Orange Romania a inregistrat in trimestrul al treilea venituri de 241 milioane euro, in urcare cu 3,2% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a lui 2012, in baza comparabila, in contextul cresterii numarului clientilor la 10,383 milioane, a anuntat miercuri compania.
In primele noua luni ale anului, veniturile operatorului au urcat cu 0,7%, la 690 milioane euro, se arata intr-un comunicat transmis de Orange Romania.
Numarul clientilor companiei a urcat cu 183.000 fata de finele lunii iunie. Raportat la finalul anului trecut, compania are cu 100.000 mai multi clienti, reiese din datele financiare prezentate miercuri de grupul francez Orange.
Traficul de internet mobil in reteaua Orange a crescut cu 85% in trimestrul al treilea fata de perioada similara a anului trecut, evolutie sustinuta si de vanzarile de smartphone-uri, care s-au dublat in acelasi interval.
Lansarea Orange TV a contribuit de asemenea la cresterea numarului de clienti si la traficul mai intens de date, 62% dintre utilizatorii serviciului mobil Orange TV Go utilizand smartphone-ul pentru a urmari canale de televiziune, precizeaza compania.
Totodata, numarul tabletelor vandute de companie in trimestrul al doilea a crescut de 7 ori fata de perioada corspunzatoare a anului trecut, se spune in comunicatul Orange Romania.
Orange este cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania dupa numarul de clienti. Principalii concurenti ai companiei pe piata romaneasca sunt Vodafone si Cosmote. mai mult
Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 10:29
Veniturile Cosmote Romania au scazut usor in trimestrul al doilea, la 111,4 milioane euro, in urma reducerii tarifelor de interconectare, dar profitul EBITDA a urcat cu 1 milion de euro, la 30,1 milioane euro, cu o marja de castig imbunatatita fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Numarul clientilor companiei era de 6,033 milioane la 30 iunie, in coborare cu 6,1% fata de 6,422 milioane la jumatatea anului trecut, potrivit unui comunicat publicat joi de grupul elen OTE, compania-mama a operatorului de telefonie mobila.
Din totalul clientilor, 25,3% reprezinta abonati, restul utilizand serviciile companiei pe baza de cartele prepaid. Numarul clientilor pe segmentul business a urcat cu 17,1% in perioada analizata, datorita serviciilor oferite impreuna cu Romtelecom, companie care face parte din grupul OTE.
Marja profitului EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a urcat de la 25,6% la 27%, reprezentand o imbunatatire de 1,4 puncte procentuale fata de trimestrul al doilea al anului trecut.
Profitul EBITDA a urcat cu 3,4%, de la 29,1 milioane euro la 30,1 milioane euro.
Evolutia pe primul semestru
In prima jumatate a acestui an, veniturile Cosmote Romania au scazut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 231,1 milioane euro la 219,6 milioane euro.
Profitul EBITDA a coborat cu 1,1%, de la 55 milioane euro la 54,5 milioane euro, in timp ce marja de castig s-a imbunatatit cu un punct procentual, la 24,8%.
Venitul mediu... mai mult
Joi, 08 August 2013, ora 13:30
Veniturile Romtelecom au scazut cu 9,2% in primul trimestru, la 145,5 milioane euro, iar profitul EBITDA a coborat cu 5,7%, la 38,1 milioane euro, in timp ce marja de profitabilitate a companiei s-a imbunatatit datorita masurilor de reducere a costurilor.
Veniturile companiei au coborat la 145,5 milioane euro, de la 160,2 milioane euro in primele trei luni ale anului trecut, in urma unui declin cu 16% pe segmentul telefoniei fixe si cu 24% a incasarilor din taxe de interconectare cu alte retele de telecomunicatii, potrivit unui comunicat transmis miercuri de grupul elen OTE, actionarul majoritar al operatorului roman.
Pe de alta parte, veniturile din servicii TV au urcat cu 9,2%, iar operatiunile pe segmentul serviciilor de internet in banda larga (broadband) au generat incasari mai mari cu 6,5%.
"Romtelecom va continua sa se concentreze si in acest an pe oferirea de servicii TV si de acces la internet pentru segmentul rezidential, in timp ce clientii de voce ai companiei au primit de curand beneficii suplimentare gratuite", a declarat directorul executiv financiar al Romtelecom, Anastasios Tzoulas.
Ce efect a avut reducerea tarifelor de interconectare
Reducerea tarifelor de interconectare implementata anul trecut a avut insa un impact limitat asupra profitului EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare), se arata in comunicat.
Astfel, profitul EBITDA al Romtelecom a scazut in primul trimestru cu 5,7%, de la 40,4 milioane euro la... mai mult
Miercuri, 08 Mai 2013, ora 12:37
Veniturile Cosmote Romania au scazut cu 7,8% in primul trimestru, la 108,2 milioane euro, ca urmare a reducerii tarifelor de interconectare in 2012, iar profitul EBITDA a coborat cu 6,2%, la 24,3 milioane euro.
