In viata de zi cu zi a oamenilor, abonamentele si serviciile flexibile au devenit o obisnuinta, iar zona financiara se adapteaza si ea. Cu ajutorul noului abonament Revolut Plus, poti avea acces la probabil cel mai accesibil abonament al fintech-ului global, cu beneficii ulterioare pentru shopping online si asigurare de cumparaturi.
Revolut are in Romania peste 1,3 milioane de utilizatori si acestia se bucura de beneficiile aplicatiei financiare, cum ar fi transferurile rapide de bani catre prieteni care folosesc serviciile Revolut si monitorizarea constanta a cheltuielilor, pentru sanatatea financiara a banilor tai. Pentru a putea sa beneficiezi de avantajele oferite de fintech-ul global, abonamentul Revolut Plus e cel mai ieftin din portofoliul abonamentelor cu plata lunara, la doar 14,99 de lei pe luna.
Utilizatorii au nevoie de la un abonament de siguranta la cumparaturi si predictibilitate cand vine vorba de politica de returnare. Romanii au facut in 2020 cu 30% mai multe cumparaturi online fata de 2019, iar piata a ajuns la 5,6 miliarde de euro. Asadar, ne place sa ne bucuram de beneficiile comertului rapid, dar fara sa avem multe batai de cap cu retururile si asigurarea bunurilor.
Ce aduce Revolut Plus?
Cumparaturile utilizatorilor Revolut sunt protejate pana la 1000 euro anual pentru abonatii Plus. De asemenea, abonatii Revolut vor beneficia de asemenea si de o protectie de returnare extinsa la 90 de zile, pentru toate cumparaturile eligibile. Banii vor... mai mult
Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 11:58
Revolut a anuntat ca isi schimba politica de comisionare a utilizatorilor sai de carduri. Astfel ca, iata cu cat veti plati mai mult de la 1 marite, dar si pentru ce!
Tranzactionare
Se vor Restructura alocatiile de tranzactionare si tarifarea, astfel:
Utilizatorii Standard vor beneficia de o tranzactie pe luna fara comision (anterior 3).Utilizatorii Plus vor continua sa beneficieze de trei tranzactii pe luna fara comision.Utilizatorii Premium vor beneficia de cinci tranzactii pe luna fara comision (anterior 8).Utilizatorii Metal vor continua sa beneficieze de tranzactii nelimitate fara comision.
In sfarsit, comisionul de custodie se va modifica de la un punct de baza (0,01%) din valoarea activului pe an la douasprezece puncte de baza (0,12%) din valoarea activului pe an. Este posibil sa se aplice comisioanele SEC si FINRA valabile pentru tranzactionarea de actiuni din SUA.
Retrageri de la bancomat
Daca ai planul Standard
Pentru planul Standard exista in prezent o limita de 800 de lei la retragerile lunare gratuite de la bancomat. Dupa aceea incepi sa platesti un comision de 2%. Schimbam acest lucru, adaugand o limita si la numarul total de retrageri de la bancomat si stabilind un comision minim dupa epuizarea alocatiei tale gratuite.
De acum inainte:
Limita lunara gratuita de 800 de lei va ramane neschimbata, iar dupa ce o atingi vei incepe sa platesti un comision.
Se introduce, de asemenea, o limita de cinci retrageri de la bancomat. Dupa ce... mai mult
Joi, 18 Februarie 2021, ora 14:41
Toata lumea stie ca perioadele de criza sunt momente excelente pentru a investi. La data la care vorbim, este deja aproape un trend ca pietele internationale sa deschida pe rosu de la o zi la alta.
Oricat de mult ar incerca investitorii sa ridice preturile, pana la final de tranzactionare valoarea actiunilor ajunge, de regula, sa fie mai mica decat la inceput de zi.
Asadar, daca si tu te gandeai sa intri pe piata de capital, majoritatea expertilor sustin ca acum este momentul ideal, cand preturile mai au putin si ating niste minime istorice.
Iar in ziua de astazi, gratie aplicatiei Revolut si a ei optiune Shares, este mai simplu ca oricand sa devii investitor. Cum? Citeste in continuare pentru a afla.
Totul despre Revolut Shares
Inainte de toate, sa incepem prin a prezenta ce este Revolut Shares. Probabil ca ai folosit deja, daca nu macar trebuie sa fi auzit de aplicatia Revolut, care este de departe cea mai utilizata platforma de online banking la nivel mondial.
Compania fintech lansata in iulie 2015 a adunat pana acum mai bine de 8 milioane clienti.
In conditiile in care abia acum doua saptamani au adaugat si Statele Unite ca tara in care activeaza, ne asteptam ca numarul utilizatorilor sa creasca vertiginos in urmatoarele luni.
In ceea ce priveste optiunea Shares, aceasta a devenit disponibila, mai mult pentru a testa ideea, inca din luna august a anului trecut pentru clientii care beneficiau de un cont Metal.
