Decizia de a face publice performantele de natura non-financiara nu mai este optionala pentru companiile care cauta sa atraga investitori, conform raportului EY, Tomorrow's investment rules. Acestea risca sa piarda investitori pentru ca nu-si fac publice informatiile non-financiare.
Noul raport EY arata ca 89% dintre investitori considera ca informatiile privind performanta de natura non-financiara au jucat un rol esential in procesul de luare a deciziilor cel putin o data in ultimele 12 luni, iar 70% dintre respondentii din pietele emergente utilizeaza frecvent sau ocazional informatiile de natura non-financiara si, dintre acestia, doar jumatate au un sistem structurat de evaluare sau un proces implementat.
Sondajul care sta la baza studiului a fost derulat pentru EY la nivel global de revista Institutional Investor in randul a 163 de investitori institutionali si a identificat principalele tendinte in procesul de adoptare in raportarile companiilor a informatiilor corporative de natura non-financiara.
Raportul EY evidentiaza faptul ca multi dintre investitori se bazeaza pe judecata personala in evaluarea datelor de mediu si sociale disponibile pentru a determina impactul acestor factori asupra crearii de valoare si a profilului de risc al companiei.
In ceea ce priveste principalele surse pentru informatii de natura non-financiara, investitorii mentioneaza rapoartele anuale, rapoartele integrate si site-urile companiilor, mai degraba decat datele colectate... mai mult
Joi, 24 Aprilie 2014, ora 13:17
Presiunea pe preturi reprezinta cel mai mare risc pentru companii in 2013, urmat de riscul asociat nevoii de control al costurilor si presiunii tot mai mari pe profit, conform unui raport publicat miercuri de Ernst & Young.
"Presiunea pe preturi este cel mai mare risc mentionat de companii pentru 2013.
Echipele de top management au admis ca va trebui sa identifice noi cai pentru a obtine profit, ca sa poata face fata scaderilor inregistrate in pietele dezvoltate. Acest fapt este reflectat si de orientarea companiilor catre inovatie si catre pietele emergente pentru generarea de noi oportunitati.
(...)Datorita evolutiilor anemice in cresterea pietei si competitiei acerbe la nivelul preturilor, companiile din pietele dezvoltate s-au orientat catre piete noi, in care sa poata fructifica oportunitati de extindere. Insa, pentru a exploata potentialul pietelor cu crestere rapida, companiile trebuie sa puna in balanta oportunitatile de aici cu propriul lor nivel de toleranta la riscuri. Important este nu atat cum intra in aceste piete, ci cum le cuceresc", se mentioneaza in studiu.
Companiile, obligate sa ia decizii tot mai drastice
Nivelul ridicat al salariilor si al costurilor de productie, precum si noile masuri de reglementare tot mai stricte impuse in diverse sectoare ii determina pe respondenti sa plaseze pe locul doi riscul asociat nevoii de control al costurilor si presiunii tot mai mari pe profit. Astfel, companiile sunt nevoite sa ia decizii tot mai... mai mult
Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 11:36
Banca Transilvania (TLV) a avut anul trecut un profit net de 320,43 milioane lei, in crestere cu 40% fata de 2011, activele au urcat cu 15%, la 29,57 miliarde de lei, iar soldul provizioanelor cu 27%, a anuntat marti institutia de credit.
"Suntem multumiti de rezultatele financiare din anul care a trecut, mai ales ca au fost obtinute in pofida unei volatilitati pronuntate si a multiplelor incertitudini a mediului economic local si european. Cresterea numarului de clienti activi, corelata cu maxime istorice a numarului de operatiuni si a unor performante bune pe unele dintre liniile noastre de business, au dus la consolidarea puternica a pozitiei noastre pe piata.
Vom propune actionarilor nostri capitalizarea profitului obtinut pentru a putea continua cresterea bancii si sustinerea economiei", a declarat intr-un comunicat presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila.
El a adaugat ca in 2013 banca va viza in continuare optimizarea modelului de business, cresterea eficientei si controlul strict al riscurilor.
Profitul operational al Bancii Transilvania a urcat cu 9%, la 720,2 milioane lei, fata de 659 milioane lei in precedentul exercitiu financiar.
Cheltuielile nete cu provizioanele pentru active, alte datorii si angajamente de creditare au fost de 379,4 milioane lei, comparativ cu 380,8 milioane lei in 2011. Cea mai mare parte a provizioanelor a fost pentru credite. Astfel, suma de anul trecut, de 368,1 milioane lei, a fost cu 13%... mai mult
Marti, 12 Februarie 2013, ora 10:37