Compania Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 681 milioane lei in primele noua luni, la o cifra de afaceri de 2,28 miliarde lei, si estimeaza ca va incheia acest an cu un "profit record", care va permite recapitalizarea companiei dupa pierderile de anul trecut.
Compania precizeaza, intr-un comunicat, ca in primele sase luni a depasit in mod constant indicatorii de performanta prevazuti in buget, evolutia mentinandu-se si dupa inchiderea procedurii insolventei, in conditiile unui an deficitar din punct de vedere hidrologic, a scaderii cererii pe piata energiei electrice si preturilor de livrare.
"Pana la finele lunii septembrie, Hidroelectrica a produs si livrat 11.336 GWh, iar estimarea productiei pentru intreg anul 2013 este de circa 14.200 GWh, peste cantitatea de 13.000 GWh luata in calcul la constructia bugetului, dar semnificativ mai mica decat productia unui an mediu hidrologic de 17.539 GWh. Profitul brut realizat in luna septembrie este de circa 40 milioane de lei, la o productie de doar 828 GWh. Dupa primele 9 luni din 2013, profitul brut realizat este de 681 milioane lei, iar cifra de afaceri de 2,28 miliarde lei", se arata in comunicat.
Compania precizeaza ca, datorita cresterii semnificative a puterii instalate in parcurile eoliene, a inregistrat si o majorare a cantitatilor de energie tranzactionate pe Piata de Echilibrare, estimarea din bugetul de venituri si cheltuieli la nivelul intregului an, de 847 GWh, fiind depasita inca de la... mai mult
Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 14:59
Hidroelectrica a inregistrat un profit de 481 milioane lei pe primele 6 luni ale anului 2013, mai mare cu 47 de milioane lei decat profitul bugetat pe intregul an 2013.
"Rezultatul financiar aferent primul semestru este cu 47 de milioane lei mai mare decat profitul bugetat pe intregul an 2013 si aproximativ de doua ori mai mare decat profitul inregistrat de companie in anul 2010 cand societatea a atins un maxim al productiei de 19,8 milioane MWh, potrivit unui comunicat de presa.
Acest rezultat financiar este cu atat mai spectaculos daca este sa il raportam la pierderea primului semestru al anului 2012 de 202 milioane lei sau la pierderea cumulata de 693 milioane lei raportata de companie pe ultimele doua exercitii financiare, 2011 respectiv 2012", se arata in document.
Potrivit acestuia, cifra de afaceri pe primele 6 luni ale anului 2013 a fost cu 423 milioane lei mai mare decat cea inregistrata pe primul semestru al anului 2012, respectiv de 1,686 miliarde lei fata de 1,263 miliarde lei. Productia inregistrata pe primele 6 luni din 2013 a depasit 8,2 milioane MWh fata de 7 milioane MWh pe primele 6 luni din 2012.
"Evolutia societatii in perioada in care a fost supusa procedurii insolventei este una pozitiva care confirma si justifica masurile, politicile si actiunile intreprinse de administratorul judiciar in vederea reorganizarii companiei. Profitul inregistrat de Hidroelectrica se datoreaza maximizarii veniturilor si implicit a profitabilitatii ca efect... mai mult
Luni, 08 Iulie 2013, ora 14:56
Creditorii au aprobat marti planul de reorganizare a Hidroelectrica, care va fi analizat de catre judecatorul sindic desemnat de Tribunalul Bucuresti, iar acesta va decide daca producatorul de energie iese din insolventa sau continua reorganizarea, prevazuta pentru cel mult doi ani.
"Judecatorul se va pronunta in privinta planului de reorganizare inainte de termenul la care se va decide daca Hidroelectrica iese din insolventa, termen fixat pentru 26 iunie. Noi vom cere judecatorului sindic sa confirme planul de reorganizare si daca il aproba, acesta se va derula pe maxim doi ani. Ii voi cere in plus sa constate ca toate masurile din plan au fost implementate in ultimele luni si sa dispuna iesirea din insolventa", a declarat agentiei Mediafax Remus Borza, avocatul care gestioneaza insolventa companiei de stat.
Firma lui Borza va primi 2,2 milioane de euro pe 26 iunie, daca Hidroelectrica iese din insolventa
Hidroelectrica are datorii certe de 3,6 miliarde de lei, la care se adauga aproximativ 700 milioane de lei reprezentand creante sub conditie ale creditorilor.
Borza a mentionat ca 98,7% dintre cei 311 creditori au aprobat planul de reorganizare.
