Veniturile grupului american Google au crescut cu 22% in trimestrul doi din 2014, datorita majorarii cererii pentru mesaje publicitare online pe pietele internationale, transmite BBC.
In perioada aprilie-iunie 2014, veniturile au urcat la 16 miliarde de dolari, in timp ce profitul a crescut cu 6%, la 3,4 miliarde de dolari.
De asemenea, compania americana a anuntat ca directorul financiar Nikesh Arora va parasi Google pentru a se alatura companiei nipone SoftBank. Nikesh Arora, care a lucrat zece ani pentru Google, va fi temporar inlocuita cu Omid Kordestani, fost sef de vanzari al grupului american, potrivit Agerpres.
Joi, dupa inchiderea sedintei bursiere, actiunile Google au crescut cu aproape 1%.
Cheltuielile operationale au urcat in trimestrul doi din 2014 la 5,58 miliarde de dolari, de la 4,45 miliarde de dolari in perioada similara din 2013. Cheltuielile de capital s-au ridicat la 2,65 miliarde de dolari.
La 30 iunie 2014, Google avea 52.069 angajati, in crestere fata de 49.829 la 31 martie 2014.
Google nu-si tine miliardele in SUA
Majoritatea veniturilor Google vin din afara SUA. La sfarsitul lunii martie rezervele de lichiditati tinute de Google peste hotare se ridicau la 34,5 miliarde de dolari, la care se adauga alte 25 de miliarde de dolari pastrate in SUA.
La fel ca si alte mari companii din sectorul tehnologiei, Google este criticat pentru ca isi tine lichiditatile peste hotare in ideea de a evita plata taxelor in SUA. De asemenea,... mai mult
Vineri, 18 Iulie 2014, ora 10:53
Profitul Google a crescut cu 36% in trimestrul al treilea fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 3 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au urcat cu 12%, la 14,9 miliarde de dolari, datorita volumului mai mare de publicitate pe dispozitive mobile.
Google a reusit sa compenseze scaderea preturilor publicitatii pe gadget-uri mobile prin cresterea volumului de spoturi platite.
Compania a demonstrat altfel ca poate monetiza serviciile de publicitate online in contextul tranzitiei tot mai multor utilizatori catre smartphone-uri si tablete. Spoturile pe dispozitive mobile se vand la preturi mai mici decat cele desinate PC-ului traditional.
Actiunile au crescut cu 8% in sesiunea de tranzactii electronice dupa inchiderea sedintei bursiere de joi, la 959,59 dolari.
Directorii Google cosidera ca rezultatele reflecta o campanie lansata in luna iulie, prin care companiile sunt incurajate sa plaseze spoturi si pe smartphone-uri, si pe PC-uri.
"In trecut derulam campanii diferite pentru fiecare tip de dispozitiv, dar acum oferim o singura interfata", a declarat directorul de business al Google, Nikesh Arora.
Google are o cota de aproximativ o treime din piata globala a publicitatii online, potrivit datelor eMarketer. Facebook ocupa locul al doilea, la mare distanta, cu o cota de numai 5%, dar a inregistrat in ultimii doi ani cresteri mai puternice decat Google.
Rata de taxare a profitului Google a scazut puternic in trimestrul al treilea, la... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 15:06
Profitul grupului american Google a crescut cu 16% in trimestrul al doilea, de la 2,8 miliarde de dolari anul trecut la 3,23 miliarde de dolari, dar actiunile au scazut pe piata americana dupa anuntarea datelor, intrucat acestea s-au situat sub asteptarile analistilor.
Actiunile Google au scazut cu pana la 5,7%, potrivit Bloomberg. La declinul actiunilor a contribuit si anuntul Google ca va "continua sa faca investitii semnificative".
Profitul pe actiune inainte de anumite elemente exceptionale s-a situat la 9,56 dolari, fata de estimari ale analistilor consultati de Bloomberg de 10,8 dolari.
Veniturile, mai putin costurile de achizitie de trafic, au crescut de la 9,61 miliarde de dolari in trimestrul al doilea al anului fiscal anterior la 11,1 miliarde de dolari.
Analisti consultati de FactSet anticipau venituri de 11,37 miliarde de dolari, potrivit MarketWatch.
"Sunt multe lucruri neplacute in acest raport", a declarat Colin Gills, analist la BGC Partners.
Costul per clic, pretul platit pentru publicitatea pe Google, a scazut cu 6% in intervalul analizat, a spus Gills. In primul trimestru al anului, declinul costului per clic s-a situat la numai 4%.
"Merge in directia gresita. Nu s-a imbunatatit, s-a inrautatit", a spus Gills.
