Semnatura de mana a fost, pana nu demult, principalul mod recunoscut legal prin care oamenii isi puteau oferi consimtamantul. Tocmai de aceea, cel mai apropiat echivalent tehnologic al acesteia - semnatura electronica scrisa de mana - este acum un mod eficient si intuitiv de digitalizare a fluxurilor care depind de consimtamantul oferit in persoana. Semnatura digitala de mana are particularitati care trezesc interesul tuturor tipurilor de companii active in spatiul european. Un domeniu special de aplicabilitate a acesteia este eficientizarea fluxului de preluare si procesare a acordurilor pentru prelucrarea datelor personale. Semnaturile electronice scrise de mana sunt cel mai si uman si mai simplu mod prin care consimtamantul GDPR poate fi integrat in fluxurile de lucru digitale. Sunt valide juridic si admise in instantele din toate statele membre ale Uniunii Europene si ofera un plus de securitate, in masura in care sunt mai mult decat un semn grafic personal, ci mai degraba o modalitate sofisticata de validare a identitatii.
Compania japoneza Wacom, lider pe piata pad-urilor de semnatura si a afisajelor interactive pentru stilourile digitale, are in portofoliu solutii complete, creative si sigure pentru companiile care doresc instrumente pentru gestionarea proceselor impuse de GDPR. Semnaturile electronice executate cu tehnologiile Wacom sunt conforme standardelor avansate (AES), adica semnaturi care integreaza date asociate in mod unic autorului, au un nivel ridicat... mai mult
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 09:30
Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circulatie, de luni, o moneda din alama cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, precum si, in circuitul numismatic, monede din argint si alama pentru colectionare, conform unui comunicat al BNR.
Aversul monedei din argint prezinta un tanar aratand semnul victoriei si tinand tricolorul fara stema, simbol al Revolutiei Romane din Decembrie 1989, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, anul de emisiune "2019" si valoarea nominala "10 LEI".
Aversul monedei din alama pentru colectionare prezinta un tanar aratand semnul victoriei si tinand tricolorul fara stema, simbol al Revolutiei Romane din Decembrie 1989, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, anul de emisiune "2019", valoarea nominala "50 BANI" si litera "N" intr-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colectionare.
Aversul monedei din alama pentru circulatie prezinta un tanar aratand semnul victoriei si tinand tricolorul fara stema, simbol al Revolutiei Romane din Decembrie 1989, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, anul de emisiune "2019" si valoarea nominala "50 BANI".
Reversul comun tuturor monedelor prezinta o imagine din timpul Revolutiei Romane din Decembrie 1989, inscriptia circulara "REVOLUTIA ROMANA DIN DECEMBRIE" si anul cand au avut loc evenimentele "1989".
Tirajele sunt de 500 de bucati pentru moneda din argint, 50.000 de bucati pentru moneda din alama pentru colectionare si 10.000.000 de... mai mult
Luni, 16 Decembrie 2019, ora 12:16
Revolutia fiscala, intrata in vigoare la inceputul acestui an, a lovit in plin in salariatii romani. Aproape 1,2 milioane dintre ei s-au ales cu salariile scazute si alti 608.781 sunt expusi acestui risc, afirma Blocul National Sindical (BNS).
Potrivit BNS, salariatii din mediul privat au fost cei mai afectati de aceasta masura. In cazul lor, mecanismele create de Guvern s-au dovedit a fi complet ineficiente, asa cum am avertizat inca de anul trecut.
La finalul lunii martie, doar aproximativ 50% din angajatorii din mediul privat din Romania au operat modificari ale contractelor individuale de munca in vederea compensarii transferului sarcinii contributiilor sociale de la angajator la angajat.
24% din angajatorii activi nu au operat nicio modificare a contractelor individuale de munca, nici macar pentru un singur contract.
Foto: Inspectia Muncii
Ca urmare, cu exceptia contractelor individuale de munca modificate ca efect direct al cresterii salariului minim, doar 26% din contractele individuale de munca inregistrate in Revisal au fost modificate astfel incat valoarea salariului net sa ramana neschimbata. Datele se refera doar la angajatorii din mediul privat, cei ce inregistreaza contractele de munca in Revisal.