Cosmote Romania, detinuta de grupul elen de telecomunicatii OTE, a inregistrat in primul trimestru venituri de 108,2 milioane euro, fata de 117,4 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de OTE.
Profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) ajustat prin excluderea costurilor de restructurare a coborat cu 6,2%, de la 25,9 milioane euro la 24,3 milioane euro.
Marja de profit operational a crescut usor, cu 0,4 puncte procentuale, la 22,5%.
Numarul clientilor companiei a scazut cu 5,1%, de la 6,4 milioane la 6,1 milioane, dintre care aproximativ 25% beneficiaza de servicii pe baza de abonament.
Pe segmentul corporate, baza de clienti a Cosmote Romania a urcat cu 21,4%, noteaza OTE.
Veniturile din servicii au coborat cu 9,1%, dupa reducerea tarifelor de interconectare operata in 2012, in timp ce venitul mediu pe utilizator (ARPU) a scazut cu 5,9%. mai mult
Miercuri, 08 Mai 2013, ora 11:56
Operatorul de telefonie mobila Cosmote a avut in 2012 o cota de piata de 24,5% si 6,3 milioane de clienti (inclusiv Zapp), in timp ce veniturile au ramas stabile comparativ cu 2011, la valoarea de 462,8 milioane euro.
Marja proforma EBITDA (castiguri operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a crescut cu 4,4 puncte procentuale, la 25,8% fata de 2011, reflectand imbunatatiri operationale semnificative. Valoarea EBITDA s-a ridicat la 119,5 milioane euro, crescand cu 19,4% comparativ cu anul anterior, se mentioneaza in comunicat.
"Pentru noi, 2012 a fost un an al premierelor, prin lansarea unor planuri tarifare care au spart tiparele, continuand sa ne concentram totodata pe proiectarea de produse si servicii fiabile si pe o experienta de utilizare de exceptie. Asadar, in 2012 ne-am consolidat amprenta pe piata, crescand sustinut EBITDA si baza de clienti business", a afirmat Stefanos Theocharopoulos, chief executive officer Cosmote Romania.
Segmentul de clienti business a crescut in trimestrul al patrulea cu 32% fata de perioada similara din 2011, la acesta adaugandu-se clienti majori, precum Proges sau Leonardo. Numarul de abonati s-a majorat pana la 24,8%, iar baza de clienti 3G a crescut cu 7% fata de ultimul trimestru din 2011.
La sfarsitul lunii decembrie 2012, Cosmote Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 74 de orase importante din tara, reprezentand peste 41% din populatie. Mai mult, clientii... mai mult
Joi, 28 Februarie 2013, ora 13:06
Romtelecom si Cosmote au obtinut profituri record pe piata romaneasca in primul semestru al anului 2012, pe fondul eficientizarii activitatii, urmand trendul companiei-mama, OTE.
Romtelecom a inregistrat un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 80,8 milioane euro, cu 57,3% mai mare fata de aceeasi perioada din 2011, dupa reducerea costurilor legate de programe de retragere voluntara a angajatilor.
In schimb, veniturile au scazut cu 4,8% in primul semestru, ca urmare a deciziei Autoritatii Nationale de Reglementare de scadea aceste tarifele de intercontectare.
De asemenea, profitul Cosmote, a crescut cu 35%, la 55 milioane de euro, ca urmare a concentrarii pe segmentul corporate.
In cazul Cosmote, veniturile au crescut cu 4,4% in primul semestru, la 231,1 milioane euro. Rezultatele financiare ale companiei sunt explicate de mentinerea numarului de clienti la 6,4 milioane la jumatatea acestui an, dintre care 23,6% reprezinta abonati, iar restul utilizatori pe baza de cartele preplatite.
Numarul clientilor business a avansat cu 32% fata de jumatatea anului trecut, iar numarul utilizatorilor serviciilor 3G s-a dublat, precizeaza compania elena.
"Cresterea puternica si sustinuta a segmentului corporate consolideaza pozitia Cosmote pe piata. (...) Volumul de telefoane inteligente vandute a crescut cu 150% in primul semestru din 2012, comparativ cu aceeasi perioada din 2011", a declarat intr-un comunicat Konstantinos Apostolou,... mai mult
Joi, 09 August 2012, ora 14:15
Cosmote a anuntat o crestere a numarului de clienti business cu 30% pentru primul trimestru din 2012, numarul total de utilizatori ai Cosmote Romania ajungand astfel la 6,4 milioane - cifra care include si abonatii Zapp.