Trendul de scadere este surprinzator, din cauza asteptarilor pentru imbunatatirea acestui indicator, odata cu introducerea unui nou sistem Google de vanzare de publicitate, care permite derularea de campanii atat pentru... mai mult
Vineri, 19 Iulie 2013, ora 12:54
1Profitul Google a crescut in primul trimestru al acestui an cu 16%, la 3,35 miliarde de dolari, cu venituri in crestere, in timp ce pretul publicitatii vandute pe site-uri si prin aplicatii mobile a continuat sa scada, chiar daca mai lent decat in trimestrele anterioare.
O parte mai mare a activitatii pe motorul de cautare online al Google vine de pe smartphone-uri si tablete, segment pe care publicitatea este in general mai ieftina decat cea care tinteste utilizatorii de PC-uri, scrie cotidianul Wall Street Journal.
Veniturile pentru primul trimestru, fara divizia Motorola Mobility, incorporata la mijlocul anului trecut, au urcat cu 22% la 12,95 miliarde de dolari, avans similar celui din trimestrul al patrulea. Incluzand si Motorola, veniturile au avansat cu 31%, la 13,97 miliarde de dolari.
Pretul mediu platit de clienti pentru publicitate la click-uri date de utilizatorii de internet a scazut cu 4%, fata de un declin de 6% in trimestrul al patrulea.
Scaderea de pret, inregistrata concomitent cu un avans de 20% al numarului de clikuri, a fost cea mai redusa din trimestrul al patrulea din 2011, cand compania a inceput sa inregistreze evolutia negativa.
"Investitorii sunt mai pozitivi in privinta Google decat in ultimii doi ani, pentru ca sunt mai putin ingrijorati de impactul preturilor la publicitatea pe dispozitive mobile asupra operatiunilor Google", a declarat Mark Mahaney, analist la RBC Capital Markets.
Divizia Motorola Mobility a inregistrat o... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 10:54
Compania americana Google, lider pe segmentul motoarelor de cautare pe Internet, le va plati celor patru directori ai sai bonusuri de aproape 15 milioane de dolari pentru performantele lor de anul trecut.
Intr-un comunicat transmis Autoritatii bursiere americane (SEC) se arata ca presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, va obtine cel mai mare bonus, in valoare de 6 milioane de dolari, el avand deja o avere estimata la 8 miliarde de dolari, transmite AP.
Pentru a-si diversifica portofoliul in 2012, Schmidt intentioneaza sa vanda pana la 3,2 milioane de actiuni Google, cotate in prezent la 2,6 miliarde de dolari. Vanzarea celor 3,2 milioane de actiuni se va face treptat pentru a nu destabiliza cotatia titlurilor Google.
Sub conducerea lui Eric Schmidt (57 de ani), Google a devenit cel mai mare motor de cautare pe Internet din lume. In luna aprilie 2011, Schmidt a cedat functia de CEO catre co-fondatorul Google, Larry Page.
Principalul avocat al Google, David Drummond, va primi un bonus de 3,3 milioane de dolari, in timp ce directorii financiari Patrick Pichette si Nikesh Arora vor obtine cate un bonus de 2,8 milioane de dolari.
Anul trecut, Google a inregistrat o crestere a profitului de 10%. Profitul net inregistrat de Google in ultimul trimestru din 2012 a fost de aproape 2,9 miliarde de dolari sau 8,62 dolari pe actiune, comparativ cu un castig de 2,7 miliarde de dolari sau 8,22 dolari pe actiune in perioada similara din 2011. mai mult
Miercuri, 13 Martie 2013, ora 09:56
Google a raportat venituri consolidate de 14,42 miliarde de dolari pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2012. Daca ar fi fost incluse si veniturile generate de Motorola, veniturile totale ale companiei s-ar fi ridicat la 15,24 miliarde de dolari.
"Am incheiat 2013 cu un trimestru puternic", a declarat Larry Page, directorul executiv al Google.
"Veniturile au fost in crestere cu 36% de la an la an si cu 8%, de la trimestru la trimestru. Si am inregistrat pentru prima oara venituri 50 de miliarde de dolari", a declarat oficialul companiei.
Profitul operational al Google a fost de 3,39 miliarde de dolari in trimestrul patru din 2012, adica 24% din venituri. Compania generase un profit de 3,51 de miliarde de dolari in trimestrul patru din 2011, adica 33% din venituri.
Profitul net, incluzand si pierderile nete, din trimestrul patru al anului trecut, a fost de 2,89 miliarde de dolari, comparativ cu 2,71 miliarde de dolari, profit inregistrat in trimestrul patru din 2011.
Veniturie Google din publicitate au fost de 12,91 miliarde de dolari, adica 89% din veniturile consolidate, in cel de-al patrulea trimestru din 2012, reprezentand o crestere de 22% fata de trimestrul patru din 2011, cand veniturile din publicitate s-au ridicat la 10,58 miliarde de dolari.
