Ford Motor recheama 198.000 de SUV-uri in Statele Unite, pentru a inlocui ansamblul motorului aerotermei, dupa raportarea a 25 de incendii, a anuntat joi compania, transmite Reuters.
Rechemarea acopera vehiculele Ford Expedition si Lincoln Navigator din anii 2015-2017. Ford a spus ca a avut trei rapoarte de incendii legate de daune materiale aduse structurilor si unul care implica rani minore.
Ford va anunta proprietarii incepand cu 12 septembrie.
Rechemarea nu are legatura cu rechemarile de siguranta aprobate in iulie, referitoare la vehiculele Expedition si Navigator mai noi, din 2021, pentru un risc de incendiu in compartimentul motorului care provine din cutia de jonctiune a bateriei, a spus Ford.
Datele au aratat ca problema din noua rechemare afecteaza vehiculele cu un kilometraj mai mare, a spus compania.
Ford a mai spus ca recheama 1.175 de vehicule electrice Mustang Mach-E din modelul anului 2022, deoarece este posibil ca semiaxele puntii dreapta-spate sa fi fost fabricate incorect si o piesa s-ar putea rupe.
Dealerii vor inspecta si vor inlocui semiaxele din dreapta-spate dupa cum va finecesar.
Ford a spus ca nu are rapoarte de defectiuni in randul proprietarilor, dar luna trecuta a aflat ca uzina de asamblare din Cuautitlan, Mexic, a identificat 2 vehicule cu axele respective rupte.
Ford a efectuat in acest an cele mai multe rechemari, in rindul producatorilor auto din Statele Unite, cu 52 de campanii separate de rechemare, acoperind... mai mult
Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 08:42
Urmeaza sa devii mama si tocmai ti s-a pus diagnosticul de sarcina cu risc. Nu te ingrijora! Inainte sa intri in panica, trebuie sa stii ca o sarcina cu risc nu inseamna automat ca lucrurile vor merge rau sau ca bebelusul tau va pati ceva. Multe femei care au o sarcina cu risc au in final copii sanatosi si nu experimenteaza probleme grave in timpul perioadei de graviditate. Totusi, o sarcina cu risc inseamna ca, din cauza unei afectiuni medicale, a stilului de viata, a afectiunilor aparute in sarcina sau a altor factori, prezinti un risc ridicat de a te confrunta cu unele complicatii. De asemenea, acest lucru impune o monitorizare mai atenta a mamei, o atentie sporita asupra stilului de viata si, uneori, un tratament prescris de medic. Afla mai multe despre ceea ce inseamna o sarcina cu risc si despre investigatiile necesare in acest caz.
Ce inseamna o sarcina cu risc?
O sarcina cu risc este determinata de urmatoarele conditii:
Afectiuni aparute inaintea sarcinii
Afectiunile preexistente sarcinii reprezinta factori de risc importanti pentru sarcina. Printre acestea se numara:
hipertensiunea arteriala;diabetul zaharat;obezitatea;silueta subponderala (subnutritia);bolile cardiovasculare;bolile renale;bolile cu transmitere sexuala (HIV/SIDA, sifilis);bolile autoimune;afectiunile pulmonare.In cazul in care suferi de o afectiune medicala cronica, este important sa discuti cu medicul inainte de a ramane insarcinata, pentru a putea ajusta medicatia. Acesta iti... mai mult
Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 13:27
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi, 19 august 2021, Hotărârea CNSU numărul 61 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.
Astfel, conform documentului, în zona roșie au intrat: Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo.
În zona galbenă au intrat, din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Maldive, Bahamas, Andorra, Insulele Virgine Britanice și Tunisia, iar din zona verde în urma creșterii incidenței: Elveția, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, Insulele Turks și Caicos și Bonaire, Saint Eustatius și Saba;
În zona verde au intrat: Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia și Kârgâzstan.
Lista intra în vigoare la data de 22.08.2021, ora 00.00.
Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.
De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. ...citeste mai departe despre "Grecia, Spania și Turcia rămân în zona roșie. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ce se aplică din 20 august" pe Ziare.com mai mult
Joi, 19 August 2021, ora 19:10
Numărul persoanelor în risc de sărăcie si excluziune socială din România a crescut alarmant la începutul pandemiei, din cauza scăderii substanţiale a veniturilor în primul val al pandemiei, arată cel mai recent raport al Băncii Mondiale (BM), intitulat - Creşterea incluzivă la răscruce de drumuri-.
