Tara noastra are, de astazi, prima aplicatie "made in Romania" care-i identifica pe toti cei care nu poarta corect masca, in spatiile in care aceasta este obligatorie.
Aceasta este o aplicatie de inrolare digitala a unui client persoana fizica sau juridica, utilizata in special pana acum pentru procesul de pre-aprobare a creditelor online si deschidere de cont.
Astfel, cu ajutorul algoritmilor de detectie si recunoastere a fetei, aplicatia poate diferentia persoanele care poarta masca de cele care nu poarta, atentionand atunci cand cei din urma nu se supun regulilor. Atunci cand camera surprinde o persoana care nu se conformeaza, o notificare va fi trimisa administratorului sau responsabilului.
"In conditiile inmultirii alarmante a numarului de persoane infectate, nevoia de a identifica in timp real persoanele care nu poarta masca a devenit o necesitate, dar si o obligatie morala pentru organizatiile care au spatii tranzitate. Solutia noastra le ofera sansa de a reactiona prompt si de a preveni posibile infectari si suntem mandri ca putem contribui in acest fel la limitarea raspandirii virusului", a declarat Adrian Bacaianu, director general Starbyte.
Aplicatia 4Apply reprezinta o alternativa 100% romaneasca, destinata institutiilor financiare, companiilor de asigurari si oricarei firme care doreste sa implementeze un flux de inrolare sau de creditare online, automatizat, folosind date biometrice.
Platforma se conecteaza cu furnizori de semnatura digitala si... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 16:41
O nava militara romaneasca va prelua pentru sase luni comanda unei grupari NATO, urmand sa desfasoare misiuni in Marea Neagra si Marea Mediterana.
Potrivit unui comunicat al Fortelor Navale, Romania va prelua, joi, 16 ianuarie, comanda gruparii navale permanente a NATO de lupta contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), in cadrul unei ceremonii care va avea loc, in Terminalul pasageri al Portului Constanta.
"Comanda SNMCMG-2, asigurata de capitan-comandorul Valentin-Catalin Vlad, se va exercita, timp de sase luni, de la bordul navei-comandant, puitorul de mine si plase Viceamiral Constantin Balescu (PM-274), din dotarea Fortelor Navale Romane. Din statul major al gruparii fac parte si trei ofiteri din forte navale partenere, conform politicii NATO de organizare a gruparilor navale permanente", se arata in comunicat.
Misiunile SNMCMG-2 din perioada ianuarie - iunie 2020, care vor fi desfasurate in Marea Neagra si Marea Mediterana, vor fi executate de nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania si Turcia, conform graficului de generare al fortelor realizat de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM).
Sursa citata mentioneaza ca o prima activitate conexa este sosirea in Portul Constanta, in perioada 14-20 ianuarie, a vanatorului de mine turcesc "Akcay" (M 270) si a dragorului de mine bulgaresc "Priboy" (63), nave ce vor intra in compunerea gruparii SNMCMG-2, urmand a desfasura, impreuna cu puitorul de mine si plase... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 15:43
Casa de licitatii Artmark a gazduit marti, 17 decembrie, ceea ce a devenit cea mai buna licitatie de arta romaneasca de pana azi. In cadrul evenimentului, au fost adjudecate opere in valoare de aproximativ 1,742 milioane de euro, rata de adjudecare ajungand la circa 85%.
Licitatia a reprezentat un record si din punct de vedere al duratei, colectionarii "luptandu-se" pentru opere in nu mai putin de sapte ore. Evenimentul a inceput dupa ora 19:00 si a tinut sute de participanti activi pana dupa ora 02:30. Asadar, peste 7 ore de licitatie de arta romaneasca intr-o singura zi.
La licitatia au participat aproximativ 200 de palete, dintre care 88 online, prin platforma Artmark Live, dezvoltata de Art Games, compania IT specializata in produse software pentru piata de arta.
In plus, cele 165 de lucrari, au fost adjudecate la preturi uriase, ce au depasit chiar si estimarile casei cu pana la 120%. Majoritatea lucrarilor apartin "numelor grele" ale artei clasice romanesti.
"Rezultatul consistent obtinut pentru segmentul de arta clasica, al marilor maestri ai artei romanesti, indica o apreciere, ce era previzibila, pentru arta de patrimoniu, muzealizabila, a carei prezenta in colectii si in piata libera se imputineaza de la an la an", sustin oficialii Artmark, intr-un comunicat de presa.