Cum testul a fost un real succes... mai mult
Luni, 30 Martie 2020, ora 15:57
Revolut, fintech-ul cu o crestere accelerata si peste 10 milioane de utilizatori in Europa, lanseaza astazi aplicatia financiara si cardul de debit in Statele Unite ale Americii. Revolut are deja zeci de mii de clienti americani, dupa ce a anuntat lansarea inca de anul trecut.
Revolut s-a lansat in 2015 cu misiunea de a construi o super-aplicatie financiara - o aplicatie unica prin care utilizatorii sa poata gestiona toate aspectele care tin de viata lor financiara. In doar patru ani, compania a atras peste 10 milioane de utilizatori, a obtinut investitii in valoare totala de peste 800 milioane de dolari, iar acum are 2.000 de angajati la nivel global, inclusiv in New York si San Francisco.
Incepand de astazi, utilizatorii din Statele Unite isi pot creea un cont in doar cateva minute, direct de pe smartphone. Imediat ce au descarcat aplicatia pentru iOS sau Android, utilizatorii trebuie sa introduca informatiile personale si sa incarce documentele de identificare, iar contul lor va fi ulterior verificat in doar cateva minute.
Odata ce contul unui utilizator a fost aprobat, acesta va primi instantaneu detaliile contului, care pot fi folosite pentru a efectua plati si pentru depunerea salariului. Depozitele clientilor sunt asigurate de FDIC pana la 250.000 de dolari, printr-un parteneriat cu Metropolitan Commercial Bank. Utilizatorii din SUA pot, de asemenea, sa isi primeasca salariul cu doua zile mai devreme prin depunere directa.
Printr-un efort al Revolut de a... mai mult
Marti, 24 Martie 2020, ora 14:58
Revolut a incheiat parteneriate cu unele dintre cele mai mari organizatii caritabile din Romania, iar acum le permite utilizatorilor sa rotunjeasca platile efectuate cu cardul si sa doneze diferenta de bani catre Daruieste Viata, Asociatia Magic si SOS Satele Copiilor.
In plus, clientii Revolut vor putea atat sa doneze o singura data, cat si sa stabileasca donatii recurente.
Toti banii donati de catre utilizatori vor ajunge la fiecare dintre cele trei organizatii caritabile, fara ca Revolut sa perceapa vreun comision pentru aceste tranzactii.
Nu exista o limita minima pentru sumele donate, iar functionalitatea poate fi activata si dezactivata oricand de catre utilizatori.
Daruieste Viata, Asociatia Magic si SOS Satele Copiilor sunt primele trei ONG-uri locale catre care romanii pot dona, datorita popularitatii lor in randul utilizatorilor Revolut din tara. Fiecare dintre aceste organizatii se dedica unei cauze sociale importante si are un impact pozitiv asupra societatii romanesti.
"Implicarea in cauze sociale este importanta atat pentru noi, Revolut, cat si pentru utilizatorii nostri. Ne bucuram sa le putem da utilizatorilor romani ocazia de a sustine unele dintre cauzele favorite printr-o o simpla apasare de buton si fara comisioane. Admiram foarte mult tot ceea ce au realizat pana acum Daruieste Viata, Asociatia Magic si SOS Satele Copiilor si suntem entuziasmati ca le putem oferi sprijin. Ne luam angajamentul sa extindem in timp lista ONG-urilor locale... mai mult
Marti, 03 Martie 2020, ora 10:04
Intr-o era in care depindem in mare masura de transportul aerian si in care intarzierile avioanelor le dau de furca inclusiv autoritatilor, marile companii au gasit o modalitate de a-si fideliza clientii, ajutandu-i atunci cand le este mai greu.
Collinson, lider global pe segmentul beneficiilor si loializariii pentru utilizatori, si fintech-ul global Revolut si-au unit fortele pentru a oferi clientilor acces gratuit in lounge-urile aeroporturilor din intreaga lume atunci cand zborurile au intarzieri.
Despre ce este vorba, mai exact?
"Utilizatorii cu abonamente Premium si Metal ale caror zboruri au intarziere de cel putin o ora vor avea acces gratuit in 1.000+ lounge-uri din peste 500 de aeroporturi din mai mult de 100 de tari", se arata intr-un comunicat de presa al celor doua companii.
Tot ce trebuie sa faci pentru a beneficia de asta este sa fii membru Premium sau Metal al Revolut, iar serviciul poarta numele SmartDelay.
"Cu SmartDelay, utilizatorii Premium si Metal pot acum sa se relaxeze in confortul unui lounge din aeroport, in timp ce isi asteapta zborul intarziat, indiferent de tipul biletului de avion", mai spune comunicatul.
Accesul in lounge include gustari si racoritoare gratuite, Wi-Fi gratuit, ziare si reviste, precum si posibilitatea de a folosi facilitati pentru business si conferinte, in functie de disponibilitatea acestora.
