Samsung Electronics are la dispozitie 39 de miliarde de dolari in numerar si intentioneaza sa aplice o politica de achizitii mai agresiva decat pana acum, pentru a se dezvolta dincolo de domeniul principal de activitate, cel al electronicelor de consum, de teama ca piata sa se apropie de saturatie.
Producatorul smartphone-urilor Galaxy va fi mai agresiv in tranzactii, dupa ce din 2010 a cheltuit 1 miliard de dolari investind in 14 companii, a declarat miercuri directorul financiar, Lee Sang Hoon, la o intalnire a conducerii grupului cu analistii organizata la Seul, transmite Bloomberg.
Samsung analizeaza totodata stabilirea dividendelor la 1% din pretul mediu al actiunilor, ceea ce ar putea dubla incasarile investitorilor.
Cel mai mare producator de smartphone-uri, televizioare si cip-uri de memorie la nivel mondial a organizat prima intalnire a conducerii cu analistii dupa 2005, pe fondul temerilor ca segmentele pe care opereaza se apropie de nivelul maxim, in conditiile in care producatorii low-cost din China exercita presiuni asupra preturilor.
Actiunile Samsung se indreapta spre primul declin anual din ultimii cinci ani, din cauza cresterii dependentei companiei de smartphone-uri. Analistii anticipeaza incetinirea cresterii pe piata smartphone-urilor, chiar daca unul din patru astfel de aparate comercializate la nivel mondial apartin Samsung.
"Vom extinde strategia de fuziuni si achizitii, pentru a urmari oportunitati intr-o gama variata de domenii.... mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 19:12
Pretul actiunilor Panasonic a avut cea mai buna evolutie luni, la bursa din Tokyo, in peste 38 de ani de tranzactionare, pe fondul rezultatelor financiare din ultimul trimestru al lui 2012, in care compania a inregistrat un profit neasteptat.
Compania a anuntat pentru T4 din 2012 un profit de 61 de miliarde de yeni (aproximativ 658 de milioane de dolari), in timp ce analistii estimasera pierderi de 17 miliarde de yeni. Ca urmare, pretul actiunilor au crescut cu 17%, pana la 692 de yeni/ actiune, anunta Bloomberg.
Panasonic este cel de-al doilea producator de televizoare ca marime din Japonia si a reusit aceasta performanta pe fondul deprecierii yenului, disponibilizarilor si vanzarilor de active.
Si pretul actiunilor Sony si Sharp, aflate pe primul si, respectiv, pe cel de-al treilea loc la productia japoneza de televizoare, a crescut.
Sharp a anuntat deja primul profit operational din ultimele cinci trimestre, iar Sony urmeaza sa faca publice rezultatele sale financiare pe 7 februarie. mai mult
Luni, 04 Februarie 2013, ora 15:50
Nici macar James Bond sau Spider-Man nu au putut salva producatorul japonez de electronice Sony de la rezultate financiare sub asteptari.
In filmul "Skyfall" actorul Daniel Craig, cel care joaca rolul agentului 007 foloseste un smartphone Sony Xperia, in timp ce Andrew Garfield, actorul principal din filmul "The Amazing Spider-Man" prezinta un model Xperia X10 Mini Pro, scrie Bloomberg.
Cele doua filme lansate in acest an au avut, impreuna, incasari de peste 1,7 miliarde de dolari comparativ cu cele peste 10 miliarde de dolari cat reprezinta pierderile companiei din ultimii patru ani fiscali.
In ciuda unei asemenea promovari, reprezentantii Sony sustin ca vanzarile de televizoare Bravia, a camerelor Cyber shot sau a consolelor Play Station ar putea aduce noi rezultate financiare sub asteptari in noul an fiscal.
Din cauza scaderii dramatice a vanzarilor pentru televizoare, companiile Sony, Panasonis si Sharp au inregistrat pierderi de peste 19 miliarde de dolari pe bursa de la Tokyo.
"Nu cred ca ar putea sa apara in curand un produs care sa schimbe situatia industriei electrocasnicelor produse in Japonia. Sarcinile companiilor vor ramane si in acest an aceleasi ca in anul trecut: sa reduca costurile si promovare intensa", a spus Masahiro Ono, un analist la Morgan Stanley Securities.
Odata simboluri ale dominatiei globale a Japonia, in electronicele de consum, Sony, Panasonic si Sharp au fost, in 2012, printre companiile nipone cu cele mai slabe... mai mult
Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 17:35
Companiile tehnologice, fie ca e vorba de producatori de telefoane mobile, televizoare ori jocuri video, sunt tot timpul in pericol de a fi intrecute de competitori, rivalitatea in aceasta industrie fiind apriga,.
Pe baza ultimelor rapoarte de activitate ale celor mai mari producatori de electronice, 24/7 Wall St. a indetificat cateva branduri care au inregistrat un succes foarte mare in trecut si care acum pierd bani, citeaza Business Insider.
