Trei sferturi dintre femei considera ca s-au gasit cel putin o data de-a lungul carierei in situatia in care munca depusa de colegii de sex opus a fost mai apreciata de sefi, chiar daca a fost la fel sau chiar mai slaba decat cea facuta de o femeie, arata rezultatele unui sondaj realizat de o platforma de recrutare online.
Totodata, aproape jumatate dintre respondente cred ca o femeie trebuie sa munceasca mai mult decat un barbat aflat pe o pozitie similara, pentru a fi apreciata de sefi.
Mai mult, aproape trei din cinci considera ca au avut dificultati profesionale prin prisma faptului ca sunt femei, precum ratarea jobului dorit (15,3% dintre raspunsuri), ori accesul mai dificil la un job decat pentru un candidat de sex opus (21,3% dintre raspunsuri).
De asemenea, doua din cinci femei spun ca accesul lor la o functie mai buna sau la promovare in companie a fost mai dificil, in timp ce 18% considera ca sefii le-au impus standarde mai ridicate de performanta decat unui coleg de sex opus aflat pe o pozitie similara.
Abordarea diferita a angajatorului porneste inca de la etapa de recrutare, se arata in sondajul realizat de BestJobs. Astfel, trei din zece femei au fost intrebate la interviu daca au copii sau au in plan ca in viitorul apropiat sa aiba copii, considerand ca raspunsul lor va avea o influenta asupra deciziei de recrutare.
Cea mai comuna intrebare a fost, pentru sase din zece femei, daca sunt dispuse sa lucreze peste program.
Pe de alta parte,... mai mult
Joi, 07 Martie 2019, ora 14:06
Piata muncii din Romania este una matura, din punct de vedere al pregatirii candidatilor, iar criteriile de salarizare nu fac diferente intre femei si barbati, spune Cristina Popescu, managerul companiei de recrutare QPas.
Cu toate acestea, strainii care ocupa functii de top inca sunt platiti mai bine decat omologii lor romani, a explicat consultantul HR, intr-un interviu acordat Business24.
In ce masura afecteaza sarbatorile traditionale, precum Martisorul, activitatea in cadrul companiilor?
Consider ca nicio sarbatoare nu afecteaza drastic activitatea unei companii, pentru ca in perioada sarbatorilor toate companiile au relativ acelasi program.
Cel mult, anumite companii, datorita sezonalitatii, in perioada sarbatorilor pot inregistra o crestere simtitoare a cifrei de afaceri, iar altele nu.
Se practica acordarea de bonusuri sau alte beneficii femeilor, cu ocazia sarbatorilor dedicate acestora?
Se practica, dar tine foarte mult de buget si de fiecare companie in parte. Sunt organizatii in care toate doamnele primesc cate o floare din parte companiei, altele care le ofera cateva ore libere.
Consider ca este o practica binevenita si recomand organizatiilor care nu obisnuiesc sa marcheze in vreun fel aceste sarbatori, dar au buget, sa ia in considerare acest aspect.
Exista diferente salariale pe piata din Romania intre femei si barbati? Dar intre romani si straini?
Sincer, nu cred ca sunt diferente salariale pe piata din Romania care sa aiba... mai mult
Vineri, 01 Martie 2013, ora 12:26