Astfel, preferatul noilor generatii de colectionari se dovedeste a fi pictorul national Nicolae Grigorescu, ale carui 5 picturi in licitatie au strans 417.500 de euro.
O... mai mult
Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 15:43
Comenzile online de mancare romaneasca au crescut cu 120% in ultimul an iar in top se afla ciorba de vacuta, cartofii taranesti, papanasii, clatitele cu dulceata si micii, potrivit unei platforme online de comenzi.
"Bucataria romaneasca ocupa o pondere semnificativa din totalul numarului de comenzi pe care le inregistram pe platforma, iar cererea pentru astfel de preparate este in continua crestere. Observam ca mare parte dintre cele mai comandate preparate din aceasta categorie sunt asemanatoare cu cele pe care le savuram in copilarie. Cei mai multi dintre clientii nostri au un program incarcat, ce nu le ofera timpul necesar pregatirii acestor preparate, preferand astfel o comanda rapida acasa sau la birou", a declarat Andreea Petrisor, managing director Delivery Hero Romania, intr-un comunicat remis joi AGERPRES.
Pe primul loc in topul oraselor in care se comanda online preparate romanesti se afla Bucuresti, urmat de Brasov, Pitesti, Iasi si Timisoara.
In prezent, aproximativ 17% din totalul restaurantelor listate pe platforma foodpanda au specific traditional romanesc.
Din datele centralizate de companie, valoarea medie a unei astfel de comenzi este de 60 lei. De asemenea, cei mai multi dintre clientii foodpanda aleg sa comande preparate din bucataria romaneasca in jurul pranzului, iar cele mai multe comenzi se inregistreaza spre finalul saptamanii in zilele de joi, vineri si sambata.
Potrivit comunicatului, foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero,... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 12:04
Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care Banca de Export Import a Romaniei (EximBank) va prelua Banca Romaneasca, prin achizitionarea a 99,28% din capitalul social al acesteia, informeaza marti institutia.
EximBank, infiintata in anul 1992, are ca actionar majoritar statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, care detine 95,374% din capitalul social. EximBank opereaza atat in numele statului, cat si in nume propriu oferind, pentru persoanele juridice rezidente sau nerezidente, finantari, cofinantari, refinantari, garantari, alte operatiuni bancare, asigurari si reasigurari ale operatiunilor de comert exterior romanesc.
Banca Romaneasca, inregistrata si functionand in conformitate cu legea romana, este membra a grupului National Bank of Greece, care detine 99,28% din capitalul social al acesteia. Banca Romaneasca este o banca comerciala care ofera o gama larga de servicii bancare de retail si corporate.
In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica si trebuie supusa controlului Consiliului Concurentei.
Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, cota de piata a EximBank va creste la aproximativ 3%, ceea ce va conduce la o situare a bancii in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.
Citeste mai departe despre "Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Eximbank preia Banca Romaneasca" pe Ziare.com. mai mult
Marti, 03 Septembrie 2019, ora 14:09
Romanii stabiliti in orasul elvetian Basel si in imprejurimi, inclusiv cei din Franta si Germania, isi pot inscrie de acum copiii la prima scoala romaneasca din localitate - un vechi oras cu tripla frontiera europeana, al treilea dupa numarul de locuitori din Elvetia.
Este vorba despre Scoala Romaneasca "Praslea" din Basel, unde copiii romanilor plecati in Elvetia pot urma in premiera cursuri de limba si cultura romana.
Scoala romaneasca are ca scop promovarea culturii si limbii romane in randul copiilor de expati romani din Regiunea Basel, iar cursurile sunt oficial recunoscute de catre sistemul de invatamant elvetian.
"Am reusit sa ma mai facem un lucru care va ramane in urma noastra in comunitatea de romani: prima scoala romaneasca din Basel (poate din Elvetia?!) cu sprijin de la Departamentul de Educatie Basel", a declarat pentru Ziare.com unul dintre reprezentantii comunitatii romanesti din orasul elvetian.
Cursurile au inceput pe 15 august, dar inca mai sunt disponibile locuri in doua grupe (mica, 2-6 ani si mare, 7-12 ani), pentru o taxa de scolarizare semestriala de 250 de franci elvetieni.
Pe langa cursurile de limba si cultura romana, elevii pot urma si cursuri de muzica si pictura.
Citeste mai departe despre "Romani in Elvetia: S-a deschis prima scoala romaneasca din Basel" pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 18 August 2019, ora 18:37
EximBank a semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca, ceea ce o va situa in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.
