Twitter a atras 1,82 miliarde de dolari in cadrul ofertei publice initiale in urma careia actiunile companiei vor fi listate pe bursa de la New York, capitalizarea de piata a retelei de microblogging fiind astfel de 14,2 miliarde de dolari.
Compania a plasat miercuri 70 milioane de actiuni la 26 de dolari pe unitate, dupa ce a majorat in doua randuri pretul tinta pe fondul cererii solide din partea investitorilor, transmite Bloomberg.
Capitalizarea de piata a companiei este echivalenta cu de 12,4 ori vanzarile estimate pentru anul viitor, de 1,14 miliarde de dolari, potrivit estimarilor analistilor.
Actiunile Twitter sunt astfel mai scumpe decat cele ale Facebook, avand in vedere ca valoarea de piata a celei mai mari retele de socializare depaseste de 11,6 ori vanzarile estimate pentru 2014.
Twitter va debuta joi pe bursa de la New York.
Compania a stabilit initial un interval indicativ de pret de 17-20 dolari pentru oferta publica initiala, pe care l-a majorat apoi la 23-25 dolari si, in final, la 26 dolari.
Pierderi de peste 64 de milioane de dolari pe trimestrul trei
Directorul general al Twitter, Dick Costolo, a indreptat atentia investitorilor catre cresterea rapida a veniturilor, care au urcat de peste doua ori in fiecare an. Compania nu a trecut insa pe profit si nu a prezentat niciun plan care vizeaza un rezultat financiar pozitiv.
Prin suma atrasa, de 1,82 miliarde de dolari, Twitter a reusit a treia mare listare din industria IT dupa cele... mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 12:50
Compania americana Twitter a prezentat planuri pentru atragerea a pana la un miliard de dolari printr-o oferta publica initiala, dezvaluind pentru prima data ca veniturile s-au triplat in ultimul an, dar si ca nu a inregistrat niciodata profit in cei sapte ani de la infiintare.
Analisti, actionari si consilieri ai companiei au sugerat ca listarea ar putea evalua Twitter la 12-15 miliarde de dolari, fata de valoarea de 8 miliarde de dolari estimata intr-un proces de atragere de fonduri in 2011. Veniturile, in mare parte din publicitate, au totalizat anul trecut 316,9 milioane de dolari, scrie Financial Times.
Documentele Twitter nu indica valoarea la care se autoevalueaza compania, dar chiar si la o estimare precauta de 12 miliarde de dolari participatia cofondatorului Evan Williams, cel mai mare actionar, cu o participatie de 12%, ar valora pana la 1,4 miliarde de dolari. De asemenea, presedintele Twitter, Jack Dorsey, ar detine actiuni de 588 de milioane de dolari.
Tranzactionarea la bursa ar putea incepe chiar din noiembrie
Compania va stabili pretul de listare dupa o serie de prezentari pentru investitori, care ar putea fi initiate chiar in octombrie. Tranzactionarea la bursa ar putea incepe din noiembrie, sub simbolul TWTR, referire la numele initial, "twttr". Peste 100 de milioane de utilizatori zilnici au postat in total 300 de miliarde de tweet-uri de la infiintarea companiei in 2006.
"Am inceput cu o idee simpla: sa spui si altora ce faci, in limita... mai mult
Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 11:30
Actiunile Facebook au depasit pragul de 40 de dolari pe bursa de la New York pentru prima data de la listarea controversata a companiei, in luna mai a anului trecut, finalizand saptamana la nivelul record de 40,55 dolari.
Cotatia bursiera a Facebook a urcat vineri cu 5,2%, dupa ce analistii JPMorgan au transmis investitorilor previziuni pozitive privind afacerile companiei, apreciind ca reteaua de socializare castiga teren atat in ceea ce priveste utilizatorii PC, cat si cei care acceseaza serviciul de pe dispozitive mobile, potrivit CNN Money.
Pretul record pentru actiunile Facebook a fost inregistrat chiar in ziua listarii la bursa, cand cererea masiva din partea investitorilor a impins pentru scurt timp cotatia la 45 de dolari.
Facebook a crescut cu peste 50% in ultima luna, dupa un debut modest pe bursa in 2012, afectat de erori si probleme tehnice la listare si de neincrederea investitorilor in capacitatea retelei de a monetiza numarul tot mai mare de utilizatori de smartphone-uri si tablete.
In luna iulie, Facebook a anuntat pentru trimestrul al doilea venituri de 1,8 miliarde de dolari, in urcare cu 53% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Profitul net al companiei a avansat la 333 milioane de dolari, fata de o pierdere de 157 milioane de dolari in aprilie-iunie 2012.