Firma Euro Insol, detinuta de Borza si numita administrator special la Hidroelectrica in vara anului trecut, va incasa 2,2 milioane de euro daca producatorul de energie iese din insolventa pe 26 iunie.
Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub... mai mult
Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 08:42
Compania Hidroelectrica a inregistrat un profit de 50 de milioane de lei in luna aprilie, iar pe primele patru luni din 2013 profitul se ridica la aproape 200 de milioane lei, a declarat, joi, la Forumul Pietei de Capital, Remus Borza, partener Euroinsol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.
In primul trimestru din 2013, Hidroelectrica a raportat un profit de 144 milioane lei fata de pierderi de 136 milioane lei in primul trimestru din 2012.
Pentru intregul an 2013, compania estimeaza un profit de 434 de milioane de lei.
Potrivit datelor furnizate recent de companie, in aprilie 2013, Hidroelectrica a intregistrat o productie de energie electrica livrata de 1,621 milioane MWh, cu 282.000 MWh mai mult decat in aprilie 2012 si cu 100.000 MWh mai mult decat media lunara a ultimilor 17 ani.
Societatea deruleaza pe Piata Concurentiala un numar de 87 de contracte de vanzare-cumparare de energie electrica, 85 dintre acestea fiind incheiate in urma participarii la licitatii organizate pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale (PCCB) si Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale cu Negociere Continua (PCCB NC). mai mult
Joi, 09 Mai 2013, ora 12:50
Hidroelectrica a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 144 milioane lei (32,8 milioane euro), de la o pierdere de 136 milioane lei in primele trei luni ale anului trecut, si a avut o cifra de afaceri de 661 milioane de lei (150,7 milioane euro), in urcare cu 15,7%.
Producatorul de electricitate, aflat in insolventa de aproape un an, a inregistrat in primul trimestru al anului trecut o cifra de afaceri de 571 milioane de lei, a declarat pentru Mediafax avocatul Remus Borza, reprezentantul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.
Compania precizeaza, intr-un comunicat, ca pentru acest an a bugetat un profit brut de 434 milioane lei, la o productie de 13 TWh. Castigul ar urma sa ajunga astfel la un nivel record, depasindu-l pe cel din 2010, de 284 milioane lei, la o productie de 20 TWh.
Potrivit comunicatului, Hidroelectrica a vandut energie in primele trei luni la un pret mediu de 184 lei pe MWh. Inainte de intrarea in insolventa, compania de stat vindea electricitatea pe care o producea la preturi de pana la 130 lei pe MWh.
Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, si a intrat in insolventa in iunie anul trecut.
Euro Insol a aratat ca principala cauza pentru intrarea in insolventa a fost vanzarea energie prin contracte bilaterale catre "baietii destepti". mai mult
Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 15:23
Dupa iesirea din insolventa a companiei Hidroelectrica, peste sase luni ar putea aparea un alt subiect, respectiv Complexul Energetic Oltenia, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de specialitate, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.
"Hidroelectrica va vinde energie in continuare, deci trebuie sa le dau o veste proasta celorlalti producatori de energie. Luna februarie 2013 a reprezentat un consum de energie cu 10% mai mic fata de perioada similara din anul trecut. Hidroelectrica, chiar si in insolventa, ramane unul dintre principalii producatori de energie, cu o cota de 22% din piata.
Sa nu ne facem griji pentru Hidroelectrica, ci mai degraba pentru Oltenia. S-ar putea ca, dupa iesirea din insolventa a Hidroelectrica, sa trecem la Complexul Energetic Oltenia. Vreau sa-i spun domnului Sandulescu (n.r.
Alexandru Sandulescu, directorul Directiei de Energie din Ministerul Economiei) ca nu pretul producatorului dicteaza pretul in piata, ci invers. Daca esti peste pretul pietei produci pe stoc dupa care iti dai obstescul sfarsit. Hidroelectrica isi permite sa se adapteze, capacitate pe care ceilalti producatori nu o au", a explicat Borza.
Potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica, compania a raportat, in luna ianuarie 2013, un profit de 49 milioane lei, iar dupa primele sase luni din acest an valoarea profitului ar putea creste la 50 milioane de euro.
"Din analiza indicatorilor financiar-contabili, se... mai mult
Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 18:24
Hidroelectrica a avut in ianuarie un profit brut de 49 milioane lei, dupa ce in ultimele doua luni ale anului trecut a obtinut castiguri brute de 42 milioane lei, respectiv 36 milioane lei, limitand astfel pierderile pe ansamblul anului trecut la 170 milioane lei, in urma restructurarii companiei.