Foto: Inspectia Muncii
Atat in cazul datelor despre comportamentul angajatorilor, cat si in cazul datelor despre contractele de munca, imaginea este obtinuta din cumularea efectelor generate de: modificarea legislatiei fiscale, modificarea... mai mult
Marti, 10 Iulie 2018, ora 10:47
Pseudo-revolutia fiscala a insemnat cresterea costurilor pentru antreprenori, toate salariile fiind afectate de masurile fiscale, a declarat, marti, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, intr-o conferinta de presa.
"Aceasta pseudo-revolutie fiscala a insemnat cresterea costurilor pentru antreprenori. Toate salariile au fost afectate prin aceste miscari fiscale pentru ca, prin cresterea salariului minim si prin obligativitatea de a renegocia contractele colective de munca, practic, aproape toate salariile au fost crescute. Prin trecerea contributiilor mai putin, pentru ca aceasta a fost o masura neutra, dar prin plata contributiilor la nivelul salariului minim aceasta a insemnat o crestere a costurilor pentru intreprinzatori", a spus Florin Jianu.
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a realizat in perioada 7 - 16 februarie 2018 un sondaj sub forma unui chestionar aplicat pe site-ul www.cnipmmr.ro, pe portalul www.immromania.ro si la nivelul membrilor CNIPMMR privind efecte cresterii salariului minim la 1.900 de lei, trecerii contributiilor la salariat si cresterii contributiilor pentru salariatii cu timp partial. Respondentii, in numar de 1.752, au fost in proportie de 71,4% microintreprinderi, 13,4% intreprinderi mici, 11,9% intreprinderi mijlocii si 3,3% ONG-uri si alte forme juridice.
Potrivit sondajului, punerea in aplicare a... mai mult
Marti, 20 Februarie 2018, ora 15:38
Vicepresedintele PNL, Florin Citu, sustine ca prim-ministrul Mihai Tudose are doua variante in sedinta de guvern de azi: aproba ordonanta si ramane in grupul lui Liviu Dragnea sau nu o aproba si ramane premier.
"PSD-ul bate sahul! Tudose, eu te-am atentionat serios. Nu ai sacrificat nebunul. Acum nebunul o sa te sacrifice pe tine.
Ai doua variante:
1. aprobi ordonanta astazi si intri in colectia de hamsteri a lui Dragnea.
2. nu aprobi ordonanta astazi, sacrifici nebunul de Craciun si apuci sa impodobesti bradul de Craciun in Palatul Victoria.
Tic-Tac, Tic-Tac... am pornit ceasul. Urmeaza mutarea ta!", scrie pe Facebook Florin Citu.
Guvernul se reuneste miercuri, la ora 13:00, pentru a adopta asa-zisa revolutie fiscala, cu care merge inainte in ciuda tuturor criticilor venite de la sindicate, patronate, specialisti in economie, Opozitie si presedintele Klaus Iohannis.
Modificarea Codului Fiscal va fi adoptata prin ordonanta de urgenta, care va prevedea printre altele transferul contributiilor de la angajator la angajat, scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, dar si un impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care ruleaza sub un milion de euro.
Iata principalele masuri pe care are de gand Guvernul sa le adopte azi: schimbari radicale pentru angajati si firme. Amanari pentru pensionari
Dupa doua incercari esuate vineri si luni, premierul Mihai Tudose a promis marti ca miercuri sigur se adopta masurile fiscale, de care depinde soarta... mai mult
Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 11:42
Prin excelenta, anii electorali 2012 si 2016 au marcat clasa politica, societatea romaneasca si au cristalizat opinia publica prin doua miscari de strada distincte, ambele avand loc cu maximum 6 luni inaintea primei campanii propriu-zise.
O paralela intre cele doua momente trebuie facuta, deoarece aplicand stanta anului 2012 am putea gasi un fir de argint legat de cum ar putea arata rezultatul anului electoral 2016.