Care este diferenta dintre cele doua tipuri de abonamente?
Clientii cu abonamente Premium pot oferi acces... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 10:46
Cu un simplu portofel digital, peste 960.000 de romani au strans laolalta peste 58 de milioane de euro. Totul a fost posibil cu ajutorul Vaults, pusculita digitala de la Revolut.
Vaults, de fapt, te ajuta sa strangi tot "maruntisul", rotunjind sumele pe care le platesti cu cardul Revolut.
Banii directionati catre Vaults raman la dispozitia ta si pot fi oricand transferati in conturile principale, de unde pot fi cheltuiti.
"Vaults reprezinta cea mai simpla metoda de a strange bani, direct in aplicatia Revolut, utilizatorii avand posibilitatea de a directiona bani catre pusculitele virtuale in cele 30 de monede si 5 criptomonede disponibile in aplicatie", spun oficialii Revolut, intr-un comunicat de presa.
In prezent, Revolut are peste 960.000 de utilizatori in Romania, dintre care mai mult de 138.000 detin in aplicatie pusculite digitale Vaults. Peste 100.000 de utilizatori detin pusculite digitale active, in care au economisit pana la momentul de fata peste 27.000.000 RON pentru diferite nevoi.
De altfel, potrivit Revolut, leul este moneda preferata de romani atunci cand vine vorba de economisire in Vaults. Pe locul al doilea in topul preferintelor se afla euro, cu peste 4.253.000 EUR stransi in Vaults, urmat fiind de dolarul american, cu o valoare totala a depozitelor din Vaults de 1.016.349 USD. In plus, romanii sunt atrasi si de criptomonede - ei au pus deoparte echivalentul a peste 206.000 EUR in BTC, 136.528 EUR in XRP (Ripple), dar si 80.424 EUR in... mai mult
Miercuri, 22 Ianuarie 2020, ora 10:39
Cu toate ca in ultimii ani au fost facute progrese majore, Romania continua sa fie o tara in care numerarul primeaza. Principala bariera in calea adoptiei si utilizarii de carduri este teama de a fi victima a fraudei.
Fintech-ul britanic Revolut, care a depasit 850.000 de utilizatori in Romania, face o analiza a ecosistemului romanesc de plati si fraude cu carduri, aducand in atentia publicului moduri prin care oamenii se pot proteja de frauda, precum si masurile care ar trebui luate in cazul putin probabil in care cineva a fost victima a fraudei.
The Romanian payments ecosystem
Platile cu cardul sunt cel mai utilizat instrument de plata electronica din Uniunea Europeana, reprezentand peste jumatate din totalul tuturor tranzactiilor fara numerar (52%).
Al cincilea raport privind frauda cu carduri emis de Banca Centrala Europeana arata ca Romania are cea mai scazuta rata de penetrare a cardurilor din Uniunea Europeana, cu 0.81 carduri pe cap de locuitor, in comparatie cu media SEPA de 1.53 carduri pe cap de locuitor.
De asemenea, Romania ocupa penultimul loc din perspectiva utilizarii cardurilor, dupa Bulgaria, cu o medie de 28 de tranzactii pe cap de locuitor pe an, un numar semnificativ mai mic in comparatie cu media SEPA de 129 de tranzactii pe cap de locuitor anual.
Tabel 1: Numarul de plati cu cardul pe cap de locuitor (2014 - 2017)
Platile cu cardul in Europa - cadru actual si previziuni: o perspectiva Eurosystem emisa de Banca Centrala Europeana... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 10:58
La mijlocul lunii septembrie a intrat in vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care, printre altele, prevede securizarea tranzactiilor online prin autentificarea in doi pasi. Acest lucru are ca scop protejarea celor care efectueaza tranzactii online de posibile fraude.
Din pacate insa, niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar escrocii cibernetici cauta in permanenta modalitati tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei care efectueaza tranzactii online. Revolut, fintech-ul londonez cu peste 7 milioane de utilizatori in Europa, vine cu 5 sfaturi utile, care sunt de un real ajutor in ceea ce priveste siguranta in mediul online si evitarea fraudelor:
1. Conturi si parole: fii ca agentul 007
Nu iti dezvalui niciodata nimanui parola de la Internet banking si nici numarul unic de identificare (PIN). Nici macar banca al carei client esti nu iti va cere vreodata sa dezvalui aceste informatii.
In plus, asigura-te in permanenta ca utilizezi canale online oficiale - website, aplicatie etc. - pentru a-ti accesa contul si a impartasi anumite informatii cu terte persoane. Nu ezita sa contactezi banca sau furnizorul de servicii financiare pentru a solicita mai multe informatii sau clarificari, in cazul in care ai neclaritati.
2. Control: mai mult, mai bine
Imbunatateste gradul de control asupra finantelor personale solicitand bancii sa iti ofere detalii privind tranzactiile financiare prin doua canale de informare - de exemplu, prin... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 12:19