Din cei 6,4 milioane de utilizatori Cosmote, proportia abonatilor a crescut la 23,4%, fata de 22,4% in primul trimestru al anului trecut, ca rezultat al cresterii pe segmentul de business si al ofertelor atractive, sustin reprezentantii Cosmote.
De altfel, Cosmote anunta ca in portofoliul sau de parteneri business a intrat si una dintre cele mai mari banci romanesti, Bancpost, pentru servicii de date. Utilizatorii au cheltuit mai multi bani in acest trimestru fata de anul trecut, venitul mediu per utilizator crescand cu 9,1%.
De altfel, si baza de clienti 3G a cunoscut o crestere semnificativa, de 74% in trimestrul care s-a incheiat in martie.
Veniturile totale ale Cosmote in primul trimestru al 2012 au atins 117,4 milioane de euro, o crestere de 9,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile din servicii au inregistrat cresteri de 5,4%, comparativ cu 2011. Si valoarea castigurilor operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor a crescut cu 44,7% in aceeasi perioada, reflectand o strategie comerciala de succes, dar si imbunatatiri operationale.
"Cosmote Romania a continuat sa isi imbunatateasca performanta si in acest trimestru, inregistrand cresteri semnificative pe mai multe segmente, in pofida mediului... mai mult
Joi, 10 Mai 2012, ora 13:15
Cosmote Romania a raportat pentru anul trecut venituri de 468,2 milioane euro, fata de 468,8 milioane euro in 2010, in timp ce EBITDA a crescut la 100,1 milioane euro, a anuntat joi compania.
Venitul mediu per utilizator a crescut cu 10% in 2011, comparativ cu 2010.
In 2011, segmentul business a crescut cu peste 27% comparativ cu 2010, incluzand clienti majori precum BCR sau Transgaz.
Numarul total de clienti ai Cosmote Romania, inclusiv Zapp, a fost de aproximativ 6,5 milioane la sfarsitul anului 2011, proportia abonatilor ajungand la 23,1% din baza, ca rezultat al cresterii pe segmentul de business.
La sfarsitul lui 2011, cota de piata a companiei s-a pastrat la aproximativ 24%. Totodata, veniturile au ramas stabile comparativ cu 2010, la 468,2 milioane de euro.
Marja EBITDA (castiguri operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a crescut cu 5,7 puncte procentuale, pana la 21,4%, comparativ cu 2010, "reflectand imbunatatiri operationale semnificative". EBITDA a crescut la 100,1 milioane de euro, o crestere de 35,8% comparativ cu intreg anul 2010.
In urma integrarii cu succes a Zapp, serviciile 3G sunt disponibile pentru 66% din populatie. Astfel, baza de clienti 3G a crescut semnificativ, cu 116% comparativ cu anul 2010.
"Ne bucuram ca am reusit si in 2011 sa ne consolidam pozitia pe piata, in pofida competitiei acerbe, si a mediului economic dificil. Performanta noastra in ceea ce priveste EBITDA, precum si cresterea semnificativa a... mai mult
Joi, 23 Februarie 2012, ora 14:02
Numarul de clienti ai Vodafone in Romania a scazut, in 2011, cu 15%, pana la 8,32 milioane, compania pierzand astfel 1,5 milioane de utilizatori intr-un singur an.
Vodafone Romania inregistra, la data de 31 decembrie 2011, un numar de 8,327,280 de clienti, in scadere cu 3,1% fata de sfarsitul lunii septembrie si cu 15% fata de finalul anului anterior.
Ca in toate cazurile, cand un operator de telefonie mobila a raportat o scadere a numarului de clienti, si acum s-a dat vina pe deconectarea utilizatorilor prepay inactivi din baza de utilizatori.
"Numarul de cartele prepaid este semnificativ mai mic, ca urmare a intreruperii distributiei gratuite de SIM-urilor, o activitate care creste artificial baza de clienti", a declarat Inaki Berroeta, presedinte si CEO Vodafone Romania.
Vodafone a inregistrat o crestere de 75% a numarului de clienti de internet pe mobil, fata de sfarsitul anului 2010, veniturile din acest serviciu crescand cu 58% intr-un an.
Singurul rezultat financiar pentru piata romaneasca facut public de companie este ARPU (venitul mediu per utilizator), care a fost de 7,3 euro la 31 decembrie 2011, in crestere cu 1,4% fata de trimestrul anterior si cu 9,3% fata de anul anterior.
"Vedem o tendinta pozitiva in intreaga noastra performanta si mai ales o crestere puternica pe segmentul datelor mobile, atat ca numar de utilizatori, cat si ca venituri", a mai spus CEO Vodafone.
Numarul total de clienti inregistrat de companie la nivel global a... mai mult
Joi, 09 Februarie 2012, ora 13:10