Revolutia Facebook vs Revolutia Colectiv
12 ianuarie 2012, Targu Mures: oamenii ies in strada, puternic nemultumiti de reformele din sistemul sanitar propuse si promovate de guvernarea Boc.
13 ianuarie 2012, Bucuresti: mobilizarea puternica de pe retelele de socializare (cu precadere Facebook) are ca rezultat coagularea manifestantilor in Piata Universitatii pentru sustinerea lui Raed Arafat, subsecretar de stat al Ministerului Sanatatii, critic virulent al masurilor propuse. 2.000 de oameni pleaca in mars, in ciuda frigului din acea data, catre Palatul ...citeste mai departe despre "Romania 2012 vs. Romania 2016" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 06:12
Un muzician roman stabilit la Londra este posesorul unei impresionante colectii de masinute Dacia 1300. De altfel, Remus Azoitei, un violonist obisnuit cu marile scene din lume, conduce un astfel de exemplar.
Remus Azoitei este unul dintre cei mai apreciati violonisti din lume si a concertat pe toate scenele importante de pe mapamond. Intr-o astfel de situatie, cei mai multi ar fi optat pentru o masina luxoasa, cu multi cai putere la dispozitie. Nu este insa si cazul lui. Pasiunea lui Remus Azoitei este Dacia 1300. Sau varianta din care a fost inspirata, Renault 12. Conduce un astfel de exemplar si acasa are sute de masinute Dacia 1300 si Renault 12.
Pasiunea lui s-a nascut in 2008, cand a visat masina tatalui sau, o Dacia 1300 bleu ciel, dupa care a suferit mult si a ingrijit-o cu tot sufletul: "Mi-a aparut in vis. A doua zi, dimineata, m-am dus la computer si nici nu stiam ca exista machete auto", a marturisit acesta pentru Pro TV. A cautat pe Google machete de Dacia 1300, dar a avut surpriza sa constate ca nu exista asa ceva, ci doar modelele Renault 12: "Am ramas trasnit efectiv".
Si-a comandat totusi un Renault 12 si a ramas fara replica in momentul in care i-a ajuns acasa: "O luam in turnee. Aveam concerte la Filamornica din Berlin, o tineam pe noptiera, ca mi-era draga". De atunci, pe langa muzica, a investit timp si multi bani in colectia de masinute. Multe Renault 12, dar a descoperit si Dacia 1300. A ajuns in posesia unor exemplare foarte valoroase, pe... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 14:47
Toata lumea sta cu privirea atintita la evenimentele violente din Egipt, urmarind o revolutie in direct. Dar ce inseamna toate aceste evenimente pentru mediul de afaceri, apare intrebarea intr-un articol publicat de Forbes.Unii analisti s-au concentrat pe volatilitatea pretului petrolului si pe tulburarea politica la care s-ar ajunge daca extremistii ar ajunge la putere, in Orientul Mijlociu.Observatorii mai atenti au detectat un mesaj mai adanc, care va marca managementul tuturor organizatiilor, fie ele politice sau de business: administratiile imperiale sunt o specie pe cale de disparitie.Ce sunt "administratiile imperiale"Procesul de eliminare a acestui tip de administratie din sfera politica a inceput undeva devreme, in istorie, odata cu Magna Carta in Anglia anului 1215, continuand cu Revolutia franceza din 1789 si pana la caderea Zidului Berlinului, in '89. Ceea ce va duce la disparitia administratiei imperiale nu va fi nicidecum dragostea de libertate a poporului ci simplele principii economice, mai exact, incapacitatea acestor administratii de a veni cu rezultate satisfacatoare, necesare pentru a ramane la putere.Pentru o perioada, ele pot crea iluzia prosperitatii, timp in care economia incepe sa roada fundatiile. Administratiile imperiale nu au agilitatea necesara pentru a da piept cu o lume din ce in ce mai complexa, ceea ce duce inevitabil la frustrare. Urmeaza apoi cateva evenimente izolate care aprind, in constiinta colectiva, imaginea unei situatii... mai mult
Joi, 03 Februarie 2011, ora 15:20