Investitorii si analistii au fost placut surprinsi de rezultate, care confirma strategia companiei de a investi masiv in software si servicii mobile si de a... mai mult
Duminica, 25 August 2013, ora 16:15
JPMorgan Chase si-a pastrat pozitia de cea mai mare banca de investitii din lume in primul trimestru al acestui an, in conditiile in care a realizat venituri de 6,9 miliarde de dolari, arata un studiu publicat miercuri de firma de cercetare Coalition, transmite Reuters.
Pe locul al doilea se afla, la egalitate, patru banci de investitii, Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank si Goldman Sachs, urmate de Barclays, Credit Suisse si Morgan Stanley.
Analistii urmaresc cu atentie acest clasament in conditiile in care bancile din intreaga lume isi restructureaza operatiunile pentru a reduce costurile si a imbunatati profitabilitatea.
Coalition a precizat ca in primele trei luni ale acestui an JPMorgan a realizat venituri de 4,3 miliarde de dolari in sectorul FICC (venituri fixe, tranzactii valutare si tranzactiile cu materii prime), la aceasta categorie fiind urmata de Citi si Deutsche Bank. In schimb, Goldman Sachs s-a clasat pe primul loc la categoria equities, urmata de JPMorgan si UBS, cu venituri de 1,4 miliarde de dolari.
In sfarsit, Goldman Sachs si Bank of America s-au clasat pe primul loc la veniturile din consultanta cu 1,4 miliarde de dolari.
Pe regiuni, primele cinci banci americane au inregistrat venituri mai mici cu 7% in primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut. In schimb, primele patru mari banci de investitii din Europa (Deutsche Bank, Barclays, UBS si Credit Suisse) au raportat venituri... mai mult
Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 16:26
Profitul JPMorgan a crescut in ultimul trimestru al lui 2012 cu 53% fata de aceeasi perioada a lui 2011, in timp ce castigurile Goldman Sachs din aceeasi perioada aproape s-au triplat.
Aceste rezultate financiare au depasit cu mult previziunile analistilor si s-au datorat ratei scazute a dobanzilor care a stimulat creditarea ipotecara, transmite Reuters.
JPMorgan au crescut de la 3,73 de miliarde de dolari in T4 din 2011 la 5,69 de miliarde de dolari in T4 din 2012, adica o crestere de la 0,9 dolari/ actiune la 1,39 dolari/ actiune.
Veniturile din creditele ipotecare au crescut cu 51%, pana la 1,6 miliarde de dolari, in timp ce provizioanele pentru creditele neperformante s-au redus cu 70% pana la 656 de milioane de dolari.
In ciuda acestei performante, banca a inregistrat o scadere a pretului actiunilor de 0,9%, pe fondul scandalului "Balenei de la Londra".
Goldman Sachs, cea de a cincea banca din SUA ca marime a activelor, a raportat castiguri de 2,8 miliarde in ultimele trei luni din 2012, de aproape trei ori mai mari fata de nivelul de 978 milioane de dolari, din aceeasi perioada a lui 2011.
In urma anuntarii rezultatelor, actiunile Goldman Sachs au crescut cu 1,8%.
O parte semnificativa a acestor castiguri a provenit din cresterile de pe pietele de actiuni si obligatiuni, dar si dintr-o crestere a activitatii. mai mult
Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 17:47
Deutsche Bank a anuntat o scadere majora a profiturilor trimestriale, rezultatele fiind cu mult sub asteptarile pietei. Acesta este primul raport trimestrial de la preluarea conducerii bancii de Anshu Jain si Jurgen Fitschen.
Cea mai mare banca a Germaniei dupa marimea activelor va lua masuri suplimentare pentru a reduce riscurile din cauza veniturilor sub asteptari, care au afectat planurile Deutsche Bank de a atinge tintele de capital prin rezultatul raportat, scrie Financial Times.
Urmand un trend nefericit lansat de alte institutii bancare in anuntarea unor rezultate dezamagitoare pentru al doilea trimestru al anului, Deutsche Bank a raportat profituri de 700 milioane de euro in cele trei luni incheiate in iunie, comparativ cu 1,2 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii se asteptau la un profit de 1 miliard de euro.
Comform cifrelor publicate in avans, Deutsche bank a anuntat ca veniturile trimestriale au scazut de la 8,5 miliarde euro la 8 miliarde euro.
Oficialii Deutsche au declarat ca bana, una dintre cele mai mari din zona euro, a avut costuri mai ridicate din cauza devalorizarii monedei unice. Astfel, operatiunile derulate in SUA sau Marea Britanie au fost mai scumpe.
Deutsche Bank a anuntat recent concedierea a 1.000 de persoane.
Cele mai mari banci ale lumii au fost lovite de declinuri abrupte ale tranzactiilor cu venituri fixe, iar Deutsche, care inca nu a publicat datele pentru fiecare divizie in parte, ar putea... mai mult
Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 12:16
Unele dintre cele mai puternice banci din lume, precum Goldman Sachs, JPMorgan sau Barclays se lovesc de realitatea unei crize financiare profunde, care le-a costat sute de milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru.
