Profitul grupului american Microsoft a crescut cu 29% in anul fiscal incheiat in iunie, de la 16,98 miliarde de dolari in anul fiscal anterior, la 21,86 miliarde de dolari, in timp ce veniturile au avansat cu 5,6%, la 77,85 miliarde de dolari.
Rezultatul de anul trecut a fost afectat de un cost exceptional de 6,2 miliarde de dolari legat de achizitia AQuantive Inc de catre Microsoft.
Pentru trimestrul al patrulea al anului fiscal, intervalul aprilie-iunie, Microsoft a anuntat un profit de cinci miliarde de dolari, fata de un rezultat negativ de 492 milioane de dolari in urma cu un an. Grupul american a contabilizat costul legat de achizitia AQuantive in trimestrul al patrulea al anului fiscal anterior.
Rezultatul la trimestru al Microsoft s-a situat sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, ca urmare a reducerii cererii consumatorilor pentru computere care ruleaza sistemul de operare Windows.
Profitul a fost, de asemenea, influentat negativ si de un cost exceptional de 900 de milioane de dolari legat de stocurile de tablete Surface. Fara acest cost, castigul pe titlu s-a situat la 66 de centi pe actiune, in timp ce analistii anticipau 75 de centi.
Veniturile s-au situat la 19,9 miliarde de dolari, de asemenea sub estimarile analistilor, de 20,7 miliarde de dolari.
"Datele privind PC-urile au fost mai urate decat se astepta multa lume si existau, de asemenea, estimari pentru vanzari Surface mai mari decat au fost acestea in realitate", a... mai mult
Vineri, 19 Iulie 2013, ora 11:54
Profitul Microsoft pentru al treilea trimestru al anului fiscal in curs, perioada ianuarie-martie, a crescut cu 19%, la 6,06 miliarde de dolari, si a depasit asteptarile analistilor, sustinut de controlul costurilor, vanzarea unor active si operatiunile de software pentru servere.
Rezultatele grupului american au fost afectate, insa, de cererea slaba pentru PC-uri ruland cel mai recent sistem de operare, Windows 8, potrivit Bloomberg.
Castigul pe actiune s-a situat la 72 de centi, peste estimarilor analistilor, de 68 de centi. Veniturile au urcat cu 18%, la 20,5 miliarde de dolari, in linie cu estimarile.
Directorul general al Microsoft, Steve Balmer, a tinut sub control cheltuielile, cu vanzarea de soft dedicat companiilor in crestere. Aceste elemente pozitive au redus impactul declinului vanzarilor de PC-uri in primele trei luni ale acestui an - cel mai puternic inregistrat pana in prezent. Firma de cercetare IDC considera ca de declinul vanzarilor de PC-uri este vinovata si cererea scazuta pentru noul sistem de operarer Windows 8.
"Au un control al costurilor destul de bun. Wall Street crede ca este vorba doar de PC-uri, dar Microsoft este mai mult de atat. Exista parti care lucreaza pentru a compensa expunerea pe partea de PC-uri", a declarat Brent Thill, analist la grupul elvetian UBS.
Urmatoarea provocare Microsoft: Vanzarile de PC-uri scad mai rapid decat reuseste compania sa recupereze pe piata tabletelor
Cheltuielile operationale pentru urmatorul... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 10:13
Profitul Microsoft a scazut cu 3,7% in ultimele trei luni ale anului trecut, la 6,38 miliarde de dolari, desi veniturile au urcat cu 2,7%, la 21,46 miliarde dolari, dupa cresterea investitiilor si cheltuielilor de marketing pentru Windows si platformele mobile promovate de companie.
Perioada octombrie-decembrie reprezinta la Microsoft al doilea trimestru al anului fiscal 2012-2013. In perioada corespunzatoare a anului anterior, compania din Redmond a raportat venituri de 20,88 miliarde de dolari si un profit net de 6,6 miliarde de dolari.
Afacerile au fost sprijinite pe finalul anului trecut in special de cererea din partea companiilor, iar rezultatele au fost usor peste estimarile analistilor, potrivit Bloomberg.
Microsoft deruleaza investitii masive pentru a se afirma pe piata smartphone-urilor si tabletelor, dominata de Google si Apple. Vanzarile de PC-uri traditionale sunt in scadere, consumatorii preferand in numar tot mai mare gadget-urile mobile.
Cheltuielile cu vanzarile si marketingul au crescut la Microsoft cu 15% in perioada analizata, la 4,31 miliarde de dolari, in contexul lansarii sistemului de operare Windows 8 si a tabletei Surface. Compania a investit in aceasta perioada 2,53 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, cu 6,6% mai mult decat cu un an in urma.
Actiunile Microsoft au scazut cu 1,4% in sesiunea de tranzactii electronice de joi seara de la New York.
Vanzarile diviziei Windows au urcat cu 24%, la 5,88 miliarde de dolari,... mai mult
Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 11:49
Microsoft si-a mai atras un aliat pentru comercializarea de tablete cu Windows RT. Este vorba despre partenerul mai vechi al gigantului din Redmond, HTC, care va produce si lansa in 2013 cateva tablete cu Windows RT.
Sursa informatiei este "o persoana apropiata celor doua companii", dupa cum scriu site-urile straine de profil IT si care citeaza Bloomberg.
Deocamdata se vehiculeaza ideea ca HTC va lansa doua tablete cu Windows RT.
Prima va avea un ecran de 7 inci si va avea si functie de telefon, iar a doua este un device cu ecran de 12 inci.
Citeste mai multe despre HTC nu se preda - lanseaza in 2013 doua tablete cu Windows RT pe Hit.ro. mai mult
Luni, 24 Decembrie 2012, ora 11:04
Microsoft se confrunta cu un an financiar greu, probabil cel mai important in acest sens de pana acum. Actiunile companiei stagneaza de mult timp si nu exista prea multe sperante in privinta cresterii lor.
Cea mai mare companie de software din lume, ale carei actiuni pe bursa au ramas in jurul valorii de 30 de dolari, a pregatit mai multe directii pentru a se lansa pe segmentul dispozitivelor mobile dominat de Apple si Google, potrivit Reuters.
Compania a anuntat luni o depreciere contabila de 6,2 mld. de dolari la divizia de servicii online, din cauza performantelor sub asteptari a unei companii de publicitate achizitionata in 2007, astfel ca va fi nevoie de amortizarea acesteia.
Microsoft va anunta rezultatele financiare pe data de 19 iulie
Microsoft va prezenta rezultatele financiare pe data de 19 iulie 2012, iar analistii se asteapta ca atunci sa fie anuntata prima pierdere trimestriala a companiei din 1986.
"Acest tip de pierdere masiva ne aduce aminte ca politicile de alocare a capitalului in cazul Microsoft nu au fost mereu cele mai bune", spune Todd Lowenstein, directorul Highmark Capital.
Gigantul software are perspective pentru a castiga diverse segmente de piata
Microsoft are o strategie de piata diversa pentru urmatoarele 12 luni: lansarea noului sistem de operare Windows 8, prima sa tableta, o noua versiune de Office si restructurarea software-ului pentru telefoane.
Ziarul Wall Street considera ca Microsoft are sanse sa isi recapete... mai mult
Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:10