Rezultatul din ianuarie reprezinta cel mai mare profit lunar realizat de Hidroelectrica de la infiintarea producatorului de energie detinut de stat si aflat in insolventa.
Pentru anul in curs Hidroelectrica a bugetat un profit brut de 434 milioane lei, la o productie de 13 TWh.
Castigul ar urma sa ajunga astfel la un nivel record, depasindu-l pe cel din 2010, de 284 milioane lei, la o productie de 20 TWh.
"Desi aflata in insolventa din 20.06.2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii, cu pierderi de 350 milioane de lei inregistrate la finele primului semestru al anului 2012, in urma masurilor implementate de Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, au inceput sa se vada primele rezultate ale procesului de restructurare al companiei", au declarat reprezentantii companiei.
Fluxurile negative de numerar s-au redus de la 781 milioane lei la 20 iunie la 611 milioane lei la finele anului, iar Hidroelectrica a achitat bancilor finantatoare, de la deschiderea insolventei, o suma totala de 650 milioane lei, diminuandu-si expunerea de peste 2,5 miliarde lei.
Anul 2012 a inregistrat un minim istoric al productiei, de 11,8 TWh, fata de 15,6 TWh bugetat.... mai mult
Marti, 19 Februarie 2013, ora 11:03
Hidroelectrica a incheiat luna noiembrie cu un profit brut de 42 milioane lei, diminuand astfel pierderile de 247 milioane lei acumulate in primele zece luni ale anului si intrand intr-o zona de stabilitate financiara.
Acest rezultat se datoreaza masurilor de maximizare a veniturilor si de reducere a cheltuielilor de exploatare, implementate de catre administratorul judiciar, dupa intrarea societatii in insolventa, informeaza compania, printr-un comunicat citat de Agerpres.
"Hidroelectrica inregistra o pierdere de 202 milioane lei conform bilantului la 30 iunie 2012, iar pierderea aferenta primelor 11 luni este de 205 milioane lei, ceea ce inseamna stoparea declinului, in conditiile in care societatea s-a aflat in forta majora in perioada 1 august - 30 septembrie 2012, din cauza conditiilor hidrologice nefavorabile.
Estimarea veniturilor si cheltuielilor pentru luna decembrie 2012 arata un profit brut de circa. 40 milioane lei, astfel ca pierderea prognozata aferenta exercitiului financiar 2012 va fi diminuata pana la o valoare de aproximativ 165 milioane lei", a declarat reprezentantul EURO INSOL, Remus Borza, administrator judiciar al societatii.
Hidroelectrica a inregistrat la 30 noiembrie 2012 o cifra de afaceri de 2,19 miliarde lei (circa 481 milioane euro), in scadere cu circa 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere cauzata de seceta prelungita care a diminuat substantial volumul productiei. mai mult
Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 10:28
Electromagnetica Bucuresti (ELMA) a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 213 milioane lei, in scadere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit net de noua milioane de lei, in crestere cu 11%, comparativ cu aceeasi perioada din 2011.
In prima jumatate a anului trecut, compania a consemnat o cifra de afaceri de 246,5 milioane lei si un castig net de 8,2 milioane lei.
Veniturile au scazut in primele sase luni din acest an cu 13%, la 219 milioane lei (49,8 milioane euro), iar cheltuielile au avansat cu aproape 14%, la 206 milioane lei (47 milioane euro), potrivit informatiilor transmise luni de Electromagnetica Bursei de Valori Bucuresi (BVB).
Investitie de 220 de milioane de euro, in sapte microhidrocentrale/a>
In perioada similara a anului trecut compania a consemnat venituri de 250,8 milioane lei si cheltuieli de 241,3 milioane lei.
Compania a avut anul trecut un contract direct de aproape 125 milioane lei cu Hidroelectrica, iar in acest an, dupa renegocierea acordului, pretul a urcat de la 140,2 lei pe MWh la 198,6 lei pe MWh.
Capitalul social al Electromagnetica, de 67,6 milioane lei, este divizat in 676 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.
Vineri, actunile Electromagnetica au crescut cu 2,47%, la 0,1537 lei.
Electromagnetica detine zece microhidrocentrale, furnizand energie electrica si producand corpuri de iluminat si de echipamente de distributie si masurare a energiei. mai mult
Luni, 13 August 2012, ora 11:20