Reglementarea prin care firmele de tip SRL-D nu mai beneficiaza de scutirile pe care le aveau inainte de Revolutia fiscala va afecta circa 30.000 de intreprinzatori debutanti, a atras luni atentia Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), intr-o conferinta de presa.
"As ridica o problema legata de modificarile Codului fiscal. Acum trebuie sa ne facem mea culpa si sa spunem ca exista a 121-a modificare a Codului fiscal pe care o consideram absolut necesara, aceea ca, in acest moment, intreprinzatorii debutanti SRL-D nu mai beneficiaza de scutirile pe care le aveau inainte de Revolutia fiscala si, practic, din calculele noastre, cam 30.000 de intreprinzatori debutanti au fost direct afectati. Sunt curios sa vedem datele de la ONRC, sa vedem cate SRL-D s-au mai creat de la debutul acestui an. Reglementarea asta trebuie modificata", a spus Jianu.
Intrebat ce parere are despre cum va evolua interesul intreprinzatorilor in acest an pentru programul Start-Up Nation, presedintele CNIPMMR s-a declarat optimist.
"E greu de estimat, dar cred ca va fi un interes ridicat in continuare pentru Start-Up Nation. Programul a avut un interes inca din primul an. Avem un numar de 10.000 de aplicanti care n-au accesat finantarea si care sunt potentiali aplicanti si pentru acest an. Cu siguranta, pentru acest an programul este mai cunoscut. Noi, mediul de afaceri, am primit foarte multe intrebari despre program",... mai mult
Luni, 16 Aprilie 2018, ora 15:26
Pseudo-revolutia fiscala a insemnat cresterea costurilor pentru antreprenori, toate salariile fiind afectate de masurile fiscale, a declarat, marti, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, intr-o conferinta de presa.
"Aceasta pseudo-revolutie fiscala a insemnat cresterea costurilor pentru antreprenori. Toate salariile au fost afectate prin aceste miscari fiscale pentru ca, prin cresterea salariului minim si prin obligativitatea de a renegocia contractele colective de munca, practic, aproape toate salariile au fost crescute. Prin trecerea contributiilor mai putin, pentru ca aceasta a fost o masura neutra, dar prin plata contributiilor la nivelul salariului minim aceasta a insemnat o crestere a costurilor pentru intreprinzatori", a spus Florin Jianu.
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a realizat in perioada 7 - 16 februarie 2018 un sondaj sub forma unui chestionar aplicat pe site-ul www.cnipmmr.ro, pe portalul www.immromania.ro si la nivelul membrilor CNIPMMR privind efecte cresterii salariului minim la 1.900 de lei, trecerii contributiilor la salariat si cresterii contributiilor pentru salariatii cu timp partial. Respondentii, in numar de 1.752, au fost in proportie de 71,4% microintreprinderi, 13,4% intreprinderi mici, 11,9% intreprinderi mijlocii si 3,3% ONG-uri si alte forme juridice.
Potrivit sondajului, punerea in aplicare a... mai mult
Marti, 20 Februarie 2018, ora 15:38
Antreprenorii mici si mijlocii se tem ca aplicand prevederile revolutiei fiscale vor fi nevoiti, in scurt timp, sa isi concedieze parte dintre angajati si chiar sa isi inchida firmele.
Chiar daca Parlamentul nu a adoptat inca OUG revolutiei fiscale, 7 din 10 IMM-uri au realizat deja transferul de contributii de la angajator la angajat, a precizat presedintele Consiliului National al Inreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu.
Cei mai multi au facut-o, insa, cu dificultate, asumandu-si riscuri importante pentru viitorul afacerii, reiese dintr-un sondaj realizat pe asociatia patronala pe un esantion de circa 1.800 de IMM-uri.
Doua sunt modificarile fiscale care au avut un puternic impact asupra IMM-urilor, potrivit lui Florin Jianu: cresterea salariului minim incepand cu data de 1 ianuarie si transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, in forma prevazuta de OUG 79/2017.
"Nu mai putin de 80% dintre angajatori au declarat ca au intampinat dificultati in ceea ce priveste cresterea salariului minim al angajatilor. In plus, 1 din 2 antreprenori a apreciat ca va fi nevoit sa concedieze intre 1 si 5 angajati in urma aplicarii acestei masuri. In conditiile in care media de angajati pe IMM este de 2,5, este destul de evident faptul ca parte dintre aceste societati s-ar putea inchidere in urma disponibilizarilor", a precizat Florin Jianu.
Si transferul contributiilor sociale va avea efecte dintre cele mai nefaste... mai mult
Marti, 20 Februarie 2018, ora 13:45