"EximBank si National Bank of Greece au semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca. In urma acestei tranzactii, EximBank va activa pentru prima oara pe segmentul de retail banking din Romania, devenind astfel o banca universala", anunta joi Eximbank.
Potrivit sursei citate, ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, cota de piata a EximBank va creste la aproximativ 3%, ceea ce va conduce la o situare a bancii in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.
"Ministerul Finantelor, in calitate de actionar majoritar al EximBank, a crezut de la bun inceput in potentialul extraordinar al acestui demers care, iata, vine sa incununeze preocuparea permanenta a autoritatilor romane de intarire a prezentei, a rolului si a impactului sistemic al bancilor cu capital de stat pe piata bancara locala.
Avem incredere ca noua entitate va actiona ca un factor important de sustinere a cresterii economice a tarii prin suportul financiar pe care il va acorda tuturor segmentelor de piata, fie ca vorbim despre persoane fizice, sau companii", a declarat ministrul de Finante Eugen Teodorovici.
"Sunt incantat sa anuntam aceasta tranzactie care creeaza o banca romaneasca de referinta ce va pune in valoare atat experienta Bancii Romanesti pe segmentul de retail banking, cat si abilitatea demonstrata in timp de EximBank de a... mai mult
Joi, 20 Iunie 2019, ora 21:55
Apetitul pentru afaceri in Romania este in scadere, iar economia romaneasca functioneaza precum o masina cu frana de mana trasa, in conditiile in care numarul companiilor dizolvate a crescut cu 35% in primele sapte luni, iar cel al firmelor noi a scazut cu 13%, sunt de parere analistii KeysFin.
Conform analizei publicate miercuri, "blocajul financiar, instabilitatea politica si accesul tot mai scump la finantare sunt principalele argumente care fac ca economia romaneasca sa functioneze precum o masina cu frana de mana trasa".
"Economia romaneasca si-a temperat avansul in acest an, spre 4% din PIB, iar primele efecte incep sa se resimta in mediul de business. Numarul companiilor dizolvate a crescut cu 35% in primele sapte luni, iar cel al firmelor noi a scazut cu 13%, la 82.060, fata de acceasi perioada din 2017, semn ca apetitul pentru afaceri este in scadere (...) la prima vedere, business-ul romanesc e pe plus, consumul e la cote maxime, salariile cresc, se construieste la foc continuu, insa in aceeasi masura apar si tot mai multe semnale ingrijoratoare. Dincolo de evolutia inflatiei si acutizarea crizei de pe piata fortei de munca, un alt semnal de ingrijorare este legat de scaderea apetitului pentru business", noteaza analistii.
In plus, numarul companiilor cu afaceri mai mari de 1 milion de euro, care au intrat in insolventa in prima parte a anului curent, este in crestere.
"Sunt presiuni tot mai mari pe lantul economic. Cresterea preturilor si a... mai mult
Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 10:34
Indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania, calculat pe baza estimarilor membrilor organizatiei, a scazut in septembrie cu 5,3 puncte fata de luna precedenta, la 45,4 de puncte, in special ca urmare a perceptiei inrautatite asupra modului in care va evolua economia in urmatorul an, arata datele publicate de CFA.
Indicatorul CFA Romania de incredere macroeconomica, lansat in 2011, masoara anticipatiile analistilor financiari privind activitatea economica in Romania pentru urmatoarele 12 luni.
Diminuarea din luna septembrie vine dupa ce indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a scazut in august cu 9 puncte, in iulie cu 0,3 puncte si in iunie cu 6,6 puncte.
In septembrie, scaderea a avut loc din cauza ambelor componente. Astfel, indicatorul conditiilor curente a scazut cu 4,6 puncte, la 63,9 puncte, in timp ce indicatorul anticipatiilor pentru situatia din urmatorul an a scazut cu 5,7 puncte, pana la 36,1 puncte.
Sondajul arata ca asteptarile privind conditiile de afaceri din Romania din urmatoarele 12 luni s-au inrautatit, indicatorul coborand in august la -70%, de la -60% in august si -25% in iulie, in conditiile in care 72,1% dintre cei chestionati se asteapta ca in urmatoarea perioada conditiile de afaceri sa se inrautateasca.
Citeste mai multe despre CFA Romania / Increderea in economia romaneasca s-a redus in septembrie, pentru a patra luna la rand pe www.cursdeguvernare.ro ...citeste mai departe despre "Increderea in economia... mai mult
Joi, 26 Octombrie 2017, ora 19:01