Rezultatele financiare pe trimestrul doi, publicate de cea mai mare banca de investitii americana, Goldman Sachs, indica o scadere de 12% a profitului, in urma unor investitii cu risc ridicat si a stagnarii activitatii.
Reprezentantii bancii au mai precizat ca au in vedere noi reduceri de cheltuieli pentru a face fata situatiei, noteaza Reuters.
Goldman a inregistrat un profit de 927 milioane de dolari sau de 1,78 de dolari pe actiune, in scadere de la 1,052 miliarde de dolari sau 1,85 de dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.
Cele mai mari pierderi au fost generate de investitiile in ICBC (Industrial and Commercial Bank of China), de 194 milioane de dolari, pe parcursul trimestrului. In total, divizia de investitii a inregistrat un declin de 81% a veniturilor, la 203 milioane de dolari, de la un miliard, anul trecut.
Veniturile nete ale bancii au totalizat 6,6 miliarde, in scadere cu 9%.
JPMorgan a pariat pe un loz necastigator
Nici JPMorgan nu a facut investitii mai "fericite" in cel de-al doilea trimestru. Profitul net a coborat cu 9%, la 4,96 miliarde de dolari, dupa ce banca a inregistrat pierderi de 4,4 miliarde de dolari, cauzate de tranzactiile proaste cu derivate financiare, efectuate de traderii biroul... mai mult
Marti, 17 Iulie 2012, ora 18:28
Banca americana JPMorgan Chase a anuntat prabusirea profitului sau in al doilea trimestru al anului pana la 4,96 miliarde de dolari, dupa calcularea pierderilor de 4,4 miliarde de dolari pe derivatele financiare tranzactionate de departamentul londonez al bancii.
In aceeasi perioada a anului precedent, banca a inregistrat un profit net de 5,43 miliarde de dolari. De altfel, profitul din primul trimestru a fost revizuit in scadere cu 495 milioane de dolari, de la 5,38 miliarde dolari la 4,92 miliarde de dolari, in urma constatarii ca angajatii ascunsesera pierderi in primele trei luni ale anului. Totul a iesit la iveala in urma unei anchete la biroul de investitii din Londra, scrie Bloomberg.
In luna mai, banca americana estima pierderile cauzate de tranzactiile proaste ale biroului londonez, la doar doua miliarde de dolari. Din 5 aprilie, cand au aparut in presa primele informatii privind situatia delicata in care se afla JPMorgan, capitalizarea de piata a bancii a scazut cu 39,7 miliarde de dolari.
Mai mult, banca este anchetata si in SUA pentru nereguli pe piata energiei si a fost implicata recent si intr-o investigatie internationala privind manipularea indicilor de dobanda de pe piata internationala, asa-numitul scandal LIBOR.
Jamie Dimon, director general si unul dintre bancherii cu cea mai buna reputatie inaintea dezvaluirii problemelor din Londra, are misiunea de a reconstrui imaginea bancii, dar si propria reputatie, grav afectate de scandalurile... mai mult
Vineri, 13 Iulie 2012, ora 18:55
Rezultatele companiilor americane au scazut in al treilea trimestru, insa au fost, in ansamblu, peste asteptarile analistilor, in mare parte datorita reducerilor drastice de costuri si disponibilizarilor, arata o analiza a AFP."Rezultatele companiilor din cadrul indicelui Standard and Poor's (S&P) 500, ce cuprinde 500 dintre cele mai mari companii americane, au scazut, in medie, cu 4% in al treilea trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut", chiar daca "s-au imbunatatit semnificativ" fata de al doilea trimestru, a precizat Alec Young, strateg bursier in cadrul S&P.
"Circa 80% din companii au publicat rezultate peste asteptari, ceea ce este remarcabil, avand in vedere ca nivelul este in general de 70%", a declarat Gregori Volohin, analist in cadrul Meeschaert New York. Acesta considera ca faptul se datoreaza in mare parte prognozelor foarte prudente realizate de companii si de analisti.
Cifrele publicate au beneficiat si de un efect de baza favorabil, in conditiile in care, in aceeasi perioada a anului trecut, criza financiara atingea apogeul. Insa companiile americane si-au sustinut rezultatele si prin programele de reduceri de costuri, ce au cuprins reducerea cheltuielilor de cercetare si dezvoltare, dar si disponibilizari masive, a subliniat Volohin.
Aceasta se aplica in special in cazul Pfizer si al concurentului sau Johnson and Jonhson, doua grupuri ce au anuntat disponibilizari si au diminuat costurile.
Grupurile petroliere au afisat unele... mai mult
Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 21:49