Site-urile proprii ale Google au generat venituri de 8,64 miliarde de dolari, adica 67% din veniturile totale ale companiei.
Peste 54% din veniturile Google au fost generate din afara Statelor Unite... mai mult
Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 08:53
Google a evitat anul trecut cheltuieli de aproximativ doua miliarde de dolari in contul taxelor aferente unor venituri de 9,8 miliarde de dolari obtinute in Europa si transferate in Insulele Bermude, aproape dublu fata de sumele circulate astfel acum trei ani.
Prin transferarea in limitele legii a profiturilor obtinute in afara Statelor Unite catre Bermude, jurisdictie unde nu se percep taxe pe castigurile companiilor, Google si-a redus cu aproape jumatate rata medie de impozitare la nivel de grup, potrivit Bloomberg.
Sumele transferate in Bermude reprezinta aproximativ 80% din profitul inainte de taxe obtinut de Google in 2011.
Cresterea veniturilor transferate de Google catre subsidiara din Insulele Bermude a fost dezvaluita intr-un document pregatit de divizia olandeza a companiei.
Opinia publica si autoritatile din Europa, Statele Unite si chiar Australia manifesta tot mai putina toleranta fata de practicile companiilor multinationale de a evita plata corecta a taxelor prin diverse artificii de contabilitate si subsidiare infiintate in paradisuri fiscale.
Compania Google este achetata de guvernele din Marea Britanie, Franta, Italia si Australia
Practicile de evitare a platii taxelor efectuate de Google sunt anchetate de guvernele din Marea Britanie, Franta, Italia si Australia, care incearca sa-si creasca veniturile la buget intr-o perioada economica dificila.
Saptamana trecuta, Comisia Europeana a recomandat statelor UE sa elaboreze "liste negre"... mai mult
Luni, 10 Decembrie 2012, ora 11:41
Google a inregistrat venituri consolidate de 14,10 miliarde de dolari in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2012, in crestere cu 45% fata de perioada similara a anului trecut.
Google a inregistrat un profit net de 2,18 miliarde de dolari in 2012, comparativ cu 2,73 de miliarde de dolari in trimestrul trei din 2011.
Profitul operational a fost de 2,74 de miliarde de dolari in perioada mentionata, ceea ce reprezinta 19% din venituri. Compania inregistrase un profit operational de 3,06 miliarde de dolari, adica 31% din venituri, in perioada similara din 2011.
Operatorul celui mai accesat motor de cautare a publicat din greseala mai devreme cu cateva ore rezultatele financiare pe trimestrul al treilea, pe site-ul Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare, anuntul incluzand la sfarsit propozitia "asteptam declaratiile lui Larry" (Larry Page, cofondator al Google n.r.).
Google a luat astfel prin surprindere piata, anuntul fiind asteptat dupa inchiderea tranzactiilor. Eroarea a devenit rapid subiect pe Twitter, printre comentarii fiind si observatia ca Google ar putea simti lipsa Marissei Mayer, care a plecat din companie in urma cu cateva luni pentru a conduce Yahoo.
Profitul pe actiune, de 6,53 dolari, este sub asteptarile analistilor, de 10,63 dolari. mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 08:33
Google a anuntat rezultatele financiare pentru trimestrul doi, primele rezultate trimestriale de cand a cumparat Motorola Mobility in date 22 mai 2012.
Compania a inregistrat un profit net de 2,79 miliarde de dolari in trimestrul doi al acestui fan, fata de profitul net de 2,51 miliarde de dolari din trimestrul doi din 2011, potrivit rezultatelor financiare publicate de companie.
Compania si-a crescut veniturile, in trimestrul doi din 2012, cu 35%, pana la 12,21 miliarde de dolari.
Veniturile generate de Motorola Mobility au fost de 1,25 miliarde de dolari. Acestea au fost segmentate in venituri generate de divizia mobile - 843 de milioane de dolari - si venituri generate de divizia home - 407 milioane de dolari.
Motorola Mobility a inregistrat o pierdere operationala de 233 de milioane de dolari.
Google are in prezent 54.604 angajati in intreaga lume, dintre care 20.293 lucreaza pentru business-ul Motorola.
Veniturile din publicitate
Google a obtinut prin intermediul site-urilor sale venituri de 14,854 miliarde de dolari din publicitate in primele sase luni din 2012 si de 7,542 miliarde de dolari in primele trei luni ale acestui an.
Veniturile totale obtinute de Google din publicitatea online s-au ridicat la 21,609 miliarde de dolari in primele sase luni din 2012, iar in primele trei luni ale acestui an 10,964 miliarde de dolari.
Profitul operational
Profitul operational inregistrat de Google in trimestrul doi din 2012 a fost de 3,20... mai mult
Sambata, 21 Iulie 2012, ora 12:27