Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, luni, ca este normal ca CSM sa-i ceara presedintelui Klaus Iohannis sa retrimita Legea salarizarii in Parlament pentru ca in institutie sunt reprezentati procurorii in proportie de 50%, adaugand insa ca daca legea este retrimisa, va fi votata in aceeasi forma.
"CSM are dreptul sa ceara sa se verifice neconstitutionalitatea legii? Din punctul meu de vedere, doar membrii Parlamentului au acest drept, Avocatul Poporului si ICCJ. Este normal ca CSM sa aiba aceasta pozitie, avand in vedere ca in CSM sunt reprezentati procurorii in proportie de 50%.
(...) Dumnealor spun ca sunt magistrati si unii si altii si eu va spun ca - si judecatorul de judecatorie fata de cel de tribunal sau de curte de apel - au grade de salarizare diferite si sunt tot magistrati.
(...) Eu cred ca presedintele Klaus Iohannis nu are nici un motiv sa retrimita legea in Parlament. De altfel, noi pe zi ce trece demontam toate aceste minciuni, inclusiv ca s-au crescut salariile doar la demnitari si culmea este ca la demnitari scad si la toti ceilalti bugetari au crescut salariile", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, solicitat sa comenteze demersul CSM.
Iata toate stirile pe tema Legii salarizarii
Ministrul Muncii a afirmat ca Legea salarizarii va fi votata in aceeasi forma daca va fi retrimisa de presedinte in Parlament.
"Chiar daca presedintele retrimite legea in Parlament, ea se va vota la fel. Singurul lucru care se poate... mai mult
Luni, 12 Iunie 2017, ora 20:36
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, luni, sa trimita o sesizare presedintelui Klaus Iohannis prin care ii cere sa intoarca in Parlament Legea salarizarii, invocand diferentele mari dintre veniturile procurorilor si cele ale judecatorilor.
Propunerea a venit din partea magistratilor care repezinta judecatoriile in CSM si din partea procurorilor din Consiliu care ii reprezinta pe procurorii Parchetelor de pe langa judecatorii.
CSM a ajuns la aceasta decizie dupa ce a analizat veniturile judecatorilor de la judecatoriile din tara si a observat ca in noua lege salariile ar fi mult mai mici in comparatie cu veniturile judecatorilor de la tribunale.
Totodata, membrii CSM au invocat ca diferentele dintre salariile procurorilor si cele ale judecatorilor, in conditiile noii legi, sunt semnificative.
Citeste si:
CSM avertizeaza: Legea salarizarii in varianta adoptata de Senat discrimineaza procurorii si incalca decizii ale CCRUSR strange semnaturi pentru a contesta Legea salarizarii la CCRGorghiu cere PNL sa nu atace Legea salarizarii la CCR ca PSD sa-si piarda electoratul: Va fi un esec
Procurorul general Augustin Lazar a adresat, joi, scrisori presedintelui Klaus Iohannis, presedintei ICCJ si Avocatului Poporului pentru a sesiza CCR in legatura cu Legea salarizarii, considerand ca diferentele de salarizare intre procurori si judecatori sunt neconstitutionale, avand in vedere ca, in conformitate cu deciziile Curtii, "procurorii au, ca si judecatorii,... mai mult
Luni, 12 Iunie 2017, ora 17:17