In general, cand ai nevoie de un imprumut cat mai repede, primul lucru la care te gandesti este sa apelezi la apropiati, fie ca e vorba de un prieten sau o ruda.
Insa, de obicei, acestia nu dispun de intreaga suma de care ai tu nevoie si pe care ti-ai putea permite sa o returnezi in timp. Deseori, chiar daca acele persoane detin banii respectivi, ti-i pot imprumuta pe o perioada prea scurta pentru posibilitatile tale de restituire.
In ultima instanta, iei in considerare ideea de a contracta un credit rapid de ordin bancar. Dar, si in acest caz, de cele mai multe ori primesti un raspuns nefavorabil din partea bancilor. Numeroase formalitati, conditii greu de indeplinit, garanti sau garantii - toate acestea te descurajeaza sau te fac sa renunti intru totul. Insa planurile tale nu pot astepta la infinit, iar uneori problemele nerezolvate la momentul potrivit genereaza alte probleme!
Astfel, ajungi sa recurgi la cea mai eficienta metoda disponibila la ora actuala: un credit rapid nebancar. Acordat de o IFN (institutie financiara nebancara), un astfel de imprumut poate fi contractat indeplinind conditii minime.
Special creat pentru nevoile tale personale ori pentru situatii de urgenta, acesta consta intr-o suma de bani care ajunge de obicei pana la 20.000 Lei, foarte utila, ce poate fi accesata pe termen scurt sau mediu. Cu rate fixe lunare ori saptamanale, un astfel de credit rapid este solutia la care apeleaza mii de romani in prezent.
Spre exemplu, Provident... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2020, ora 13:11
Ai accesat un imprumut nebancar rapid si a survenit un eveniment neasteptat care te pune in imposibilitatea de a rambursa la timp? Exista solutii pentru a depasi aceasta situatie? Ce se intampla daca nu platesti exact in ziua de scadenta? Ce este de facut pentru a preintampina astfel de situatii? Care este cel mai grav scenariu in cazul neplatii la termen a imprumutului?
Genul acesta de intrebari sunt adresate de persoanele care imprumuta bani si ajung, dintr-un motiv sau altul, sa nu plateasca la timp. Expertii financiari au cateva recomandari pentru a reusi sa iesi cu bine din astfel de situatii!
Solutii pentru a plati un credit la termen
Cum sa obtineti un imprumut nebancar rapid este cunoscut de mult de cei care au nevoie de bani imprumut. Peste 82% dintre persoane le acceseaza online, iar 59% dintre cei care aplica le considera credite de mare ajutor. Cu toate acestea, o parte dintre cei care obtin bani imprumut ajung pe lista rau-platnicilor si a restantierilor din Biroul de Credit.
Din acel moment, timp de 4 ani, acestia prezinta un risc foarte ridicat la creditare si nu se mai pot imprumuta in conditii normale (au nevoie de un co-debitor). Iata ce poti face pentru a nu ajunge in aceasta situatie:
Notifica institutia de creditare despre problema ta in privinta rambursarii - in mod normal, reprezentantul creditorului iti va oferi o serie de solutii, cum ar fi amanarea platii sau prelungirea termenului de plata;Solicita extinderea perioadei de plata... mai mult
Luni, 14 Septembrie 2020, ora 14:58
Autoritatea Bancara Europeana vine cu vesti bune pentru romanii care au credite in valuta, astfel ca acestia vor avea mai multe solutii in cazul in care nu vor putea sa plateasca rata fixata de banca, inainte de a fi dati afara din casa.
Astfel, bancile vor fi obligate sa le prezinte clientilor, inainte de a-i executa silit, variantele refinantarii, extinderii perioadei de returnare a imprumutului, amanarii platii ratelor si reducerii dobanzii, transmite Digi 24.
Exista deja banci in Romania care aplica aceste masuri etapizate, inainte de ultima varianta in ...citeste mai departe despre "Veste buna pentru romanii impovarati de credite - se vor bucura de protectie europeana" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 13 Iunie 2015, ora 18:45
Bancile europene doresc sa inceapa din ianuarie 2013 rambursarea imprumuturilor acordate de Banca Centrala Europeana in contextul crizei financiare din Europa. Analistii se tem insa ca acest pas ar putea fi prematur, lasand bancile vulnerabile la riscuri in cazul unei intensificari ale crizei.
Commerzbank, a doua banca din Germania ca marime, si-a propus sa ramburseze 10 miliarde de euro, din totalul de 16 miliarde de euro imprumutati, iar cele mai mari banci franceze, BNP Paribas, Societe Generale si Credit Agricole au intentii similare, potrivit unor surse ale The Wall Street Journal.
Creditele au fost acordate printr-un program de urgenta, activat in 2011 de BCE, prin care au fost acordate imprumuturi pe o durata de trei ani, cu dobanzi reduse. Bancilor li se permite sa inceapa rambursarea lor din ianuarie 2013.
