Învățăm copiii cum să se comporte acasă, la școală și în tipul liber pentru a preveni orice necazuri. Lumea tehnologică ne face să avem grijă și de „igiena lor digitală”, ajutând generația mai tânără să evite expunerea la pericolele din mediul online.
Copiii moderni sunt numiți în nenumărate moduri, precum „generația digitală” ori „nativi digitali”. Ceea ce au în comun aceste apelative este legătura dintre viața copiilor și tehnologia informației.
Dacă la începutul erei computerizării, accesul la minunile internetului era asociat în principal cu divertismentul, copiii de astăzi văd în lumea virtuală o gamă largă de posibilități educaționale digitale. Pandemia a dat un impuls puternic dezvoltării industriei EdTech (de educație prin tehnologie), de aceea, nu mai putem rezolva problema securității cibernetice doar prin apăsarea butonului „Oprire” de pe dispozitivele cu acces la internet. Însă ceea ce putem face este să reducem riscurile.
Vom examina pericolele pe care le poate întâlni un copil pe internet și vom cântări posibilitățile de minimizare ale acestora împreună cu Adrienne Landry, Director educațional în cadrul școlii online de engleză Novakid.
1. Hărțuirea cibernetică
În medie, aproximativ 35% dintre copiii de astăzi se confruntă cu hărțuirea cibernetică. Uneori, totul începe ca o glumă, care apoi se dezvoltă într-o problemă serioasă. Stima de sine a... mai mult
Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 18:52
Parintii prefera tot mai mult sa cumpere smartphone-uri pentru copiii lor care nu au implinit inca 12 ani, fapt care creste riscul ca minorii sa fie inselati pe Internet, atrag atentia specialistii Bitdefender, intr-un studiu derulat in cateva state din Europa si in SUA.
Potrivit sursei citate, in Romania, parintii cumpara telefoane inteligente pentru copiii lor inca de la varsta de sase ani, ceea ce creste riscul expunerii acestora la fraude prin SMS sau infectii cu virusi.
"Astazi, copiii sunt fara indoiala mult mai priceputi decat erau parintii lor cand vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem astepta sa fie pe deplin constienti de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultima generatie. Criminalii informatici stiu ca este mult mai probabil ca un copil sa cada in capcana jocurilor, a actualizarilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de amenintari.
Iar pentru ca tot mai multi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor cauta sa exploateze acest lucru intr-un mod din ce in ce mai agresiv", explica Catalin Cosoi, sef de Strategii Securitate al Bitdefender.
Studiul realizat de Bitdefender, derulat pe mai mult de 2.000 de parinti din SUA, Romania, Spania, Franta, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia si Rusia, releva faptul ca majoritatea parintilor cumpara un dispozitiv cu Android pentru copiii lor cand acestia au intre 10 si 12 ani.
Totusi, un numar din ce in ce mai mare de copii romani cu varste cuprinse intre sase si noua... mai mult
Joi, 22 August 2013, ora 13:42