Adolescentii din zeci de tari care nu au implinit inca 16 ani ar putea avea interdictie in folosirea retelelor sociale Facebook, Instagram si Snapchat si chiar si a mailului, daca nu vor avea permisiunea parintilor.
Aceasta este o prevedere a unei reglementari legislative de ultima oara a Uniunii Europene, scrie Independent.ie.
Astfel, UE este pe punctul de a schimba legea astfel incat varsta minima pentru folosirea datelor cu caracter personal sa creasca de la 13 la 16 ani.
Daca va intra in vigoare, aceasta prevedere legala ar face ca milioane de adolescenti cu varste de sub 16 ani sa fie nevoiti sa ceara permisiunea parintilor pentru a intra pe o ...citeste mai departe despre "UE vrea sa le interzica adolescentilor sa foloseasca Facebook sau sa dea emailuri" pe Ziare.com mai mult
Marti, 15 Decembrie 2015, ora 19:02
Celebra platforma de chat WhatsApp ar putea fi interzisa in Marea Britanie, daca un pachet de legi privind retelele sociale si serviciile de mesagerie online este adoptat.
Premierul britanic David Cameron insista ca legislatia sa fie schimbata, astfel incat oamenii sa nu mai poata trimite niciun fel de mesaje criptate, intr-o incercare de combatere a terorismului, relateaza Daily Express.
Daca legea este adoptata, asta ar insemna ca mai multe servicii de chat populare, cum ar fi WhatsApp, iMessage si Snapchat, ar putea fi interzise in Regatul Unit.
WhatsApp interzis de frica teroristilor? Primarul Londrei: Chestia asta cu libertatile civile, neinteresanta
"In tara noastra, vrem sa permitem conversatii intre oameni pe care nu le putem citi? Raspunsul meu la aceasta intrebare este ...citeste mai departe despre "Tara UE care ar putea interzice WhatsApp, de frica teroristilor" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 10 Iulie 2015, ora 09:45
Retelele sociale nu pot fi folosite in toata lumea ca modalitate de libera exprimare, avand in vedere ca exista cateva tari unde continutul este cenzurat prin decizii politice.
Un raport al asociatiei Reporteri Fara Frontiere a plasat 19 state in categoria "inamici ai Internetului", din diverse motive.
Totusi, dintre acestea, doar 6 tari blocheaza in mod repetat retelele sociale, arata Business Insider.
E vorba de Turcia, Iran, Pakistan, China, Vietnam si Coreea de Nord.
Retelele de socializare functioneaza din nou in Turcia
Sursa: Dadaviz
Turcia este cel mai interesant caz. Fata de celelalte cinci tari, este membru NATO si asteapta de cativa ani la usa Uniunii Europene.
De asemenea, sistemul politic este unul democratic, astfel ca blocarea retelelor sociale reprezinta ceva ciudat.
Totusi, aceste site-uri nu sunt interzise complet sau verificate la sange, asa cum se intampla in alte tari, ci este scos doar ...citeste mai departe despre "Cele 6 tari care blocheaza accesul la Facebook, Youtube, Twitter si alte retele sociale (Infografic)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 07 Aprilie 2015, ora 17:21
72% dintre companiile din Romania au restrictionat accesul angajatilor la retelele sociale, in timp ce 53% dintre firme l-au blocat complet, potrivit unui studiu Global IT Security Risks, informeaza NewsIn.Retelele de socializare sunt percepute ca avand un risc ridicat pentru securitatea IT a companiei, alaturi de diverse alte servicii de file sharing.
Peste 1300 de specialisti IT din 11 tari au participat la acest studiu. Socializarea online a devenit a doua cea mai interzisa activitate in timpul serviciului, dupa cea de partajare de fisiere prin retelele peer-to-peer, mai arata studiul.
Printre alte activitati interzise de companii se numara si online gaming-ul, accesarea de site-uri cu un continut neadecvat, streaming-ul video si serviciile de mesagerie instant. Cand au fost intrebate cu ce asociaza cea mai periculoasa activitate desfasurata de angajati, 35% dintre companii au raspuns retelele sociale.
"Companiile sunt ingrijorate atat de productivitate, cat si de securitate, de aceea anumite activitati ale angajatilor sunt restrictionate.
Socializarea online este privita ca fiind consumatoare de timp, dar si ca sursa potentiala de atacuri informatice, deci o amenintare asupra informatiilor confidentiale din companie", spune directorul Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab, Costin Raiu.
Recent, retelele sociale au devenit un canal major de raspandire a malware-ului, datorita popularitatii lor si vulnerabilitatilor foarte raspandite in platformele... mai mult
Luni, 18 Iulie 2011, ora 11:34