Cea mai mare parte a imprumuturilor din acest program au fost acordate institutiilor financiare din Italia, Spania, Germania si Franta.
Potrivit unui studiu Morgan Stanley, cele mai multe banci care doresc sa ramburseze imprumuturile provin insa din nordul Europei, iar suma pe care doresc sa o restituie se ridica la aproximativ 80 de miliarde de euro, dintr-un total de aproximativ de o mie de miliarde de euro imprumutati prin programul BCE.
Rambursarea anticipata arata ca unele banci si-au intarit pozitia fata de anul trecut, cand mai multe institutii financiare au intampinat probleme in a se imprumuta de pe pietele de capital.
Bancile... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 15:18
Bancilor le este teama ca ar putea fi obligate sa returneze in mod colectiv comisioanele abuzive pe care le-au aplicat de-a lungul timpului clientilor. Pana in prezent, au avut castig de cauza, punctual, doar clientii care au dat in judecata banca.
Asociatia Romana a Bancilor (ARB) estimeaza ca bancile ar putea inregistra pierderi de 600 de milioane de euro pe an in cazul in care noul Cod de procedura civila va contine un articol care ii imputerniceste pe judecatori sa oblige bancile sa elimine o clauza abuziva din toate contractele de acelasi gen atunci cand constata existenta acesteia intr-un anumit caz.
Noul Cod de procedura civila ar trebui sa intre in vigoare de la 1 februarie 2012.
"Bancile nu doar ca nu vor mai avea dreptul de a percepe pentru viitor costurile aferente clauzelor declarate ca fiind abuzive, dar se vor vedea obligate sa si ramburseze tuturor clientilor respectivele costuri percepute in trecut", se arata intr-o scrisoare ARB transmisa Bancii Nationale, care a ajuns in presa.
Desi a confirmat demersul, presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea, nu a dorit sa faca mai multe comentarii pe aceasta tema.
"Acest document pentru noi este un document confidential. Daca tot a aparut in presa, intr-adevar, acela este punctul de vedere al comunitatii bancare, la care nu am nimic de adaugat".
Opinia avocatului
Ingrijorarea bancherilor vine in contextul in care mii de clienti persoane fizice au denuntat in ultimii ani clauzele abuzive din... mai mult
Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 15:34
Cateva dintre cele mai mari banci din Europa se pregatesc sa returneze o parte din imprumuturile ieftine pe trei ani pe care le-au luat de curand de la Banca Centrala Europeana (BCE).
Bancheri de pe piata spun ca UniCredit din Italia, BNP Paribas si Societe Generale din Franta si La Caixa din Spania se pregatesc sa plateasca pana la o treime din banii pe care i-au imprumutat de la BCE, relateaza mai mult
Marti, 03 Aprilie 2012, ora 19:16
Anul acesta, Romania incepe sa plateasca ratele pentru imprumutul luat de la FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana. Efectul banilor pentru care toata Romania a trebuit sa suporte masuri de austeritate este controversat.
Acordul cu Fondul Monetar International (FMI) a fost in ultimii ani scutul in spatele caruia guvernul s-a ascuns de fiecare data cand a trebuit sa-si argumenteze masurile de austeritate care au dus jumatate din populatia Romaniei in saracie. Cele 20 de miliarde de euro imprumutate de la FMI, Banca Mondiala (BM) si Comisia Europeana (CE) devin scadente anul acesta, cand Romania va trebui sa plateasca prima rata, in valoare de 2 miliarde de euro.
Banii vor fi platiti de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in rezerva careia s-a dus peste jumatate din banii imprumutati. Ratele se intind pana in 2023, apogeul poverii pe bugetul de stat fiind atins in 2015, cand Ministerul Finantelor va trebui sa plateasca 1,8 miliarde de euro.
Pentru a returna banii, Romania nu va avea alta solutie decat contractarea de noi imprumuturi, adica rostogolirea datoriilor.
Daca ne luam dupa politicieni, statul nu ar fi putut supravietui fara acesti bani, iar cursul valutar, stabilizat prin banii intrati in rezerva BNR, ar fi luat-o razna. Insa analistii sunt de alta parere.
"Resursele intrate la BNR au plecat catre banci sub forma de imprumuturi. Daca inchidem cercul revenim la situatia dinainte", a declarat analistul economic Ionel Blanculescu pentru Business24.... mai mult
Luni, 27 Februarie 2012, ora 12:31
Recesiunea ii afecteaza grav chiar si pe magnati, multi dintre cei mai puternici oameni din lume riscand sa ajunga pe drumuri. Acesta este si cazul unui renumit antreprenor care era, pana nu demult, cea mai bogata persoana din Irlanda.
Sean Quinn a intrat in faliment, luni, dupa ce o banca i-a cerut returnarea datoriilor ce depasesc 2,1 miliarde de euro, conform mai mult
Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 08:12