Potrivit instituţiei financiare, pandemia de coronavirus a expus şi a accentuat inegalităţi profunde, oprind progresul în domenii multiple, inclusiv în ceea ce priveşte egalitatea de gen şi convergenţa veniturilor în toate statele membre ale Uniunii Europene (UE). Astăzi, se estimează că sunt „expuşi riscului de sărăcie” în plus între trei şi cinci milioane de oameni din UE, pe baza pragurilor valorice la nivel naţional, comparativ cu cele de dinaintea crizei.
Cu toate acestea, la scara europeană, impactul crizei COVID-19 asupra celor săraci a fost moderat de răspunsul guvernelor şi instituţiilor Uniunii Europene, care au amortizat efectele grave ale pandemiei asupra ocupării forţei de muncă şi a veniturilor. Chiar si asa, „în pofida diminuării impactului pe măsură ce criza a progresat şi a fost amortizată de măsurile de sprijin, ratele de sărăcie sunt aşteptate să rămână peste nivelul la care erau înaintea crizei", susţine Banca Mondială.
Raportul subliniază faptul că pe măsură ce pandemia continuă, schemele de sprijin guvernamental şi lansarea în timp util a vaccinurilor rămân esenţiale... mai mult
Marti, 27 Iulie 2021, ora 19:44
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat Hotararea numarul 45 din 8 iulie 2021, privind actualizarea listei statelor si zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic.
Incadrarea din zona rosie in zona verde sau galbena, precum si incadrarea din zona galbena din zona verde, intra in vigoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prin care este aprobata lista tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic.
Ce principale modificari au survenit:
- in zona rosie au intrat Fiji, Jersey, Cipru, Cuba si Insulele Virgine Britanice;
- in zona galbena au intrat:
* din zona rosie, in urma scaderii incidentei: Chile, Botswana, Bahrain si Saint Kitts si Nevis;
* din zona verde, in urma cresterii incidentei: Spania, Andorra si insulele Virgine ale Statelor Unite;
- in zona verde a intrat: Sint Marteen.
"Va reamintim faptul ca incadrarea din zona galbena sau verde in zona rosie, precum si incadrarea din zona verde in zona galbena, intra in vigoare la 24 de ore de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prin care este aprobata lista tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic", arata sursa citata.
Anexa Lista state risc epidemiologic by Claudia Spridon on Scribd ...citeste mai departe despre "Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizata. Marea Britanie si Maldive, in zona rosie. Spania, in... mai mult
Vineri, 09 Iulie 2021, ora 09:25
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat, joi, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. In cazul in care, prin inlcuderea unor tari intr-o lista de risc se impun restrictii, acestea intra in vigoare la 24 de ore de la publicarea in Monitorul Oficial. In cazul in care statele intra pe lista verde, sau de pe lista rosie pe cea galbena, masurile intra in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial.
"Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat astazi, 1 iulie 2021, Hotararea numarul 43, privind actualizarea listei statelor si zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic. Facem precizarea ca incadrarea din zona galbena sau verde in zona rosie, precum si incadrarea din zona verde in zona galbena, intra in vigoare la 24 de ore de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prin care este aprobata lista tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic", a transmis, joi seara, CNSU.
Sursa citata a precizat, de asemenea, ca incadrarea din zona rosie in zona verde sau galbena, precum si incadrarea din zona galbena din zona verde, intra in vigoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prin care este aprobata lista tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic. ...citeste mai departe despre "Lista statelor considerate cu risc epidemiologic, actualizata. 23 de tari, pe lista rosie"... mai mult
Joi, 01 Iulie 2021, ora 22:15
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic, criteriul fiind rata de incidenta cumulata a cazurilor de COVID-19. Un numar de 23 de tari sunt trecute pe lista rosie, ceea ce implica masuri speciale la sosirea in Romania.
Astfel, in zona rosie sunt incluse Seychelles, Uruguay, Mongolia, Columbia, Maldive, Bahrain, Namibia, Argentina, Suriname, Kuweit, Oman, Saint Kitts si Nevis, Brazilia, Paraguay, Costa Rica, Chile, Trinidad si Tobago, Botswana, Bolivia, Africa de Sud, Marea Britanie, Nepal, India.
