romani si bulgari la munca in Marea Britanie" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 16:43
Romanii care muncesc in strainatate tind tot mai mult spre nordul continentului, in tari precum Germania, Marea Britanie, Suedia sau Norvegia, lasand in urma preferintele pentru Spania, Italia sau Grecia, a declarat miercuri Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram pentru Europa de Sud-Est.
"Vedem un trend al romanilor care lucreaza in Spania, Italia, Grecia si tarile din sud se duc catre nordul continentului, Germania, UK, Suedia, Norvegia. Unde sunt banii acolo se duc si romanii", a afirmat Pojoga intr-o conferinta de presa, cu ocazia deschiderii unui nou sediu principal in Bucuresti.
Cei mai multi bani au fost transferati anul trecut catre Romania din Italia - 1 miliard dolari, Spania - 792 milioane dolari, Germania - 451 milioane dolari, urmate de Ungaria - 220 milioane dolari, Statele Unite ale Americii - 199 milioane dolari, Israel si UK - 104 milioane dolari fiecare, Canada - 98 milioane dolari, Austria - 76 milioane dolari si Franta - 58 milioane dolari, potrivit ...citeste mai departe despre "Romanii din strainatate lasa Spania si Italia - unde pleaca la munca" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 20:26
Oficiul National de Statistica al Marii Britanii a informat ca, in ultimul trimestru al anului 2014, numarul romanilor si bulgarilor sositi la lucru in Regatul Unit a crescut de la 22.000, cati au fost inregistrati in aceeasi perioada a anului precedent, la 172.000 de persoane.
Faptul se datoreaza ridicarii unor restrictii, care au favorizat migrarea incepand cu 1 ianuarie 2014, in ciuda numeroaselor obiectii ridicate impotriva acestei idei, indeosebi datorita unor initiative locale, noteaza publicatia britanica Express.
Expertii apreciaza ca in urmatorii sapte ani, numarul migrantilor din respectivele doua tari membre ale UE ar putea creste cu 350.000 de persoane.
Statisticile economice demonstreaza ca munca migrantilor se reflecta pozitiv in economia tarii, 70% din cresterea fortei de munca in anul trecut la nivel national provenind de la muncitorii migranti ai UE.
Este un bun raspuns la acea adevarata cruciada condusa anul trecut de catre un ziar occidental, pentru ...citeste mai departe despre "Paradoxul britanic: Nu vor romani la munca, dar le place cand scade somajul" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 21 Februarie 2015, ora 14:27