La prima vedere este evident faptul ca utilizatorilor nu le pasa de succesul inregistrat anterior. Companii precum Nintendo, Research In Motion, Sony si Nokia au dominat pietele pentru mai multi ani si, in multe cazuri, au avut putini sau niciun competitor real. Ele s-au ridicat pe piata prin lansarea de produse unice, precum Nintendo Wii, BlackBerry sau Walkman-ul celor de la Sony.
Companiile de pe lista nu au reusit insa sa se mentina la acelasi nivel cu noile produse, iar acum pierd teren in fata competitorilor.
1. Research In Motion (RIM)
Era o vreme cand RIM era lider de piata pe segmentul smartphone. Telefoanele BlackBerry au facut faimos acest segment de piata. De atunci insa, popularitatea companiei a scazut, iar rapoartele financiare au inceput sa arate pierderi. Conform celui mai recent raport, RIM a pierdut 125 milioane de dolari.
Veniturile au scazut cu 24 procente fata de anul precedent, iar, conform ComScore, cota de piata a RIM in SUA a scazut de la 16% in decembrie, la 12,3% in martie. Intre... mai mult
Luni, 28 Mai 2012, ora 12:46
Anul 2012 este pe cale sa devina unul istoric pentru gigantul sud-coreean Samsung Electronics, care a inregistrat un profit record de 5,2 miliarde de dolari in primul trimestru.
In prezent, valoarea de piata a companiei sud-coreene este de 190 de miliarde de dolari, de 11 ori mai mare fata de rivalul japonez Sony. Conform companiei de cercetare Startegy Analytics, sud-coreenii au reusit sa comercializeze 93,5 milioane de terminale in perioada ianuarie-martie, adica unul din patru telefoane mobile vandut la nivel international.
Samsung a vandut aproape 45 de milioane de terminale smartphone
Samsung a vandut nu mai putin de 44,5 milioane de terminale smartphone in primul trimestru, ajungand la o cota de piata de 30,6%, in timp ce rivalii de la Apple au vandut 35,1 milioane de terminale, obtinand o cota de 24,1% din piata smartphone. Compania a reusit sa vanda nu mai putin de 20.000 de telefoane mobile Samsung Galaxy pe ora, reusinda sa-i depaseasca pe rivalii de la Apple pe piata smartphone.
Samsung si Apple si-au depasit mai toti rivalii importanti, iar piata smartphone are sansa sa ajunga sa fie o cursa intre doar doi atleti", a declarat Neil Mawston, analist la Strategy Analytics.
Situatia de duopol pe aceasta piata nu se va schimba in urmatorii doi-trei ani, conform analistilor de la compania Bernstein. Mai mult, Samsung va lua si cireasa de pe tort, pentru ca saptamana viitoare va prezenta noua generatie de telefoane Galaxy S, in speranta ca vanzarile... mai mult
Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 12:18
Sony Corp a inregistrat o pierdere neta anuala record, de 6,4 miliarde de dolari, dublul pierderii nete anuale inregistrate cu un an in urma. Sony a intrat in al patrulea an marcat de pierderi.
In incercarea de a-i linisit pe investitori, reprezentantii gigantului japonez de electronice au declarat ca veniturile companiei vor reveni pe linia de plutire, pana in martie 2013, cand compania ar putea inregistra un profit operational de 180 miliarde de yeni (2,2 miliarde de dolari), scrie Reuters.
Compania Sony, care va taia 6% din forta sa de munca la nivel global - 10.000 de locuri de munca - a fost afectata de cererea slaba pentru televizoare, cerere inlocuita de consumatori cu dorinta de gadget-uri inovatoare, produse de companii precum Apple sau Samsung Electronics.
Cazul Sony nu este singular, ci se incadreaza in pierderile pe care le inregistreaza industria japoneza de electronice. Spre exemplu, producatorul de ecrane LCD Sharp Corp a raportat marti pierderi nete de 380 de miliarde de yeni (4,67 miliarde de dolari), de la pierderi de 290 de miliarde de yeni inregistrate in anul precedent.
Kazuo Hirai, care a preluat functia de CEO Sony in aceasta luna, a declarat ca este pregatit sa ia masuri "dureroase" pentru a revigora compania, si nu va ezita sa reduca sau sa retraga complet afacerile unde Sony merge prost.
Oficialul Sony, cunoscut pentru revitalizarea PlayStation, prin intermediul reducerii agresive a costurilor, a promis ca va revigora business-ul... mai mult
Marti, 10 Aprilie 2012, ora 18:28
Producatorul de televizoare Sharp a raportat rezultatele financiare pentru a doua jumatate a anului 2011 in scadere cu 86 procente fata de cifra inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent, pana la 120 de milioane dolari.
In ciuda faptului ca a anuntat o intreaga serie de produse pentru noul an, Sharp si-a redus considerabil estimarile pentru profitul primei parti a anului 2012. Conform companiei, vor fi fericiti daca nu vor iesi in pierdere, scrie Engadget.
Confom Reuters, compania ar putea totusi sa aiba rezultate bune pana la finalul anului, dupa ce a finalizat constructia unei noi fabrici. mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 21:55