Din lista galbena fac parte Emiratele Arabe Unite, Panama, Malaysia, Georgia, Tunisia, Sint Maarten, Guyana, Cuba, Capul Verde, Irak, Insulele Virgine Britanice, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Sri Lanka, Zambia.
Pe lista verde sunt Iran, Republica Dominicana, Peru, Federatia Rusa, Kargazstan, Honduras, Spania, Portugalia, Andorra, Belarus, Bahamas, Guatemala, Monaco, Letonia, Kazahstan, Turcia, Saint Vincent si Gre nadine, Cipru, Olanda, Irlanda, Danemarca, Grecia, Filipine, Ecuador, Slovenia, Venezuela, Suedia, Belgia, Franta, Timorul de Est, Iordania, Qatar, Afghanistan, Gibraltar, Lituania, Thailanda, Bonaire, Saint Eustatius si Saba, Jersey, El Salvador, Insulele Feroe, Luxemburg, Palestina, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Libia, Cambodgia, Arabia Sauditaa, Indonezia, Estonia, Guam, Aruba, Saint Lucia, Canada, Uganda, Elvetia, Muntenegru, Croatia, Belize, Armenia, Austria, Bhutan, Ucraina,... mai mult
Vineri, 25 Iunie 2021, ora 09:21
Un numar de peste 55 de ore de lucru pe saptamana creste riscul de deces cauzat de accidente vasculare cerebrale si boli cardiace, releva un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si al Organizatiei Internationale a Muncii (ILO), publicat luni,17 mai, si citat de AFP si DPA.
Numarul mare de ore lucrate a dus la 745.000 de decese cauzate de atacuri cerebrale si de boli cardiace in 2016, conform estimarilor din raport.
OMS si ILO estimeaza ca 398.000 de persoane au murit de atac cerebral si 347.000 de boli de inima in 2016 din cauza ca au lucrat cel putin 55 de ore pe saptamana.
Intre 2000 si 2016, numarul de decese de boli de inima cauzate de numarul mare de ore de lucru a crescut cu 42%, iar cel al deceselor de atac cerebral, cu 19%, mai arata studiul, publicat in revista Environment International.
Riscul decesului din cauza muncii este mai ridicat in cazul barbatilor
Problema bolilor legate de munca este semnificativa in special la barbati (72% dintre decese au aparut in randul barbatilor), la persoanele care traiesc in regiuni din Pacificul de Vest si Asia de Sud-Est si la lucratorii de varsta mijlocie sau mai in varsta.
Conform studiului, un numar de cel putin 55 de ore de lucru pe saptamana este asociat cu un risc estimat de 35% mai mare de atac cerebral si de 17% mai mare de cardiopatie ischemica, fata de situatia cu 35-40 de ore pe saptamana. Analiza mai arata ca numarul persoanelor care lucreaza mai multe ore este in crestere, fiind in... mai mult
Luni, 17 Mai 2021, ora 09:37
Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic, pentru care se impune masura carantinarii persoanelor care ajung in Romania, a fost actualizata, duminica, fiind inclusa si Africa de Sud, datorita circulatiei unor noi tulpini de coronavirus. Persoanele care sosesc in Romania din aceste tari sau zone trebuie sa stea in carantina.
Autoritatile au decis totodata reluarea zborurilor dinspre si catre Marea Britanie, incepand de luni. Persoanele care vin din acest stat trebuie sa prezinte un test negativ pentru COVID-19, facut cu cel mult 48 de ore inainte.
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat, in sedinta de duminica, Hotararea numarul 1 privind aprobarea listei tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.
Citeste si: Zborurile catre si dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, reluate de luni, potrivit unei decizii CNSU
Pe lista se afla Gibraltar, Liechtenstein, Lituania, San Marino, Panama, Slovenia, Olanda, Serbia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Jersey, Suedia, Danemarca, Georgia, Puerto Rico, Elvetia, Luxemburg, Marea Britanie, Croatia, Slovacia, Estonia, Letonia, Israel, Cipru, Palestina, Portugalia, Turcia, Monaco, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Germania, Sint Maarten, Republica Moldova, Liban, Austria, Columbia, Italia, Ungaria, Polonia, Andorra, Curacao, Africa de... mai mult
Duminica, 03 Ianuarie 2021, ora 19:43