Simplicity, conceputa ca o polita de asigurare foarte simpla si usor de gestionat, vine in intampinarea nevoilor companiilor mici de a-si proteja afacerea impotriva riscului de neplata.
"Produsul Simplicity completeaza gama serviciilor RisCo oferite companiilor, pentru scaderea riscului in relatiile cu clientii acestora. Pentru firmele mici, suntem convinsi ca produsul va avea un real succes", a declarat Dragos Cabat, Managing Partner RisCo.
In conditiile unui mediu economic si de afaceri care se lupta deja de cativa ani cu o puternica instabilitate si lipsa a increderii, informarea asupra clientilor noi si a celor existenti, precum si acoperirea riscului comercial, devin conditii esentiale pentru dezvoltarea sustenabila a oricarei companii.
Polita ofera o politica de pret foarte simpla, bazata pe intervalul cifrei de afaceri ce se doreste a fi asigurata, si un proces rapid al cererilor pentru datoriile de peste 1.000 de lei, minimizand astfel impactul unei plati restante asupra fluxului de numerar al unei companii.
Produsul este unic in piata datorita simplitatii sale si a faptului ca polita de asigurare acopera facturile emise de clientii companiei asigurate fara o analiza prealabila a bonitatii acestora, in procent standard de 60% din valoarea datoriei neachitate pana la concurenta raspunderii maxime per client.
Acoperierea poate creste pana la 90%, cu o raspundere maxima mai mare, in cazul in care asiguratul aplica pentru o clasa de risc la Euler... mai mult
Miercuri, 28 Mai 2014, ora 13:50
Riscul de neplata si cel de insolventa pot aparea oricand. Astfel, pentru a veni in intampinarea nevoilor mediului de afaceri, Coface lanseaza CofaPay, un instrument analitic, care ajuta companiile sa monitorizeze comportamentul de plata al clientilor.
Intr-un climat de afaceri extrem de competitiv si din ce in ce mai imprevizibil, capacitatea companiilor de a se proteja impotriva creantelor neincasate are o importanta deosebita.
Potrivit Studiului Insolventelor T1 2014, datele raportate de BNR privind numarul refuzurilor la plata dar si valoarea acestora sunt in scadere cu aproximativ 30% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Dar, aceasta reducere nu poate fi interpretata drept o confirmare a imbunatatirii disciplinei la plata, aceasta situatie putand fi cauzata si de o reticenta a companiilor de a mai folosi aceste instrumente (bilete la ordin sau CEC-uri), in conditiile in care increderea intre partenerii de afaceri a scazut in anul 2013.
Desi cifrele sunt aparent pozitive, mediul economic prezinta in continuare provocari pentru companiile private din perspectiva riscului de credit, iar protejarea afacerii si a intereselor acesteia reprezinta aspectele cheie pentru o dezvoltare sustenabila.
Avantajele pe care aceasta le ofera se refera la posibilitatea de a identifica un risc potential si de a minimiza riscul comercial prin monitorizarea portofoliilor, folosind nu doar istoricul de colectare a debitelor, ci si informatii despre insolventa, faliment... mai mult
Marti, 27 Mai 2014, ora 15:37
Costul asigurarii datoriilor Romaniei a urcat usor atat pentru scadenta la trei ani, cat si pentru maturitatea de cinci ani, influentat de decizia Curtii Constitutionale (CC), care a declarat neconstitutionale unele dintre masurile de austeritate propuse de Guvern, precizeaza Mediafax.Astfel, prima de risc (credit default swaps CDS) pentru datoriile Romaniei a atins nivelul de 378 puncte de baza (3,78% - n.r.) pentru scadenta la cinci ani, de la 371 puncte cat era cotata joi, in timp ce pentru scadenta la trei ani aceasta a urcat de la 352 puncte la 360 puncte.
Prima de risc la cinci ani s-a cotat mai sus in 8 iunie, la 416 puncte, in timp ce pentru scadenta la trei ani s-a situat la 407 puncte.
CDS-urile masoara costul asigurarii datoriilor fata de default si determina totodata randamentul cerut de investitorii straini pentru achizitia de titluri suverane.
In plus, CDS-urile influenteaza si costul finantarii externe de catre companii si banci.
Curtea Constitutionala a decis, vineri, cu majoritate de voturi, ca sunt neconstitutionale unele dintre masurile de austeritate din legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, care reglementau in principal diminuarea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%. mai mult
Vineri, 25 Iunie 2010, ora 15:52